Şimdi Ara

Selçuk Bayraktar'ın harf devrimi twiti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
100
Cevap
0
Favori
6.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

+999

çok haklısın

alfabenin değişmesinin eleştirilmesine anlam veremiyorum. zaten halkın birçoğu okuma ve yazmayı bile bilmiyordu.

pes doğrusu...

biri şunlara Türklerin anavatanının arap çölleri değil Altay Dağları olduğunu anlatsın...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harf devrimi osmanlı son zamanlarında da tartışılmıştır en üst seviyede. Hatta Namık Kemal ile ilgili bir kitap okuyordum yakınlarda. Orada da bahsi geçiyor. Harf devrimine karşı olduğunu anlatıyor Namık Kemal.

Yani cumhuriyet zamanından çok önce gündem de olan bir konu harf devrimi. Ama İyi kide yapmışlar, kurtulmuşuz arapçadan, arap olmadığımızın bir kanıtı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 11 Kasım 2021; 20:15:39 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 19karabulut07 kullanıcısına yanıt
    1- burada kimin kabusu kimin rüyası değil, ne kadar dönergeç biri olduğu tartışılıyor. Dün akp tayfasına şirinlik yapmak için harf devrimine laf sokarken bugün devranın döndüğünü anlayınca Atatürk'ü anıyor.

2- yaptığı hizmet değil ticaret.
    ticaret
    /.–./
    ad
    1.
    kazanç ereğiyle yürütülen her türlü alım satım etkinliği.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Last Troll Bender kullanıcısına yanıt

7 yıl önce atılmış bir twet! Selçuk Bayraktar gibi bir değeri karalamak acaba nasıl bir açığını yakalasakta yersek derdinde olmak büyük ahlaksızlık!

Herkes eleştirilebilir, hakaret etmeden adap çerçevesinde, kimler eleştirilmedi ki! imparatorlar, tarihe malolmuş önderler, padişahlar...

Atatürk'te eleştirilebilir ilah değil ya, insanüstü de değil!

Bayraktar'ın yaptıklarını hizmet değil de sadece ticaret olmak görmek en hafif tabiriyle hazımsızlıktır, Erdoğan'dan nefret ediyosunuz diye bu adamın da açığını kovalamaya çalışanlara tek sözüm var bu ülkeye ait değilsiniz..

Allah sizi ıslah etsin başkada bir şey demiyorum.

• İmamoğlu başkan olduğunda bu adamla ibb'nin bir anlaşması iptal edilmişti detayları pek hatırlamıyorum. O zamanlar "aa olur mu kardeşim adam çalışıyor niye iptal ediyorsunuz" diye ağlayanlar oluyordu, şimdi utanıyorlar mıdır merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19karabulut07 -- 12 Kasım 2021; 1:19:31 >

Türkiye TÜRK'LERİNDİR, ne mutlu TÜRK'ÜM DİYENE!
  • Omega Speedmaster O kullanıcısına yanıt

Zaten benim anlayamadığım bir insan neden mezar taşı okumak için kendini yiyip bitirir?Ne anlamı var?Yani adamların gerekçeleri bile saçma,anlamsız.

Gerçi adamlar ''mezar taşı okuyamıyoruz'' diyerek Osmanlı döneminden kayda değer doğru düzgün eserin gelmediğini de kabul etmiş oluyorlar.Eğer iddia ettikleri gibi binlerce bilimsel,edebi ve tarihi eser Cumhuriyete intikal etmiş olsaydı herhalde bu eserleri okuyamadıklarından şikayetçi olurlardı...Ama yok...Tek dertleri 'mezar taşı''...Adamların vizyonları,hedefleri bu kadar...

Dahası eğer dedeleri devlet yönetiminde yer alan mühim bir şahıs değilse (paşa,ulema vs) ya da zengin tüccarlardan,toprak ağalarından değilse zaten doğru düzgün mezar taşları bile olmazdı.

Bu ulkeye ait degilsin ne demek lan. Sen mi karar vereceksin milletin ullede kalip kalmayacağına.

Ait olmayanları ne yapacaksin öldürecek misin sınır dışı mi edeceksin.

En nihayetinde sen de yargilanacaksin hiç merak etme.

Ben bu ülkeye ait değilim ama yetimin hakkını utanmadan arlanmadan yiyip propaganda militanlığı yapan siz mi aitsiniz? Hadi oradan. Git abilerinle pilav kaşıkla sen.

• 19karabulut07 kullanıcısına yanıt
    Cevabıma karşılık veremeyince "böndö möhölöföm yöö" oluyor aynn knk.

Koç Holding de savunma sanayisinde üretim yapıp devlete satıyor ama kimse "hözmöt yopoyor yoo" demiyor. Mantığını sevdiklerim.

https://kocsavunma.com.tr/

• IQ yetmezliğinden cevap verdiğini düşünüyorsun sadece verdiğin cevabı tekrar oku, anla önce diyeceğim ama zor bir şey istediğimin farkındayım.

Sen şunun cevabını ver? 8 yıl önceki twiti paylaşmanın amacı ne? Yaran ne? Bayraktarlardan biri Suşa'da mı canını yaktı yoksa Afrinde mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19karabulut07 -- 12 Kasım 2021; 9:9:46 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.