Şimdi Ara

Selamlaşmayla ilgili Birkaç Sorum var (?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
9.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1) Annene babana selam söyle diyen birine ne dememiz lazım? Baş üstüne mi Aleyküm selam mı?
    2) alasmaladık nasıl yazılıyor?
    3) Naber e nasıl karşılık verilir
    4) iyi akşamlar ne zaman denir? saat akşam olduğunda mı güneş batmak üzereyken mi? çünkü yaz kış değişiyor biliyorsunuz. ben saat 4 ile 6 arasında selamlaştığım birine ne demeliyim. iyi akşamlar desem güneş 10 da batıyor. iyi günler desem gün bitmiş ne günü olur.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Selamlaşmayla İlgili Sorular ve Cevaplar

Selamlaşma, kişiler arası iletişimde önemli bir rol oynayan sosyal bir etkileşim biçimidir. Farklı kültürlerde ve durumlarda kullanılan çeşitli selamlama ifadeleri vardır.

"İyi Akşamlar" Nasıl Yazılır?

"İyi akşamlar" ifadesi Türkçede "iyi akşamlar" şeklinde yazılır. Birleştirilmiş yazılmalıdır.

"Akşamlar Ne Demektir?"

"Akşamlar" ifadesi, günün güneş batımından sonraki saatlerini ifade eder. Akşam, gece ile gündüz arasındaki geçiş dönemidir.

Farklı Selamlama İfadelerinin Kullanımı

Farklı durumlar ve kişiler için uygun olan çeşitli selamlama ifadeleri vardır. Örneğin:

• Sabah saatlerinde "Günaydın"
    • Öğle saatlerinde "Tünaydın"
    • Akşam saatlerinde "İyi akşamlar"
    • Gece saatlerinde "İyi geceler"

Selamlama ifadeleri, iletişime dostane ve saygılı bir ton kazandırır. Farklı kültürlerdeki selamlaşma geleneklerini anlamak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 1-İkisini de desen olur, farkeden bişey yok.
    3-İyiidr senden nbr fln diceksin tabi.
    4-Akşam üzereyken de denir, akşam oludğunda da denir.Ama fazla geç olduysa iyi geceler demek daha doğru olur...

Bence fazla takıyorsun bunlara boşver, ne demek istiyorsan onu de işte...
  • 1- Baş üstüne
    2- Allahısmarladık
    3- İyilik, sağlık senden naber
    4- Genelde saat 6 dan sonra. Ben 6 dan sonra selamlaştığım zaman bazen iyi akşamlar derim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: EmRSrL

1-İkisini de desen olur, farkeden bişey yok.
    3-İyiidr senden nbr fln diceksin tabi.
    4-Akşam üzereyken de denir, akşam oludğunda da denir.Ama fazla geç olduysa iyi geceler demek daha doğru olur...

Bence fazla takıyorsun bunlara boşver, ne demek istiyorsan onu de işte...

ya öyle olmuyo ama ne diceme kara veremiyorum hele bi kız varsa sanki heycan yapmışım gibi oluyor kekeliyorum son kelimelerim dilimin ucunda sönüyor
  • allahaismarladik şeklinde yazılıyor..
  • Allahaısmarladık...
  • 1-ok
    2-ok
    3-ok
    4-ok man shutup
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Berserk (ile ilgili bir sorum var)
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1) Aleyküm Selam
    2) Allahaısmarladık
    3) iyidir , Senden?
    4) Zaman farkını önemsemiyorum. Genel olarak iyi günler , Hayırlı günler derim
  • quote:

Orjinalden alıntı: TheHaplo

1) Annene babana selam söyle diyen birine ne dememiz lazım? Baş üstüne mi Aleyküm selam mı?
    4) iyi akşamlar ne zaman denir? saat akşam olduğunda mı güneş batmak üzereyken mi? çünkü yaz kış değişiyor biliyorsunuz. ben saat 4 ile 6 arasında selamlaştığım birine ne demeliyim. iyi akşamlar desem güneş 10 da batıyor. iyi günler desem gün bitmiş ne günü olur.

Bu başlığı çok beğendim. Çok önemli sorular bunlar aslında. Hayat içerisinde kimsenin öğretmediği, görerek öğrendiğimiz şeyler. Ne yazıkki günümüzde anna babalar da görevlerini yerine getiremiyorlar...

• quote:

Orjinalden alıntı: TheHaplo

1) Annene babana selam söyle diyen birine ne dememiz lazım? Baş üstüne mi Aleyküm selam mı?

1-aleyküm selam
    2-Allah'a ısmarladık
    3-iyilik senden?
    4-İyi akşamlar akşam üzerinden güneş batana kadar denir.

• Allah'a ısmarladık
  • 1- Aleyküm selam
    2-Allah'a ısmarladık
    3- Nossun be anam.
    4-Fark etmez.

• Gün bitmek üzere bile olsa o bir gün'dür. Yani bir gün 24 saattir sonuçta. Değil mi?
  • quote:

Gün bitmek üzere bile olsa o bir gün'dür. Yani bir gün 24 saattir sonuçta. Değil mi?

ama gün"ün iki anlamı var.
    quote:

başüstüne-aleyküm selam-olur söylerim-unutmazsaqm söylerim tabi-onlar senin selamını kabul etmez

quote:

Allah ısmarladık.
    bunu genellikle bi yerden ayrılan söyler mesela misafirler sizin evden giderken Allaha ısmarladık derler. Sene güle güle dersin

quote:

iyi ya ne olsun-iyi senden naber- hacı bugun iyiyim

quote:

iyi günleri saat 6 ya kadar kullanabilirsi. Ama hava karardıktan sonra demesen daha iyi olur

• quote:

Orijinalden alıntı: celalcaner2

quote:

Gün bitmek üzere bile olsa o bir gün'dür. Yani bir gün 24 saattir sonuçta. Değil mi?

ama gün"ün iki anlamı var.
    quote:

başüstüne-aleyküm selam-olur söylerim-unutmazsaqm söylerim tabi-onlar senin selamını kabul etmez

quote:

Allah ısmarladık.
    bunu genellikle bi yerden ayrılan söyler mesela misafirler sizin evden giderken Allaha ısmarladık derler. Sene güle güle dersin

quote:

iyi ya ne olsun-iyi senden naber- hacı bugun iyiyim

quote:

iyi günleri saat 6 ya kadar kullanabilirsi. Ama hava karardıktan sonra demesen daha iyi olur

bunlar işime yarar.

• 1) tamam
    2) allasmarladık
    3) iyi sen
    4) akşam olduğunda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zücvettin -- 11 Kasım 2011; 7:23:26 >
  • saat 22.00 den sonra iyi geceler denir
  • Nereden hortlattınız ulan
  • iyi geceler tatlı rüyalar
  • Bana naber diyene hiiç diyorum ben. Mantık olarak düşünürsek naber in ne haber anlamına geldiğini herkes biliyordur ben de hiiç diyerek bir haberin olmadığını söylemiş oluyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.