Şimdi Ara

Seat Leon Yakıt Tüketimi Değerlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Önceki akşam izmitten hız sabitleyiciyle 100' e sabitleyerek istanbula geldim. (2006 seat leon staylance + LPG )

Yol bilgisayarını başta resetledim. Ortalama yakıt tüketimi 5.3' e kadar düştü. Ekonomik kullanımda tüketim değerlerimi değerlendirmenizi isteyeceğim. LPG'li kullanımda bu değerler ne kadar tutarlı sonuçlar verir bilemiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jowood1 -- 12 Eylül 2011; 22:19:39 >

• Lpg de tüketm bazında artar diye biliyorum.Yol bilgisayarı lpg de ne yaktıgını ölçebiliyormu benzinli bir araçta ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih211

Lpg de tüketm bazında artar diye biliyorum.Yol bilgisayarı lpg de ne yaktıgını ölçebiliyormu benzinli bir araçta ?

LPG de 1 litre civarı artar diyorlar ama ne derece sağlıklı bir bilgi bilemiyorum... Yol bilgisayarı LPG değerlerini ölçmüyor bildiğim kadarıyla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: jowood1

quote:

Orijinalden alıntı: Fatih211

Lpg de tüketm bazında artar diye biliyorum.Yol bilgisayarı lpg de ne yaktıgını ölçebiliyormu benzinli bir araçta ?

LPG de 1 litre civarı artar diyorlar ama ne derece sağlıklı bir bilgi bilemiyorum... Yol bilgisayarı LPG değerlerini ölçmüyor bildiğim kadarıyla...

Lpg nin kalitesine göre artabilir de ama artacagı kesin
  • Bir kaç litre daha artar diye tahmin ediyorum. 7 litre civarında olur sanırım.
  • Aynı arabanın 2009 modeli var bende.Yol bilgisayarında ölçülen değerin üzerine yaklaşık 1,5-2 litre daha koyarsanız lpg tüketimi ortaya çıkar.Bu arada epey az yaktırmışsınız arabaya.Güzel değerler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavuzhz

Aynı arabanın 2009 modeli var bende.Yol bilgisayarında ölçülen değerin üzerine yaklaşık 1,5-2 litre daha koyarsanız lpg tüketimi ortaya çıkar.Bu arada epey az yaktırmışsınız arabaya.Güzel değerler...

Bu aracın fazla yaktığı söylenir. Ben yeni bir LEON kullanıcısıyım. tecrübeli biri olarak ekonomik motorlarla karşılaştırma fırsatınız oldu mu ? 1.2. viteste yüklendiğimde anlık tüketim değerinin 99'a çıktığına şahit oldum :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mazda 3 yakıt tüketimi
    15 yıl önce açıldı
    Aveo Yakıt Tüketimi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben 2 yıldır kullanıyorum sorunsuz bir motor fakat teknolojisi eski 8v.Alt devirlerde canlı üst devirlerde 5bin sonrası ise güçten düşer.Daha teknolojik motorlardan 1 litre filan daha fazla yaktığını görmüştüm lpg tüketimi olarak.Benim lpg değerim ise yaz ve kış mevsimine göre değişiyor.Örneğin 105 km sabit hızda ben 31ltre lpg ile 360 km gidebiliyorum.bu da 31/360x100=8,6 lt lpg.Yada 85 km sabit hızda 31lt lpg ile 420 km kış mevsiminde tüketmiştim.Bu da 31/420x100=7,3lt lpg tüketimi demektir.Bu arabaya ancak bu kadar yaktırabildim düşük değer olarak.Bunun yanında yaklaşık 10bin km değerde ise ortalama kullanımda(ben biraz fazla performanslı kullanırım) 10 ltre lpg çıkmıştır.Umarım fikir vermiştir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.