Şimdi Ara

SEAT LEON MK3/5F ANA KONU (745. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58.277
Cevap
358
Favori
2.620.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 743744745746747
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aracı uzun sure kullananlar paspasların eridigini soylemisti. Kaliteli degil demislerdi filan.. ben de diger araclarımda 3d havuzlu paspas kullandıgım ve pratikligine alıstıgım icin direk aldım. Kenarları 3 cm yukarda oluyor. Pedallar dahil zemini ortuyor. Ve taban halısına kir pis veya su kacması zorlasıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrbitli

Merhabalar, forum bagimlilik yapti hergun okuyorum mutlaka, olumsuz yorumlar moral bozmuyor degil ama ben iyi hir tercih oldugunu dusunuyorum.. Herseyden once daha oncede deginildigi gibi c secment bi araba aldigimizin farkinda olmak gerek .. Benim Mantigimda su uzerinde ne ozellik olursa olsun seata golfe hele kia ya :) tutup 75 80 bin para vermem .. Tabi her kisinin fikri fatklidir..

Ben bi arac opsiyonladim. 1.2 dsg style beyaz .. Sanirim 15 gun icinde elimde olur.. Ben ekstra bi paket almadim.. Ledleri bugu probleminden ve cok pahalai olmasindan istemedim, bilmem dogru mu yaptim. Araci alinca arka kapi camlari ve arka cama film yaptirmayi ve 17 inc orjimal seat jant almayi planliyorum uygun bulursam.. Degistirenler filan oluyor.. Bi iki sey sormak istiyorum;

Bayi arka park sensorunu hediye ediyor, tabi cok kaliteli birsey degildir ama onu taktiracagina git kensin biraz para ver iyisini taktir mu dersiniz? İse yararmidir? Bu sejilde hediye alan olmustur sıkinti oldu mu hic?

Her araba ayni amrka lastikle gelmiyor malum.. Hangisi en iyisidir siralamanyapacak olursa sizce.. Burdada yol tutusu mu konfiru mubyumusakligimi hangisi tercih sevebi olmali.. Muhtemelen gelen bir partinin hepsinin lastikleri ayni olabilir ama tercih edecek bur durumum olursa hangisini aeciyim sizce..

Teslim alirken dikkat edilmesi gerekenlerle alakli onceki sayfalarda yaİlanlarinokudum sanirim cok pimpirikli oldugumuzdan bunlar geliyor basa....

Birde anahtar koruma verecek bayi... Ekstra bir paspas verecekmi o konu karisti biraz.. Mevcut paspaslara ek paspas alan var mi..

Bu aracin fiyati dusecek araliga ama dayanamadim artik arabasizliga umarim hayirlisiyla bineriz...

Öncelikle aracınız hayırlı olsun fakat bana sorarsanız mutlaka led paket alın ben arac nulamadığım için sunrooflu olan kırmızı renk araba aldım fakat led paketli araçları görünce içim gidiyor. park sensörü servis hediye ediyorsa bence orda taktırın derim fakat ön arka orjinal park sensörü olsun diyorsanız biraz tuzlu olur fakat keyifli olur.
    aracı teslim alırken yüzeysel olarak çizik varmı yokmu kontrol edin size anlatılanları güzel dinleyin faydalı bilgiler. bana anahtar kılıfı verdiler orjinal o uda isteyebilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: murat8361

Arkadaşlar araç sahibi arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim..leon 1.2tsi dsg şanzıman modelden almayı düşünüyoruz ..Yalnız kulaklarımdada biraz problem var arabanın sessiz olması lazım .mesela golf 7 lerin ses yalıtımı gayet iyiymiş bu aracın yol sesi golfle kıyaslasak yada genel olarak nedir ...Mesela 110-120 ile giderken içeri giren ses....şu andaki aracımız o hızlarda baya yol ve rüzgar sesi alıyor..

bende 1.2 tsi dsg kullanıyorum golf 7 nin ses yalıtımından bir farkı yok hatta benzinli olduğu için motor sesi hiç yok 110-120 hızlarını geçince zaten içeriye ses almıyan araba yok fakat golf 7 den daha az ses alıyor o hızlarda
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: auto_man

quote:

Merhabalar, forum bagimlilik yapti hergun okuyorum mutlaka, olumsuz yorumlar moral bozmuyor degil ama ben iyi hir tercih oldugunu dusunuyorum.. Herseyden once daha oncede deginildigi gibi c secment bi araba aldigimizin farkinda olmak gerek .. Benim Mantigimda su uzerinde ne ozellik olursa olsun seata golfe hele kia ya :) tutup 75 80 bin para vermem .. Tabi her kisinin fikri fatklidir..

Ben bi arac opsiyonladim. 1.2 dsg style beyaz .. Sanirim 15 gun icinde elimde olur.. Ben ekstra bi paket almadim.. Ledleri bugu probleminden ve cok pahalai olmasindan istemedim, bilmem dogru mu yaptim. Araci alinca arka kapi camlari ve arka cama film yaptirmayi ve 17 inc orjimal seat jant almayi planliyorum uygun bulursam.. Degistirenler filan oluyor.. Bi iki sey sormak istiyorum;

Bayi arka park sensorunu hediye ediyor, tabi cok kaliteli birsey degildir ama onu taktiracagina git kensin biraz para ver iyisini taktir mu dersiniz? İse yararmidir? Bu sejilde hediye alan olmustur sıkinti oldu mu hic?

Her araba ayni amrka lastikle gelmiyor malum.. Hangisi en iyisidir siralamanyapacak olursa sizce.. Burdada yol tutusu mu konfiru mubyumusakligimi hangisi tercih sevebi olmali.. Muhtemelen gelen bir partinin hepsinin lastikleri ayni olabilir ama tercih edecek bur durumum olursa hangisini aeciyim sizce..

Teslim alirken dikkat edilmesi gerekenlerle alakli onceki sayfalarda yaİlanlarinokudum sanirim cok pimpirikli oldugumuzdan bunlar geliyor basa....

Birde anahtar koruma verecek bayi... Ekstra bir paspas verecekmi o konu karisti biraz.. Mevcut paspaslara ek paspas alan var mi..

Bu aracin fiyati dusecek araliga ama dayanamadim artik arabasizliga umarim hayirlisiyla bineriz...

aracınız hayırlı olsun. Kazasız belasız sürüşler dilerim. Siz nasıl hele ki kia için o paralar verilmez diyorsanız kia kullanıcıları da leon a hele ki dsg ye o paralar verilmez diyordur. Tekrardan hayırlı olsun

Kia yazdiktan sonra ozellikle gulucuk koydum bu tarz bi cevabi bekliyordum... Yanlis anlamayin guzel bi cevap olmus...:) bencede gorunusu cok guzel bi arac, kullanmadiigimdan performansi hakkinda birsey siglemeymiyorum.. Ben aslinda golf leon astra ceed bunlari ayni segmentte gorup bu araclara o para verilmez dedim.. Yani kapi kolunu altindan yaptik deseler vermem desem cok ta abartmam. İster golf olsun ister leon Kianin basina ' hele ki" yazmamim sebebi tamamen bizlerde olusan marka algisi.... Yoksa az kalitelidir seattan veya golften demiyorum.. Bu is biraz tutku meselesi. İyi dilekleriniz icin tesekkurler... Umarim hayirlisiyla bineriz hepimiz

üstad bende kötü niyetle yazmadım zaten. Araç seçimi bütçe ve beğeni ile alakalı bir durum. Kimseyi seçimi konusunda eleştirmemeliyiz. Tekrardan hayırlı olsun güzel seçim

• quote:

Orijinalden alıntı: junkerss

Aracı uzun sure kullananlar paspasların eridigini soylemisti. Kaliteli degil demislerdi filan.. ben de diger araclarımda 3d havuzlu paspas kullandıgım ve pratikligine alıstıgım icin direk aldım. Kenarları 3 cm yukarda oluyor. Pedallar dahil zemini ortuyor. Ve taban halısına kir pis veya su kacması zorlasıyor

Hocam link verebilir misiniz ?

• Adam bu saatte aradı satmaktan vazgeçti.. haydaaa dedik. Sabır dedik..

• DogrucuMustafa kullanıcısına yanıt

Adam aradıya bu saatte vazgeçtim dedi.. bende sabır dedim.. sabır... sabır...

• allah allah neden acaba?

her şeyde bir hayır vardır hocam demek size hayırlı gelmeyecekmiş o araç...
  • Hocam dediğiniz gibi geri vitese alınca ayna saçma sapan sağa doğru açıldığında olmasını istediğim gibi ayarladım ve sroun çözüldü :) Artık geriye takınca direk aşağı indiriyor.
  • Schizophren kullanıcısına yanıt
    www.eliftuning.com
    L.Locker Seat Leon 2013 Sonrası 3D Havuzlu Paspas
    http://www.eliftuning.com/Tarz-Seat-Leon-3D-Havuzlu-Special-Paspas-Seti-2013-sonrasi_67286.html#0

detaylı fotoğraf yok burda. ben daha önce konuda paylaşmıştım ama onlar silinmiş. internetten bulduklarımı ekleyeyim. başkası çekmiş fotoğrafları.

SEAT LEON MK3/5F ANA KONU

ben de elif tunningden kauçuk 3 boyutlu paspas almıştım. memnunum. taban halısına kaçan pisliği en aza indiriyor. Size şöyle bir bilgi vereyim. Golf 7 paspasları leon paspasları ile birebir aynı. Bizzat serviste kendi paspaslarımı söküp denedim. Klipsler dahi uyuyor. Leon un paspas seçenekleri çok sınırlı. Bu nedenle golf paspaslarına da bakabilirsiniz. Ama yine de deneyerek almak en iyisi. Golf 7 icin vardı sitelerde. Onun metal topuklu paspaslara bakabilirsiniz. örnek:(ama dokusu kalitesi nasıldır bilmem)

ayrıca elif tunningden alırsanız muhtemelen klipssiz gelecek. orjinal paspasların klipslerini tornavida ile kanırttıp söktüm ve elif tunning den aldıklarıma taktım. on numara oldu.

bunun yanında halı paspas da mevcut.

aracı yeni alanlara tekrar hatırlatmak için yazmışken uzun uzun yazayım dedim

ayrıca benim fotoğraflarda görmüşsünüzdür. servisten kapı eşik krom kaplaması alabilirsiniz. Fr larda orjinal olarak mevcut ama style larda yok. ben de şık göründüğünü düşündüm ve aldım.

orjinal parça fiyatı 450 tl civarı ancak bu parça 60 tl. fiyat bayiden bayiye değişebilir. iki arka iki ön.

SEAT LEON MK3/5F ANA KONUSEAT LEON MK3/5F ANA KONU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Leon -- 22 Temmuz 2014; 10:01:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CescRvP

Hocam dediğiniz gibi geri vitese alınca ayna saçma sapan sağa doğru açıldığında olmasını istediğim gibi ayarladım ve sroun çözüldü :) Artık geriye takınca direk aşağı indiriyor.

Sevindim,

• arkadaşlar dün gece park halindeki araca şerefsizin biri vurup kaçmış. Sağ ön çamurlukta göçük oluşmuş mavi bir boya bırakmış büyük ihtimal minibüs vurmuş, oruçlu oruçlu etmediğim beddua kalmadı orucumu yedirtti şerefsiz. Anadolu yakasında iyi bir kaportacı varmı servise götürmek istemiyorum astarı yüzünden pahalı,kartal sanayide yada bostancı göztepede felan işinin ehli bi kaportacı varsa bilgi verirmisiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam geçmiş olsun allah beterinden saklasın.

bu tip parçalarda yani arkasına ulaşılabilen parçalarda boyasız göçük düzeltme işlemi yapan işinin ehli yerler var. kendim gidip görmedim ama sct forumunda ve diğer forumlarda gidip memnun kalanlar var.

sabırlı olunup doğru yer bulunursa boyatmadan halledilebilir.

üye değilseniz göremezsiniz derse üye olun bir şey kaybetmezsiniz sct üzerinden temasa geçer bir tavsiye edinirsiniz belki.

aynı kişi sct de

internet üzerinden ufak bir araştırma ile buldum

www.boyasizgocukduzeltme.net
    Boyasız Göçük Düzeltme | Gül-Kar Oto 0216 572 47 55 | Bostancı Oto Sanayi | Vakum ile Düzeltme | Dolu Hasarı Tamiri | Kaporta Düzeltme
    http://www.boyasizgocukduzeltme.net/index.html
    bostancı oto sanayinde(size yakın, gidip görüşülebilir)

gülkar Otoyoutube
    RENAULT SYMBOL GÜL KAR OTO www boyasizgocukduzeltme net
    http://www.youtube.com/watch?v=o2RjgxCzMoc

gülkar Otoyoutube
    GÜL KAR OTO toyota corolla www boyasizgocukduzeltme net
    http://www.youtube.com/watch?v=RI9cXPodP-4

http://www.boyasizgocukduzeltmeuzmani.com/ başka bir yer merterde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Leon -- 22 Temmuz 2014; 15:05:35 >

• Valla hayırlısı olsun. Adam bunu satıp yarı parası ile cruise alacam dedi. Araba deil dedim chervolet sonra böyle oldu. Adamı chervolet almaktan vazgeçirdik ama yetmedi birde arabayı satmaktan vazgeçti..

• Cruise mu keske ses etmeseydiniz

• arkadaslar merhaba bugun itibariyle bende aranıza katıldım. bilmiyorum iyimi yaptım.. arac hakkında pek bilgim yok 1.6 dsg style paket cam tavan led paket aldım. 72.500 tl fiyata +2 yıl garanti uzatmasıda aldım malum dsg. cebimi baya bi delmiş oldum iflahım okundu. ama bu piyasada başka araba bulamadım otomatik olarak. hayırlısı bakalım.
  • snncbc S kullanıcısına yanıt
    Hayırlı ugurlu olsun :) kazasız belasız cezasız arızasız kullanmanızı dilerim.

Arac fiyat/performans oranı ,donanım ve tasarım acısından sınıfında on numara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Leon -- 22 Temmuz 2014; 17:01:28 >
  • 1.2 tsi 105 hp style aracımda suan 16 lık orj seat jantları var 18 inch jant takmak istiyorum ama bir yandan da konforu kaybetme korkusu var cok etkisini görür müyüm sizce . Arabayı bir de daha hantal bir duruma getirme gibi durumda var sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: KeN()

1.2 tsi 105 hp style aracımda suan 16 lık orj seat jantları var 18 inch jant takmak istiyorum ama bir yandan da konforu kaybetme korkusu var cok etkisini görür müyüm sizce . Arabayı bir de daha hantal bir duruma getirme gibi durumda var sanırım

Hocam araclarda cok fazla detaydan anlamam ama,
    15 jant grande punto aracımdan 17 jant leona geçtim.
    Önceden bana normal gelebin yollar simdi cok cukurlu gibi geliyor :)
    Yolu hissediyorsunuz :)
    18 degilde 17 en azından yapın bence :)
    Tabi bu forumda 18 kullananların ve araçtan iyi anlayanların yorumları daha faydalı olacaktır.

• KeN() kullanıcısına yanıt
    hocam öncelikle style paket leon fr paket leona göre yerden yüksek. bir de 18" jant takarsanız leylek gibi durur. hem çamurluk lastik arasındaki boşluk hem de yerden yükseklik dolayısı görüntü biraz saçma olabilir.

şöyle bir örnek göstereyim. yaysız ve 18 inch jantlı araçlar.

eğer böyle olsun istemiyorsanız yayları spor yaylar ile değiştirmek zorundasınız. araba minimum 3,5 cm inmeli. ki yol tutuşuna katkısı olsun. ayrıca yayları kestirmek pressletmek vs sağlıklı değil ve orjinal yaylar her zaman elinizde bulunsa iyi olur. (gerçi artık modifiye araçlar trafik polislerince bağlanmaya başladı,egsoz, yere yakınlık vb sebeplerden)

şunun gibi

diğer taraftan taban genişliği arttığı için aracın karşılaştığı sürtünme ve buna bağlı olarak yakıt sarfı artacaktır. bununla beraber taban genişliği arttığı için yoldaki çakır çukur, oluk, yama vb şeyler daha çok hissedilecektir.
    lastik yanak genişliği azaldığı için de 18" lastiğin darbe sönümleme özelliği 16" 55 yanak lastiğe göre az olacaktır. konfor az da olsa azalacaktır.

hantallaşma olayına gelirsek; yan sanayi bir jant alıp takarsanız bunu daha çok hissedersiniz. çünkü yan sanayi jantlar veya replika jantlar diyelim, orjinal jantlara göre ağır olur genelde. ve balans tutmama sorunları yaratır. ayrıca aracınız 1.2 tsi. hantallaşır ise zevksiz olabilir. 1.6 tdi a replika audi jantı alıp sıfır lastik alıp sonra 1000 tlye ikinci elde satan var.

orjinal jant almak isterseniz serviste tanesi bin tl.. bir de lastik alırsınız tanesi 300 den.. toplam 5.200 tl ye görsellik kazanmış olursunuz...

ayrıca orjinal jant kullanmazsanız alt takımda direksiyon kutusunda vb sorun olursa servis orjinal parça kullanmamışsınız der ve garanti dışı bırakır.

değiştirirseniz aklınızda bulunsun. orjinal jant ve yaylarınız kenarda dursun. bir şey olursa takar öyle gidersiniz. veya muayende araç yere çok yakın tarzında bir kusur oluşursa orjinal yayları takarsınız.

size tavsiyem, eğer görsellik katmak istiyorsanız, kendi orjinal dynamic 17" jantları almanız. ikinci ele düşmeye başladı. 1500-2000 tl civarında satanlar oluyor sahibinden de. ben çok aradım ama çoğu başka şehirde olduğu için gidip bakmak anlaşmak kısmet olmadı.

jant ve görüntü bu

ben kafamda bitirdim olayı... yurdum yollarında bana konfor, az tıkırtı, az gıcırtı, ekonomiklik ve güvenlik lazım. o yüzden orjinal haliyle kullanacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Leon -- 22 Temmuz 2014; 20:27:40 >

• 
Sayfa: önceki 743744745746747
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.