Şimdi Ara

Şehirlere Göre Yaşam Masrafları Dev Rehber oluşturalım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
16
Favori
2.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet beyler iyi kötü bi sonuç aldık artık elimize ve bundan sonra hepimizin tercih dönemi gelecek ve herkes nerede ne kadar harcarım konusunu merak ediyor

Ben de çok merak ettiğim için bi konu açayım bilenler de yardım eder dedim

bu siteden yaptığım araştırmaya göre

Eski şehir < Ankara < İzmir < İstanbul gibi bi liste çıkıyor

tabiki tatil araştırması yapanların oluşturduğu bir site öğrenci kesimde her şehrin daha ucuza olacağını unutmayalım bu sadece göstermelik

şimdi gelelim 2. duruma haftada 1 2 kez dışarı çıkan sigarası olmayan aylık otobüs kartlı genelde okuldan yiyen apart vs. de kalan bir insan aylık ne kadar yiyecektir

gitmiş kişiler kendilerine göre yazarsa biz de bir ortalamaya varmış oluruz gibi.

(sigara ya da aşırı gece hayatı aşırı alışveriş vs yapanlar bunu belirtirse sevinirim )

quote:

Ankara da ogrenci karti 1.50 tl. dolmuslar falan daha pahali.

Odtu/bilkent/hacettepe cevresinde ev tutmak cok pahaliya gelir. minimum 750-800 tl yi gozden cikarmaniz gerekir. Ulasim ve fiyat olarak en rahat yer kurtulus'tur.

Yemek fiyatlari size baglidir. devlet okullarinda yemekhane fiyatlari 1-2 tl, kampus ici diger yerlerde ise 5-10 tl dir ortalama. ancak mesela tobb da yemek fiyati sikinti olabilir

Disari ciktiginiz zaman genelde tunali/bahceli gibi yerlere ugrarsiniz muhtemelen. buralarda fiyatlar ortalamanin ustundedir. ancak 50 tl civarina ortalama bi sekilde kapatabilirsiniz.

quote:

Şimdi soruyu Bursa iline göre cevaplıyım yani Uludağ Üni'ye göre ev tuttuğunuzu düşünelim once bursada oğrenci için görükle diye bir yer vardır tüm kampüsler iç içe yemek yerleri playstation
    bursada çok güzel özel yurtlar vardır fiyatlarıda öyle pahalı değil küçüktürler ama 300-400 tl falan
    metro kullanınmı çok yaygındır ve heryere ulaşım vardır diyebiliriz 50tl gideri olabilir
    gece hayatı haraketlidir ve normal harcamalarıda katarsak fsm ve görüklede aylık 300 tl harcasan

700tl lik bir masrafla bursada güzelce üni hayatını devam ettirebilirsin

quote:

Erzurumluyum Erzurum'da oturuyorum .erzurum Atatürk üniversitenin puanları neden düşük diye sormayın sadece soğuk olduğu için .
    Atatürk üniversitesinin kampüsü Türkiye'nin en güzel kampüsüdür.erzurum öğrenci şehirdir 50 bin. Öğrenci var.evler 400 500 arası değişir

Erzurumda bi otobüs ile heryere gidebilirsin
    Can'ın sıkılmaz Erzurum'da

quote:

İstanbul da her şey sana bakar. Çok özel bir durumun yoksa ytu de devlet yurdu yüksek oranla çıkmaz. Özel yurtlarin adam gibi olanları 450 den başlar en az ki o da 5 kişilik falandır gibi. Evde kalicam dersen yelpaze çok geniş.

Ekstra bilgiler yıldız da öğle yemeği 2 lira. Okul içi ulaşım için çilek servisleri 25 kr.

quote:

Kırıkkaleden bahsedeyim biraz kırıkkalenin kampüsü şehrin giriş alanında dolayısıyla oraya yenişehir adından bambaşka kasaba köy şehir kent karışımı bi yer yapılmış orada kiralık ev bulmanız biraz zor bulsanız bile eşyasız en az 600 eşyalı 750 800 civarı kira var merkezde ise evler 450 500 civarı yolcu taşıma ücreti öğrenci 1.75 kampüs içi 40 kuruş bir de apart dediğimiz evler var apart evlerin kirasıda kişi başı 400 diyebiliriz

bu bilgilendirmeden sonra benim aylık masrafımı sizlere söyleyeyim(merkezde kalıyorum):550 600 civarı aylık masraf var diyebilirim
    kırıkkalenin ankaraya yakın olması nedenıyle tercıh edılmesı dısında hıc bır avantajı yok bana gore bunuda belırtmeden gecmeyeyım

quote:

malatya;

okul şehir merkezine çok uzak bu yüzden okul yakınında yurt-ev yok..galiba birkaç tane kız yurdu vardı; üniversite kampüsünde de kyk yurdu var sadece kızlar için.. erkek kyk yurdunun yakınından otobüs geçiyor; üniversiteye yaklaşık 5-6 km uzaklıkta tek otobüsle gidebiliyorsun..zaten belediye otobüslerinde aktarma sistemi var istediğin yerden üniversiteye en fazla iki otobüsle gidersiniz..otobüste akbil 1 tl( zam gelmediyse eğer geçen seneye kadar o kadardı)..aylık kart 80 tl galiba 3 aylık alınca 180 tl idi o da aylık 60 a geliyor sınırsız otobüse binebiliyorsunuz..özel yurtta kalacam derseniz çoğunlukla cemaat yurtları var fiyatları 200-250 civarı.. başka özel yurtlar da var..yok ben evde kalacam derseniz 3+1 evler 400-600 arasında bulabilirsiniz..doğalgaz genel olarak şehre yayılmış durumda.. büyük bir avm si var..mişmiş parkı var Abdullah gül parkı var kanalboyu var kerneği var takılmak için... genel olarak tavsiye ederim...

elazğ;

üniversite şehrin merkezinde yurtlar konusunda çok bilgim yok ama ev bulmak çok sıkıntı değil..doğalgaz var ama her yere yayılmamış..ev kiraları malatyaya göre birraz daha yüksek..ulaşımı rahattır. şehir olarak bir malatya değildir..avm ler küçüktür ama gazi caddesi, köfteciler sokağı takılacak yerlerdir...

quote:

Balikesir:
    Merkezde saglik myo ve nef (egitim fakultesi) var. Merkez disinda ise cagis yerleskesi var. Ama baya disinda. Buraya geldiginizde en cok buna kufur edeceksiniz.( merkez cagis arasi 18km )
    Yurt fiyatlari bence uygun. 300-500 arasi degisiyor.
    Yemek cagista 1.5 tl nefte ise 1-2 tl. Tostçu bilal var 1.25 tost ama insani doyuruyor. Onun disinsa esnaf lokantalarinda hayvan gibi yemek yiyin en fazla 8 tl verirsiniz.
    Yol parasi 1.50 tl ama balkartı tavsiye ediyorum en azindan cebinize sigara parasi kalir.
    sosyal acidan bir koyden farki yok. 1 tane avm var. Ama balikesir spor super ligte. Arada konserler oluyor.
    insani sicaktir ama fazlada guvenmemek lazim.
    Sorunuz olursa yardim edebilirim

quote:

Uşakta okuyacak varsa aylık 500 tl (her şey içinde) kralsınız ;)
    Hele arabanız varsa duble king

quote:

dokuz eylül üniversitesi için:

öncelikle bucada yaşayacaksan ki büyük ihtimalle öyle; ev kiraları büyük şehirlere göre ortalama olur.
    biz 3kişiyiz, 3+1 ev olsun yeri merkezse doğalgaz aramam, dibinde 10 cafe 3bira içmelik mekan olsun dersen 750-800 bulursun.
    biraz daha ara sokağa gidersen 650-700e düşer ev kirası. çevikbir'e (dokuz eylülün tüm kampüslerine yakın diyebileceğimiz merkezi alan) yürüyerek 10dklık mesafede biryerde 600e de bulursun arakat.

ege üni: bornova ev kirasında daha pahalıdır çünkü çok daha merkezi. ancak evler eski olduğu için ordan indirim olabilir.

izmir geneli:::::

kentkart olayı iyidir. 90dk içinde sadece 1.10krs ile her otobüse vapura metroya binersiniz.

her yerde 5liraya yemek bulursun dürüm mürüm en kötü
    trafik çok sıkışık onu da idare edin

quote:

Eskişehir'den bahsedeyim.

Herkes 'öğrenci şehri' diye duymuştur herhalde muhtemelen. Şehre gitmeden önce ben de orayı öğrenci şehri, uygun, rahat, güzel, takılacak çok yer var, gelişmiş vs. bir şehir olarak öğrendim ve beklentim yüksekti. Beklentimi kesinlikle karşıladı diyebilirim. Aradığınız her şeyi bulabilirsiniz, her şey birbirine yakın. Ne İstanbul kadar aşırı sıkışık, karmaşık, ne de Ankara kadar büyük (bir yerden bir yere gitmek için muhakkak bi taşıt kullanmanız lazım, o anlamda) Tramvayla her yere gidebilirsiniz. 1.05 lira öğrenci ücreti. Aslında tramvayi pek de kullanmazsiniz çünkü dediğim gibi her yer birbirine yakın. Her bütçeye göre yer var. Kalacak yer sıkıntıniz olmaz. KYK olmaz ise bi dolu apart var. Ve ev arkadaşı arayan bir sürü insan. Yine her bütçeye göre kalacak yer de ayarlayabilirsiniz.

Şimdilik bunlar geldi aklıma. Yardımcı olduysam ne güzel, sorunuz olursa elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım.

Tercihlerde başarılar

quote:

Isparta

Antalya'ya göre az gelişmiş,Burdur'a göre hayli gelişmiş bir şehir. Öğrenciden yana sıkıntıları yok. Çarşısı güzeldir. Isparta'ya gitmeyen ayazmanayı görmedim demesin,görmeden de geçmesin. Ayrıca konserlere ünlüler yağar. Taşra şehrinden gelirseniz bayıla bayıla okursunuz. Geçen sene inna,ondan önceki sene Alexandra Stan geldi. Tavsiye ettiğim bir şehir. Ayrıca Isparta'dan sıkılan gezmek için otobüse binip Antalya ya gidebilir.

Kütahya

Üniversite şehir dışına 10 km. Şehirde bir çok kafe var. Öğrenciyi pek sevmezler diyebilirim ama esnafı çok içtendir. Tabi ev sahipleri ne alemde bilemiyorum :)
    Hayat ucuzdur,sera ve sevgi yolundan başka çokta gezilecek bir yeri yoktur. Canınız sıkıldığında arkadaşlarınızla Eskişehir e gidebilirsiniz.

Fakat Isparta mı Kütahya mı diye sorarsanız,net cevabım Isparta olur

1. edit yapıldı

devamı gelirse daha ayrıntılı gelimler güncellenir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rubai -- 1 Temmuz 2014; 9:41:29 >

• Şimdi soruyu Bursa iline göre cevaplıyım yani Uludağ Üni'ye göre ev tuttuğunuzu düşünelim once bursada oğrenci için görükle diye bir yer vardır tüm kampüsler iç içe yemek yerleri playstation
    bursada çok güzel özel yurtlar vardır fiyatlarıda öyle pahalı değil küçüktürler ama 300-400 tl falan
    metro kullanınmı çok yaygındır ve heryere ulaşım vardır diyebiliriz 50tl gideri olabilir
    gece hayatı haraketlidir ve normal harcamalarıda katarsak fsm ve görüklede aylık 300 tl harcasan

700tl lik bir masrafla bursada güzelce üni hayatını devam ettirebilirsin
  • Sen bi rehber yazmayı öğrende..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kontejyan diyenler neyse de rehper ne arkadaş
  • Ankara da ogrenci karti 1.50 tl. dolmuslar falan daha pahali.

Odtu/bilkent/hacettepe cevresinde ev tutmak cok pahaliya gelir. minimum 750-800 tl yi gozden cikarmaniz gerekir. Ulasim ve fiyat olarak en rahat yer kurtulus'tur.

Yemek fiyatlari size baglidir. devlet okullarinda yemekhane fiyatlari 1-2 tl, kampus ici diger yerlerde ise 5-10 tl dir ortalama. ancak mesela tobb da yemek fiyati sikinti olabilir

Disari ciktiginiz zaman genelde tunali/bahceli gibi yerlere ugrarsiniz muhtemelen. buralarda fiyatlar ortalamanin ustundedir. ancak 50 tl civarina ortalama bi sekilde kapatabilirsiniz.

.

• @JoKeR113 teşekkürler hocam

@skugga1 hocam bahsettiğiniz evler kaç+kaç , birde bildiğim bi şehir değil diyelim kurtuluştan bir toplu taşıma ile ankara üniye vs kaç dk da giderim trafiği nasıl ?

başlık editlendi hata bulunca sevinen insanlar neyin avcılığı bu neyin tdk cılığı sanane
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rubai

@JoKeR113 teşekkürler hocam

@skugga1 hocam bahsettiğiniz evler kaç+kaç , birde bildiğim bi şehir değil diyelim kurtuluştan bir toplu taşıma ile ankara üniye vs kaç dk da giderim trafiği nasıl ?

başlık editlendi hata bulunca sevinen insanlar neyin avcılığı bu neyin tdk cılığı sanane

Ankara universitesi daginik kampuslu. merkez kampuse tek aracla, golbasina 2 aracla, cebeci ye ve sihhiye ye yuruyerek gidebilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yıldız teknik elektrik okuyacak biri için ne kadar yeterli olur acaba ?
  • Abdullah

• kayseriyi bilen var mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalova ve Erzurum hakkında bilgisi olan var mı beyler ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dolores O'Riordan

Yıldız teknik elektrik okuyacak biri için ne kadar yeterli olur acaba ?

+1
  • Erzurumluyum Erzurum'da oturuyorum .erzurum Atatürk üniversitenin puanları neden düşük diye sormayın sadece soğuk olduğu için .
    Atatürk üniversitesinin kampüsü Türkiye'nin en güzel kampüsüdür.erzurum öğrenci şehirdir 50 bin. Öğrenci var.evler 400 500 arası değişir

• quote:

Orijinalden alıntı: sefacomakli

Erzurumluyum Erzurum'da oturuyorum .erzurum Atatürk üniversitenin puanları neden düşük diye sormayın sadece soğuk olduğu için .

totale vursak ne kadar hocam sizce??
  • ankara için takip.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aintmybtch

kayseriyi bilen var mi?

kayseride yaşıyorum sorun varsa özelden yardımcı olurum

• quote:

Orijinalden alıntı: tıpçıeleman

quote:

+1

Bu kaldıgınız yurta göre yasam standartlarınıza göre degisir.

• Hatay ı merak ediyorum ben de tıp yazabilirim.

• quote:

quote:

+1

İstanbul da her şey sana bakar. Çok özel bir durumun yoksa ytu de devlet yurdu yüksek oranla çıkmaz. Özel yurtlarin adam gibi olanları 450 den başlar en az ki o da 5 kişilik falandır gibi. Evde kalicam dersen yelpaze çok geniş.

Ekstra bilgiler yıldız da öğle yemeği 2 lira. Okul içi ulaşım için çilek servisleri 25 kr.

• quote:

Orijinalden alıntı: auramooth

quote:

quote:

+1

marmara üniversitesi işletme (iibf fak.) çevresinde kiralar nasıl apart fiyatları nasıl

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.