Şimdi Ara

SEG 12000 BTU KLİMA (A101 İÇERİR) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
353
Cevap
15
Favori
70.992
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bilgi için teşekkür ederim hocam, satış kanadı ile pek ilgim olmadığından inanın bilmiyordum ürünlerin sahada olduğunu, ben perşembe günü satılacak diye düşünmüştüm

Evet azizim ek garanti işlemleri yetkili servis tarafından yapılmaktadır.

Bu arada belirtmek isterim 4 yıl olanı 140TL dir ancak arzu ederseniz 3-2-1 yıl şeklinde de uzatabilirsiniz bütçenize göre.

Yine de öncelikli tavsiyem 4 yıl garantidir, Tüketiciler olarak kendimizi ne kadar uzun süre garantiye alırsak o kadar iyidir

Montaj sürecinizin çok uzayacağını düşünmüyorum, bu satışlar ciddi anlamda fırsattır ve kalitesi yönünde de içiniz rahat olsun. İnanıyorum ki klimanızın montajından sonra memnuniyetinizi KLİMA bölümümüzde dile getireceksiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ado

A101 mağazalarının CEO su Ahmet Bey'in damadıdır. Bu nedenle genelde VESTEL üretimiürünler en hesaplı bu mağazalarda satışa sunuluyor, Bu nedenle 599TL ye 7 kilo 1000 devir çamaşır makinesi ve 999TL ye 450 Litre no frost buzdolabı da yine bu mağazalarda satılmıştır.

aradaki fiyat farkı neden yüksek cıkıor diger markalara göre hep sormak istemiştim
  • quote:

R22 gazı Montreal protokolü çerçevesinde Ozon tabakasına verdiği zarar nedeni ile kullanımı kısıtlanmış, 2020 yılında terk edilme kararı alınmıştır.

Bu bağlamda 2014 yılı itibari ile hem on/off klimalar hem de R22 gazlı ev tipi soğutucuların ÜRETİMİ de elbette kısıtlanmıştır lakin üretilmiş ürünlerin SATIŞI için bir yasak gelmemiştir.

Bu anlamda yasaktan sonra R22 gazlı bir klimanın satışı yasalara aykırı bir durum değildir, üretimi kısıtlanmış, satışı yasaklanmamıştır bu aradaki ayırımı fark edebilmek lazım.

Bunun dışında bu markalar teneke sacından yapılırken diğer markaların kobalt madeninden yapıldığını da sanmıyorum, elimizden geçmeyen klima markası yok, Mitsubishi Electrcic dahi üretimde ÇALMAK yoluna gidiyorsa bu söylemlerin de pek anlamı kalmıyor zaten.

Neyse ürün özeline gelirsek.

Ürün standart VESTEL üretimidir, geöen sene BİM mağazalarında satılan REGAL RAC 12.000BTU klimadan yapısal anlamda farkı olmamakla birlikte Kondanser sarmalı ince ancak çift katman ilerletilmiş, IPM kontrolü ile easy start ve 6 kademeye kadar desteklenen iç ünite fan hızı imkanı sağlanmış, ultra sessiz özelliği ile RAC12 de sessizliğini ispat etmiş LG kompresörülü bir üründür.

Alacak arkadaşlardan ricam üretim yılını kontrol etsinler zira 2017 üretimlerde LG kompresör var ancak 2016 ve öncesinde üretilenlerde (Depolarda kalanları verebilirler dikkat ediniz) HITACHI-RECHİ-TOSHIBA kompresörler kullanılmıştır ve özellikle TOSHIBA olan kompresörde ısıtma modu 96 hertz de kompresör kapasitesinin üzerinde sürüldüğünden dolayı tabiri caiz ise (Afedersiniz) dış ünite öküz gibi böğürmüştür.

Sadece soğutmada kullanacak arkadaşların üretim yılına takılmalarına gerek yok ancak ısıtma soğutma kullanacak arkadaşlar 2017 üretimi değilse ve ses konusuna takıntılılarsa ALMASINLAR.

Üretim yılını mağazadaki arkadaşlar bilemeyebilir, bu durumda sizler ürün barkot üzerindeki seri numarayı bana aktarınız ben kontrol sağlarım sizler için.

Klima bölümüne takılan arkadaşlar bilirler aslında havaların ısınmaya başladığı dönemde ''Keşke şu geçen seneki REGAL gibi bir kampanya patlatsalar'' demiştim zira klima ciddi anlamda iş görür bir makine, yalnız bu sahaya giriş fiyatı olan 1600TL geçen sene satılan rakamları düşününce bana yüksek geldi bu konuda uyarmadan geçemeyeceğim.

Sahadaki emsallerine nazaran özellik anlamında eksiği olmamakla birlikte bu haliyle dahi rakamsal anlamda cazip üründür.

Dış ünite kasa yapıları değiştirilmiştir, Sac kasa kullanımı 6 yıl önce terk edilmiş, ana gövde sac üzerine Plastik kapak yapılmıştır.

VESTEL de eski nesil klimalardaki kronik drenaj tava çatlaması yeni üretimlerde söz konusu olmamaktadır.

İlk nesil tüm inverterler ithal olmakla birlikte ikinci nesil ve sonrasında VELK elektronik kartlar kullanılmıştır ve son 4 yıldır tüm üretimler bu VELK yani bizim mühendislerimizin (TÜRK anlamında, Vestelde çalışmıyorum) proje ve dizaynı ile üretilmektedir.

Aklıma gelenler bunlar merak ettiğiniz başka bir şey var ise cevaplayayım.

başka söze ne hacet.

• adil07 kullanıcısına yanıt
    Bu biraz çok yollu cevabı olan soru hocam.
    Ticarette akılcı davranan hiç kaybetmiyor, bir noktadan sanki zararına satış yapıyormuş gibi görünse de, diğer noktadan avantaj elde ederek aradaki açığı kapatıp, aynı zamanda malını da bir şekilde satmış oluyor.

Şimdi bakınız bu gün siz bir mantıcı açsanız ve çok da lezzetli mantı yapsanız, bunu kitlelere ulaştırmak için hele ki bir de ülke genelinde satış yapacaksanız şubeler oluşturmak zorundasınız, bu şubelerin her birisi masraf demektir.

Bunu VESTEL bazında düşünürseniz YETKİLİ BAYİ demektir. Aslında yetkili bayiler şahıs işletmeleridir yani onlar da VESTEL markasının müşterisidir lakin buralar daha göze hitap eden yerler olması nedeniyle giydirmesi camekanı süslemesi konsepti vs hep masraftır ve kurum tarafından karşılanır ancak bu masraflar elbette ki YETKİLİ BAYİ satıcıları tarafından ürün üzerine eklenmektedir.

Buanlamda aslında ben YETKİLİ BAYİ noktalarından ürün alımına hep karşı çıkmışımdır zira o caf caflı vitrinlerin parasının benim cebimden çıktığını bilirim.

Neyse konuya dönersek, VESTEL burada TÜRKİYE nin her ilinin her ilçesinin her mahallesinin her sokağına yaygın bir şekilde örgütlenmiş olan A101 mağazalarının bu yaygınlığını kullanıp 5 kuruş da masraf etmiyor. Ancak ana markası yerine alt markasını burada satıyor. Hem üretim tesislerinde üretilmiş olan malı hızlı şekilde satıp paraya çevirip sürkülasyon oranını arttırıyor, hem pazardaki pastadan farklı marka adı altında bir dilim daha alıyor ancak marka farklıda olsa getirisi aynı kasaya giriyor, hem damat için bir ayrıcalık yaratılıyor, hem A101 in imajı yukarı çekiliyor (Bu avantajları başka mağazalarda çok bulamazsınız) bir sürü hem sayılabilir neticede.

Neden SEG almalıyım? Ne fark var VESTEL ile aralarında?

Sizi temin ederim zerre kadar fark yok kalite anlamında. VESTEL de ne kullanılırsa REGAL de SEG de FİNLUX de aynı kompresör, aynı elektronik kart, aynı kasa, aynı filtre aynı,aynı,aynı,aynı gider böyle.

Peki algıda rahatsızlık yaratmaması için ne lazım?

Garanti süresi kısa tutulur, filtrelerine özellik eklenmez (karbon, ion vs), nakliye hizmeti verilmez, kumandası büyük yerine küçük olabilir ki onu da gidip büyük kumandayı 25TL ye servisten alırsınız çok rahtsız olursanız. alın size aradaki fark.

Buradan özellikle tekrar belirtiyorum ki ana markalara ve hele ki YETKİLİ BAYİLERE büyük paralar vermek yerine alt markaları düşük maliyetlerle alınız. Bakınız bu ürünün garantisi 2 yıl ancak, 140TL ek bedel ödeyerek 6 yıl yapabilirsiniz.

Ücretsiz montaj
    Uzun garanti
    Yeni teknoloji
    İyi kalite
    Yüksek konfor

E daha ne olsun? Bir mala ''İyi'' dememiz için illa ki 3.000TL mi olması gerekiyor?

• Ado kullanıcısına yanıt
    hocam ben 2009 yılında seg 10500 btuluk bir klima almıştım.Tam 7 sene sonra iç ünite plastik tırnaklarından kırıldı ve aşağı düştü.Bu sorun neden kaynaklanmış olabilir.Yeni serilerde böyle sorun olur mu?
  • spyae kullanıcısına yanıt
    üstadım bu tırnakların kendiliğinden kırıldığını inanın ilk defa sizden duyuyorum. Eski üretimlerde bilinen bir drenaj tava çatlaması vardı ki bu da kullanılan polipropilen kalitesine bağlı bir durumdu. Yıllar içerisinde sıcak-soğuk-sıcak-soğuk derken malzeme sertleşmiş ve genleşmeye bağlı çatlama göstermiş bu nedenle de ortaya su akıtma sorunları çıkmıştır.

Lakin iç üniteyi taşıyıcı unsurların kırılmasını dediğim gibi ilk defa sizden duyuyorum.

Eğer bahsettiğiniz şekilde olmuş ise servise rapor tutturarak MH den ücretsiz onarım talep edebilirdiniz zira VESTEl bu konularda sağ olsun hassas yaklaşır. Peki nasıl sonuçlandı sizin konu?
  • Ado hocam diyorsa doğrudur.

Sadece soğutma için alalım mı hocam?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ado kullanıcısına yanıt
    klimayı eskiciye verdim
    7 sene olduğu dolayısyla garantisi kalmadığı için herhangi bir hak talebinde bulunmadım.yeni 12000 btu vestel inverter+ klima aldım
    gelen servise bu durumu anlattığımda pek ilgili davranmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Ado hocam diyorsa doğrudur.

Sadece soğutma için alalım mı hocam?

Hocam Güveninize teşekkür ederim öncelikle.

Koşullar uygun ise (İzolasyon, m2 uyumu vs) ısıtmada dahi iş görür makine, ancak soğutma da TAM bir F/P ürünüdür.

Servisler yönünden şanssızlık yaşanmaması dışında sanmıyorum ki birisi gelip de ''Soğutması yetersiz'' desin.

Özetle, Alınır azizim. İçiniz rahat olsun.
    Bilgim olsaydı müdahale etmeye çalışırdım hocam lakin teknolojisi gereği artık kullanmıyor olmanız da büyük kayıp değil.

Düşünün ki bu gün 1500TL ye aldığınız şu klimayı 7 sene sonra çöpe atsanız sizce zarar etmiş olur musunuz?
  • quote:

Bilgim olsaydı müdahale etmeye çalışırdım hocam lakin teknolojisi gereği artık kullanmıyor olmanız da büyük kayıp değil.

Düşünün ki bu gün 1500TL ye aldığınız şu klimayı 7 sene sonra çöpe atsanız sizce zarar etmiş olur musunuz?

Sagolun hocam,zaten biraz eski ve C sinifi oldugu icin biraz elektrik tuketimi fazla ve sesli calisiyordu .Bimden 2009 senesinde 350 tl ye almistim .

2 ay once 1700 tlye kargo kdv montaj dahil ;vestel nature plus 12000 btu inverter A sinifi bir klima aldim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim buralara gelmemiş ürün. Tanıdık ayarladım gelirse haber verecek 😕

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • inverter mı bu cihaz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: end76

inverter mı bu cihaz?

evet inverter, soğutma için alınır.
    Eski ürünleri öyleydi hocam, Allah'tan Teknolojinin altyapısı değişti yoksa VESTEL'e kalsa aynı kalıplarla 10 yıl önceki üretimlere devam ederlerdi.
  • Geçen sene alacakken son anda vazgeçtiğim ürünlerden. Modelini net hatırlamasamda BİM'deki muadiliydi.
    200 TL fazla verip Midea üretimi Kumtel Daylux almıştım. Daikin servisiyle barışık bi şekilde kullanıyoruz.

Tavsiye ederim. Konudaki SEG'e karışmam ama onun yerine başka şey alınsa makbuldür.
  • "İçerir" ?????????

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BAYMAK ELEGANT PLUS 12 A++ Inverter Klima 12.000 btu 1.800 tl montaj ve kargo dahil 5 sene garantili. 1.550 tl ye A101 den seg alıp 150 tl ye grantisini uzattırsak zaten 1700 tl yapıyor. Bence aradaki 100 tl farka değer Baymak almak. Geçen ay aldım şık-sessiz ve kullanışlı. Tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salvador dali -- 15 Haziran 2017; 7:55:26 >
  • salvador dali S kullanıcısına yanıt
    Nereden aldınız?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    Ben n11.comdan aldım. 1.800 tl idi şuan 1.850 olmuş. baymak 100 tl kredi kartı puanı kazandım ve 100 tl indirim kuponu satın alıp kullandım (10tl). kargo ve montaj dahil 1.610 tl almış oldum baymak klimayı... Sizde aynı yolu izleyebilirsiniz. Banka puanı ve n11 indirim kuponuna gerek yok derseniz. buyrun burada 1.800tl ye kargo ve montaj dahil satışı mevcut. link..... Araştırmadım belki araştırırsanız daha uygun fiyata da bulabilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.