Şimdi Ara

Şeker ölçüm cihazı Soygunu, Saçmalığı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
7.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hastaneye rutin tahlillerimi yaptırmak üzere kolumdan kan verdim. Aklıma geldi ve aynı kandan bir damla ile şeker ölçüm cihazına damlattım. Şeker ölçüm cihazı sonucu 188 olarak gösterdi. 2 saat sonra hastanenin tahlil sonucu çıktı ve kan şekeri 100 olarak gösteriyordu. Ebsensör marka şeker ölçüm cihazını aldığım eczaneye geri götürdüm. Durumu anlattım, hastanenin verdiği sonuca güvenilemeyeceğini ve aynı anda 4 farklı cihazla kan şekeri ölçseniz bile hiç biri diğerini tutmaz dedi. Yani söylediği lafın türkçesi; Şeker ölçüm cihazları tamamen ticari kaygılarla insanlara pazarlanıyor. Hatta doktora şeker ölçüm cihazı 188 çıkardı hastanede 100 çıktı dediğimde böyle saçmalık olmaz. En fazla 5-10 sapma normal karşılanabilir dedi.
    Şimdi gelin de bu şeker ölçüm cihazlarına güvenin. Biz demek ki boş yere para ödüyoruz bu cihazlara ve ölçüm çubuklarına. Sağlık bakanlığı sebepsiz yere soyuluyor bu yolla.
    Bilmim bu anlattıklarım hakkında siz ne düşünüyorsunuz?
    Bu cihazlarla sizin maceranız oldu mu?

• Elinizdeki cihazın ölçümleri %99 hatalı.
    Yani tek kabahat bu cihazın.
    Eczane resmen saçmalamış,hastanede kullanılan milyarlık makineler ile bi tarafı kırık ebsensor'u bir tutmak hatta hastane cihazını kabahatli çıkarmak akıl alır iş değil.Resmen sizi başından savmak istemiş.
    Hastanede ki cihazlar en doğru sonucu verir,çünkü hastane cihazları normal şeker ölçüm cihazlarına göre çok daha hassas ölçüm yaparlar ve düzenli olarak kalibre edilirler.
    Babam çok uzun zamandır şeker hastası ve kullanmadığımız ölçüm cihazı kalmadı, gördüğüm kadarıyla piyasada şuan sadece tek bir markanın ölçüm cihazı doğru sonuç veriyor gerisi beş para etmez oyuncaklar.
  • güvenebileceğim marka neymiş söylede biz de bilelim. kendimizi kandırmayalım boş yere.
    daha önce bir deneyimim daha olmuştu. düzenli olarak ilaç kullanırken ölçtüm 180 çıktı. Ertesi gün kızıp hem sabah hem akşam ilaçlarımı almadım. Bu şekilde ölçüm yaptığımda ise şekeri 150 çıkardı. O zaman bu ilaçları boşuna kullanmayayım dedim kendi kendime. Peki sağlık bakanlığı bu saçma aletlere neden bir sürü para ödüyor?
    Ücretsiz verildiği için herkes de bu cihazları alıyor. Nasılsa beleşe geliyor.
  • Aynı cihazla farklı parmaklardan kan alip ölç gene farklar cikacaktır. tuhaf bir alet cidden, kendinizi kötü hissettiğinizde makinanın sonucu yaklaşık doğru cikar ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdemirci

güvenebileceğim marka neymiş söylede biz de bilelim. kendimizi kandırmayalım boş yere.
    daha önce bir deneyimim daha olmuştu. düzenli olarak ilaç kullanırken ölçtüm 180 çıktı. Ertesi gün kızıp hem sabah hem akşam ilaçlarımı almadım. Bu şekilde ölçüm yaptığımda ise şekeri 150 çıkardı. O zaman bu ilaçları boşuna kullanmayayım dedim kendi kendime. Peki sağlık bakanlığı bu saçma aletlere neden bir sürü para ödüyor?
    Ücretsiz verildiği için herkes de bu cihazları alıyor. Nasılsa beleşe geliyor.

Şuan sağlık bakanlığı sadece bir marka haricinde diğer şeker ölçüm cihazlarını karşılıyor.
    Güvenebileceğin marka sağlık bakanlığının karşılamadığı tek şeker ölçüm cihazı.
    Eczaneye sorarsan söylerler.Zaten nerde işe yarayan bir cihaz,ilaç varsa bizim bakanlık bunları karşılamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gökây

Aynı cihazla farklı parmaklardan kan alip ölç gene farklar cikacaktır. tuhaf bir alet cidden, kendinizi kötü hissettiğinizde makinanın sonucu yaklaşık doğru cikar ama

Elbet farklı çıkar ama en fazla 3-5 puan fark olur daha fazla olmaz.
  • aynı cihazı annemde kullanıyor art arta 3 kez ölçtüğümüzde bile biri birini tutmuyor. aynı şey benimde başuıma geldi ama gel gelelim devlet başka marka cihazı vermiyor ya bunu alacaksın yada parasını verip başkasını alacaksın diyor. devletin saçmalıgı bu cihazın bir suçu yok sana hatalı cihazı alırsın diyor. sadece bu cihazla olsa iş sadece yine iyi misal kolestorol ilacı var resucor adında devlet bundan fark alıyopr raporu olsa dahi stage adında ilaç var onu al diyor oda böbreklerine agrı yapıyor annemin . her kutu ilaçta 7 lira fark ödüyorum ben ve bunun gibi bir kaç ilacı daha var annemin. yani sağlık hizmetleri bir ara düzelmişti ama şuan resmen berbat hale geldi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bizde de bu markadan 2 adet var eBsensör. 2 si de her ölçümde farklı sonuç veriyor. İlk ölçümde 90 çıkan değer 150 çıkıyor 130 çıkıyor 70 çıkıyor hiçbir tutarlı ölçümü yok bu markanın ölçümü kesinlikle güvenip kullanmayım bu ürünü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.