Şimdi Ara

Seçimde hile olması imkansıza yakın....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu seçimde sandık memur üyesiydim. Arkadaşlar şu hile hile diyenler cidden bir şeyden anlamıyor. Benim sandığımda oy ve ötesinden bir müşahit(liberal demokrat parti adına), Chp,Hdp,Mhp,akp ve saadet partisinden birer üye. Bunlar akşama kadar oradaydı. Ayrıca sayım yapılırken bu üyelerden hariç 5 kişi daha oradaydı. Sayımdan sonra en az 5-6 tane tutanak yaptık. İmzalayıp ,mühürleyip herkese verdik. Seçimde hile yapılması çok zor. Eğer böyle olduğunu düşünüyorsanız bir seçimde gelirsiniz bir parti adına beklersiniz. Her şey açık açık yapılıyor. Partilerin kendi sistemleri var onlara iletiliyor hesaplanıyor. Bu işleri ne sanıyorsunuz çocuk oyuncağı mı ? Muhalefet partileri deli mi kendi sistemlerinde farklı görünce itiraz etmeyecekler ? Ben bu yazıyı kimseyi aklamak için yazmıyorum. Dediğim gibi şüpheniz varsa bir seçimde yatmak yerine akşama kadar sandıkta beklersiniz. Neyin ne olduğunu, nasıl olduğunu görürsünüz...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İftira atmak daha az yorucu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aydın doğan gibi adamlar bile atar yaptı kendi işine baksın tarzı yorumlar yaptı

o kadar anket bilmemne falan gerçekten bazı şeyleri insanlar beklemiyordu

bir şekilde avutmak kendini mutlu etmek lazım

seçim hilesi, koyunlar mee, bidon kafalı falan artık denilecek bunlar yapacak bir şey yok

ama tebrik eden, demokrasi bu saygı duyuyorum diyen de var.
  • yok canim sandikta bi sikinti olmuyor zaten. olmussa bilgisayar sisteminde olmustur onu da ispat etmenin bir yolu yok. ne diyelim %50ye hayirli olsun.
  • dün daha seçim bitmeden açıklama yapılıyordu ysk dan tüm partilerin bilgi işlem uzmanlarını merkeze çağırdık beraber çalışıyoruz diye. Ayrıca sisteme girilmeden tutlan tutanaklar var sistemle fark edince salakmı partiler görmeyecekleremi sayımla sistem arasındaki farkı. Aşın artık şu avuntıları seçmiyor işte seçmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DOMIX -- 2 Kasım 2015; 10:13:30 >
  • Bahçeli ve kılıçdaroğlu gitmeden ne chp nede MHP iktidar olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DOMIX

dün daha seçim bitmeden açıklama yapılıyordu ysk dan tüm partilerin bilgi işlem uzmanlarını merkeze çağırdık beraber çalışıyoruz diye. Ayrıca sisteme girilmeden tutlan tutanaklar var sistemle fark edince salakmı partiler görmeyecekleremi sayımla sistem arasındaki farkı. Aşın artık şu avuntıları seçmiyor işte seçmen.

sen boyle her soylenilene inaniyor musun? gozunle gordun mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gördüm.
  • Yok aslında imkansıza yakın değil. İmkanı var ama çok da bir şey fark edeceğini zannetmiyorum. Oy ve ötesi için tutanak giriyorum geceden beri. Anadolu'nun çoğu köyünde hiç bir sandıkta CHP MHP veya HDP müşahiti yok. Bir sandıktan bir parti silme oy almış. Çok rahat değiştirilebilir.

MHP ve CHP nin Oy ve Ötesi kadar başarılı bir şekilde seçim sonuçlarını işlediğini de düşünmüyorum. Ellerinde çoğu sandığa ait tutanak bile olmayabilir. Tekrar söylüyorum bunlar sonucu çok da etkileyecek şeyler değil. Çünkü batı illerinin hemen hemen hepsinde bütün partilerin müşahitleri var. Orada da durum aynı.

Ama dediğim gibi sonucu değiştirmez bunlar. En fazla 10.000 oy oynar. Ortada matematiksel olarak bir gerçek var. MHP ve Saadet Partisi seçmeninin büyük çoğunluğu AKP ye oy verdi.

Seçimin mesajı çok net. Mesaj direk MHP ye.
    2002 de erken seçim dedin, baraj altı kaldın. 2015 de yine erken seçim dedin. Her şeye hayır dedin yine cevabını seçmenin verdi. Meral AKŞENER, Sinan OĞAN gibi çok güçlü isimleri partinin dışında bıraktın. Artık dik kafalı bir başkan istemiyor senin seçmenin. 2015 yılında yaptığın politikanın yeri yok.

AKP ile temelde aynı kafa yapısına sahipsiniz, milliyetçi ve muhafazakar. Ama AKP Türkiye'nin neredeyse her ilinden milletvekili çıkartırken senin sıfır oy aldığın sandıklar çıktı. AKP en doğu ilinden tut en batı iline kadar her sandıkta varken sen resmen sandığa gömüldün.

Sağda alternatif bir parti olduğun imajını yaratmak yerine diğer partinin yancısı gibi davrandın. İnsanların gözünde AKP nin alternatifi olmadığı imajını uyandırdın. Hemen yarın bir seçim daha olursa o aldığın %12 oy da gidecek elinden.

Seçimden önce demiştik. Bu seçim sistemi adil değil diye. Sen sesini çıkarmadın. HDP den yine daha fazla oy aldın ama 18 milletvekil az çıkartıyorsun. Hâlâ susuyorsun.

Haziran sonuçlarını çok yanlış algıladın. 2011 de %13 olan oyun ne oldu da Haziran'da %16 ya çıktı? Çok mu iyi politikaların vardı bu 4 senede? Hayır. Millet seni AKP nin alternatifi olarak görmek, denemek istedi. Baktı ki bir şey olacağı yok. 3 ayda 2 milyon oy kaybettin.

• quote:

Orijinalden alıntı: capuagenclik

yok canim sandikta bi sikinti olmuyor zaten. olmussa bilgisayar sisteminde olmustur onu da ispat etmenin bir yolu yok. ne diyelim %50ye hayirli olsun.

Bilgisayar sisteminde ne gibi hata oluyo ya acik acik acik yazin yada ifyira atnayi birakin. Eger tutanaktaki sonucu fazla yada eksik gosteriyosa zaten itiraz edebiliyosun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gbzlim

quote:

Orijinalden alıntı: capuagenclik

yok canim sandikta bi sikinti olmuyor zaten. olmussa bilgisayar sisteminde olmustur onu da ispat etmenin bir yolu yok. ne diyelim %50ye hayirli olsun.

Bilgisayar sisteminde ne gibi hata oluyo ya acik acik acik yazin yada ifyira atnayi birakin. Eger tutanaktaki sonucu fazla yada eksik gosteriyosa zaten itiraz edebiliyosun

ben bisey var yada yok demiyorum. elimde kanit olsa zaten aciklarim. olmussa o sistemde olmustur onu da ispat etmek imkansiz. her kurumun kadrolari akpli su anda.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şeçimde hile olmasının tek yolu, bütün sandık görevlilerini ve müşahitleri satın almak üstüne de o sandıkta oy verenlerin itiraz etmesini engellemek için sandık numarası sonuçlarını ayrı yayınlamamak.
    İşin tamamen içindeyim. Sayım,bilgisayar vs. de hile tamamen boş laf.
  • Onu bunu bilmiyorum ama diktatör stalinin bir lafı vardır seçimleri oy veren insanlar değil o oyları sayan insanlar belirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YoK

Yok aslında imkansıza yakın değil. İmkanı var ama çok da bir şey fark edeceğini zannetmiyorum. Oy ve ötesi için tutanak giriyorum geceden beri. Anadolu'nun çoğu köyünde hiç bir sandıkta CHP MHP veya HDP müşahiti yok. Bir sandıktan bir parti silme oy almış. Çok rahat değiştirilebilir.

MHP ve CHP nin Oy ve Ötesi kadar başarılı bir şekilde seçim sonuçlarını işlediğini de düşünmüyorum. Ellerinde çoğu sandığa ait tutanak bile olmayabilir. Tekrar söylüyorum bunlar sonucu çok da etkileyecek şeyler değil. Çünkü batı illerinin hemen hemen hepsinde bütün partilerin müşahitleri var. Orada da durum aynı.

Ama dediğim gibi sonucu değiştirmez bunlar. En fazla 10.000 oy oynar. Ortada matematiksel olarak bir gerçek var. MHP ve Saadet Partisi seçmeninin büyük çoğunluğu AKP ye oy verdi.

Seçimin mesajı çok net. Mesaj direk MHP ye.
    2002 de erken seçim dedin, baraj altı kaldın. 2015 de yine erken seçim dedin. Her şeye hayır dedin yine cevabını seçmenin verdi. Meral AKŞENER, Sinan OĞAN gibi çok güçlü isimleri partinin dışında bıraktın. Artık dik kafalı bir başkan istemiyor senin seçmenin. 2015 yılında yaptığın politikanın yeri yok.

AKP ile temelde aynı kafa yapısına sahipsiniz, milliyetçi ve muhafazakar. Ama AKP Türkiye'nin neredeyse her ilinden milletvekili çıkartırken senin sıfır oy aldığın sandıklar çıktı. AKP en doğu ilinden tut en batı iline kadar her sandıkta varken sen resmen sandığa gömüldün.

Sağda alternatif bir parti olduğun imajını yaratmak yerine diğer partinin yancısı gibi davrandın. İnsanların gözünde AKP nin alternatifi olmadığı imajını uyandırdın. Hemen yarın bir seçim daha olursa o aldığın %12 oy da gidecek elinden.

Seçimden önce demiştik. Bu seçim sistemi adil değil diye. Sen sesini çıkarmadın. HDP den yine daha fazla oy aldın ama 18 milletvekil az çıkartıyorsun. Hâlâ susuyorsun.

Haziran sonuçlarını çok yanlış algıladın. 2011 de %13 olan oyun ne oldu da Haziran'da %16 ya çıktı? Çok mu iyi politikaların vardı bu 4 senede? Hayır. Millet seni AKP nin alternatifi olarak görmek, denemek istedi. Baktı ki bir şey olacağı yok. 3 ayda 2 milyon oy kaybettin.

Çok güzel bir analiz yapmışsınız tebrikler. Millet yenilik istiyor. Mhp sanki babasının partisi. Bir adam bütün seçimleri kaybedip hala aynı koltukta oturabilir mi ? Bu saçma iş ya...

• Oturdukları yerden iftira atmak varken neden kendilerini yorsunlar ki! Ne de olsa kendilerinin dahi inanmadığı söyledikleri iftiralara inanan ve gaza gelmeyi bekleyen bir zihniyet varken. Bir seçimde dahi acaba neden Ak Parti bu kadar oy alabiliyor da bizim neyimiz eksik, nerde yanlış yaptık, eksiğimiz neydi diye sorduklarını görmedim. Tek yaptıkları oy çalındı, elektrik kesildi, kedi girdi diye iftira atmak. Bir kez olsun sorgulayın neyi yanlış yapıyoruz diye. Aşağılamadan, küfretmeden...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.