İthal kozmetik ürünler ülkemizde çok pahalı. Aslında kendisi pahalı değil. 1 Euro = 38 TL olunca, üzerine vergisi, kar marjı cart curt ekleyince böyle oluyor. Fransa da bu şampuan 10 Euro falan. Yani onların sadece 10 para birimi. |
Seboreik Dermatit (428. sayfa)

-
-
kozmetiğin taze olması önemli, bu ürünler bozuluyor ve bozulduğunu anlamaalım diye esans ve koruyucu maddeler ekleniyor. en mantıklısı doa kozmetik.. Ben kullanıyorum ve memnunum
-
Emin olun tekrarlar vücut belli bir zamandan sonra bağışıklık kazanıyor onun ıcın yıllardan berı soylerım ıcerden bıtırmedıkten sonra ne kullansanız faydası olmaz hee olur ama gecıcı çözüm olurquote:
Orijinalden alıntı: 1905sssİthal kozmetik ürünler ülkemizde çok pahalı. Aslında kendisi pahalı değil. 1 Euro = 38 TL olunca, üzerine vergisi, kar marjı cart curt ekleyince böyle oluyor.
Fransa da bu şampuan 10 Euro falan. Yani onların sadece 10 para birimi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
50 yaşındayım. Profesörler, Doçentler, ana bilim dalı başkanları vs.
seneler içerisinde çok değerli hekimlere gözüktüm. Hiç biri diyeti yap bunu yap kesin olarak biter demedi.
Beslenme, stres, mevsim, kullandığınız su, yaşadığınız şehir, tabii ki herşeyin etkisi var.
Ama SD için doktorlar; beşikten mezara kadar, kesin bir tedavisi yoktur derler.
Şampuanlar, kremler zaten tedavi etmez. Akut dönemde , kızarıklıkların, pullanmaların çok olduğu dönemde hayatımıza, sosyal yaşantımıza devam etmemize yardımcı olur. Günü kurtarır, haftayı kurtarır, ayı kurtarır neyse artık.
Kim ister saçında kocaman öbek öbek kepek parçaları, yüzünde kızarıklıklar, alnında pullanmalar ile; işe, okula, arkadaşları ile buluşmaya vs gitmek.
Bu yardımcılar olmadan olmaz bu kadar net.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1905sss -- 7 Aralık 2024; 11:24:46 > -
malesef :(
Alıntı
metni:Beslenme, stres, mevsim, kullandığınız su, yaşadığınız şehir, tabii ki herşeyin etkisi var. Ama SD için doktorlar; beşikten mezara kadar, kesin bir tedavisi yoktur derler. -
şampuanlardan yerlide doa kozmetiğin selenyum sulfürlüsü var head and shoulders clinical iyi gelenler bu ürünü deneyebilirler head and shoulders clinical çok pahalanmış inanılmaz rakamlar istiyorlar ve resmi olarak ülkemizde olmadığı için gerçek mi sahtemi onu da anlamıyoruz.
-
Prozincin yeşil ve mor olanı da işe yaramıştı bende. En çok işe yarayan loprox oldu diğer şampuanların hiçbiri kulak içine etki etmemişti tabaka tabaka pullanıyordu. Loprox tek kullanımda tamamen sağlıklı hale getirmişti. Reçetesiz alırsanız 100ml 250 lira. Cildiyeden randevu bulmak da epey zor :/
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Beyler yukarıdaki mesaj çok gercekci değil gibi adam sadece 2 mesaj atmış ve yeni üye olmuş güvenilir değil. Sazanlık yapmamak lazım
-
Egzamayla yeni tanışanlar kremle losyonlo şampuanla kesin tedavi olmadığını kabul etmeli. İçten tedavi mümkün o da imkansıza yakın bir beslenme şekli istiyor
Hocam seboreik dermatit ilerde diyabet ürtiker iltihaplı romatizma gibi diğer otoimmün hastalıklara yol açabiliyormuş diyorlar. Uzun yıllardır egzamanız var. Başka otoimmün hastalığınız var mı?
Hocam dönem dönem kas ağrısı, yorgunluk vs oluyor. Romatizmal hastalıklar, crp, vs her şeye bakılıyor bir şey bulunmuyor.
d vitamini, magnezyum vs takviyesi veriyolar.
Henüz teşhis konulmuş devamlı olan bir şikayetim yok Allaha şükür
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1905sss -- 6 Ocak 2025; 21:56:27 > -
-
Konu açılalı 17 yıl olmuş, hala mücadeleye devam
Başımda ki sd için birkaç yıl Head&shoulders clinical strengh kullandım. Kullanılan sürede baya işe yarıyor, bir süredir kullanmıyorum. Eskisi gibi değil, ancak Sd ara ara baş kaldırıyor. Yani tamamen geçirmedi
Özellikle kaş, burun ve çene bölgesinde baya problem yaşıyorum.
İnternette selsun blue için tamamen bitirdi şeklinde yorumlar var. Kullanıpta kökten kurtulan var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_siverekli -- 6 Ocak 2025; 19:2:50 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1,5 sene önce stresli bir dönem sonunda ilk önce yüz ve kolumda yaralar çıkmaya başladı.Bende sağlık ocağına gittim.Bana gene tok karna bilaxten hap verdi ve yaralara sürmem için dermovate krem verdi.Ancak yaralar geçmedi.Bende özel bir hastaneye gittim.Kan verdim.Normal dedi.Bana dermotap isimli krem ile herbal cleasure isimli losyon verdi karıştırarak yaralar sürememi istedi.Be aerius isimli hap verdi gece yatmadan önce tok karna içmemi söyledi.Ancak gene geçmedi.Bende başka bir özel hastaneye gittim.Bana fucicort isimli krem yüz için ve ürederm isimli losyon verdi diğer bölgedeki yaralar için.Allerset isilim hap ve prednol isimli hap verdi.Prednol yaraları geçirdi.Aylarca kullandım ancak sonra yan etki yapmaya başladi.Baş ağrısı,karın ağrısı kusma ve gözümün ak kısmında kanlanma oldu.Bende prednolü bıraktım.Ancak vücudumda tekrar yaralar çıkmaya başladı.Bende devlet hastanesine gittim.Bunun egzama olduğunu tedavisi olmadığını sürekli tekrarladığını söyledi.Kan ve idrar verdim.Sonuçların temiz dedi.Bana sabahları advantan isimli emülsiyon losyon akşamları ise locoderm isimli krem verdi.Ayrıca kalçadan vurulan 5 adet prednol verdi.2 sini yaptırdım.Yaralar geçmeye başladı.Ancak sırtıma ara ara bir yere bastırıyorlarmış gibi etki yapıyor.Umarım daha başka belirtiler olmaz.Aerius hap vericekti etki etmediğini söyledim.Daha önceki doktor allerset vermişti karın ağrısı yapıyor hafif dedim.Eğer kullanabiliyorsam allerset kullanmamı söyledi.Uzun lafın kısası: Neyapacağımı bilmiyorum.Ömür boyu bununla nasıl uğraşıcam bilemiyorum.
Size sorum: İçinizde egzama olupta tamamen kurtulan var mı?Varsa bunu nasıl yaptı açıklayabilir mi?
Şunu söylemek istiyorum:Prednol geçiriyor ancak uzun süreli kullanımında yan etkiler yapıyor.Nasıl kurtulcaz bu illetten kurtulan var mı?
Benim asıl sorunum: Benim vücudumun her yerinde çıkıyor.Sadece belli bir bölgede çıkmıyor.Kulaklar,yüz,sırt,göğüs,eller,kollar,bacaklar.. Ne yapıcağımı bilemiyorum.
-
prednol bağısıklık sistemini baskılıyor dolasıyla bir tarafı toplasan da bu sefer başka hastalıklarla uğraşıyorsun grip vs çok ağır geçiyor bu hastalığı tamamen yenen görmedim, yenen varsa da belki çok hafif yakalananlardır.
-
Sadece şu sayfaya yorum yapmak için üye oldum.
Uzman doktorum ve ben de 20 yıldır Seboroik dermatitten muzdaripim.
Saçımda ve ensemde olandan kurtuldum << Şeytan kulağına kurşun :) >> size de faydası olacağını düşünüyorum o yüzden yazmak istedim.
Öncelikle saçı boyatmak gerekiyor düzenli olarak.(renk mühim değil koyu olması mühim çünkü saç açıcı olarak kullanılan hidrojen peroksit çok kullanılmamalı)
İkincisi de kepek önleyici şampuan alırken özellikle çok kuru ciltler için olan şampuanı alın. Ve her duşta saçınıza krem ve losyon kullanın en az 5-6 dk bekletin. Yıkanırken ılık su ile çıkarken de soğuk su ile kafanızı durulayın.
Üçüncüsü saçınızı kurutun ama ılık hava ile sıcak hava olmayacak.
Dördüncüsü ise her gün yıkanın.
Beşinci olarak düzenli magnezyum ve çinko takviyesi.
Kullandığım şampuan, krem ve losyon
H&S derma x pro (onarıcı), krem (onarıcı), losyon tazelenme (E vitaminli olan)
Yüzümde ve göğsümde çıkan lezyonlara ise atak tedavisi dışında bir yöntem bulamadım. Ama bulunca yazacağım.
(reklam değildir, tedavi ve ilaç önerisi değildir.)
Mutlaka doktorunuza danışınız.
Saygılarımla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drpetrosa -- 9 Ocak 2025; 0:54:30 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Biobaby Atocare yada Yenidoğan şampuanı da deneyin derim. Bunun alternatifi olarak Ecowell Saç ve Vucut Jeli (500 ml olarak satılıyor,genellikle Amazonda en uygun fiyat,şuan fırsat 240 tl).
Bunun alternatifi E-Bebek Organik bebek şampuanı.
İlla sabun kullanmalı diyenler, Koza Kükürtlü sabunla sıkıntılı bölgeyi yıkayıp sonra bu şsmpuanlarla başını ve cildi temizlesinler (yıkasınlar) derim.
Krem olarak denemelerim olmadı,kremden daha çok badem yağı çörekotu yağı çay ağacı yağı,marula isimli bir bitki yağı iyi geldiği söyleniyor. Zeytinyağının ise iyi geldiğşni düşünmüyorum.
Ben saçında,kulak arkasında,ensesinde Seboreik dermatit olanlara organik bebek yada katkı en az olan bebek şampuanları öneriyorum. Yenidoğan yazanlar en az zararı olanlardır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
benim saçtaki sorunumu doa kozmetiğin kahverengi kutulu şampuanı çözdü. hiç boşuna dünya paralar verip macera aramayın. sakal bölgesi ve yüz için birşey öneremem.
-
Dermatoloji doktorumusunuz?
-
Hayır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X