Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (322. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
8.469
Cevap
199
Favori
1.207.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 320321322323324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: whycoders3


    quote:

    Orijinalden alıntı: Sheitani

    Beyler saçlı derimimn çeşitli yerlerinde sivilceler var. Çoğu çıkıntılı şiş ve acıtıyor. Acaba bende mi seboreik oldum?

    EDİT: beyler çok şükür benimkisi sivilce problemi. Şimdi baktım sebo başkaymış allahıma bin şükür.

    Yağlanma ve kasinti varsa kesin seboresin

    Hayır yok. Daha öncede kıl kökü sorunum vardı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam millet, yine ben.

    Bir iki üyenin seboreik dermatit şekerle alakalı değil yorumlarına rağmen şeker testlerine devam ediyorum. Mart ayının ortalarına kadar sağlıklı beslendim ve aylarca yüzümde hiçbir SD belirtisi yoktu. Bu süreçte normal nemlendiriciler hariç hiçbir medikal krem ya da ilaç kullanmadım. 16 Mart'tan itibaren sağlıklı beslenmeyi bıraktım, abur cubura geçtim. O günden bu güne kadar yüzümden ve saç diplerimden SD hiç eksik olmadı. Hatta şu an bunları yazarken bile yüzümün T bölgesi sızlıyor, sakal, bıyık bölgem deli gibi kaşınıyor ve kıpkırmızı.

    Geçenlerde instagram'da dolaşırken dünyaca ünlü fitness modeli Ana Cheri'de de dermatit olduğunu öğrendim. Hatta kendisi makyajsız halinin fotoğrafını çekmiş ve storysinde paylaşıp, not olarak 'çok fazla şeker tükettim ve yüzümü dermatit sardı' gibilerinden bir şeyler yazmıştı. Tabi onların makyaj yapabilme gibi bir avantajları olduğundan, SD'li de olsalar rahatça hareket edebiliyorlar :D

    Neyse sonuç olarak kendinize bir şans verin. Kötü beslenmeyi, rafine şekeri hayatınızdan uzaklaştırın 1-2 ay kadar. Yüzünüzdeki değişimi izleyin. Bir süre sonra hiçbir işe yaramayacak kortizonlu ilaçları kullanmaktan vazgeçin.




  • Bizde aylardır burada şekerden bahsediyoruz takan yok..dönem dönem şekeri bırakıp tekrar başlıyorum.Fark var işte hemde çok.Baya uzun süre şeker kullanmadım bıyık sakal bölgesi yok oldu.Saç için vichy kullandım artık eser yok normal şampuana geçtim.Burun üstü geçti ama yanları kızarıyor.Sızlamasından,alev almasından uyuyamadığım geceleri bilirdim.Şekeri bırakın,en büyük düşmanınız..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şeker , tuz , abur cubur zararlı şeyler yemeyin diye kaç kere yazdım yine yazıyorum. Bu hastalık bakın bence yediklerimizden kaynaklanıyor. Eğer iyi bir beslenme günlüğünüz olursa hastalık size uğramaz. Doğal şeyler tüketin arkadaşlar.

    Ben bol bol kefir , probiyotik , elma sirkesi( çok az çay bardağına döküyorum üzerine su ilaveli içiyorum ) , bol bol lahana turşusu , bunlar benim probiyotik için yaptıklarım.

    Yediklerinize dikkat ederseniz hastalık size uğramaz. Size hangi yiyecekler dokunuyorsa yemeyin.

    Mesela ben acı , yağlı yiyecekler yediğim zaman o gün kendimi çok kötü hissediyorum.

    Bol bol meyve yiyin , yeşil sebze yiyin arkadaşlar.

    Bunlar benim yaptıklarım.
  • Sekerle vb hic bi alakası seker kullanmiyorum ekmegide 3 gundur yemeye basladim yemedigim gunlerdede oluyodu en azindan bende öyle. Bide kafanizi soguk mu sicak mi suyla yikiyosunuz sicak su benim cildime daha iyi geliyo ya kaynar su değil tabi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerdeyse 1yıldır yüzüm için advantan kullanmıyprum bugün artık kızarıklık çok arttı hafif elime soyulma şeklinfe kuruluk geldi burhn çevremde bügun sürdüm umarım zararı olmaz. Sizde kullanıyormusumuz arada advantan?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yuxel85

    Nerdeyse 1yıldır yüzüm için advantan kullanmıyprum bugün artık kızarıklık çok arttı hafif elime soyulma şeklinfe kuruluk geldi burhn çevremde bügun sürdüm umarım zararı olmaz. Sizde kullanıyormusumuz arada advantan?

    Hocam ben yüzüme hicbisey kullanmiyorum kendi haline birakiyorum ilk ay sıkıntıydı baya simdi yüzümde yaglanma ve bazi yerlerinde hafif kasinti disinda sıkıntım yok

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ergenlik yillarinda sivilceli donem gecirdik. Yillar gecti seboreikle ugrasiyoruz degisen birsey yok. Yagli cilt gercekten cok problemli. Bende cok şey denedim. Sekerli gidalar, abur cuburu kestim fakat cok birsey değişmedi. Bu iş genlerde bitiyor. Genlerimizle oynayamayacagimiz icin yapacak cok fazla birsey kalmiyor. Bizim vücudumuz yagli. Sekerli gidalari, abur cuburlari her insan tuketiyor artik. tükenmeyen yoktur. Bu mantikla her insanda seboreik olmali. Neden bizde var cunku genlerimiz bunu destekliyor. Seker, abur cubur hic etkilemiyor demiyorum etkisi olabilir. Fakat dedigim gibi genler temel unsur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. Benim de çocukluktan bu yana aşırı kepek problemim vardı daha önce H&S clinical strengt kullanıyordum şu an Anti Dandruff kullanıyorum ikisi de işini iyi yapıyor kepek filan kalmadı ama emin olmayarak saçımı döktüğünü düşünüyorum. Son 1 yıldır ağır bir üzüntü ve stress içindeyim dökülmenin bununla da ilgisi olabilir. Önerebileceğiniz daha doğal ama bu ürünler gibi kesin sonuç veren sampuan var mıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kirecli suyunda etkisi var saclardaki yaglar temizlenmiyor galiba

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de deneyimlerimi aktarayım. Bu hastalık sd veya ezgema ya da her ne diyorsanız, hayatın bir alanında başlıyor ve malesef sizden ayrılmıyor. Aşırı derecede sıkılma ve kaygıdan çıktığını düşünüyorum. SOnuçta bu hastalığı geçirenlerin ruh hastası falan olması gerekirken vücut bu melayı başımıza sarıp; hadi ucuz yırttın köfte seni" diyor resmen.

    Özetlemek gerekirse, ağır bir trafik kazası geçirdiniz..ölmediniz ama kalıcı bir hasarla atlattınız. İşte kalıcı hasarınız; SB !

    Benim de yaş 34, 15 senedir çekiyorum bu illeti. COşmasının sebebi bir değil malesef. Çapraz alerjiden tutun da şekere, acıya, asitli içeceklerden tutunda güneş ışığına kadar bir çok fakötür var.

    Konuyu fazla dağıtmadan, siz okurken zorlanmayacağınız şekilde sıralamak istiyorum bildiklerimi.

    SB yi coşturan etmenler:

    1- Cildi tahriş edecek şeyler ve alınabilecek önlemler :

    * Çeşme suları(ph düşüktür genelde asidik olurlar ) ...........................bazik su kullanın
    * Dİrek güneş ışığı, pc ekran ışığı, tv ışığı ( uv içeren herşey ).............yaz-kış demeden güneş koruyucu kullanın
    * naneli kremler................................................................ denemeyin derim
    * Kese vb şeyler kullanmak ..................................................... aman diyim

    2- Karaciğer in bize küçük süprizler yapması ve sindirimde solanaceae familyası derlemesi

    * GLisemik yükten uzak durun: Şeker, hamur işi, kırmızı meyveler, fazla olgunlaşmış muz, pirinç..yani hızlı sindirilen ne varsa uzak tutun..
    * DOmates, biber, patlıcan...solanaceae familyası ndan uzak durun. BUnlar olmazsa olmaz. Benim gibi çiğköfte severseniz, yediğiniz anda 1 hafta pempe sultan gibi dolaşmayı göze alacağınızı bilin.

    3- Stres ???

    EVet stres faktörü var ama bu sanıldığı kadar etkilemiyor. Çok stresli olduğum dönemde hiç sorunum olmayabilirken stres yokken pempe sultan gibi dolaşabiliriz. SB nin gerçekleşmesi için birden fazla sebep lazım.. Acı yemek, şekerli beslenmek gibi.. ( uykusuzluk hariç, ilerleyen maddelerde var )

    4- Uykusuzluk..

    Gh hormonu 23:00- 05:00 arası salgılanır. Bu vücudu yeniler ve ertesi gün dinç olmanızı sağlar. Şayet bu saatler arası uykuda değilseniz bu tek başına etmen olur. Siz kendinizi huzur içinde hissetseniz dahi, vücut tam dinlenmediğinden suratınızda kırmızı ışık yakacaktır.

    5- kontrolsüz ilaç kullanımı

    Malesef kortizona mahkum kalabiliyoruz. Bunu alışkanlık yaparsanız mokoko..kredi kartı gibi düşünün. Aslında kortizon derdi bitirmiyor. Kredi kartına borçlanıyorsunuz ama günü gelince fena patlayacak hesap..ve günü geliyor kortizon da bi işe yaramıyor. SOnra bu sayfaya gelip benim yazımı okuyorsunuz. Ne kadar acı değil mi ? Birşeyler ummak ve gerçekten çare olduğunu düşünebilmek.


    Evet buraya kadar etmenleri yazdım. Şimdi de doğal çözümden bahsedeyim. Çözüm mü diyeyim rahatlatma mı diyeyim bilemedim.

    * Kil maskesi: Evet arkadaşlar basit birşey. SB nin çok azgın olduğu dönemdeyseniz geçici çözüm var. bunu ilk hafta 2 günde bir yapın, diğer hafta 3 günde bir. 3. hafta da 1 kez yapıp sonra rutine alıyorsunuz. Haftada bire dönebilirsiniz en son. Yetmezse haftada 2 yapın. Cİldi biraz tahriş ediyor gibi görünse de pulları tamamen alıyor en azından dökülme derdi olmuyor.

    tarifi: kil den biraz kaba dökün, bazik su koyup kıvam yakalayın. hamur gibi olunca yüzünüze yayın. Kuruyunca ( 20-30 dk ) yüzünüzü yavaşça yıkayın. Tüm pullara veda. İlgi çekici kırmızılık olacaktır ilk başta ama zamanla azalacak bu durum. Bunun yanında ek olarak yapmanız gerekenler

    1- AKşam eve gittiniz. kil maskesi
    2- Düzenli uyku ( geç yatmamak lazım )
    3- Acıdan uzak durun ve domates - salça dan da uzak durun.
    4- Tahriş edici şampuan sabun vs kullanmayın. Saçlarınızın yağlanmasına izin verin. haftada 3 günden fazla yıkamayın kafanızı.
    5- Bol su için.
    6-Çikolatadan uzak durun
    7- Şeker ve ekmek konusunda tamamen kesin diyemem. Bana göre 3. veya 4. faktör. Üsttekilere uyuyorsanız şeker ve hamur işini abartmasanızda iş görecektir.
    8- Güneş koruyucu kullanın. Hatta yakıcı sıcaklarda şapka vs de takın.
    9-Yüzünüzü yıkamamaya çalışın. Hele çeşme suyundan uzak durun.
    10- stres faktörünü sorun etmeyin. STres hayatın parçası. Bu ülkede yaşıyorsanız stressiz olmamak için iq 15 falan olmalı.


    Bunları yaptığınız takdirde 3 ay beklemenize gerek yok. 2 veya 3. gün memnun kalacağınızı düşünüyorum.


    Çok özel gitmeniz gereken gece-yemek-buluşma vs var diyelim. Bunu dert etmeyin. kil maskesi yapıp 2 saat sonra yüzünüze inceden dermotov saç losyonu uygulayın ( bu acil durumlar için yapılabilir diğer türlü önerilmez ) . 2 günde 1 yapın kilden sonra. 1 Haftaya yüzünüz tertemiz olacaktır.


    Sormak istediğiniz şeyler varsa ekleyebilirim bu mesaja. Yazım ve konu hataları olduysa affola..




  • Ben de kafada var bu hastalık, uzun zamandır prozinc kullanıyordum unutmuştum prozinc bitince yeni pahalı bir şampuan aldım bukle verici falan diye yeniden hortladı. Çok kötü bişey ya hemen üçlü prozinc alıyorum
  • Şimdi bu dermatit kuru ciltte mi yağlı ciltte mi oluyor? Banyolardan sonra yağlı nemlendirici sürüyorum da.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar merhaba askerden yeni geldim, kisa donem olarak askerligimi bitirmis bulunmaktayim ben 27 yasindayim yaklasik olarak bende de 19 yasimdan beri sd var bazen asiri yogun olmakla beraber yasiyorum bazen de sessiz sakin geciriyorum, askerde yanimda la roche rosaliac krem ve elecon losyon goturdum bazi asiri yogun donemlerde elecon losyon kullaniyordum 2-3 gun sonra kullanmiyordum. Bu ara pullanma yogunlasti sacimda ve yuzumun bazi yerlerinde bu aksam gene suruyorum malesef elecon losyonu kabarikligini, kizarikligini alsin diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umut K. kullanıcısına yanıt
    Peki saçınız yağlı mi kuru mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkarslan1991 kullanıcısına yanıt
    Evet ama asiri degil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En son kaşınma ve kepek için doktora gittiğimde geçmezse biotin yazarız demişti.2 aydan fazla olmuştur gideli.Doktora gitmeden kendim alıp kullansam olur mu acaba?Saçlarda seyrelme ve güçsüzleşme de var sanki belki ona da iyi gelir.Kepek neyse de kaşıntı olması çok kötü.Son 1 aydır falan aşırı arttı.Sınav stresinden olduğunu düşünüyorum.Bir de yarıyılda hazırlığı geçtiğim okul da yok.Hep evdeyim,üstüne sınav stresi de eklenince psikolojim kötü durumda zaten.İlk kez yaklaşık 1.5 sene önce doktora gitmiştim bu sorun yüzünden ama şimdiki durumum en kötü dönemi kaşıntı ve kepeğin.
  • Sa beyler ben elma sirkesi+soğan suyu karışımı, sarımsak yağı, çörek otu ve prozinc şampuanla 15 gün kullanıp kurtulmuştum.Öyle sandım daha doğrusu en azından 5 ay falan çok rahatladım sıfır kaşıntı sıfır pullanma. Geçenlerde hafiften gene çıkmaya başladı. Şundan kesin eminim artık stress direk bir etken çünkü bazı sıkıntılar çektim bu tekrar hortladı kafamda. Eminim hepimizin ortak noktası strestir burda.
  • Arkadaslar kendimi yaslanmıs gibi hissediyorum yüzümde seboreik var bu hastalıktan dolayımı böyle hissediyorum sizce ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu hastalıktan anladığım kadarıyla kurtuluş yok. Ama hafifletme ve kısa dönemlide olsa kontrolü elinde bulundurma var.

    Arkadaşlar şöyle bir şey dikkatimi çekti sizde de öyle mi bilmiyorum. Bazı günler iş nedeniyle il dışına çıkıyorum. Ve geldiğimde sb artıyor. Bunun nedenini suya bağlıyorum.Bu durumu yaşayan var mı acaba ?

    Sanki buna suda bir etken gibi duruyor.

    Yiyecek konusunda şeker , abur cubur uzak duralım arkadaşlar. Bu aralar kefir ve probiyotik depoluyorum bol bol .

    Krem artık fazla kullanmıyorum. Artık vücud buna karşı hep aynı kremi sürekli kullanınca bir faydasını yaratmıyor .

    Birde aloe vera bitkisini alıp sürmeyi düşünüyorum. Ve çay ağacı yağını. Umarım faydalı olur.
  • 
Sayfa: önceki 320321322323324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.