Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (202. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.648
Cevap
209
Favori
1.275.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 200201202203204
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kardeşim wichy 3d men biotin bioxsin Nivea sebamed kısacası kullanmadığım kalmadı ama çözüm.yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: W.Klitschko

Kardeşim wichy 3d men biotin bioxsin Nivea sebamed kısacası kullanmadığım kalmadı ama çözüm.yok
    Beyler sizde de çikolata yediğinizde nüksetme durumu var mı? Coresatin sarı artık iş görmez duruma geldi yeni bir krem arıyorum kortizonsuz olması lazım.Şampuan olarak da head shoulder clinical strength şampuan şuana kadarki en yararlısı oldu.Daha öncelerinde bitkisel ne kadar şampuan sabun varsa denedim işe yaramadı ama vichy dercos yeşil kapak clear men sport du galiba mentollü olan ve ketoral şampuan da olumlu sonuç aldım fakat bir zaman sonrasında hiç bir işe yaramıyor.yüzde ise sebclair krem kerium ds krem ve losyonlar sadece sebclair işime yaramıştı. Coresatin sarı kullanan arkadaşlara önerim coresatim soap var sabun krem oda yüz temizleyicisi için etkili ve tahriş etmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: gmpmurat

Beyler sizde de çikolata yediğinizde nüksetme durumu var mı? Coresatin sarı artık iş görmez duruma geldi yeni bir krem arıyorum kortizonsuz olması lazım.Şampuan olarak da head shoulder clinical strength şampuan şuana kadarki en yararlısı oldu.Daha öncelerinde bitkisel ne kadar şampuan sabun varsa denedim işe yaramadı ama vichy dercos yeşil kapak clear men sport du galiba mentollü olan ve ketoral şampuan da olumlu sonuç aldım fakat bir zaman sonrasında hiç bir işe yaramıyor.yüzde ise sebclair krem kerium ds krem ve losyonlar sadece sebclair işime yaramıştı. Coresatin sarı kullanan arkadaşlara önerim coresatim soap var sabun krem oda yüz temizleyicisi için etkili ve tahriş etmiyor.

Alıntıları Göster
    arkadaslar bu seboroSeboreik Dermatit
    id dermatid mi. gül hastalığımı. doktora gittim 3 saniye seboroid dedi yolladı.locoid yazıp.eskiden arada gider gelirdi şimdi 1 yıla yakın böyle bazan çok azıyor ve yanıyor.başımdada acayp kabuklanma kepek kaşıntı oluyor bazen.sizin yüzünüzde mi böyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: stxanger

kortizonun zararları hakkında çok şey söyleniyor tam olarak nedir en büyük yan etkisi ? yaşayan oldu mu ?

Benim bildiğim karaciğer de yağlanma yapması ve aşırı kullanımda aşırı şekilde kilo aldırıyormuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: olaf17

Bu mesaj silindi.
    2 haftada 1 bazen 20 gün arayla momecon sürüyorum başka tedavi/duraklatma bulamadım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: stxanger

kortizonun zararları hakkında çok şey söyleniyor tam olarak nedir en büyük yan etkisi ? yaşayan oldu mu ?

Astım, alerik rahatsızlıklar ve ameliyat sonrası iyileşme durumlarında kortizon verilir.

Kortizon iki tarafı keskin bıçak gibidir der doktorlar doğru ve gözetim altında kullanılması gerekli. Kullanılan ilaçlarda çok düşük değerde olduğu için belirtilen yan etkiler diğer yöntemlere göre çok azdır.

Ağız yoluyla hap olarak alınan yan etkisi büyük olur ama tedavi için mecburidir.
    Damar yoluyla alınan şekilde de vardır. Astım spreylerinde hava yoluyla (bu en düşük oran)... Diğer ilaçlardaki etkileri daha azdır.

Tuz azaltılmalı veya çok düşük oranda tüketilmeli, kilo sorunu yaşamamak için (ilaç olarak kortizon kullanıyorsanız)
    Dengeli beslenmeli fastfood ve hazır gıdalardan kaçınmalı.

Yanlışım varsa doktor varsa aramızda düzeltelim. İnternet üzerinde çok yalan yanlış bilgiler var.

• Kortizonun öyle bir yan etkisi olduğunu bilmiyorum. İbraxi arkadaşımız anlatmış.Zoretanin veya aknetrent türü bir ilaç kullanıyor musunuz ? Hap olarak

• quote:

Orijinalden alıntı: efe80

arkadaslar bu seboroSeboreik Dermatit
    id dermatid mi. gül hastalığımı. doktora gittim 3 saniye seboroid dedi yolladı.locoid yazıp.eskiden arada gider gelirdi şimdi 1 yıla yakın böyle bazan çok azıyor ve yanıyor.başımdada acayp kabuklanma kepek kaşıntı oluyor bazen.sizin yüzünüzde mi böyle.

Efe bu gul hastaligi olabilir ama seboreik de var burda karisik bir durum var kortizon keser sakinlestirir ama tekrar baslar belli bir sure sonra uzaktan bile yagli gozukuyor gozenekler belli kullandikca o kremleri cilt inceliyo ve gozenekler ortaya cikiyor baska bir doktora gorunmende fayda var

• Aktardan kantaron yağı aldım...saça ve sakala uygulamak için...daha önce kullanan varsa deneyimlerini paylaşırsa sevinirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sefer33

Aktardan kantaron yağı aldım...saça ve sakala uygulamak için...daha önce kullanan varsa deneyimlerini paylaşırsa sevinirim.
    Arkadaşlar bu egzama olayından bende çok çekiyorum, vücudumda aralıklarla kızarıklık ve kaşıntı oluyor genelde aynı yerler büklüm yerleri, kulak arkası gibi abzürt yerler. Bu şekilde azdığı dönemlerde tek geçiren
    advantan m losyon yada advantan kremi oluyor ufak ufak sürüyorum uzun süre tekrar etmiyor. Doktorumun önerisine istinaden sırt bölgesi yada gögüs gibi büyük alanlarda bepanthen vücut losyonu ile karıştırıp kullanıyorum. Bu şekilde daha az kortizona maruz kalıyorum.

Aynı durum saç derimide etkiledi ve kepek gibi fena şekilde deri dökülüyordu ve saçlarımda da epey dökülme artmıştı, bunlara istinaden kullandığım bir losyon var.
    Dermovate saç losyonu, bu losyonu 2-3 gün kullandığımda saç derisi problemim tamamen bitiyor. Şampuan olarak da gratis, watsons da bulabildiğim URBAN Care Argan Oil&Keratin Saç Bakım Şampuanı sadece bu şampuanı kulanıyorum ve tek iyi gelen, saç derisinde kuruluk yada dökülme gibi sorunları minimuma indiriyor ve saçlarımda olan dökülmeyi de toparladı berberim ile artık fark ediyor saçların toparlandı diye :)
    Başka şampuan kullandığım da hemen ertesi gün kafa derisinde resmen kuruluk ve gerilmeyi hissediyorum elimi attığımda da fena şekilde derinin kepek gibi döküldüğü oluyor.
    Benzer durumumu yaşayan varsa bu ikiliyi tavsiye ederim. Urbanın bu şampuanını kullandığınızda saçta hafif sertlik olabilir. Buna istinaden yine urbanın keratinli yumuşatıcı losyonu vs. var onu kullandım onlarda hemen kuruttu tavsiye etmiyorum.
    Umarım benim gibi çeken birilerine yardımı dokunur.
    Bu nalet egzama olayından kurtulma imkanı malasef yok hangi doktor, prof vs. gittiysem hepsi aynı şeyi söyledi bununla yaşamayı öğreneceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaNcEt -- 20 Mayıs 2016; 14:00:14 >

• Merhaba, konuya paylaşım yapan herkese teşekkür ediyorum. 2 yıldır saçımda oluşan egzama kaynolmuştu. Askerlik iş arama dönemi derken uzun süredir sakal uzatmıyordum. 10 gündür sakalı uzatmaya başladım ve çene bölgemde yara ve kabuklanma şeklinde tekrardan kendini gösterdi. Şu an kullanan ve iyi gelen losyon ve ilaçları paylaşırsanız sevinirim. Yaradan dolayı çok fazla acıyor. Başta kortizonlu bir kaç gün dindirecek daha sonrasında sürekli olarak kullanacağım normal losyon önerirseniz sevinirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • efe80 E kullanıcısına yanıt
    benim sırt , burun kenari ve alın aynen böle malesef ..dönem dönem azar sonra gene normale döner ancak tamamen geçmesini beklemeyin bu hastalık sizle yaşayacak .
  • Bilgiler ve tecrübeler için çok teşekkürler.

• streamin S kullanıcısına yanıt
    benim sadece yüzde.tedavi bağırsaktaki yararlı bakterileri artırmaktan geçiyor sanırım.zararlı bakteriler ( kandida)çoğalıp bagırsaktan kana karışıyormuş buda bagışıklığı zayıflatıp bu tip sonuçlara yol açıyor.en azından kontrol altında tutmak lazım.kandida tukuruk testi yaptınız mı hiç.ben sabah yaptım sonuç pozitif
    1 yıl önce sonucum negatifti.

Son 1 yılda yüzümdekiler belki %3000 oranında artmıştır. Yazını okuduktan sonra tekrar yapayım dedim.

Malesef. Bende de sonuç pozitif..

Son 2 yıldır, çok çok stresli işlerle uğraşıyorum. Neredeyse her sabah kahvaltımı kremalı bisküvi ve kahveyle yaptım. Genellikle öğle yemeği yeme şansım olmuyor ve öğleyi de bisküvi ve kahveyle geçiştirdim. Neredeyse her akşam yemeğinden sonra tatlı birşeyler yedim. Bol bol kahve ve bazen soda içtim. İki yıla yakın böyle gitti ve sadece saçlarımda olan seboreik yüzümün bir çok yerine yayıldı.

Yani bol şekerle candida'yı arttırırken, bol kafein ve asitli (karbondioksit) soda ve kolalar ile de faydalı bakterilerin canına okudum.

Sonuç: Candida, ben öldükten sonra vücudumu parçalamaya başlaması gerekirken, sayıları o kadar arttı ki ben canlıyken vücudumu sarmaya ve parçalamaya çalışıyor. Bunun etkilerinden sadece biri Seboreik (yüzümde ve saçlarımda).

(Günümüzde yediklerimizin çok büyük bir bölümü malesef şekerli)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istavrit59 -- 24 Mayıs 2016; 11:19:20 >

seboreik kabuklu kepeklenme yapıp yaraya dönüşür. Böyle bir belirtin yoksa şanslı sayılabilirsin.
    Yine de bence bir kaç ay kahve içme, soda içme, kola içme tatlıyı kes ve günde iki bardak kefir tüket. Eğer sınırdaysan geri dönmen için önemli.
  • Tükürük testi için
    Bağırsaklarda kandidanın arttığını basit bir testle anlayabiliriz. Bir bardak içme suyuna sabah aç karnına tükürün ve 15 dakika izleyin. Eğer tükürük suyun üstünde kalıyorsa sağlıklı bağırsak florasına sahipsiniz. Eğer tükürük dibe çöküyorsa, saçak gibi aşağıya iniyorsa, kar yağmış gibi oluyorsa veya suya rakı konmuş gibi bulanıyorsa kandida bağırsak floranızı bozmuş demektir." ( Alıntıdır )

• quote:

Orijinalden alıntı: WinchesteeR

Tükürük testi için
    Bağırsaklarda kandidanın arttığını basit bir testle anlayabiliriz. Bir bardak içme suyuna sabah aç karnına tükürün ve 15 dakika izleyin. Eğer tükürük suyun üstünde kalıyorsa sağlıklı bağırsak florasına sahipsiniz. Eğer tükürük dibe çöküyorsa, saçak gibi aşağıya iniyorsa, kar yağmış gibi oluyorsa veya suya rakı konmuş gibi bulanıyorsa kandida bağırsak floranızı bozmuş demektir." ( Alıntıdır )
    Merhaba arkadaşlar, bende de yüzde 101 ihtimalle bu hastalık var burun yanları kulak arkası ve içi kafada sarı sarı kabuklar.Bir yere kadar takmıyordum ama dün sakalımı kesince yüzümde kızarıklık oltuştu, bilmiyorum belkide sakal varkende vardı ama farketmedim.Ve bu kızarıklık put put olmasada ertesi gün ben kaşıdığımda kepek döktü.Acaba bu hastalıktan dolayı mıdır? çünkü baktığımda resimdeki gibi faul tarafında da kızarıklık aynı şekilde ve orası da kepekli ve kabuklu

Seboreik Dermatit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SupermanPrime -- 28 Mayıs 2016; 23:02:19 >

• Geçmiş olsun,coresatin sarı kutu kullan,rahatlasın o bölgeler...sebo gibi duruyor ama doktora gözükmelisin.

• quote:

Orijinalden alıntı: sefer33

Geçmiş olsun,coresatin sarı kutu kullan,rahatlasın o bölgeler...sebo gibi duruyor ama doktora gözükmelisin.

Yarın eczaneden alacağım sipariş verdik, ben kafamdakinin sebo olduğuna eminim artık hatta bayadır eminim.Şimdi kalktım biraz daha azalmış kızarıklık.Yurt dışından yeni geldiğim için sigorta vs de yok şuan bulunduğum ilçede cildiyecide yok şimdi.Valla burun kenarı falan var zaten hep o kadar dert etmiyorum ama bu sefer ilk defa böyle feci azdı.Teşekkür ederim
  • 
Sayfa: önceki 200201202203204
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.