Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (113. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (4 Mobil) - 2 Masaüstü4 Mobil
5 sn
8.647
Cevap
208
Favori
1.271.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 111112113114115
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: lamettrie

Spor yapsamda yapmasam da hep var. son 3 ay harici 1 sene düzenli spoar yaptım ayda 16 ortalama ile. Bir değişiklik olduğunu hatırlamıyorum.

Burada spor yapmak mühim değil. Mühim olan maksimum yağ yakımını sağlayacak kardiyo çalışması yapmak ve kesinlikle trans yağ tüketmemek.

TRANS YAĞLAR;
    -Kızartma türü yiyeceklerde
    -Tatlı çöreklerde
    -Pasta – Bisküvi - Pizza hamuru - Hamur işi – Kraker - bazı Margarinler - Katı Yağlar ve birçok Fırınlanmış yiyecekte bulunur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: duman33

arkadaşlar ben kontrole gittim doktora ..hastalığın geçmiş gayet iyi dedi.ama tekrar etme ihtimaline karşı aynı tedaviyi uygularsın dedi.kalıcı saç dökülmesi yapıp yapmadığını sordum .yapmaz dedi. bu hastalıkla dökülen saçlar geridönüşümlüdür dedi.ancak genetik dökülmen varsa o zaman geri çıkmayabilir dedi.ben doktorumun tedavi yönteminin biraz dışına çıktım tabi..
    ben dermotto losyonu şiddetle tavsiye ederim arkadaşlar sadece haftada 2 gün kullandım saçlarım kendine geldi.bu losyonda kortizon yok .çay ağacı yağı da var iyi geliyo saçlara.biraz pahalı ama gerçekten çok etkili.
    sedolin şampuanda çok iyi geldi bana.bu yöntemi kendim buldum ve saçlarıma çok iyi geldi.hepimize geçmiş olsun.

duman33 kardeşim bende dermotto aldım kullanmaya başladım kafayı kazıtınca komple gçiyo geri saç uzayınca geri geliyo anladım ki bu meret 3-5 numara saçta olmuyo çünkü kısa olunca tedavi kolay oluyor ve ilaçlar etkisini gösteriyor. geçmiş olsun geçtiğine sevindim kardeşim tekrar gelmez rahatça devam edersin hayatına

• quote:

Orijinalden alıntı: cepAnkara

seboderm şampuanı kullanan yok mu acaba ..klimbazol içeren tek şampuanmış Türkiyedeki..etkilerini merak ettim

bende denicem kardeşim almadım daha ama kullanmayı düşünüyorum sen kullanırsan sonucu yazarsan sevinirimk kardeşim
  • quote:

Orijinalden alıntı: yeniceri71

quote:

seboderm şampuanı kullanan yok mu acaba ..klimbazol içeren tek şampuanmış Türkiyedeki..etkilerini merak ettim

bende denicem kardeşim almadım daha ama kullanmayı düşünüyorum sen kullanırsan sonucu yazarsan sevinirimk kardeşim

bugün eczaneye gittim hocam yarın sabah gelecekmiş ellerine 29,5 tl dediler ..bakalım sonuçları yazarım
  • cepAnkara C kullanıcısına yanıt
    merhaba arkadaşlar. ben de bu sorunu yaklaşık 1 yıldır yaşıyorum, 20 yaşındayım. foruma direk yazmak istedim ancak yeni üye olduğumdan nasıl yazılır bulamadım. o yüzden cevap olarak yazıyorum umarım herkese ulaşır. öncelikle gerçekten şampuan şöyle iyi böyle harika diyerek reklam yapan arkadaşlar bu hastalığın nasıl bir dert, problem olduğunu bilseydiniz böyle düşüncesiz yorumlarda bulunmazdınız. benim amacım reklam değil; herhalde hastalıklı insana yapılacak en son şey. deneyimlerimi paylaşacağım. ben izmirde çok ünlü bir doktora saç dökülmesi ve kaşınma şikayeti ile gittim. kaşınma önceleri yoktu sadace dökülme vardı, kaşınmanın miladı ise kesinlikle doğal olduğundan emin olduğum akrabamızın ürettiği saf zeytinyağlı sabun. malesef doktor seboreik dermatit teşhisi koydu. genetik mi, başka faktörler mi etkili bilemem fakat benim ablamda var. o da roaccutane kullandı 6-7 yıl bu problemi yaşamadı hiç bir şekilde ancak hastalığı son bir yıl geri döndü. bunun dışında izmire gittiğim doktor bepanthene evigen ve 50-60 damla m furo losyonu karıştırıp 6 ay 3 günde bir akşam sürüp sabah yıkamamı söyledi ve dökülme önleyici şampuan verdi. sonra 6 ay kortizon kullanmanın delilik olacağını söylediler ve ben de hemşire olan ablamı aradım; onun hastanesindeki doktor bu yöntemin çok yanlış olacağını söyledi ve ketoral şampuan ile advantan losyon verdi. bunların yanında çinko ve b12 kullandım. saçımı kurutup daha beter döktü bu ilaçlar. sonrasında bir forumda rastladım mutlaka siz de görmüşsünüzdür elma sirkesi+çörek otu yağı+selenyum şampuan. bunu yaptıktan sonra saçımdaki büyük sivilceler geçti ve görece daha güzel bir görünüme kavuştum. ama dökülme ve kaşıntı aynen devam etti. kullandığım şampuan selenyum içerikli head and shoulders'ti. clear kullandım menthol derimi biraz rahatlatıyordu ama sonuç yine hüsran. otacı naturway ballı ıhlamurlu kullandım saçımı yumuşatıyordu, dolgunlaştırıyodu fakat hastalığı kontrol altına alamadı.benim kişisel gözlemim ve okuduklarıma göre belki de egzama tarzı hastalıklarda en önemli şey cildin pH dengesi. hastalığı çözme üzerine herhangi bir hedefi olmadığı halde pH seviyesi 5.8 olan sebamed şampuan kullandığımda derim biraz daha rahatlamış gibiydi mesela. Sabun kullanıp şifa bulan arkadaşlar varmış hayret ediyorum, cildin pH dengesini en çok bozan şeyler bunlar. Yiyeceklerin etki ettiğini düşünmüyorum; Çünkü son bir buçuk aydır tatile küçük şehrime döndüm, her şey doğal burada. abur cubur çikolata her şeyi kestim ve çok sağlıklı besleniyorum diyebilirim. yediğim en zararlı şey karpuz olabilir, uykum düzenli. bu hastalık dışında belli bir stresim yok. ama bunlar 1. etken değil. ben de psikoloji okuyorum ve hocalarımız bastıra bastıra söylüyor; stres vücudu çok etkiler ancak dışardan müdahaleler yalnızca inhibe edicidir. ilaç sektörüne asla güvenmeyin çünkü sektör ilaca göre hastalık bile yaratabiliyor. doğal yöntem denemek isteyenlerse sebat etmeli bence, çok uzun vadelerde işe yarıyor ama kesinlikle ilacın alternatifi olabilir. ben vichy dercos kepek önleyici şampuana yeni başladım, şu an etkisi yok ve saçım eskiye göre biraz daha fazla dökülüyor. yine reklamların kurbanı olduk yani. head and shoulders mi vichy mi derseniz head and shoulders intensive derim yani. özellikle bayan arkadaşlara tavsiye ediyorum, diğer şampuanlar saçı kazık gibi yapıyor zira.

• Arkadaşlar Yeşil Vichy Dercos kullananlara bir sorum olacak.Vichy saç döküyor mu kullananların cevaplaması çok iyi olur. son olarak Clear men sport menthol mu Head and shoulders mı Vichy mi Bu şampuanlar arasına hangisi saçı dökmez veya en az döker

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alish1905 -- 18 Ağustos 2014; 13:09:35 >
  • Kaslarimda ve burnumda var seboreik dermatit saça bulasir mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüzüm mayın tarlası gibi
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yeniceri71

quote:

bugün eczaneye gittim hocam yarın sabah gelecekmiş ellerine 29,5 tl dediler ..bakalım sonuçları yazarım

hocam geçen gün yıkadım gayet beğendim ..2.günüm şuan yağlanmada daha az gibi ..tabiki ilk kullanımda çok birşey beklememek lazım fakat kaşıntım da azaldı şuana kadar olumlu bakalım ilerde nasıl olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: tacimmüdür

Kaslarimda ve burnumda var seboreik dermatit saça bulasir mi

?

• tacimmüdür kullanıcısına yanıt
    O belli olmaz...Benim ilk önce saç diplerinde başlamıştı...ne iğrenç bir şeydi o ya.Sonra yüzümde,burun kenarlarında,kaşımda,faul bölgesinde,kulak içlerinde başladı.Kafamdaki nasıl geçti bilmiyorum,özel bir yöntem falan kullanmadım açıkçası.Ama yüz bölgemdekinin çözümünü buldum 3 haftadır çok rahatım.Yıllardır banyo sonrası nemlendirici bir krem sürmezsem; yüzüme bakılır bir hal kalmıyordu.Nemlendirici falan kullanmıyorum...Bendeki çözümü;kesinlikle acı olan hiç bir şey tüketmiyorum,ki acıdan vazgeçemeyen biriydim.Bende forumda okumuştum acı ile bir bağ kuranlar vardı.Denedim,denemeyenler varsa kesinlikle bir denesinler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tzadkiel

O belli olmaz...Benim ilk önce saç diplerinde başlamıştı...ne iğrenç bir şeydi o ya.Sonra yüzümde,burun kenarlarında,kaşımda,faul bölgesinde,kulak içlerinde başladı.Kafamdaki nasıl geçti bilmiyorum,özel bir yöntem falan kullanmadım açıkçası.Ama yüz bölgemdekinin çözümünü buldum 3 haftadır çok rahatım.Yıllardır banyo sonrası nemlendirici bir krem sürmezsem; yüzüme bakılır bir hal kalmıyordu.Nemlendirici falan kullanmıyorum...Bendeki çözümü;kesinlikle acı olan hiç bir şey tüketmiyorum,ki acıdan vazgeçemeyen biriydim.Bende forumda okumuştum acı ile bir bağ kuranlar vardı.Denedim,denemeyenler varsa kesinlikle bir denesinler.

Mesela burnumu kasidiktan sonra sacimi kasirsam sacima bulaşir mi

• Hiç acı yemiyorum yine de geçmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: melih74

Hiç acı yemiyorum yine de geçmiyor

Cerosatin dermatit kremi denedin mi?
  • Çözüm inşaallah basit
    Yüz,çene , yanaklarda varsa Coresatin Mavi krem.
    Saçlı deride varsa VİCHY YEŞİL
    Etkili ve çoğunlukla kalıcı çözümler .
  • saç , göğüs, sırt ...bulaşmayacağı yer yok .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uğur24

Çözüm inşaallah basit
    Yüz,çene , yanaklarda varsa Coresatin Mavi krem.
    Saçlı deride varsa VİCHY YEŞİL
    Etkili ve çoğunlukla kalıcı çözümler .

Bende burun kenarlarinda var cerosatin sari kullanıyorum mavinin farki ne

• quote:

Orijinalden alıntı: streamin

saç , göğüs, sırt ...bulaşmayacağı yer yok .

O zaman kasinmayacaz mi hic?

• @tacimmüdür

Durumun kaşınmakla alakası yok dostum eğer atak dönemine girmişsen bu meret her yere yayılır ki önleyemezsin ..kaşısan da olacak kaşımasan da olacak ...

-------------

son 1 aydır pirdolin kullanıyorum mükemmel gidiyordu ..2-3 gündür yüzüm , saçım her yerim kepek oldu gene

pirdolin de gitti ..

bioderm node 'a devam .. yada clear .. ama yüze ne yapacam bilemiyorum ..Yüzüm(sakal, bıyık ,burun ..vb) sırt ve göğüs bölgeme iyi gelen losyon aslında bir saç losyonu** ancak çok sık kullanmamak lazım ki yan etkileri (olası etkiler kısmında ) neredeyse yarım sayfa :(

**Dermovate saç losyonu bunu 2 aydır 2 kutu bitirecek sekilde kullaniyorum bu geçirdi (dediğim gibi çok dikkatli kullanmak lazım ..) ama saçım gene başa döndük

Uzın lafın kısası dermovate ve bioderm node serisi hariç hepsi yalan oldu bende , hakkaten moralimi çok zorluyor bu hastalık .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi streamin -- 21 Ağustos 2014; 17:05:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: streamin

@tacimmüdür

Durumun kaşınmakla alakası yok dostum eğer atak dönemine girmişsen bu meret her yere yayılır ki önleyemezsin ..kaşısan da olacak kaşımasan da olacak ...

-------------

son 1 aydır pirdolin kullanıyorum mükemmel gidiyordu ..2-3 gündür yüzüm , saçım her yerim kepek oldu gene

pirdolin de gitti ..

bioderm node 'a devam .. yada clear .. ama yüze ne yapacam bilemiyorum ..Yüzüm(sakal, bıyık ,burun ..vb) sırt ve göğüs bölgeme iyi gelen losyon aslında bir saç losyonu** ancak çok sık kullanmamak lazım ki yan etkileri (olası etkiler kısmında ) neredeyse yarım sayfa :(

**Dermovate saç losyonu bunu 2 aydır 2 kutu bitirecek sekilde kullaniyorum bu geçirdi (dediğim gibi çok dikkatli kullanmak lazım ..) ama saçım gene başa döndük

Uzın lafın kısası dermovate ve bioderm node serisi hariç hepsi yalan oldu bende , hakkaten moralimi çok zorluyor bu hastalık .

Kaşinmayla bulasmiyorsa o zmn rahatça kasinabilirim..
    Bu atak donemi çok stresli olduğumuz zamanlarda mi ortaya cikiyot

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tacimmüdür -- 21 Ağustos 2014; 18:34:00 >

• 
Sayfa: önceki 111112113114115
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.