Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (79. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (4 Mobil) - 6 Masaüstü4 Mobil
5 sn
8.630
Cevap
207
Favori
1.261.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: legen wait for it dary

beyler ilaç tayyip erdoğan'da.. valla lan..

başbakanın istediği nesilden olursanız zaten birşeyler sorgulamayacağınız için stresten de uzak olursunuz..

espri mi bu şimdi
  • aslanx1 kullanıcısına yanıt
    head and shoulder aldım 3ka.com.tr adresinden 40 tl'ye ama beni daha da kepeklendirdi bu meret ..yüzüm, saçlarım ..vb daha da kepeklendim acaba iyiye bir işaret mi bilemiyorum ama bitirene kadar kullanicam
  • streamin S kullanıcısına yanıt
    Ben 25 liraya aldım ama koca şehirde zorla bulmuştum, tabi o zaman intensitive diye satılıyordu.. Bu illetle 17 yaşlarda tanıştım, önceleri sadece saçlarımda vardı, aradan geçen 22 yılda sakalıma, burnumun kenarlarına, kulak arkasına , gögüs bölgesine attı... İnsan bir saatden sonra iyice bıkıyor, deneyecek ilaç kalmadı artık
  • arkadaşlar ben ilaçlarımı yukarıda paylaştım,da bana bir tane yüz temizleme jeli lazım,şu an için nizoral krem sürüyorum ama yüzümü temizleyecek bişey kullanmıyorum haftada 2 kere konazol şampuan ile hem yüzümü hem saçımı yıkıyorum o kadar,haliyle cildim yağlanıyor siyah noktalar belirginleşiyor,doktordan tavsiye alıcaktım ama o an aklıma gelmedi,hem yağlanmayı azaltıcak hem de siyah noktalara iyi gelecek bir ürün tavsiye eder misiniz,şu an garnier var ama o biraz tahriş ediyor
  • erkek olarak sormak da zor bu bakım kremlerini :( ben de garnier'in mavili tanecikleri olan bir temizleme jeli var dostum ayrıca dermokil'in de ürünleri var bu konuda .benim de burun üstünde siyah ben gibi noktalar var ve büyümeye başladı herhalde bu seboreik yüzünden azıyorlardir
  • hocam mesela duştan çıkınca güzel temiz siyah noktaların iyice kaybolduğu bir görüntü oluyor sonra yağlanma ile birlikte onlar da belirginleşiyor,inan burnum komple noktalı oluyor,şimdi kimyasal ürün de kullanmak istemiyorum ama doğal da bişey yok gibi piyasa,bana kalsa hiç kullanmam bu jellleri ama mecburum çok yağlanıyor cilt

para olsa gidicem karı gibi cilt bakımı yaptırcam

bu arada nizoral kremin etkisi nedir ne işe yarıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabrizo -- 14 Ekim 2013; 14:07:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AvantiLazio

arkadaşlar ben ilaçlarımı yukarıda paylaştım,da bana bir tane yüz temizleme jeli lazım,şu an için nizoral krem sürüyorum ama yüzümü temizleyecek bişey kullanmıyorum haftada 2 kere konazol şampuan ile hem yüzümü hem saçımı yıkıyorum o kadar,haliyle cildim yağlanıyor siyah noktalar belirginleşiyor,doktordan tavsiye alıcaktım ama o an aklıma gelmedi,hem yağlanmayı azaltıcak hem de siyah noktalara iyi gelecek bir ürün tavsiye eder misiniz,şu an garnier var ama o biraz tahriş ediyor

la roche effeclar duo ve la roche yüz yıkama köpüğü iyidir. Sebamed'in yüz yıkama jeli veya sabunu da iyidir. Cildin dengesini bozmaz. Ben La roche tavsiye ederim. İnternetten kullananların yorumlarını okursan anlarsın. La roche effeclar duo mükemmel bir bakım kremi.

Bu gibi kaliteli markaların ürünleri dermokozmetik oluyor, endişen olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felipemassa -- 14 Ekim 2013; 16:05:54 >

• Arkadaşlar blue cap sprey ve blue cap krem aldım .Gelince deniycem ona göre yorum yapacam
  • quote:

Orijinalden alıntı: dante06

quote:

Orijinalden alıntı: satem

Ben saç ekimi yaptırdım ardından doktor minoxil verdi,saç ekiminden önce de saçımda seboraik dermatit az da olsa vardı ama minoxil kullandıktan sonra adeta azdı ve artık saçımdan hiç gitmez oldu,minoxil'i kesinlikle bende kullanmayın diyorum.

kardeş saç ekimi nasıl oldu?doktorlara bahsettinmi seboreik dermatiti olğundan,saç ekimi için bir sakıncası varmıymış.

dante kardeş resmi burada yükledim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dante06

quote:

Ben saç ekimi yaptırdım ardından doktor minoxil verdi,saç ekiminden önce de saçımda seboraik dermatit az da olsa vardı ama minoxil kullandıktan sonra adeta azdı ve artık saçımdan hiç gitmez oldu,minoxil'i kesinlikle bende kullanmayın diyorum.

kardeş saç ekimi nasıl oldu?doktorlara bahsettinmi seboreik dermatiti olğundan,saç ekimi için bir sakıncası varmıymış.

dante kardeş resmi burada yükledim.

dostum senin ne cildinde ne de kafa derinde öle olağandışı bir kepeklenme, kızarıklık göremedim ..cildin gayet temiz duruyor.

sevindim senin adına şu fotoğrafı görünce , darısı başımıza

ben de komple alın, sakal, bıyık, saç alayı kepeklenip kızarıyor ..göğüs bölgem kızarıyor ve pullanıyor tüm cildim de silvilceler ve akneler çıkıyor benimkisi felaket , hayattan soğudum şerefsizim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi streamin -- 16 Ekim 2013; 9:51:14 >

• arkadaşlar belki ne alaka diyeceksiniz ama alt yazılı dizi izlemenizi öneririm. hem alt yazıyı hızlıca takip etmek hem oyuncuların yüzüne bakmak baya güzel bir rahatlatma yöntemi. dalga geçmiyorum, deneyin..
  • Özel olan Şampuanın adı ney?@AvantiLazioKaşımda,saçımdada var :( Aubrey organics calaguala şampuanı öneriyorlar tamda bu hastalık içinmiş mayalar zamanından beri kullanıyorlarmış bu bitkiyi...Eczaneye sordum getirecekler.internettede var.Hemde %100 yüz organik.<
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0je

Özel olan Şampuanın adı ney?@AvantiLazioKaşımda,saçımdada var :( Aubrey organics calaguala şampuanı öneriyorlar tamda bu hastalık içinmiş mayalar zamanından beri kullanıyorlarmış bu bitkiyi...Eczaneye sordum getirecekler.internettede var.Hemde %100 yüz organik.<

hocam özel şampuanın seboreik dermatitle bir alakası yok,seboreik dermatik için konazol şampuan ile nizoral krem aldım ama bir etkisini görmedim şampuanı haftada 2 kere saç ve yüz yıkıyorum,nizoral kremi de her gün sabah akşam burun kenarlarına sürüyorum ama kızarıklık az da olsa çıkıyor

özel şampuanı saç dökülmem için verdi,çünkü saçlarım çok seyrekleşti tabi nedenini bilmiyorum seboreik dermatiten mi oldu yoksa yaşadığım stresten mi oldu,bana kalırsa stresden oldu çünkü bu zamana kadar hiç dökülmezdi son 4-5 ay zor bazı sorunlar oldu aile içi,kız arkadaş falan ondan dolayı döküldü

benim seboreik hastalığım aşırı değil sadece aşırı bir yağlanma mevcut burun bölgemde bundan dolayı da alerji oluyorum özellikle güneşli günlerde güneş yüzüme vurdukça geriliyorum kızarıyorum,sıcak ne nemli havalar da iyi gelmiyor bana

doktorun saç dökülmesi için verdiği şampuan foltene pharma 30 lira,1 hafta olmadı daha şu an için dökülme aynı şekilde devam ediyor,kızarıklık da aynı seviyede çok az burun kenarlarında oluyor

benim tek sorunum cildin devamlı yağ salgılaması cilt yağlandıkçe ben strese giriyorum bundan dolayı bir anda yüzüm kızarmaya başlıyor,ben doktor yerine cilt bakım merkezlerine uğramayı düşünüyorum yağlanmayı ortadan kaldırmak için,tabi dikkatli beslenicem ve spor yapıcam,şu yağlanmayı ortadan kaldırabilirsem eminim bu hastalıkta ortadan kalkacaktır

• clear men in limon mentollüsünü aldım pro noutrim falan yazıyordu neyse kepeğe kabuklanmalara falan iyi geldi ama saçı döküyor
  • streamin S kullanıcısına yanıt
    Mesajında kendimi gördüm
  • fayda görecekseniz Yulaf Samanı ndan göreceksiniz. saçınız temizken yulaf samanını suda kaynatıp suyu saç derisine etki ettirip en az 1 saat bekletin tekrar saçınızı yıkamanıza gerek yok eğer yıkamak isterseniz en az 1 saat beklemeniz lazım bu yöntem el ve ayaklardaki egzama için geçerli değildir ama yulaf samanını alırken dikkat edin bazıları yulaf samanı yerine yulaf ezmesi ve yulaf kepeği veriyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BraveHeart B kullanıcısına yanıt
    işin kötüsü nasıl besleneceğimi de şaşırdım ..yumurta peynir süt ağırlıklı besleniyorum her tarafim akne ,sivilce oluyor ...tavuk balık makarna ile besleniyorum bu sefer de cildim inanılmaz yağlanıyor ..Sağlam bir diyetisten ve dermatolog ile olayı ciddiye almak lazim herhalde ...

sebamed kompakt sabun denedim .... etkisiz

intensive treatment (head and shoulder) -... her tarafım kepeklendi, ters etki yapacakti güyya

dermokil ve garnier mavi kapsüllü cilt kremlerini denedim -- hiçbir halta yaramadılar

tetradox kullandim ... inanılmaz etkili bir ilaçtı ancak yan etkilerini görüdüğümde kalpten yada karaciğer yetmezliğinden gitmem garanti dedim bıraktım

ketoral şampuan kullandım (vücutta) --- etkisizin önde gideniydi ki rahat 3 kutu bitirdim

bilmiyorum ne yapsam , umutsuzluğa da sürükleniyorum ..hasarları kalıcı hale gelmeye başladı malesef hani dönemsel olsa neyse ..bacaklarım akne, sivilc dolu sırtımda da bu hastaligin belirtileri var ve hayatta geçmeyeceği belirli .. bu hastalikla bir 20 yıl daha devam etmem çok zor .. ..

• Arkadaşlar hepinize merhabalar ve geçmiş olsun diyerek başlamak istiyorum.
    Topic'teki bazı mesajları okuduktan sonra bu yazıyı yazmak istedim, çünkü bazı arkadaşlar çok tehlikeli şeyler yapıyor. O yüzden, ben de tecrübeli bir seboreik dermatit hastası olarak yazacağım şeylerin faydası olacağına inanıyorum ve bir nevi de diğer arkadaşları uyarmak istiyorum.
    Öncelikle ben bu hastalığa ortaokul çağlarında yakalandım. Tabii herkes gibi ben ve ailem bunun başlangıçta sadece bir kepek problemi olduğunu düşünüyorduk ve o yüzden üzerinde çok durmadık. Şampuanlarla idare ettim olayı. Çok iyi hatırlıyorum annem almanyadan seba med şampuanı getirmişti ve o zaman geçici olarak işe yaramıştı, ancak sonradan tekrar hortladı tahmin edeceğiniz gibi.
    Tabii ilk önceleri sadece kepek problemi zannettiğimiz olay birkaç yıl sonra yüz ve çevresine, ondan birkaç sene sonra da daha da aşağıya (göğüs ve sırtıma) ve en son olarak da cinsel organımın çevresine ve kalçama yayıldı. Temel olarak bu kaşıntıyla başlıyor bende, kaşıdıkça kızarma ve kepeğimsi dökülmeyle sonuçlanıyor.
    Zaman içinde çok doktor değiştirdim. Onlar da genellikle benzer ilaçlar yazıp yolladılar tabii. Verdikleri tedavi kısa vadede sonuç verdiyse de bir süre sonra sanki hiç doktora gitmemiş ya da hiç bu ilaçları kullanmamışım gibi hastalık yeniden belirtilerini göstermeye başladı ve bugünlere kadar geldim. Allaha şükür yaşıyorum tabii ki şükür diyoruz ama gerçekten zor bir hastalık bu. Çoğu ilacı kullandım. Kremden tutun şampuana, losyonuna kadar birçok şey kullandım ama nafile. Şu an da konazol un şampuanını kullanıyorum yaklaşık 3 aydır. Bilmiyorum belki herkesin başına gelmeyebiliyor ama bende şöyle birşey oluyor. Özellikle şampuanlar için geçerli; mesela bir şampuana başladığım zaman en fazla 2 ay kullanabiliyorum. Ondan sonra o şampuan bende etkisini kaybediyor. Yıllar boyu hep böyle oldu. Konazolde de aynısı oldu şu an kullanıyorum işe yaramıyor biliyorum ama başka çarem yok, doktora gitsem benzerini yazıp gönderecek, zira çok üstünde durmuyorlar.
    Asıl önemli noktaya geliyorum arkadaşlar burada yazıyorsunuz kullandığınız ilaçları, belki iyi geliyor belki iyi gelmiyor fakat sizden ricam özellikle TOPİKAL KREMLERİ doktora gitmeden okuyup veya başka yerde görüp sakın YÜZÜNÜZDE veya başka bir yerde KESİNLİKLE KULLANMAYIN. Onlar genelde kortizonlu olduğu için yan etki yapabilir, özellikle YÜZ bölgesi çok hassas olduğu için çok zarar verebilir , bu sefer Allah korusun daha beter şeylerle karşılaşabilirsiniz. Bunu aklınızdan çıkarmayın. Hepinize sağlıklı kaşıntısız günler diliyorum. topiği canlı tutalım lütfen, yeni şeyler olduğunda paylaşalım ki herkesin haberi olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• satem S kullanıcısına yanıt
    Kesin bir yargıya varamam ama 3 senedir saç derimde ki sivilcelenme ve kaşınma minoxil kullandıktan sonraki dönemde oluşmaya başladı.

Saç dökülmesini dert etmiştim o dönemler, şimdi ise saç kalmasın yeter ki şu sivilce ve kaşıntılardan kurtulmak istiyorum.
  • Arkadaşlar seboreik dermatit rahatsızlığı olup da özellikle de soğuk havalarda grip nezle olan var mı ? Yani grip gibi hastalıklara yatkın mısınız ? Herkes cevap verirse mutlu olurum. Acaba bu hastalığın bağışıklık ile bir alakası var mı onu çözmeye çalışıyorum. Ben artık içten değil dıştan bu hastalığın tedavi edilceğini düşünüyorum araştırmalarım bu yönde. Eğer bağışıklık sistemimiz zayıf olduğu için bunun yanında stres de olunca bu hastalığın ortaya çıkış sebebi olmuş olabilir. Tedavimiz için de ona göre bir yol bulabiliriz diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.