Şimdi Ara

Şekeri bırakıyorum! Sizlerin de desteğini istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
2
Favori
980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar. Balıkesirde bir kyk öğrenci yurdunda kalıyorum. Her ne kadar istemesem de tv da survivor açıyorlar. Denk geliyorum ve izliyorum. Bugün mesela bir ürün tanıttılar. Coca cola herkes oooo falan dedi. Başka gün çikolata bilmem ne. Ben adım gibi eminim ordakilerin çoğu belki de hiç biri normal yaşantılarında kola içmiyorlar. Acunun o tanıtılan ürünlerden yediğini zannetmiyorum. İnsanları aptal yerine koyuyorlar ve insanlar hala bu rezilliğe katlanıyor. Ben bu sene başladım okula. Normalde 89-90kg civarlarında geziniyordum. 1.80 boyum var. Kolayı nadir içiyordum. Hani güzel bir yemek olur yanında içilir ya. Neyse yurda geldiğimden beri hergün olmasa da kola içmeye başladım. Evdeki içtiğimden çok yüksek bir miktar. 1lt alıp 2 kişi içiyoruz Haftada bir kaç defa. Sömestrda eve gittim 95-96 kg civarında Geziyorum. Yarım dönemde 5-6 kg almışım. Ben bunda kolanın çok büyük etkisi olduğunu düşünüyorum. Kilo sadece en hafif kısmı. Asıl büyük sorun insülin direnci vb gibi ciddi sağlık sorunları. Bugün that sugar adlı belgeseli izledim. İyiki de izlemişim izlemeyen varsa izlesin. Sağlıklı bir kişi normal şeker almaya başladığı zaman vücudunda ne oluyor onu anlatıyor. Bu şeker de fazla bir şey değil senin benim günlük aldığımız miktar. Şu an belki de 100 kg olmuşumdur bilmiyorum tartılmadım. Malesef sigara da içiyorum günde 1-2 tane. Yarın tahlil için kan verebilirsem öğleden sonra kan vericem. Doktora durumu anlatıcam. Şekeri sigarayı bırakıp 1 ay sonra bir daha vericem. Buraya da ss ler eklerim. Sigara son 3-4 çöp kaldı bitsin bir daha almam diyordum. Ama ozaman bittiği için bırakmış olurum. Kendim bırakıcam. Düşünsenize içtiğiniz koladaki şeker miktarı ata avuç avuç şeker yedirirdiğinizle aynı. Buraya yazmamın sebebi kendime bir not bırakmak ve sizlerden destek almak. Belki birilerine de fikir veririm. Ekmek yok. Şeker işlenmiş gıda meşrubat yok. Sınavdan sonra spora da gitmek istiyorum. Uzun oldu ama umarım okursunuz. Çok teşekkür ederim. Sağlıklı kalın.

Edit: kan vermek için bekliyorum doktora kolestrol ve karaciğer enzimlerimi merak ettğimi söyledim. Bir de idrar tahlili istedim. Geçen sene protein çıkmıştı çünkü. Sonuçları yarın alabilirmişim.

Edit: kan sonucunu pazartesi alıcam. Şimdi kahvaltıya gidiyorum.

--Kan ve idrar sonucu çıktı. Malesef hala protein var. Kanda da kolesterol yüksek. Diyet verdiler. Kyk da ne kadar uyarım bilemem. Tuzsuz yemem gerekiyormuş. Yarın nefrolojiye gidiceğim. Bugün tekrar idrar ve kan verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeslanınKalfası -- 19 Mart 2018; 23:1:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şekeri bıraktım sadece tatlıda yahud haftada bir iki kez ictigim gazozda şeker tüketiyorum ve şöyle söyleyeyim bundan önce bende bilemiyorum östrojen hormonu sanki cok salgılanıyor gibiydi göğüslerimde biraz büyüme hissediyordum şekeri bıraktıktan sonra şuan normale döndü

• dav kullanıcısına yanıt
    Umarım ben de başarırım. Sen de o gazozu bırakmaya çalış. Onda da çok şeker var malesef

• TeslanınKalfası kullanıcısına yanıt
    Hocam ailecek tevessül ettik artık asitli şeylerin y er ine ayran ikame etmeye calısıyoruzda ayranda cogu seyle gitmiyor ki

• Ben de kolayı yaklaşık 1-1.5senedir zorunda kalmadıkça tüketmiyorum. Hatta sadece su içiyorum.

• bu ne arkadaş kyk da kalmak survivor izlemek falan tut evini paşa paşa yaşa kardeşim paran mı yok

• Çaya 4 şeker atan insanın şekere karşı nasıl bir direnci var anlamıyorum. Bir tane atsam şerbet gibi geliyo içemiyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çayı 3-4 aydır şekersiz içiyorum. Diş teli kullandığım için asitli içecekleri içmiyorum zaten. Çok nadir kola içiyorum. Sabah kahvaltılarında 1 liralık meyve sularından alıyorum bazen mecbur kaldığım için. Onu da almak istemiyorum aslında zararlı olduğunu biliyorum ayrıca aşırı tatlı geliyor ama poğaçanın yanında içecek bir şey bulamadığım için mecburen alıyorum. Aslında şuan aklıma geldi ayran da alabilirim.
  • Gunluk 2 lt kola tuketiyoruz rahat.Sanirim bizim de seker ve koladan uzak durmamiz lazim.2 -3 ayda 65 kilodan , 75 kiloya kadar ciktim.

• Şekerden ve yağdan nefret ederim,sağlıksız şeyler yemem pek.benim gibi olun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • şekeri tamamen bırakman mümkün değil sadece azaltabilirsin.

filmin başında görmüşsündür marketteki tüm şekerli ürünleri kalıdırsak sadece yüzde 20 kalır diyordu.

hiç tahmin etmiyeceğiniz şeylerde bile şeker var. misal acı sos.ama olabildiğince azalt

• Heyea kullanıcısına yanıt
    su iç en doğal şey su

şekersiz çay olabilir. 1 kiralık meyve suyunda zerre kadar meyve olmadığını biliyorsun herhalde

• En büyûk sorun insülin direnci mi? Tüm vücuda zarar veren bir zehir şeker, özellikle güzelim beyine verdiği zararları düşünmek bile rahatsız ediyor.

• Icme

• Doğru karar. Ben çay içmediğim için meyve suyu içerdim bıraktım. Kolayı zaten kestim ama bahsettiğin bazı yemeklerin yanında şekersiz kola içiyorum. Ekmeği bile kestim tam buğday ekmek yiyorum. Tek bırakamadığım dondurma. Tam bir dondurma bağımlısıyım

• Konuya girerken Theologist konusu sandığım için yazının ilerleyen bölümlerinde bisiklet paragrafı beklemiştim . Faydalı paylaşım. Her daim çayı ve kahveyi sade, kolayı zero içerim. Fast food ya da kebapla birliktekiler dışında yemeğin yanında ayrıca ekmek yemem. Kalan beslenmeyi o dönemki diyet programıma göre ayarlıyorum.

• dav kullanıcısına yanıt
    Gazoz mu? Eminim şuan 1 yudum içemem. Şekerli su iç aynı. Sade soda tavsiye ederim. Spora baslamamla birlikte aniden alkolüde biraktim, yazın günde ortalama 10 soda içerdim. Hani diyorum ben buna nasıl alıştım ya, 1 yudum içemiyordum eskiden çok kötü geliyordu, şimdi su yerine tüketmeye başladım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • benim de bırakmam lazım

• Çayı şekersiz içmeye başladığımdan beri tatlı hiç bir şeyi yiyemiyorum midem bulanıyor zehir gibi geliyor canım çekiyor ama yiyemiyorum çok kötü bir sey

• Benimde 2-3 sene oldu çayı kahveyi filan şekersiz içiyorum. Alışılıyor hatta daha iyi oluyor. Sigara gibi bir bağımlılığı yok şekerin, alışırsın
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.