Şimdi Ara

Şehri dışındayım arabayı satabilir miyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, şehir dışındayim. Bir kişi aracı almak istiyor benim aynı şehire gitmeme gerek var mı ? İşlem nasıl oluyor ? Bir bilgisi olan var mı ? Araç benim üzerime kayıtlı, benim yerime annem veya babam satışı gerçekleştirebiliyor mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• istediğin bir kişiye noter vekaleti vermen lazım satmak için. noter satışı sırasında vekaletinin o kişinin yanında olması yeterli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metaphorive

istediğin bir kişiye noter vekaleti vermen lazım satmak için. noter satışı sırasında vekaletinin o kişinin yanında olması yeterli.
    O nasil veriliyor ? O vekaleti vermem için yine ailemin yaşadığı şehire gitmem lazım değil mi ?

Ben anneme kimliğimi fotograf ile yollasam soy adlarımız uyuştuğu için satışını gerçekleştirebilir mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: V. van Gogh

O nasil veriliyor ? O vekaleti vermem için yine ailemin yaşadığı şehire gitmem lazım değil mi ?

Ben anneme kimliğimi fotograf ile yollasam soy adlarımız uyuştuğu için satışını gerçekleştirebilir mi ?

Alıntıları Göster
    şu an olduğun şehirdeki notere gideceksin kimliğinle, "annemin aracımı satması için vekalet istiyorum" diyeceksin, yaklaşık 125 tl vereceksin, ardından vekaletin orjinalini annene kargolaman ve onun araç ruhsatı ve satın alacak kişi ile birlikte notere gitmesi yeterli. vekalet hariç satış yapamazsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: metaphorive

şu an olduğun şehirdeki notere gideceksin kimliğinle, "annemin aracımı satması için vekalet istiyorum" diyeceksin, yaklaşık 125 tl vereceksin, ardından vekaletin orjinalini annene kargolaman ve onun araç ruhsatı ve satın alacak kişi ile birlikte notere gitmesi yeterli. vekalet hariç satış yapamazsın.

Alıntıları Göster
    İnternetten baktim da, bana bir kagit vereceklermis onu kargolamam lazimmis buna gerek var midir ?

• o kağıdın adı vekalet işte ve onu kargolaman lazım. basitçe anlattım, notere gitmen yeterli onlar da yardımcı olur, bol şans
  • Kargolanmasına gerek yok, aynı gün içinde gittiğin noterden diğer şehirdeki notere faks çekilip anında hallediliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Vekaletnameyi kargolamaya gerek yoktur. Ben Bursa'daydım, aracım Erzurum'daydı, alıcı Bitlis'teydi. İnternetten aracımı beğenmiş velakin ne ben gidebiliyordum, ne o gelebiliyordu. Alıcı Bitlis'ten bir yakınına vekalet verdi, ben de Bursa'dan kayınbiraderime vekalet verdim. Vekalet verdiğiniz notere satışın yapılacağı şehirdeki noterin numarasını veya ismini söylediğinizde işlem bitiyor. Noterler birbirleri ile haberleşiyorlar, verilecek vekaletnamenin kargolanmasına gerek kalmıyor yani.

Önemli olan satış için vekalet verilen kişilerin hangi şehir ve noterde buluşacağı. Notere söyleyin size açıklama yapacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erzurum lu

Vekaletnameyi kargolamaya gerek yoktur. Ben Bursa'daydım, aracım Erzurum'daydı, alıcı Bitlis'teydi. İnternetten aracımı beğenmiş velakin ne ben gidebiliyordum, ne o gelebiliyordu. Alıcı Bitlis'ten bir yakınına vekalet verdi, ben de Bursa'dan kayınbiraderime vekalet verdim. Vekalet verdiğiniz notere satışın yapılacağı şehirdeki noterin numarasını veya ismini söylediğinizde işlem bitiyor. Noterler birbirleri ile haberleşiyorlar, verilecek vekaletnamenin kargolanmasına gerek kalmıyor yani.

Önemli olan satış için vekalet verilen kişilerin hangi şehir ve noterde buluşacağı. Notere söyleyin size açıklama yapacaktır.
    Hocam vekalet verdigimiz kisinin haciz islemi varsa bir sorun olmaz degil mi ? Yani arabayi banka almaz gekalet verdikten sonra ?

• Notere elektronik olarak imzalatirsan vekaletin sistemde gorunur ve vekaleti yollamasan bile islem yaparlar

• quote:

Orijinalden alıntı: V. van Gogh

Hocam vekalet verdigimiz kisinin haciz islemi varsa bir sorun olmaz degil mi ? Yani arabayi banka almaz gekalet verdikten sonra ?

Alıntıları Göster
    Vekilin araç üzerinde herhangi bir hakkı olmaz, sadece satış yetkisi olur. Tabi güvendiğiniz biri vekil olduğu sürece. Güvenmediğiniz kişi aracın satışını istediğiniz kişiye değil de kendi istediği kişiye vererek araca el koyabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.