Şimdi Ara

sellektör yapan trafik canavarları (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
358
Cevap
4
Favori
12.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sol şerit dedelerin olmamali. Sollamani yap efendi gibi sağa çek. Sol seritte 130+ gidenler tutulabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sol şerit sollama şerididir. Hangi hızda olursa olsun sollama yapmıyorken işgal etmemek gerek. Herkes bunun bilincinde olursa pek fazla sorun olmaz
  • derememo D kullanıcısına yanıt
    şimdi ben desem ki trafikte görebileceğiniz en sabırlı ve saygılı şoförlerden biriyim inanmazsınız. Ama öyleyim. Telaşım yoktur sakin kullanırım hatta geçen antalyadan eskişehire dönüyorum 2 kişi de şahit arabada 4 kişiyiz arkadaşım dediki " Atlas şu direksiyona davrandığın kadar kızlara kibar davransan kapında sıra olurlar" dedi. Gerçekten çok sakinimdir öyle gazı diplemem ani fren yapmayı sevmem. Fren yapacağımı anladığım zaman önümdekinin dibine kadar girip fren yapmam uzak mesafeden tatlı tatlı fren yaparım. Ben dahil yolcuların sarsılmasını bi o tarafa bi bu tarafa yatmasını hiç sevmem.

    Ama gel gör ki beni bile çileden çıkartıyorlar. 1 olur 2 olur arkadaş. Yarım saat içerisinde 5 tane dangalağı sırf sağ şeritte 100le gideni 110la sollamaya çıktı diye bekleyemem yani. Kimsenin arabası su yakmıyor. Azıcık düşünceli olsunlar sol şerite çıkarken. Ben basmışım geliyorum. Aynadan beni gördün ( ki baktım yavaş çok uzaktan 2 selektör yaparım, ne olur ne olmaz ayağımı gazdan çekerim) hala azıcık gaza basıp sağa geçmiyorsan veya bi kamyon daha solliyim sonra geçiyim diyorsan. Hem korna hem küfür hem selektör yersin.

    Ben nasıl kullanıyorsam karşıdakinden de onu beklerim abi. Radar olur dediğim zaman 120 ye sabitliyorum gazı geçiyorum sağa. Önüme bi araba çıkarsa sol boşsa solluyorum değilse fren yapıyorum. Çok zor bir iş değil.

    Olayı büyütmeyin baktınız arkadan araba geliyor olabildiğince tez sağa geçin işte!
  • kemal1414 kullanıcısına yanıt
    Bu forumda herkes dikkatli ve duyarlı bir şoför. 120'yi geçene linç var, yol vermeyene linç var, yavaş gidene linç var... Öyle ki, beddua bile ediliyor. Herkes birbirine düşman olmuş.

    Nedense trafikte bu duyarlılığı göremiyoruz, forumla sınırlı.
  • Stocker kullanıcısına yanıt
    keşke tersi olsa

    haklısınız ama bizim burada söylediklerimiz bir tür temenni niteliğinde yoksa sanal ortamda şöyle yapmaya mecbursun gibi sözlerin pek bir değeri olmuyor

    ama şahsen ben ilke olarak kuralları savunmayı yeğliyorum ve elimden geldiğince de uygulamaya çalışıyorum ,gerçi her zaman kurallara harfiyen uymak mümkün olmuyor


    yani buradaki amaç zorlamaktan ziyade ,misal hırsızlığın kötü bir iş olduğunu ve suç olduğunu söylemek gibi bir durum

    burada bizim söylediklerimize bakarak kim hırsızlıktan vazgeçer ?

    tabi ki bu mümkün değil ,biz üzerimize düşeni yapalım da gerisi onları ilgilendiriyor,işin garip tarafı doğruları savunanlar bizim ülkemizde hiç sevilmiyor,teşekkür ederim haklısın diyeceğine ,sana ne ,sen polis misin vb. sözler söyleniyor

    suç işlemenin marifet gibi anlatılıp ,övünüldüğü bir ülkede ne desek boş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilker1041

    quote:

    Orijinalden alıntı: TheCaliph_


    quote:

    Orijinalden alıntı: ilker1041

    bence iksenoncu biemdabılyu sahiplerine yol vermelisiniz.

    onların hız sınırı kuralına uymayıp 200 le gitme hakkı var
    ama sizin sol şerit sollama şerididir sadece sollama yaparken kullanılır kuralına uymama şansınız yok

    Hayirdir bi kotu anımız var galiba

    Kendiniz arkadan gelen aracı önemsemeyip banane sinyal verdim frene bassın diye düşünürken , 80-90 la sol seride atlayıp yokusta boğulup kalırken biz arkamızdan Selektor yapılınca ya saga geçiyoruz ya hızlanıyoruz .

    Gerci hızlaninca sizlerden pek bi eser kalmıyor

    niye kötü anım olsun ki anlayamadım. ben iksenoncu biemdabılyucuları savnunuyorum. o kadar para döküp araba almışlar. otoyolda hız sınırını ihlal edip 200 le gitmek ve her önüne gelene iksenon farlarıyla selektör yapmak en doğal hakları

    Lütfen!!!....


    15) Formumuzda konulara mesaj yazarken Türkçemizi güzel kullanmaya gayret edelim. Mesajlarımızı anlaşılır bir dil ile, Türkçemizi katletmeden yazalım. Bu formumuzun daha güzel ve rahat anlaşılabilmesi için gereklidir, dikkat edelim. Mesajlarınız yöneticiler tarafından bu kural sebebi ile düzenlenebilir, ısrar etmeniz halinde ise silinebilir. Türkçemizin değerini kıymetini bilelim, onu yıpratmayalım. Mesajlarınızın daha güzel anlaşılabilmesi için bu madde önemlidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MB-CLS

    biraz şöför adam sağa sola geçerken gidipte yanındaki araçlara girmez.Adamlar sana 3 tane göz koymuşlar ne yöne gideceksin önce orta aynanı daha sonra geçeceğin şeridi gösteren aynaya bak öyle şeridini değiştir. Sözüm meclisten dışarı sol şeritten uyuz uyuz gidenlerin sağ sola yaparak önlerine kırıyorum hemde öyle bir geçiyorum ki geçişimde adamında arka tamponu ile benim ön tapmon arası arası 2-3 cm oluyor sollamada ise durum aynı korkup frene asılıyorlar. iyi oluyor o şerit sol şerit basmayacaksan geçmeyekcsin o şeride. Biraz şöför olun kullanamayanda toplu taşımaya binsin.

    Adam yanlis yapiyorsa sende ona yanlisla gitmiceksin.Yaptigin sey cok yanlis

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: barisatlas

    Yarım saat içerisinde 5 tane dangalağı sırf sağ şeritte 100le gideni 110la sollamaya çıktı diye bekleyemem yani. Kimsenin arabası su yakmıyor. Azıcık düşünceli olsunlar sol şerite çıkarken. Ben basmışım geliyorum.

    Adam makul mesafeden önünüze çıkmadıysa haklısınız, kimseyi sollama yaparken önüne çıkmak suretiyle zora sokmaya hakları yok.

    Ancak eğer ki makul mesafeden geliyorsanız lütfen sabır gösterin. Sollama tez şekilde yapılır ancak kimse de sizin hızınız azalmasın diye gazı köklemek zorunda da değil zira kimsenin arabası su yakmıyor değil mi?

    En sevdiğim sürücü tipi sollama bitene kadar saygılı şekilde arkadan makul mesafeden gelendir. Ben de böylelerine her daim ilk fırsatta yol veririm. Sağımdaki şerit(ler) benden yavaş akarken sırf arkamdaki benden hızlı gitmek istiyor diye hızımı düşürüp araya girmem. Bunu kimseden de beklemem. Ne zamanki makul boşluk oluşur o zaman girerim. 10 saniyelik boşluklarda bile sağ-sol yaparak yol vermeye üşenmem. Ancak arkadali de bu esnada önündeki nizami sollama yapan aracı beklemekle yükümlüdür.
  • carretera C kullanıcısına yanıt
    Hocam makulse hiç bir sözüm yok zaten. adam aynadan 500 metre arkadakinin gelişine göre hareket edecek değil. Ama ben önümü görebildiğim görmek mecburiyetindeyim. Yani onun beni değil benim onu görmem lazım. Dolayısıyla adam sollamaya çıktı ben de geliyorum bakarım adamın sağına müsaitse aynı hızla yaklaşırım veya biraz düşürürüm. Uzaktan 2 selektör yaparım. Çekilirse içimden teşekkür ederim çekilmezse sövdüğüm anlaşılır hareketlerimden zaten :) ha adamın sağı müsait değilse yavaş yavaş yaklaşırım ne selektör yaparım ne kornaya basarım beklerim usulca. Adamın bir suçu yok :)
  • Sol seritteysen yol vermek zorundasin.

    haa yanin doluysa zaten bunu arkanda ki bilir sende gaza basip hizlanip saga gececeksin bir an once.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KATILMADIĞIM noktalar var,

    misal benim hızım 110, önde 85 ile giden kamyon var ve 2-3 saniye sonra ona yaklaşacağım. Arkadan bahadır gibi "yardırarak" gelen tahminen 130-140 la giden bir babacan var.

    sol şerit onun diyerek ona saygı gösterip frene basıp hızımı öndeki kamyona çarpmamak adına düşürerek sağ şeride geçeceğim, hızım 75 e inecek. "yardır can" hızını düşürmeden ve benzin sarfiyatı yapmadan soldan giderken ben benzin yakacağım, saygılı bir tip olarak anılacağım. yok öyle bir şey, sol şerit 150 ye bağlayıp frene basmadan gidebileceğin bir yer değil arkadaş.
  • Bayram için memlekete giderken ben de hızlı kullandım. Genelde selektor yapmamaya özen gösterdim. Önündeki araç beni illaki görüyo. O da sağdaki araçları geçtikten sonra sağ seride geçiyo ben gaza basıp devam ediyorum yine.


    Veya sola geçince gaza biraz basıp sollamayı hemen bitirip tekrar sağa geçebilirsiniz. Bu daha güvenli olur. Bazen nerdeyse aynı hızda giden araçlar birbirini sollamaya çalışıyo bizim hızımızı kesiyo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne sol şeritmiş be istediğiniz süratte istediğiniz miktarda keyfiniz yetene kadar solda gidin sağınızdan giden canavar arkadan yol isteyen canavar siz mübarek temiz kalpli en iyi şöfürsünüz bence anlayışınızı kontrol edin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sol seride cakili kalirsaniz,o seritin ne ise yaradigi hakkinda bikginiz yok demektir.sollamanizi yaptiktan sonra orta seride gecip yolunuz devam edin.hiz siniri 120 bile olsa ve bu hizla seyretseniz,bu gene sol seridi ihlal etme hakki vermez.arkadan gelen gayet hakli olarak sellektorde yapar kornayada basar,daha olmadi saginizdanda gecer.ha hiz sinirini asiyorsa oda onun sorunu.bununla ilgilide trafik kurallari ve yaptirimlari mevcut.sol seridi ihlal edip yol vermeyenlerde bir nevi trafik canavari maalesef.konu basligini duzenlerseniz daha anlamli olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anka0658

    sol seride cakili kalirsaniz,o seritin ne ise yaradigi hakkinda bikginiz yok demektir.sollamanizi yaptiktan sonra orta seride gecip yolunuz devam edin.hiz siniri 120 bile olsa ve bu hizla seyretseniz,bu gene sol seridi ihlal etme hakki vermez.arkadan gelen gayet hakli olarak sellektorde yapar kornayada basar,daha olmadi saginizdanda gecer.ha hiz sinirini asiyorsa oda onun sorunu.bununla ilgilide trafik kurallari ve yaptirimlari mevcut.sol seridi ihlal edip yol vermeyenlerde bir nevi trafik canavari maalesef.konu basligini duzenlerseniz daha anlamli olur.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: anka0658

    hiz siniri 120 bile olsa ve bu hizla seyretseniz,bu gene sol seridi ihlal etme hakki vermez.arkadan gelen gayet hakli olarak sellektorde yapar kornayada basar,

    işte bizim çarpık anlayışımız bu :)

    kimse kusura bakmasın ama hız sınırı 120 olan yerde yol vermek falan olmaz ,bizim ülkemizde oluyor ama haklı olduklarından falan değil ,sadece muz cumhuriyeti olduğumuzdan

    sol şeridi sürekli ihlal etmek kadar hız sınırını aşarak araç kullanmak da suç teşkil ettiği gibi ayrıca hiç etik değildir

    yani ben yüz tl. çaldım ,sen ise bin tl. çaldın ve ben az çaldığım için haklıyım der gibi savunmalar olsa olsa ,bizim insanımızda olur

    sollama yapıp hemen orta şeride geçmeli diyorsun da geçtiğimiz günlerde orta şeridi de kullanamazsınız diyenler olduğunu unutmadık


    ayrıca ,siz karışamazsınız bunun yaptırımları mevcut ,demişsiniz de o zaman sol şeridi ihlal etmeninde yaptırımı mevcut olduğuna göre ona da siz karışamazsınız diyen birileri çıkar ve böylece orman kanunları ile yola devam ederiz

    işin vahim tarafı hız sınır 120 km. olan bir yolda sol şeritte 120 yapan trafik canavarı olurken ,sınırların çok üstünde giden normal oluyor öyle mi ?



    arkadaş bu nasıl bir ülke böyle ,kanunlara uyanlar değilde uymayanlar haklı oluyor ama ta ki kendi başına bir olay gelene kadar ,işin vahim tarafı kendisi her türlü hukuksuzluğu yapıp savunduğu halde kendisine bir hukuksuzluk yapıldığında ortalığı yıkan tuhaf bir topluluğuz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: k2fg9

    quote:

    Orijinalden alıntı: Exxcrea

    Sol şerit sollamak içindir siz yavaş gidip keyif yapın diye değil. Kimse hız sınırına uymak zorunda da değil, ne cezasını vermek ne yargılamak nede engellemeye çalışmak halka düşmez.








    ...Cahillikten başka birşey değil.



    Herkes hız sınırına uymak zorunda. Kurallara uymak zorunda olmasaydık yapacağım ilk iş, kendini güçlü-akıllı zannedip başkalarını küçük görüp ezenleri yoketmek olurdu. Ama kurallara uymak zorundayız hepimiz.

    Söylenenleri cımbızla çekmek deyiminin sözlük anlamısınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sol şerit adı üzerinde sollama için kullanılır ve her zaman daha hızlı gidene aittir. Bunun zaten trafik kuralı olmasına gerek yok sol şeritten uyuz uyuz gidilmeyeceği, yürüyen merdivende solda durulmayacağı, kaldırımda yürürken soldan yürünmemesi görgü kurallarıdır. Orta şeritten yada sağ şeritten giderken biri sellektör atarsa istediğin kadar sinirlen haklısın ama millet sol şeritten sizin keyfinizi beklemek zorunda değil. Canı tehlikeye atmak demişsiniz zaten en son şerittesiniz bu yüzden arkadan gelen sizin sadece sağınızdan geçebilir bunun adıda kör makas oluyor. O yüzden yok ben kurallara uyuyorum, yok şerit benim, yok ben zaten hız limitinde gidiyorum, yok bu yolda daha fazla hız yapılamaz gibi abuk sabuk tripler atmazsanız hem siz sinirlenmezsiniz hem arkadan gelen sinirlenmez. Yurdum insanında görgü kuralları neden 0 bir türlü anlamıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Once o "selektor yapan hanzolar" lafini geri al bakalim...

    Bugun otobandan silivriye gittim ve hizlida gittim 190lari gordum ara ara ve ne gikmetse kimse benim onumden cekilmemezlik yapmadi "sol serit senin tapulu malin mi" diyerek.

    Ona bakarsan sol serit seninde tapulu malin degil ve arkandan geleni engelleyemezsin.

    Arkandan hizi gelen varsa basarsin sagdaki arac obegini gecer sag serite girersin.

    Ben bugun 170 civari hizla giderken arkamdan baska bi arac daha hizli geliyodu ben gectim saga o gecti gitti ben tekrar sol seride girdim bastim devam ettim...

    Bu arada trafikte olusan anlamsiz yogunlugun sebebide belli oluyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel anlatmışsınız. Ama işte bu 120 sabitçileri bunu anlamıyor. Sol şeridi işgal ederim, yol vermeme hakkına sahibim diyor. Ondan sonra da arkadan gelip sellektör çakan canavarlara çıkıyor adımız.

    Kısaca özetlersek;

    SOL ŞERİTTE ARKADAN SELLEKTÖR ÇAKARAK GELEN NE KADAR TRAFİK CANAVARI İSE, ÖNÜ BOŞ OLDUĞU HALDE YOL VERMEYİP O SELLEKTÖRÜN ÇAKILMASINA SEBEBİYET VERENDE O KADAR TRAFİK CANAVARIDIR..!
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.