Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (244. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
8.481
Cevap
199
Favori
1.208.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 242243244245246
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Betnovate saç losyonu kullanan var mı acaba aile hekimi önerisiyle aldım saçta iltihaplı sivilceler var ve dolayısıyla çok yağlanıyor kabuklanmada mevcut yatmadan önce kullanılacakmış sanırım bilgisi olan var mı
  • Pozitron~ kullanıcısına yanıt
    İnternette kortikosteroid olarak geçiyor. Yani kortizonlu. Bu bilgi aynı zamanda uyarı olsun :)

    Kullanırsanız ve kullanma şeklinizle beraber sonuçlarını da yazarsanız, bu bilgilerden herkes faydalanabilir.

    Geçmiş olsun..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aromatica Tea Tree Purifying Shampoo diye bir ürün var yurt dışında.Bilen veya kullanıp bilgi verebilecek arkadaşlar var mı?üründe zararlı madde yok denilebilecek kadar az.sadece fiyatı biraz pahalı 130 TL civarı.
  • eagle-1453 E kullanıcısına yanıt
    Ülkemizde de satılan bir çok TTO şampuan mevcut.

    O marka için özel bir nedeniniz yoksa Gratisten Giovanni marka şampuanlardan TTO içerikli olanı alabilirsinz. Veya aşağıdaki Organix'e de bakabilirsiniz.

    http://m.n11.com/organix-australian-teatree-sampuan-385-ml-P20036975

    Bana Giovanni'nin içeriği daha doğal geliyor.

    Bunların dışında çok fazla marka ve ürün mevcut.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istavrit59 -- 15 Kasım 2016; 13:09:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • istavrit59 İ kullanıcısına yanıt
    http://www.ewg.org/skindeep/product/463968/Giovanni_Tea_Tree_Triple_Treat_Shampoo/

    http://www.ewg.org/skindeep/product/593580/OGX_Scalp_Therapy_Conditioner%2C_Australian_Tea_Tree_/

    http://www.ewg.org/skindeep/product/671564/Aromatica_Tea_Tree_Purifying_Shampoo/

    http://www.ewg.org/skindeep/product/472675/Logona_Treatment_Shampoo%2C_Juniper/


    ewg.org diye bir site varmış bilenler vardır belki. halk sağlığı ve çevreyi korumak için insanları bilinçlendirmeyi amaçlayan, kar amacı gütmeyen bir yapılanma olduğunu söyleyenler var. test ettiği ürünlerin zararlı içeriklerini paylaşıyormuş.bilmem ne kadar güvenilir ama araştırdığım kadarıyla verileri doğru sanki. yukarıda 4 şampuanın linkini paylaştım.Bu linklerde ürünün içeriği ve içeriğindeki zararlı maddelerin tehlike dereceleri ve sebebi belirtilmiş.İngilizcesi ve kimyası gelişmiş arkadaşlar bize daha iyi ışık tutabilir.




  • DermoCrazy D kullanıcısına yanıt
    15 yetmeyebilir solantenin tele rubor gunes kremi var 50 faltor kizarikliklar icin ozel koruyucu onu oneririm cc krem gbi olmasada suratta cok hafif bir beyaz tabaka birakiyor sonuclari bekliyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bu arada logona ardıç yağlı şampuanını yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum.doğal olduğunu düşündüğüm için ve güvenilir sertifikalarının olduğunu öğrendiğim için almıştım.içeriğini de bayağı inceledim güvenilir geldi ama ne bilim beklentim çok yüksek belki de pek bir randıman alamadım.zaten ince telli ve zayıf saçlarım var o yüzden saçlarıma ne uygulasam beni etkilemiyor :saçlarımda pullanma azaldı diyebilirim ,kaşıntı ise o da biraz azaldı ve saçı canlı göstermek için daha farklı yöntemler gerekli sanırım :D
  • Bende saçım için ardıç katranlı prozinc şampuan kullanıyorum her zaman kullanmıyorum çok mucizevi olduğu söylenemez eskiden iyi geldiği dönemler oldu ama şimdi nafile,
    Bu arada yönlendirme yapan arkadşlara teşekkürler diyorum paylaşım güzel birşey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş, gittiğim doktorlar (özel hastahaneler dahil) SD'nin kesinlikle beslenme ile alakası olmadığını, stress kaynaklı olduğunu söylüyorlar.

    Ama ben son birkaç seferdir test ediyorum, şekerli gıdalar yemeye başladığım günün akşamında T bölgesi ve sakalların alt kısmı kızarmaya başlıyor ve günlerce devam ediyor. Sağlıklı beslenmeye döndüğüm an, ilk 1 hafta içerisinde kızarıklık yok oluyor tamamen. (Bluecap krem desteğiyle)

    Ben anlamıyorum bu doktorlar bizi mi koparıyor.
  • Bende suan test asamasindayim.Sekerli gidalar bendede azdiriyor.Ama bu durumun altinda psikolojik sebeplerde olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek bir neden yok şeker kesinlikle zararlı alkol de çok azdırıyor çünkü oda şekere dönüşüyor beyaz ekmek içinde aynı şey sözkonusu hormonal durum ve stres tabiki etkili ama direkt sadece stres demek bence yanlış olur. Genç arkadşlara spor yapmalarını tavsiye ederim spor yapmak stresi azaltır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tedavi olarak havuç suyu içen varmı? Havuçtaki A vitamininin ciklt üzerindeki faydalarını okuyordum yağlanmayı düzenler vs biçok faydasından bahsediliyor,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ani gelen soguklar sd cok azdirdi benim burnumun ustu ozellikle kasinti cok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Havanın soğumasından dolayı kaş bölgesindeki kızarıklıkları yokedemiyorum. Coresatin kullanmama rağmen geçmiyor.

    Yüz için hafif bir krem önerebilir misiniz?
  • Pruzon deneyebilirsin , kortizonlu bir krem tavsiye etmiyorum bana zararı faydasından çok oldu. Kışın evet soğuk ve kuru hava çoşturuyor sd yi, ne dedik kansere çare var buna yok sonuçta adı sanı belli bir maya.
  • DermoCrazy D kullanıcısına yanıt
    Ben pruzon ilk defa duydum seboreik dermatit icin kullaniliyormuymus bu krem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet son zamanların en ünlü kremi diyebilirim, herkezde değil ama bazılarında mucizevi etkileri olmuş, içinde meyan kökü extratı var klinik olarak sd ye iyi geldiği kanıtlanmış ayrıca direkt zinc var oda cildi ve sd yi rahatlatıyor. İnt yorumlarını inceleyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün bir tanıdığı gördüm uzun zamandır görmemiştim. İlk onda görmüştüm bu hastalığı. Seneler sonra karşılaşınca hemen yüzüne gözüm gitti ve eskisinden eser yoktu. Sende de başlamış diyerekten konuya girdik. Bende ne yaptığını sordum. Kesinlikle kremlerle filan uğraşma dedi. Bunun bir bağırsak bakterisi olduğunu ve kesinlikle mideme hortum saldırmamı tavsiye etti. Bakteri seviyesinin çok fazla arttığı zamanlar bu hastalık belirginleşiyormuş. Bakterinin adınıda söyledi ama şuan hatırlıyamıyorum. 2 hafta antibiyotik tedavisinden sonra 4-5 sene oldu yaşamadım tekrar dedi. Bu hastalığın dıştan tedavisinin kesinlikle olmadığını, mide ve karaciğere baktırmamı ısrarla söyledi.

    Bunları anlatmamın sebebi belki aradığımız çözüme bir faydası dokunabilir. Ben en kısa zamanda yaptırmayı düşünüyorum.
  • Eigelb kullanıcısına yanıt
    Öyle bir şey yazmışsın ki. Yıllardır beklenen, "acaba var mıdır" denilen, SD'den kurtulmuş birinin hikayesini yazmışsın.

    Ama sende de halen çok soru işareti var. Bende de..

    Konunun bir şekilde bağırsakla alakalı olduğuna inanıyorum. Bu başlık altında yazılanları birinci sayfadan okumaya başlarsanız bu konuda diyet yapanları ve olumlu sonuçları da bulabilirsiniz.

    Ancak tamamen bitti diyeni henüz görmedim.

    Umarım kısa zamanda bu arkadaşınızdan daha fazla bilgi edinir ve bizlerle paylaşırsınız.

    Şimdi bende de bazı soru işaretleri var:
    - Madem bazı doktorlar bunun tespitini yapmış ve bazı kişilerde çözümünü bulmuş neden bizim gittiğimiz doktorlar kortizonu verip gönderiyor? Seminerde, derste vb bi yerde bilgi paylaşımı omuyor mu?
    - Bağırsak hastalığıysa neden biyopsi yapılıyor? Kolonoskopiden daha kolay uygulanabilir olması ve tespitin mideden de yapılabilmesi nedeniyle mi?

    Bence çok samimiyetiniz olmasa da bu bir "hastalık" olduğundan arayıp sorun. Hangi hastanede hangi tetkikleri yaptırmış. Bu yolu hangi doktorla almış.

    Paylaşımlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum..




  • Arkadaşlar bu hastalık deri hastalığı skin disorder o kesin ancak her hastalıkta olduğu gibi etkileyen yani azdiran iç ve dış faktörler var bu konunun basit bir antibiyotik tedavisiyle kalıcı geçemeyeceğini çoğumuz biliyoruz keşke geçseydi ben sadece türkiye değil abd de doktora gittim yabancı makaleleride takip ediyorum gerçek bir sd hastasıysanız şuan kalıcı bir tedavi yok malesef keşke olsa ancak başka hastalıklar tedavi edilmiş olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 242243244245246
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.