Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (436. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.747
Cevap
214
Favori
1.299.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
16 oy
Sayfa: önceki 434435436437438
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: by_siverekli

Konu açılalı 17 yıl olmuş, hala mücadeleye devam

Başımda ki sd için birkaç yıl Head&shoulders clinical strengh kullandım. Kullanılan sürede baya işe yarıyor, bir süredir kullanmıyorum. Eskisi gibi değil, ancak Sd ara ara baş kaldırıyor. Yani tamamen geçirmedi

Özellikle kaş, burun ve çene bölgesinde baya problem yaşıyorum.
    İnternette selsun blue için tamamen bitirdi şeklinde yorumlar var. Kullanıpta kökten kurtulan var mı?

Kurban olduğum Allah'ım, durum gittikçe daha da kötüleşiyor (durum kötü olmasa bu saatte ne işim var 🤣) Uzun yıllar önce sağ ayak bileğim de olan sd bu sefer yavaş yavaş sağ bacağımın neredeyse tamamına hatta sol bacağıma da atmaya ve çok feci şekilde kaşınmaya başladı... Öyle bir kaşınma ki mahvediyor

Aşırı bir kaşınmayla karşılaşan var mı? Mecbur doktora gidecem artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_siverekli -- 31 Aralık 2025; 2:32:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• by_siverekli B kullanıcısına yanıt

burun kenarlarında ki ve saçımda ki egzama kırmızıya dönünce çok acıyo ve kaşınıyor

denize girin ya da balıklı kaplıca da olur ama kapatmışlar diye duydum

Hocam benim burun ve kafamdakiler şuan bacağımdaki duruma nazaran daha basit kalıyor. Bacağım geceleri kaşınıyor, ama mahvediyor. Deniz suyunu bende duydum, ancak konum itibariyle baya uzağım.

Saçlı deride ki egzamadan zor uyuduğum günler oldu, özellikle saçımı kısa kestirdiğimde ve kafamı yastığa koyduğumda saçlarım batıyomuş gibi çok acıyor ve böyle bir acı yok

kafamı yastığa koyup rahat rahat uyuyamıyordum düzenli deniz’e girmeye başlamadan önce ve çok kötü bir durum

• Her türlü şampuabnları denedim ve Şampuanları komple cöpe attım , Ardınç katranlı sabun ve bıttım sabunu ikilisine başladım kaşıntılar gitti yüzüm gözüm acıldı..Şampuanların içindeki kimyasallar bizim ciltlerde aşırı alerji ve kaşıntı yapıyor.Özellikle cildine nemlendirici sürenler kesinlikle şampuan kullanmasın.

• Elma sirkesi mantarın bağışıklık kazanamadığı tek ilaç ama koktuğu icin sürmesi ızdırap gibi , yüzünde egzema coksa kullanıcan ama ilk başlarda daha kötü bir kızarıklık ve yara oluyor ondan sonra 5-6 gün dayanırsan cildin bembeyaz olur..Benim tavsiyem 15 günde bir yüze elma sirkesi uygulanması ,sabun olarak da Siyah ardınç katrançı ve bıttım sabunu

• Merhaba arkadaşlar ardınç katranlı sabun alıcağınız zaman Siyah olanını tercih edin yüz ve sacdaki mantarı gerçekten yok ediyor.Banyoda siyah ardınç katranlı sabunla sacınızı yüzünüzü iyice sabunlayıp 2-3 dakika bekletin sonra yıkayın ,

Banyo cıkısında Hassas Ciltler için Nemlendirici Yüz Kremi kullanın

Seboreik Dermatit elvdeda diyin.

Benim kullandığım nemlendirici bu daha öncede konuda yazmıstım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dexter85 -- 21 Ocak 2026; 8:54:25 >

• Saç diperindeki benek benek kızarıklıklardan bir türlü kurtulamadım. Son günlerde de kaşıntı arttı. Şunu kullan rahatlarsın, kızarıklığı geçirirsin diyebileceğiniz bir yol var mı? Teşekkür ederim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Hangi marka aldınız?

Hocam agartanın cay agacı sabununu alıyorum resmen şükür bitirti buradan yıllarca seboroitle savaşan biri olarak söylüyorum şükür bende kızarıklık kepeklenme kabuklanma bitti çok şükür insallah sızlerede ıyı gelır

Hem geçmiş olsun hem de teşekkür ederim hocam. 😊

Sabunları her gün mü kullanıyorsunuz yoksa tek kullanımda 2-3 gün idare ediyormu? Saçta ki egzama için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W.Klitschko -- 22 Ocak 2026; 5:9:44 >
  • sasa_iliç kullanıcısına yanıt
    Tsk edıyorum hocam saolun

Aynı firmanın ardıç katranı şampuanı varmış. Sizce onu da almaya gerek var mı hocam? Banyo yaparken sadece bu sabunu mu kullandınız, arada farklı şampuan kullandınız mı? Benim sıkıntı sadece saç diplerinde nokta nokta kızarıklık ve kaşıntı şeklinde inşallah iyi gelir bana da.

Hocam şöyle söyleyim yıllarca elimi kafama vuramadım dökülme yağlanma kepek kabuk şükür kalmadı şampuanı bu sabunu kullandıktan sonra bıraktım sadede bu sabunu kullandım hep ınsallah sızede ıyı gelır iyi haberlerınızı dört gözle beklıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W.Klitschko -- 22 Ocak 2026; 23:22:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_siverekli

Kurban olduğum Allah'ım, durum gittikçe daha da kötüleşiyor (durum kötü olmasa bu saatte ne işim var 🤣) Uzun yıllar önce sağ ayak bileğim de olan sd bu sefer yavaş yavaş sağ bacağımın neredeyse tamamına hatta sol bacağıma da atmaya ve çok feci şekilde kaşınmaya başladı... Öyle bir kaşınma ki mahvediyor

Aşırı bir kaşınmayla karşılaşan var mı? Mecbur doktora gidecem artık

Araştırdığım kadarıyla bu kaşınma Atopik Dermatit imiş. Seboreik yetmedi birde atopik çıktı başımıza... Seboreik 10 yıldan fazladır var, atopik 2 ay olmamıştır. Atopik resmen ağzıma sıçıyor, seboreik yanında halt etmiş. Allah düşmanıma dahi vermesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_siverekli -- 22 Ocak 2026; 23:35:49 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Tekrardan çok geçmiş olsun hocam benim de saçlarım çok döküldü, aynaya ve eski fotolara baktıkça üzülüyorum. İnşallah sabunun faydası olur sipariş verdim şimdi. Teşekkür ederim. 😊

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.