Şimdi Ara

Şehir ve bölge planlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
30.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mimarlığı ve İstanbul'da okumayı çok istiyordum.Fakat istediğim puanı alamadım.KTÜ mimarlığa girebilirim belki.Şehir ve bölge planlama bölümünü duydum.Oda mimarlık fakültesindeymiş.Okuyan bilen var mı?Nasıl bir bölümdür?Mimarlığa geçebilir miyim oradan?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Şehir ve Bölge Planlama: Kapsamlı Bir Bakış

Şehir ve Bölge Planlaması Nedir?

Şehir ve bölge planlaması, insan yerleşimlerinin fiziksel gelişimini ve kullanımını düzenleyen bir alandır. Kentsel ve kırsal alanlardaki arazi kullanımını, ulaşımı, altyapıyı ve çevreyi planlamaya odaklanır.

Şehir ve Bölge Planlama Yatay Geçiş Bölümleri

Şehir ve bölge planlama, diğer birçok alana yatay geçiş imkanı sunar. Bu alanlar arasında şunlar yer alır:

• Mimarlık
    • Peyzaj Mimarlığı
    • Coğrafya
    • Çevre Bilimleri
    • Sosyoloji

Şehir ve Bölge Planlamadan Hangi Bölümlere Geçiş Yapılır?

En yaygın yatay geçiş yollarından biri şehir ve bölge planlamadan mimarlığa geçiştir. Mimarlık, binaların ve fiziksel yapıların tasarımına odaklanırken, şehir ve bölge planlaması daha geniş ölçekli yerleşime odaklanır.

Şehir ve Bölge Planlamadan Mimarlığa Geçiş

Şehir ve bölge planlama geçmişine sahip öğrenciler, mimarlığa geçiş yaparak kentsel tasarım ve binaların insan yerleşimleri üzerindeki etkisi hakkında daha ayrıntılı bilgi edinebilirler. Bu geçiş, şehir planlamacılarının mimari unsurları yerleşim planlamasına entegre etmelerine olanak tanır.

Şehir ve Bölge Planlama Maaşı

Şehir ve bölge planlamacılarının maaşları, deneyim, eğitim ve konuma göre değişebilir. Amerika Birleşik Devletleri'nde, İşgücü İstatistikleri Bürosu'na göre ortalama yıllık maaş 75.180 ABD dolarıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hiç bilen yok mu arkadaşlar?
  • Mimarlığa yatay geçiş yapabilirsin. Ama çok iyi not kasman gerekir; çünkü şehir bölge, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı gibi bölümlere girenlerin hemen hemen hepsi mimarlığa geçmek için girer. Yani rakibin çok olacağından çok iyi bir not ortalamasına ihtiyacın var.

Şehir bölgeci, jeodezi ve fotogrametricilerin yer şekillerine göre hazırladıkları planın üzerine şehir planını yapar. İş alanı fazla geniş sayılmaz. Ya kamuda çalışırsın (örneğin belediyede 1500tl civarına), ya da bu işte geniş bir çevren varsa dışarıda kendi ofisini açarsın. Bu şekilde daha iyi para kazanabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: FrEaK35

Mimarlığa yatay geçiş yapabilirsin. Ama çok iyi not kasman gerekir; çünkü şehir bölge, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı gibi bölümlere girenlerin hemen hemen hepsi mimarlığa geçmek için girer. Yani rakibin çok olacağından çok iyi bir not ortalamasına ihtiyacın var.

Şehir bölgeci, jeodezi ve fotogrametricilerin yer şekillerine göre hazırladıkları planın üzerine şehir planını yapar. İş alanı fazla geniş sayılmaz. Ya kamuda çalışırsın (örneğin belediyede 1500tl civarına), ya da bu işte geniş bir çevren varsa dışarıda kendi ofisini açarsın. Bu şekilde daha iyi para kazanabilirsin.

Saol kardeş.Hiç duyduğun var mı oradan mimarlığa geçebilen?Herkes zor diyor ama ilk sene dersleri fazla zor gelmedi bana.Düzenli bir çalışmayla olabilir sanki.

• Duyduğım yok, ama vardır muhtemelen. Mesela İTÜde bildiğim kadarıyla geçen sene mimarlığa yatay geçiş taban ortalaması 3.65 imiş. Derslerin kolaylığıyla ilgili bilgim yok, belki işte fizik, kimya olmadığı için mühendisliklere göre daha kolay olabilir fakat yine de İTÜde 3.65 ortalama yapmanın çok kolay olduğu bir bölüm olduğunu sanmıyorum. Düzenli bir çalışmayla olabilir tabiki. Ama oldukça düzenli olmalı, hem gezerim hem çalışırım mantığıyla yapılmasını pek mümkün görmüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: FrEaK35

Duyduğım yok, ama vardır muhtemelen. Mesela İTÜde bildiğim kadarıyla geçen sene mimarlığa yatay geçiş taban ortalaması 3.65 imiş. Derslerin kolaylığıyla ilgili bilgim yok, belki işte fizik, kimya olmadığı için mühendisliklere göre daha kolay olabilir fakat yine de İTÜde 3.65 ortalama yapmanın çok kolay olduğu bir bölüm olduğunu sanmıyorum. Düzenli bir çalışmayla olabilir tabiki. Ama oldukça düzenli olmalı, hem gezerim hem çalışırım mantığıyla yapılmasını pek mümkün görmüyorum.

Tamam kardeşim çok saol
  • kardeş ben odtü şehir bölge planlamayı 2. sınıfta bıraktım.sebebi ise aşırı yorucu bir bölüm gecen gündüzün olmuyor.bizim bölümde 2 kişi mimarlığa 1 kişi endüstri ürünleri tasarımına geçiş yaptı.sevmezsen yapamazsın.üni ye de bağlı ama açıkçası zor bir bölüm.diğer bölümlerde ki arkadaşlar mimarlar dahil bize acırlardır.1 sınıfta maket yapmaktan ellerimiz nasır tuttu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ax

kardeş ben odtü şehir bölge planlamayı 2. sınıfta bıraktım.sebebi ise aşırı yorucu bir bölüm gecen gündüzün olmuyor.bizim bölümde 2 kişi mimarlığa 1 kişi endüstri ürünleri tasarımına geçiş yaptı.sevmezsen yapamazsın.üni ye de bağlı ama açıkçası zor bir bölüm.diğer bölümlerde ki arkadaşlar mimarlar dahil bize acırlardır.1 sınıfta maket yapmaktan ellerimiz nasır tuttu.

İlk sınıfta dersler kolay herhalde diğer sınıflara göre.Onun için ilk dönemin sonunda iyi not ort. yakalayıp hemen geçmek gerekiyor sanırım mimarlığa.
  • kardeş ben 1.8 i zorla geçtim.eski okulum odtüde diğer dersler sandığın kadar kolay değil.geçiş yapman için bütün derslerini vermen vede stüdyo 8 kredili dersinin en az BA olması lazım.bizim sınıfta calculus(matematik) dersini geçen 8 kişi vardı.ve onlardan 3 ü geçebildi diğer bölümlere.
  • quote:

kardeş ben 1.8 i zorla geçtim.eski okulum odtüde diğer dersler sandığın kadar kolay değil.geçiş yapman için bütün derslerini vermen vede stüdyo 8 kredili dersinin en az BA olması lazım.bizim sınıfta calculus(matematik) dersini geçen 8 kişi vardı.ve onlardan 3 ü geçebildi diğer bölümlere.

Şu dersleri biraz açabilir misin?ODTÜ'ye puanım yetmiyor zaten 330 civarıydı taban puan.Ayrıca ODTÜ yani tartışmaya gerek yok Türkiye'nin en zor üniversitelerinden biri.Ben mimar sinan ı düşünüyorum.Orada matematiği zorlayacaklarını düşünmüyorum.Sen düzenli mi çalıştın çalışma şeklin nasıldı?
  • düzenli çalışmak biraz zordu.açıkçası bir proje bitiyor diğerini veriyorlardı.final projeleri için 1 hafta boyunca çalışıyorsun hatta sabahlıyorsun.düzenli çalışırsan diğer dersleri halledersin ama stüdyo dersinde biraz da yetenek gerekiyor.ben 1 hafta düşünüyorum güzel bir proje yapamıyorum ama adam 5 dakikada tasarlayıp 2 günde projeyi bitiriyor ve yüksek not alabiliyordu.
  • quote:

düzenli çalışmak biraz zordu.açıkçası bir proje bitiyor diğerini veriyorlardı.final projeleri için 1 hafta boyunca çalışıyorsun hatta sabahlıyorsun.düzenli çalışırsan diğer dersleri halledersin ama stüdyo dersinde biraz da yetenek gerekiyor.ben 1 hafta düşünüyorum güzel bir proje yapamıyorum ama adam 5 dakikada tasarlayıp 2 günde projeyi bitiriyor ve yüksek not alabiliyordu.

Verdiğin bilgiler içi saol.ÖSS'ye mi girdin tekrar ?Umarım iyi geçmiştir...
  • Yukarı
  • up :D
  • Hortlatıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.