Şimdi Ara

SEAT LEON MK3/5F ANA KONU (746. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58.270
Cevap
358
Favori
2.620.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 744745746747748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öncelikle araç sahiplerine kazasız belasız sürüşler diliyorum, hayırlı olsun... Ben de 1.2 tsi dsg seat leon alıp almama aşamasındayım.
    Aracın görünüş ve motorunu tatmin edici bulmakla birlikte, trim hataları özellikle ilk partilerde ciddi boyutlarda, çok sayıda şikayet okuduğumdan çekinceliyim.
    Yeni gelen 2014 modellerde bu konuda bir iyileşme var mıdır ya da yeni araç alan arkadaşların bu konudaki ilk izlenimleri nelerdir? Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: KeN()

1.2 tsi 105 hp style aracımda suan 16 lık orj seat jantları var 18 inch jant takmak istiyorum ama bir yandan da konforu kaybetme korkusu var cok etkisini görür müyüm sizce . Arabayı bir de daha hantal bir duruma getirme gibi durumda var sanırım

Millet dışarıdan görüp beğenecek diye, size neredeyse hiçbir getirisi olmayacak bir şeye en az 2000 TL harcamak bana mantıklı gelmiyor. Konforu boş verin, yakıt sarfiyatınızı arttıracaktır en başta.
  • KeN() kullanıcısına yanıt
    Ben de 16 lık olanla test sürüşü yapmışdım , arabanın konforu çok iyi gelmişdi . Özellikle çukurlardan hızlı geçtim tepkisi nası olcak diye . Sonra 17 jantlı aldık arabayı her çukuru hissettiriyor , sert çukurlarda takır tukur ediyor araba . Arabanı süspansiyonları sert zaten 16 nın tipi gözünüze çok batmıyorsa 18 e hatta 17 ye bile gerek yok bence .
  • 16" cakma 17" dynamic tipi jantlar var ama aynı guzellikte durmuyor.

Biri saat yonunde acılı kanatlara sahip digeri ters yonde. Ve lastik yanagı kalın oldudundan kollar kısa. 17 janttaki guzelligi vermiyor bence. Ama idare eder. Uzaktan guzeller. Lastik masrafına girmeden 800-900 tlye jant degistirilebilir. Ama orjinali kadar saglam olur mu tartısılır.

SEAT LEON MK3/5F ANA KONU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Leon -- 22 Temmuz 2014; 22:52:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çakma çok kötü duruyor ya :D Orijinali şu golf 7 nin 16 jantları gibi bi jantı olsaydı 16 alırdık büyük ihtimal .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ACG3 -- 23 Temmuz 2014; 0:18:19 >
    17 inç daha güzel olur, 18 ülkemiz için biraz sıkıntılı olabilir ayrıca yakıtı artırır, konforu bozar, arabayı yorar...
  • ACG3 kullanıcısına yanıt
    Golf un hatları duz oldugu icin 5 kol jantı uyuyor araca. Leona photoshop ile yapılmıs halini gormustum, hic guzel olmuyor, araca uymuyor. Leonun cizgileri daha agresif ve ozellikle kapılarda birbirine capraz gelen on ve arka sırt cizgisi sportif jant istiyor.

5 kol jant icin baska bir alternatif ise eski kasanın fr jantı. Bence guzel duruyor. Gerci o da 17" ama bunun 16" sı cok da sırıtmaz. Veya 50 yanak lastikle kullanılabilir.

• SERTA S kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

Diger forumları da takip ediyorum. 2014 model arac alan kisiler de daha once acılan baslıklara girip bende de var sorun nasıl cozeriz diyorlar. Hatta bir kac kisiyi imzamda bulunan 2013 leona cozumler mesajına yonlendirdim. Haziran da alınmıs araclar bunlar. Yani takriben mart nisan uretimi.

Anlayacagınız degisen gelisen bir sey yok.

Hatırladıgım kadarıyla;
    Bass cızırtısı
    Gosterge paneli tıkırtısı
    Ben de hic olmayan on takımdan gelen sesler(18 inch jantlı fr la cukura sert girerseniz her sesi duyabilirsiniz, normaldir bence)

Vb. Vb. Ivır zıvır sorunlar hava mevcut.

Ama bunlar ufak tefek seyler.. bunlar icin aractan sogunmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Leon -- 23 Temmuz 2014; 7:40:33 >
  • Teşekkür ederim cevap için; ancak yeni alınan bir arabayı alıp 3-5 sene bakımlarını yaptırıp sıkıntısız binmek istiyor insan. Bu şekilde sıkıntılar majör olmasa da can sıkıcı şeyler. İkinci el Hyundai i30 elit dizel otomatiğe rotayı çeviricez gibi duruyor. Saygılar
  • Debriyaj sertliği mevzusu vardı, FR'ı kullandıktan sonra yazacaktım unutmuşum. Dizel manuel Leon'un debriyajı gerçekten çok yumuşakmış. FR'ın debriyajı gayet sert, şimdi alıştım ama başta ağrıttı biraz sol bacağımı :) Dizel manuelin debriyaj sertliğiyle kullanmak daha kolaydı ama FR'ın spora kaçan yapısından dolayı sert olmasını tercih etmişler sanırım.
  • evet spor olmasından kaynaklı ufak değişikliklerden biri debriyaj da . bir de style paket araçlarda debriyaj daha uzun bir basma mesafesine sahip. fr da çok kısa aralıkta basıp kavramayı ayırabiliyorsunuz. ben öyle hatırlıyorum en azından. öyle miydi? bu da hızlı vites geçişi için olsa gerek.
  • Hayırlısı olsun ancak i30 leon sürüş tadını veremez diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SERTA

Teşekkür ederim cevap için; ancak yeni alınan bir arabayı alıp 3-5 sene bakımlarını yaptırıp sıkıntısız binmek istiyor insan. Bu şekilde sıkıntılar majör olmasa da can sıkıcı şeyler. İkinci el Hyundai i30 elit dizel otomatiğe rotayı çeviricez gibi duruyor. Saygılar

Bir yil once benimde arastirmalarimin arasinda bulunan bir aracti,

F/p de Leon gibisi olamadigindan vaz gecmistim,

Leon da sorun sadece servis kaynakli oda bilincli ve israrci ve belgeci olursaniz 2 yil garanti boyunca kafaya takmazsaniz sorun yok.

i30 sanirim makyaj ve teknik gelisim yapacak bilginize.

Mutlaka Leon ve i30 test edin farkı hissedin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DogrucuMustafa -- 23 Temmuz 2014; 15:10:25 >

• Hocam yorumunuz için teşekkür ederim.1 hafta önce abim 1.6 tdi i30 18 lik opel opc jant taktırdı konfor açısından bir eksiklik pek göremedim.setlerde falan öyle aşırı ekstra bir hissedilme göremedim tabi ki de hiç artış olmadı demiyorum ama belkide ben kendimi ikna

etmeye çalışmışımdır bir fark olmayışı düşüncesine .Demek isteyeceğim i30'un o sürüş keyfini,rahatlığını bozmamıştı,dediğiniz gibi leona 18 lik jant takan çoğu insan 5 cm spor yay kullanıyolar,pek oralara girme taraftarı değilim açıkçası ve abimin de tavsiyesi 18 lik

değilde 17 lik jant almam üzerineydi.Açıkçası 17 fr jantlarını düşünmüyo da değilim.Şuan 1900 tl'ye jant lastik takımı buldum eğer bir sıkıntı olmazsa alıcam gibi duruyo bakalım

rica ederim :)

17" sizin icin uygun olacaktır. Ancak 1900 tl fr jantı icin cok. Daha nadir bulunan dynamic jantlara ve uzerinde michelin lastiklere 1900 tl istiyorlar da jant bir ay satısta kalıyor.

Ayrıca fr larda gelen turanza lastik pek iyi degil. Yani orjinal hali ile fr jant ve lastikleri benim gozumde 1500-1600 anca eder. Ki 1700 tl civarına ilanlar vardı sahibinden de.

• Dynamic olcak o yanlış yazmışım
    Dynamic ise 1900 de olsa dusunulebilir. Cunku az bulunuyor. Ama 1700 lere dusse guzel olur

Ayrıca i30 leona gore daha yumusak ve arka suspansiyonu bagımsız. Lastikler de iyi ise 18" deki konfor farkı aza iner

• Ağzıma ne desem bilemedim.. bazen çok bilmekte iyi değil işte..

Aracınızı hantallaştırma konusunda pek birşey yapacağını sanmıyorum amma 17 jantta bile lakırtı artıyorsa 18 jantı düşünemiyorum.

• Herkese selamlar tekrardan.
    Bir sorum olucak arkadaşlar, ayrı ayrı 100 ve 50tl lik benzin aldığımda aracın yol bilgisayarı KM menzili doğru şekilde çalışıyordu. Dün sabah 20tl lik attım ufak bi işim için. Menzil hiç artmayınca benzinlikten hiç çıkmadan 10tl lik daha koydurdum. İçindeki 20KM lik yakıt kullanırken bitti. 30TL lik yakıta rağmen yolbilgisayarı hala 0KM gösteriyo. Arıza mı vardır yoksa 50-100 mü almak gerekiyor? Yoksa gidip fulleteyim mi?
  • 
Sayfa: önceki 744745746747748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.