Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (114. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.647
Cevap
208
Favori
1.271.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 112113114115116
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tacimmüdür

quote:

Orijinalden alıntı: Uğur24

Çözüm inşaallah basit
    Yüz,çene , yanaklarda varsa Coresatin Mavi krem.
    Saçlı deride varsa VİCHY YEŞİL
    Etkili ve çoğunlukla kalıcı çözümler .

Bende burun kenarlarinda var cerosatin sari kullanıyorum mavinin farki ne

Mavinin seberoik dermatit için daha uygun olduğunu duydum . Bende tavsiyeyle alıp kullandım . Tavsiye eden özellikle mavi tavsiye etti . Sarı işe yaradıysa ve memnunsan sarıya devam et .
  • SEBEROİK DERMATİTİ DERT ETMEYİN

Toplumun yüzde ikisi ile yedisini etkileyen; kronik kaşıntılı, iltihaplı, kızarık, pullu kuru deri olan egzamaya ve seberoike meyan kökü derman oluyor.

Egzamanın ana nedeni besin alerjileridir. Çocukluk çağındaki egzama olgularının yaklaşık yüzde seksen biri süt, yumurta ve yerfıstığı alerjisinden kaynaklanır. Omega-3 yağları (balık yağları ve keten tohumu yağı) tedavide etkilidir.

Etkili tedavi, besin alerjilerinin saptanıp elenerek bağışıklık sistemine destek olunup aynı zamanda deride histamin salınımının ve diğer alerjik unsurların bastırılmasını gerektirir.

Egzamanın tedavisinde bitkisel ilaç kullanımı, içeriden ve dışarıdan olmak üzere iki gruba ayrılır. Meyan kökünün her iki uygulamada da yararlı olduğu görülmektedir. İçeriden kullanıldığında önemli iltihap önleyici ve antialerjik etkiler yaratabilmektedir.

Önerilen dozajı günde üç defa alınız:

Toz halinde meyan kökü: 1-2 gr

Sıvı ekstre (1:1) : 2-4 mg

Katı(toz halinde) ekstre (4:1): 250-500 mg

Lokal kullanıma gelince en iyi sonuç saf glisiretinik asit içeren ticari preparatların kullanılmasıdır.

Meyan kökü içeriğinde bulunan, saponin, glisirizin, flamorait, kumarin, izoflovan gibi ilaç sanayiinde kullanılan yararlı maddeler vardır.

ALINTIDIR .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uğur24 -- 21 Ağustos 2014; 22:00:24 >

• quote:

quote:

quote:

Çözüm inşaallah basit

Mavinin seberoik dermatit için daha uygun olduğunu duydum . Bende tavsiyeyle alıp kullandım . Tavsiye eden özellikle mavi tavsiye etti . Sarı işe yaradıysa ve memnunsan sarıya devam et .

Ekşi sözlükte de sariyi tavsiye ediyorlardı bende aldim 3 gündür kullanıyorum.burun kenarlarındaki yaralari iiyileştirdi kasinti azaldi iyice mavinin faydasi oldu mu sende

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam ben size kendi uyguladığım ve memnun olduğum tedaviden (değil aslında tedavisi yok, sadece söylediğimi yaparsanız bi daha yüzünü görmezsiniz dermatitin) bahsedeyim.
    Bende kistik sivilce vardı bu sebeple roaccutane kullanmıştım 2 yıl kadar önce. O devrede benim seboreik dermatit tamamen yok oldu. Saç derimde ve kulak arkalarımda deriler dökülüyordu pul pul. Roaccutane tedavi sürecimde hem bundan kurtuldum, hem karaciğer rahatsızlığım var gilbert sendromu. Kandaki bilurubin değerlerinin birikmesi sonucu göz aklarında ve deride sararma oluyor. Hem de ondan kurtuldum. Bilurubini normal seviyelere indiriyor bu ilaç doktor nedense inanamadı kaç defa tahlil yaptı bana. İlacı bıraktığımda eski yüksek levellerine çıkıyor yine. Neyse konuya dönelim, ben 6 aylık tedaviden sonra da kistik sivilceden kurtulamayınca tekrar gittim doktora tekrar yazdı bana bu ilaçtan. Uzakta okuyorum sürekli kontrole gelemiyorum dedim, o zaman haftada iki şeklinde kullan bakalım dedi. Aynen de öyle yaptım, ve haftada iki o kadar iyi geliyor ki aşırı yağlı cildim normale döndü, egzama yok oldu, karaciğer düzgün...

Şu günlerde roaccutane piyasada yok ithal diye bi sıkıntılar var sanırım. Aknetrent yazıyorlar. Aynı şeyin çin malı gibi bişey.
    Kısaca doktora gidip derdinizi anlatırsanız bence yazacaktır. Bol bol A vitamini, haftada iki tane öldürmez kimseyi :D Özellikle bikaç doktora sordum uzun vadede bi zararı olur mu böyle kullanmanın diye. Hayır olmaz dediler. Ergenlikte sorun olabiliyormuş sadece. Yaşınız geçtiyse alın kullanın abi hiçbi aptal ilaçla da uğraşmayın. Vücut yağ salgılarını kontrol ettiği için düzeliyor egzama, yağdan beslenen birşey sanıyorum.

edit: Yok ben haftada iki de olsa kullanmam diyene Ketoral şampuan önerebilirim. Ama en köklüsü yine de bu hap bana sorarsanız çok rahat ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noqaj -- 22 Ağustos 2014; 0:13:16 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Çözüm inşaallah basit

Ekşi sözlükte de sariyi tavsiye ediyorlardı bende aldim 3 gündür kullanıyorum.burun kenarlarındaki yaralari iiyileştirdi kasinti azaldi iyice mavinin faydasi oldu mu sende

Ben once sariyi kullandim neredeyse hic kalmamisti. Maviyi onerdiler daha iyidir belki diye onu kullanmaya basladim ama hic ise yaramadi. Sari kullanmaya basladim yeniden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pherus -- 22 Ağustos 2014; 0:16:49 >

• noqaj kullanıcısına yanıt
    sivilceyle seboreik 'in ilgisi ne dostum ?

seboreik bazılarımızda egzema gibi seyrediyor yani sadece kepek, kaşınma , kızarıklık değil büyük lekelerde baş gösteriyor ...Uzun süre hap alınamaz bu hastalıkta keza alınan haplarin icegi antibiyotik yada türevi ..krem, sabun, şampuan, jel , yılda 1-2 ay hap bu şekilde kombin yapmak lazim ..ha vitamin hapları ,işte gnc gibi firmaların hapları ..vb var hani işe yarıyor diyorlar ama doktorlar tabi önerir kutusu 50-60 tl olan seyi keza onlara madden çok ciddi faydası var o hapların !

yoksa olaya sivilce, akne , yağlanma olayı olarak bakamayız bu hastalık altında çok ciddi problemlerin oldugu bir hastalık (özellikle psikolojik sonra karaciğer, cilt ..vb)

---yağlı yiyecekler

-- stresli bir hayat

-- dönemsel ataklar

-- spor yapmamak, obezite

---beslenme düzensizliği, uyku sorunları

-- herhangibir aktivitenin olmadıgı , tek düze asosyel bir hayat !! (ismi lazım degil ama iyi bir doktor bana zamanında ; bir meşgale bul kendine demişti yıllar evvel )

bu hastalığın azdığı , ortaya çıktıgı yada asıl ana sebepleridir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi streamin -- 22 Ağustos 2014; 10:20:05 >

• beyler travazol kullandınız mı hiç ? prof doktorum bana travazol önerdi . yaralı bölgenin şiddetine göre ya 1 gecede yada 2 gecede normal deriye dönüyor . ben 2 senedir kullanıyorum. kortizonsuz
  • vichy benim saç dökülmemi arttırdı. head and shoulders ta ise öyle bi sıkıntı olmuyordu. clear ne azalttı ne arttırdı dökülmemi ama ben for women kullandım tabi @ultrali06
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Çözüm inşaallah basit

Evet dostum faydası çok oldu mavinin . Sen memnunsan devam et . Çok hızlı etki etmesi , iyileştirmesi ve kortizon barındırmaması cidden güzel .

• SEBEROŞK DERMATİTİN ana nedeni besin alerjileridir .
    Genelde süt ,yumurta , buğday gibi potansiyel alerjenler sebep olur .
    Bu alerjiler kronikleştiği için kişi tarafından fark edilmez .
    Bütün alerjileri vücuttan temizleyen Biorezinans tedavisini öneririm ben oldum.
    Vücudu alerjilerden , virüslerden , candida (mantardan ) ve parazitlerden temizlediğinizde zaten pek birşey kalmıyor .
    Süt ve buğday alerjim bu sayede bitti , geriye sadece yumurta alerjim kaldı .
    Eğer maddi durumuz biorezinansa gidecek kadar iyi değilse,
    dıştan kullanacaklarınız VİCHy yeşil ve coresatin mavi krem olsun .
    İçten kullanacaklarınız meyan kökü ekstresi ve soğuk press keten tohumu yağı tabletleri (softjelleri) olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uğur24 -- 22 Ağustos 2014; 18:57:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nemesis2534

vichy benim saç dökülmemi arttırdı. head and shoulders ta ise öyle bi sıkıntı olmuyordu. clear ne azalttı ne arttırdı dökülmemi ama ben for women kullandım tabi @ultrali06

Şu an ne kullanıyorsun son durum nedir bilgi verir misin ? Ben head and shoulders düşünüyorum sen hangisini önerirsin ?
  • ben head and shoulders'i saçıma sirke döküp sonra çörek otu yağı ve sarımsak yağını sürdükten sonra kullanıyordum o dönem iyi gibiydi. ama vichy saçımı döktü. senin saç tipin nasıl? @ultrali06
  • Afyondan izmire tasindim. Su an yok

• İmmunat Meyan Kökü Ekstraktı (Licorice Root Extract) 250 ml - Botanik Ecza - Kişisel Bakımın En Doğal Hali - Ozon Yağı
    Immunat Meyan Kökü Ekstraktı En Ucuz Fiyat Avantajı
    http://www.botanikecza.com/immunat-Meyan-Koku-Ekstrakti-Licorice-Root-Extract-250-ml_5808.html?gclid=CPTyiqbLp8ACFSoEwwodkg8Auw#0

İkiside kaliteli . İkisinden bir markayı alın kullanın . Bilimsel araştırmalara göre bitkisel kortizon . Bağışıklı baskılayıcı . Dermatite içten derman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uğur24 -- 22 Ağustos 2014; 22:21:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nemesis2534

ben head and shoulders'i saçıma sirke döküp sonra çörek otu yağı ve sarımsak yağını sürdükten sonra kullanıyordum o dönem iyi gibiydi. ama vichy saçımı döktü. senin saç tipin nasıl? @ultrali06

Simdi kullanmiyor musun head and shoulders'i ?
    Su an hangi sampuani kullaniyorsun ise yaradi mi ? Benim saç kuru vichy'nin kuru saclara olanini kullaniyorum ise yaradi ama dus alirken saclar dokuluyor gibi sadece dusta oluyor ama normal dokulmede olabilir bilmiyorum.Seninki nasil dokuluyordu ?

• Bi cilt doktoruyla görüşürseniz anlayabilirsiniz hocam beni sorgulamanıza gerek yok benim uydurduğum bişey değil bu...
    Seboreikin yağ ile alakalı olduğunu biliyorum derinine araştırmadım. Bu ilaç da yağlanma üzerinde doğrudan etkili ve durduruyor. Sivilce ile alakası yok, ben sivilce için yazdırmıştım ama seboreik de geçti.
  • 1 haftalık kortizon tedavisi iyileşmemi sağladı. Şuan hastalık yeniden tekrarlamasın diye kenokotazol içerikli şampuan kullanıyorum. Ayrıca sivilce ilaçlarındaki bir superoksit seboreik dermatit'e iyi geliyor. Doktorunuza danışın sonuç alırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: buraközkan

1 haftalık kortizon tedavisi iyileşmemi sağladı. Şuan hastalık yeniden tekrarlamasın diye kenokotazol içerikli şampuan kullanıyorum. Ayrıca sivilce ilaçlarındaki bir superoksit seboreik dermatit'e iyi geliyor. Doktorunuza danışın sonuç alırsınız.

sizin yüzünüzde vardı heralde .en zoru saçında olanlarınki..faydası olan bir şampuan bile yok piyasada ..vichy diyenler var ama bazılarında işe yarıyor o
  • hayır vichy normal-yağlı saçlar için kullanıyorum şu anda. benim saçım 2-3 günde bir yağlanıyor. head and shoulerste dökülmem artmamıştı ya da azalmamıştı aynen devam etmişti, onun dışında saçımı yumuşacık yapıyordu. ama vichy arttırdı dökülmemi ve biraz daha sertleştirdi. head and shoulders ve vichynin etken maddesi aynı zaten selenyum. çok da etkilemek istemem ama vichy beni pek memnun etmedi. @ultrali06
  • bende vichy kullanıyorum şuan 28.günüm 4 hafta yani 42 gün kullanmak gerektiği yazıyor kutuda ne yapcam bilmiyom
  • 
Sayfa: önceki 112113114115116
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.