Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (406. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (6 Mobil) - 5 Masaüstü6 Mobil
5 sn
8.648
Cevap
209
Favori
1.274.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 404405406407408
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba bu illet için kullandığınız ve iyi gelen sabun biliyor musunuz? kükürt,ardıç katranlı vb.

• merhaba bugün doktor Loprox verdi haftada 2 kullan dedi geri kalan gülerde pan plus gold al dedi pan plus gold güvenemedim onun yerine alternatif olarak hangi şampunı önerirsiniz vichy dercos veya vichy yeşil kullansam aynı işi görür mü

• T bölgesi yağlı benim çıldırıyor şu sıralar. Çene ve bıyık bölgesi fena kızarıyor ve yanma yapıyor. Sonra pullanıyor döküntü çıkıyor. Eldende birşey gelmiyor. Ara ara travazol sürüyorum rahatlatıyor kortizonlu ama yapacak birşey yok. Sakallarıda kısa tutuyorum yinede çıkıyor meydana.

• Benim de t bölgemde var sürekli olarak düşük doz zoretanin kullanıyorum. Bağışıklık sistemini güçlendirici gıda ve takviye alıp düzenli spor yapıyorum. Uzun zamandır kızarıklık döküntü olmuyor çok nadir hava çok nemli olduğunda oluyor o kadar.

• passero P kullanıcısına yanıt
    Usa’dan kuzenimin esine Royce Derm aldirdim, kendisinin burun kenarlarinda yanaklarinda seboreik var, kendisinin krem ile mutlu oldugunu soyledi. Fakat TR’de yok. Ben de aralarda suruyorum kotu olunca. Kulak ici, saca vs de surulebilir. Bitkisel bir ilac. Ben aslinda daha once burada paylasmistim ama TR’dekilerin ulasmasi biraz zor tanidik yoksa.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 1 senedir sade su ile yıkıyorum saçları.(şampuanları attım) Kaşıntı ve sebo, sık sık yıkarsan yok. 3-4 günde birde ilave karbonatlı su ile yıkıyorum.(sıcak suda karbonatı çözeltip.)
    Yüzde ve t bölgesinde kızarıklık oluyor,onlar içinde "organik elma sirkesi" ile mücadeleye devam. (Ucuz olmayan ve organik sirke) Kepek kesildi mi? Hayır kesilmedi,zaman zaman bitiyor,zaman zaman geri geliyor(onu da çözemedik,hayırlısı) Şaç ve sakaldaki döküntü pullanma geçtimi? Hayır...o yüzden traş olmaya devam,tek yol bu.(kısaca sakalı unut,yoksa çok uğraşırsın)

Not: forumda eskiyim,burada yazan çoğu pahalı ürünü kullanmışlığım var. Onlarla sadece günü kurtardım diyeyim,param gitti...pahalı kremleri de bıraktım,fayda görmedim..ve döndük dolaştık sirke ile sade suya kaldık.

Not: Geçen youtube da dolaşırken, bir gencin daha bu yöntemi uygulayıp,sonuç aldığına tesadüf ettim(Gerçi kadını erkeği kafayı şebeke suyu ile yıkayan çok kişi var) Linki aşağıya bırakayım,belki istifade eden olabilir. Herkese sağlıklı günler dilerim
    Link:
    Hisseden Adamyoutube
    ARTIK ŞAMPUANA İHTİYACIN YOK! (Evde Doğal Saç Temizliği)
    https://www.youtube.com/watch?v=kPY0stFBxhs&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sefer33 -- 12 Mart 2023; 16:2:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sefer33 kullanıcısına yanıt
    Vichy aldım amazonda indirimdeyken egzamalar alışmıştı yenilemişler uzun aradan sonra gayet iyi geldi egzama dan eser yok özlemişim sirke mirke kullanmıyorum aralıktan beri.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Ne yazık ki çıkıyor ama 2-3 gün alevlenme döneminde başka bir ilaç sürüp bekliyorum ardından uzun süre bu ilaç tekrar çıkartmıyor. Sonuç uzun süre çıkmasını engelliyor ancak kesin çözüm değil.

• ozgurfe O kullanıcısına yanıt

Kremlerin çoğu kortizonlu..eskiden doktora gittiğimizde sebo için verilen ilaçlardan bazıları geçmişte bakanlık tarafından karaciğer sorunları yüzünden toplatıldı( isim yazmaya gerek yok,prospektüsler nedense 6 dosya kağıdı !)

Bazıları da yeni sürümlerle piyasaya sürüldü,bazen tüketici bunlar etki etmiyor diye şikayet ediyor...zaten etki edince karaciğeri elimize alabiliriz.

Kısaca temkinli olmak gerekir...biraz pullanma,biraz sebo dünyanın sonu değil,geçmezse geçmesin.(forumda "artık saldım gitti" minvalinde onlarca mesaj var) kremle falan kökü kurusaydı salmazdı kimse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sefer33 -- 12 Mart 2023; 17:34:28 >
  • yeşil vichy kullananlar senstive olan versiyonunu mu kullanıyorsunuz yoksa yağlı saç derisi olanını mı ben hiç denemedim

• Bu başlıktaki herkesin o kadar şiddetli değil bence. Bazen çok şiddetli olabiliyor ne kullansan fayda etmiyor o zaman. Burun kenarları yüz yanık gibi oluyor. Sirke aloe vera vs. kullanıp işe yarayanların hafif diye düşünüyorum.

• Paetzold kullanıcısına yanıt

Stres yapma şu diyeti yap sirle sürle olacak iş değil. Genetiğe kodlanmış bir şey.

• GaravelUsta kullanıcısına yanıt

Aynen öyle bende bunu söylüyorum hep. Bizim yaptıklarımız dıştan tedaviler günü kurtarmalik işler. İcerden genlerimiz ise bu illeti surekli üretiyor.

Ben zaten daha doktorada gitmiyorum, ama ailemden biri yeni bi dermatolog keşfedince hadi git hadi git diye zorluyorlar, yoksa sonuç hepsinde aynı. İlk birkaç ay ilaç kısmi etki gösteriyor sonrasında burda forumdan acaba ne sürsem diye bakınıyorum.

• ozgurfe O kullanıcısına yanıt

Haklısın,aynı vaziyetteyim arkadaşım. ( bu aralar mevsimden sanırım,azdı)

• İki kere tümörü yendim, ışın tedavisi oldum, saçımdaki şu hastalığı yenemedim. Seboreik Dermatit 

Bir ay önce aile hekimi Ectopix S diye bir losyon verdi, bunu on beş gün kullandım (aynı zamanda Eyüp Sabri Tuncer'in zeytinyağlı şampuanını kullanıyorum) ve bu hastalık biter gibi oldu. Ardından losyonu kestip Prozinc kullanmaya başladım haftada iki kere. Tamamen bitmedi, fakat hala kafamın arkasında ve yan taraflarında var. Doktora gidip losyona devam mı etsem, kortizonlu mu bilmiyorum, yoksa kabul edip bunla yaşamayı mı kabullensem?

• ggreyhame kullanıcısına yanıt

Geçmiş olsun. Kullandığınız Prozinc şampuanın içinde çinko var mı? ( Zinc İngilizce çinko demektir).

Eğer kanser atlattıysanız, içinde çinko bulunan vitamin, krem vb hiçbir ürünü kullanmayın. Zira çinkonun çok güçlü, hücre yenileme özelliği vardır. Bu durum kötü huylu hücrelerin oluşmasını ve büyümesini teşvik edicidir. Aklınızda olsun, çinko kanseri azdırır.

Teşekkürler, kanser atlatmadım. Beyin sapı tümörüydü benimkisi.

İçinde çinko var mı bilmiyorum, kutusunu atmıştım. Şampuanın arkasında içindekiler yazmıyor, internetten içindekilere baktığımda da çinkoya dair bir şey bulamadım. Olsa da bir şey olacağını sanmam hocam. Seboreik Dermatit Valla ben Isparta'dayken dümdüz Clear Men ile yıkıyordum, olmuyordu bu lanet. Antalya'ya geri gelince ve mevsim de değişince başladı. Galiba duş alınan suyun kalitesiyle de ilgisi var.

Ectopix S'i de yalnızca on kere falan sürdüm. Evet etkili bir losyon ama kortizon mevcut muhtemelen içerisinde. Tekrar kullanmayı düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ggreyhame -- 16 Mart 2023; 19:9:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paetzold

Aynen öyle bende bunu söylüyorum hep. Bizim yaptıklarımız dıştan tedaviler günü kurtarmalik işler. İcerden genlerimiz ise bu illeti surekli üretiyor.

Yıllardır söylemek istediğim şeyde tamda buydu içerden coZemedikce dışarıdan yapılan herşey dediğiniz gibi günü kurtarmak olur saç ektirdim ekilen saçlarımda döküldü kendi saçlarımda saçlar kisayken sorun yok lakin uzadimi dipleri böyle katman gibi yağ oluyor oda saçları olduruyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Dermovate merhem haftada 1 kez sürüyorum, malesef şuan öyle bir duruma geldim ki kortizondan başka birşey etki etmiyor.

Üstüne ateş basması sorunu var, stres anımda vücut sıcaklığım artıp kaşınmaya başlıyor egzamayla beraber 2020 mart ayında başlamıştı buda. Ateş basması yüzünden hiçbirşey yapamıyorum neredeyse.

Tabiri ricaizse allah belamı vermiş, dünyada cehennemi yaşıyorum.

• 
Sayfa: önceki 404405406407408
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.