Şimdi Ara

SEAT LEON MK3/5F ANA KONU (1861. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
12 Misafir (6 Mobil) - 6 Masaüstü6 Mobil
5 sn
58.404
Cevap
358
Favori
2.689.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 18591860186118621863
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: josh-r

quote:

Orijinalden alıntı: Fhistle-X

Yarın aracı alırken istemeyi düşünüyorum eğer olmazsa pmden konuşuruz hocam.

İste bastır hocam versinler.
    Ben neler veriyosunuz derken sayıp verdiler gizli özelliköolarakra kadran selamlamayla dönüşe duyarlı sisleri açtılar bunlar içinde konuşun. Hatra gündüz ön ledler açıkken arka ledleride açtırın alırken nekadar açtıra biliyosanız açtırın donra garanti ırt bırt diye sallıyorlar
    Hayırlıdı oldun bu arada kazasız belasız sürüşler hocam.

Teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 2016 Style leonumda küçük ekran multimedya var bunun yerine çıkma orjinal büyük ekran takmak için ekstra birşeye ihtiyaç var mı? Büyük ekran benim aracımda tüm fonksiyonları çalışır mı?

Orijinalden alıntı: junkerss

Hocam geçmiş olsun... En büyük kazanız bu olsun.

O kısma polisajla pasta atılıp boyası kalkan siyah yerlere rötüş yapılabilir. Veya temiz olsun derseniz mini onarımdan boyanır. Kasko bozulmaz ve hasar kaydı oluşmaz. Tabi siz yine de sigortacınıza sorun

Hocam autoking e falan gitmedim, servisede gitmedim. Tanıdık bir boyacı buldum eline güvenebileceğim. Fotoğraf gönderdim, rötüş yaparız ama belli olmaması çok zor dedi :( Lokal boyarız dedi toplam boyancak yüzey çok büyük değil falan dedi öyle kapattık mevzuyu şimdilik. Ne yaptırsam kararsız kaldım. Birde bu rötüş etiketleri varmış toyotalarla falan verilen. Öyle birşey bulsam yapıştırsam çok yakından belli olsun uzaktan belli olmasada olur diye düşündüm ama onuda bulamadım...

@Josh-r hocam siz ne yaptınız?
    SEAT LEON MK3/5F ANA KONU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarpuli -- 30 Mart 2016; 0:57:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: okkabaz

Arkadaşlar 1.4 act dsg fr aracı olanlar güncel yakıt değerlerini yazabilirlermi acaba...
    Aracı satın alacağımdan dolayı sşze sorim dedim. Alacağım model ve fiyat aşağıdaki gibi
    Apollo mavi
    FR act dsg
    Donanım olarakda
    F1 vites
    6.5" ekran
    18" performans jant lastik
    Fiyatı 83.500 en dip fiyatı verdiler ama ötv muafiyetten yararlanıp aracı daha uyguna alıcam allah kısmet ederse.

İzmir trafiğinde 6,5-7 lt arası uzun süreli verim.

Eğer öyleyse bile efsane çıkmış.

Orijinalden alıntı: sarpuli

quote:

O kısma polisajla pasta atılıp boyası kalkan siyah yerlere rötüş yapılabilir. Veya temiz olsun derseniz mini onarımdan boyanır. Kasko bozulmaz ve hasar kaydı oluşmaz. Tabi siz yine de sigortacınıza sorun

Hocam autoking e falan gitmedim, servisede gitmedim. Tanıdık bir boyacı buldum eline güvenebileceğim. Fotoğraf gönderdim, rötüş yaparız ama belli olmaması çok zor dedi :( Lokal boyarız dedi toplam boyancak yüzey çok büyük değil falan dedi öyle kapattık mevzuyu şimdilik. Ne yaptırsam kararsız kaldım. Birde bu rötüş etiketleri varmış toyotalarla falan verilen. Öyle birşey bulsam yapıştırsam çok yakından belli olsun uzaktan belli olmasada olur diye düşündüm ama onuda bulamadım...

Merhaba,
    Benim arka tamponda da ufak çizikler var , yetkili servise de sordum sanayideki servise de vedikleri cevap tampon plastik olduğu için lokal boyanmaz komple tamponun boyanması gerektiği.. Resimde görünen 2-3 ufak boya atması için komple tamponu boyatmaya değmez.Sanayiden 10-15 tl ye sizin aracın renk koduna uygun 100gr boya alın ince fırça ile sürün.

• Fhistle-X kullanıcısına yanıt
    Hocam sıfır araç alırken hediye olarak bir adet veriyorlar bundan. Serviste fiyatı 125 tl. Geçen başkası için aldım.

Ebayde var.

Ben kullandım bir süre. Tuşlara basmayı zorlaştırıyor. Kolay çiziliyor ve pil değişimi için sökmeniz gerekiyor.(pil 2 sene civarı dayanıyor) Yapışkanlı iç yüzeye sahip. Söktüğünüzde anahtarın yüzeyi bali sürülmüş gibi oluyor. Alkol ile güç bela temizledim :)

Amaç güzel görünmesi ise alınabilir. Ama takmadan önce mutlaka pil değişimi yapın:)

Onun haricinde iki çeşit kılıf kullandım şimdiye kadar. En kullanışlı olanı suni deri ve ince olan. Silikon olan çok şık ama hem kalın hem de cebinizden çıkarmak istediğinizde resmen yapışıyor.

Deri olan anahtarın altındaki metal parçayı ve amblemi kapatıyor ama anahtarı korumuş oluyorsunuz :)
    Handwork leather key covers case set for VW golf 7 MK 7 Golf7 R GTI GTD skoda Octavia combi RS A 7 A7 remote protector keyring
    s.aliexpress.com
    Page Not Found - Aliexpress.com
    http://s.aliexpress.com/eimYb6Jf

(from AliExpress Android)

2014 New Silicone Key Cover for VW Golf 7 mk7 Skoda Octavia A7 Silicone Key Portect Case 9 Colors Optional Free Shipping
    s.aliexpress.com
    Page Not Found - Aliexpress.com
    http://s.aliexpress.com/RjmYbUBn

Bu mesaja eklenen görseller:

SEAT LEON MK3/5F ANA KONUSEAT LEON MK3/5F ANA KONU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Leon -- 30 Mart 2016; 8:32:13 >

• sarpuli kullanıcısına yanıt
    Rötüş etiketlerinin tonu sizin araçla tutmayabilir.

Bunun bir benzerini arkadaşım yaşadı. Kırmızı fr idi araç. autokingde lokal boyayla çözdüler. Komple boyatmaya gerek yok :)

Ama bence en iyisi yüzeyi pasta ile temizleyip rötüş yapmak.

Sanayide boya satan yerler var. 100 gr boya 10 tl. Aynı renk kodundan alıp fırça veya kürdanla sürüp bir hafta sonra tekrar pasta atarsınız çok belli olmaz :)

Not: kürdan mantıksız gelebilir. Boyaya sokup ucuna damla şeklinde boya alıp taş atmasına veya bu tarz boya kalkmasına o damlayı bırakınca pürüzsüz yüzey elde etmiş oluyorsunuz. Fırça iz yapabiliyor.

Maşallah

quote:

Orijinalden alıntı: hasantalha

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hasantalha

5.0" IPS Dokunmatik Android 4.4 ROM 16 GB FHD1080P dash kamera park Araba dvr Dikiz aynası video kaydedici Araba DVR Çift Kamera GPS
    http://s.aliexpress.com/7n2Yjm63

Buna ne dersiniz?

hocam
    fiyatından dolayı büyük ihtimalle gümrük vergisi yer gelirken aklınızda olsun 75 Euro sınır.
    araç kamerası alacaksanız

http://forum.donanimhaber.com/m_112177599/f_//tm.htm#112177599
    bunu öneririm bende düşünüyorum almayı. sadece araç kamerası olarak değil aksiyon kamera olarak ta kullanmayı planlıyorum :)
    ayrıca
    http://forum.donanimhaber.com/m_74988670/tm.htm
    bu konuyu da inceleyin 10 farklı modelin incelemesi var fikir vermesi açısından.

Teşekkür ederim. Ama bu üstteki sadece ön kamera değil mi?

evet hocam ayrıca line asist ve front asist özelliği mevcut ilkinin.
    diğer linkte popüler araç kameralarının incelemeleri mevcut.

Ama alanlardan hiçbirisi line asist ve front asist özelliğinin çalıştığını söylememiş :) çalışsa sırf bunlar için bile alınır.

• Kontağın ilk açılışında ibrelerin sona vurup geri gelmesi
    Geri vitese takıldığında park sensörünün ekrana yansıması (PDC)
    Kapıları uzaktan kumanda ile kilitlerken uyarı sesi (orjinal alarm olan araçlarda buzzerdan öter)(Alarm olmayan araçlarda korna hafif çalar)
    Coming home ve leaving home fonksiyonlarının sis farından yanması
    Ön Yol bilgisayarında araca ilave edilmesi gereken benzinin litre olarak gösterilmesi (türkçe çeviride "ek yakıt" olarak yazıyor)
    Gündüz sürüş farlarının teyp üzerinden kapatılıp açılabilmesi
    Şerit değiştirirken verilen kısa sinyalin 3 kereden 4 kereye yükseltimi (destekleyen modüllerde)
    Geriye takıldığında sağ aynanın aşağı inmesi
    Klima paneli "Auto" konumundayken klimanın çalışma şiddetinin düğme üstünde gösterimi
    Far anahtarı "0" veya gündüz "Auto" konumundayken arka parklarında yanması
    Sinyallerin amerikan park yanması (FR araçlarda istenirse Sport Mode'da sadece yanması sağlanabilir) -Araç muayeneden geçemezsiniz bu özellik açıkken
    Virajlarda sislerin yanması
    Araç kilitledikten sonra açık kalan cam varsa bunun yağmur yağınca otomatik kapanması
    Katlanır aynalı araçlarda araçtan inince uzaktan kumandaya bir kere bastığınızda aynaların katlanması
    Camları kapatırken kontaktan anahtarı çıkarırsanız camlar kapanmayı durdurur. Bu fonksiyonun iptali yapılır. Böylece anahtarı çıkarsanızda camlar kapanır
    Selektör attığınız da sis farlarının da yanıp sönmesi
    Plaka lambanızı beyaz yapmanız durumunda arıza ışığının kapatılması
    XDS - Elektronik difransiyel kilidinin aktif edilip aracın daha iyi yol tutması(strong) - 2013 haziran ve öncesi araçlarda uygulanamaz
    YENİ - Sinyal verdiğinizde öndeki gündüz farlarının sinyal ile senkronlu olarak yanı sönmesi
    YENİ - Selektör attığınızda öndeki gündüz ledlerinin o an için sönmesi

arkadaşlar hangilerini tavsiye edersiniz özellikle selektör attığınızda gündüz ledlerin sönmesi ile sinyal verdiğinizde gündüz farlarının sinyal ile senkronlu yanıp sonmesi nasıl olur bu iki özellik

• Arkadaşlar günaydın çukur dan vs geçinden kol dayama tıkırtı yapıyor içi boş olmasına rağmen neden olabilir ?

Vag com işi çok konuşuldu.eski mesajdan alıntı yapacağım.

//////////\\\\\\\\\\

quote:

Orijinalden alıntı: Police55

Bir kaç sayfa önce bir arkadaş Vag-Com Avrupa üretimi kablo alınması yönünde tavsiyede bulunmuştu.Ben de sırf güncellenebildiği için alıp deneyeyim dedim.Kablo klon yani orjinal değil, ancak satıcı kablo içerisindeki elektronik malzemeye güncellenebilen crack gömmüş, şu an son versiyon olan 15.7.3 yüklü geldi.İnternetten orjinal sitesinden indirilen güncellemeleri değil de kendi bağlandığı yerden son güncellemeleri alıyor anlayabildiğim kadarıyla.Bundan önce Çin'den 12.12.3 kablo getirtmiştim arabamı yeni aldığımda, onunla sorunsuz bir şekilde istediğim özellikler açmıştım, bunu da alıp güncellenebilir olmasının dışında fark varmı görmek istedim, ancak bir fark göremedim.Belki bu işi profesyonelce yapan biri kablonun nimetlerinden faydalanabilir ama bizim gibi normal kullanıcılar için pek bir şey farketmiyor, her iki kablo da aynı işi görüyor, yanlız biri güncellemeleri alıyor (ama bunu ne kadar süreyle yapacağı belli değil çünkü bu kablo da klon yani orjinal değil) diğeri 12.12.3 versiyon ve güncellenmiyor, internetin kapalı olması gerek yoksa kablo zarar görüyor. Fiyatları ise 370 TL (İndirim vardı 300+10 kargo ya geldi) Çin malı olan 65 TL civarıydı hatırladığım kadarıyla. Arada fiyat farkı çok.Kablonun dıştan görünümü ve kalitesi aynı ama içini açmadığım için içinde kullanılan malzeme kalitesi hakkında bir fikrim yok.Yeni gelen kablo ile sadece yağmurda sunroof ve camların kapanmasını kodladım farklı olarak, ama test etmedim henüz, diğerlerini zaten Çin malı kablom ile açmıştım. Resimleri ekleyebilirsem siz de kabloları karşılaştırabilirsiniz, fikriniz olur.

hocam o fiyata orjinal kablo olma ihtimali sıfır zaten:) zira orjinallerin işe yarar modelleri 350 dolardan başlıyor.

http://store.ross-tech.com/shop/cat/VCDS.html

öte yandan bulunduğu ilde bu işle uğraşan birilerini bulamayan ve özellikleri açtırmak isteyen için çinden alınacak orta kalite bir kablo yeterli olacaktır. ben 70 tl ye aldım çinden 2 senedir tıkır tıkır çalışıyor. ha nedir? yağmurda sunroof kapanma özelliğini açamıyorum. çok da gerek yok bence çünkü sensör sürekli aktif kalıyor :) ben 12.12 kablomla çoğu kişiye yardımcı oldum. bana yetiyor zaten.

öte yandan aslında bunlar özellik değil aldatmaca. elektrik ünitesini istediğiniz şekilde çalıştırmaya yarayan emirler bütünü. bu işi yapanlar, bu işin garantisini verenler, sorulduğunda fabrika garantisini bozmaz diyenler ve bunun üzerinden para kazananlar var. kodlama da tekiz, kodlamada zirvedeyiz filan falan.

şimdi özellikle dış indikatörlerin kodlaması üzerinden konuşursak; bu aracı geliştiren mühendis sinyalde gündüz farının sinyalle karşılıklı sönüp yanmasını kodlayacak kadar bilgiye sahiptir diye düşünüyorum. ayrıca öyle bir kodlamanın daha dikkat çekici ve işlevsel olduğuna da katılacaktır ancak...

bugün benim yaptığım gibi farlar park konumunda iken sol sinyal verdiğinizde hava karanlık oldu deyip farları auto konumuna alırsanız şöyle bir mesaj almanız muhtemel.

muhtemelen sinyalizasyon kopukluğu oldu ve defalarca hata verdi... kontak kapatıp açana kadar lambalar yanmadı.

şimdi bu güne kadar garanti bozulmaz diyerek bu iş üstünden para kazananlara sormalı :) şu halde bu şikayetle servise gitseniz sizce ne olur? garantiye girer mi sizce? işte bu sorunun cevabı vag.com- garanti ilişkisini açıklıyor.

bu gibi müdahaleler biraz dikkatli ve kararında yapılmalı bence. ben genelde yaptığım kodlamayı bir hafta boyunca denerim. rahatsız hissedersem veya sorun yaratırsa orjinale dönerim. optik park, kilitte korna onayı, klima üfleme gösterimi vs bunlar basit şeyler ancak birbiriyle çakışacak ve sürüşü tehlikeye atacak dış indikatör kodlamasını sırf farklı görünmek adına abartmamak lazım:)

ayrıca ucuz da olsa bir kablo bulundurmak avantaj. ters zamanda özellikleri kapamak gerekebilir. orijinal candır
    \\\\\\\\\\//////////

Subwoofer takılır muhtelen. Hat çekilmesi lazım. @Gürbüz G taktırmayı düşünüyordu.

Aynanın aşağı inmesi açık olarak geliyor. Selamlama kapalı.

Hocam önceki mesajımdan alıntı yaptım. Sinyalde gündüz ledlerinin sönmesi, selektörde sönmesi yanması vb kodlamalar çakışmaya neden olup arıza verebiliyor.

Bunlar özellik değil. Gizli özellik hiç değil. İşleyişi keyfi olarak değiştirmek.

Optik park ekranı
    Kadran selamlama
    Kilitte korna onayı vb şeylerin işleyişe etkisi yok ben de kullanıyorum ancak dış aydınlatma kanalları çok fonksiyonlu ve karışık. Selektör atarken ayak aydınlatmayı söndürüp yakabilmek mümkün... Bu gizli özelliği de ben buldum :)

Bu tip uç müdahalelerden sonra arıza durumunda servis garantiden işlem yapmaz.

Hele hele xds, abs vb menülerden ayar yaptırmanızı önermem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Leon -- 30 Mart 2016; 9:47:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sarpuli

quote:

hocam ben sigortacı arkadaşa fotoyu gönderdim kaskoyu zeyil ettirmiştim eski araçtan nisan sonunda bitiyor yenisi yapılacak.
    bitmeden mini hasardan yapılırmı dedim yapılır dedi.
    rs oto ya götüreceğim izmir gaziemire yaparız mini hasardan derlerse rötüşle halletiricem yoksa junkerss ın dediği gibi boya hazırlatıp kendim girişicem

• quote:

Bu kılıf 125 tl :)

biliyorum hocam sct de biraz daha uyguna satıyorlar
    SATIYORUM kısımda (sen anladın onu :) )
    ama kullanmıyorum köşede duruyor. silikonlar hoşuma gidiyor kullanacak birine gitsin aramızdan en azından :)

quote:

Sizin tosun baya keyfine düşkün bir şeye benziyor

Maşallah

eywallah hocam biraz öyle.
    komik gelcek belki ama birazda onun ve annemdeki oğlunun sayesinde sizlerle tanıştım.
    onlar olmasa araba çokta aklımda yoktu açıkçası onları yazlığa götürüp getirmek için araba aldık. sonra alışıncada rahatlıına leonla aranıza katılıp yola devam ediyoruz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Gürbüz G

Abi arabanın maşallahı var.
    Kırmızı renk çok yakışıyor.
    Sendeki opak olan kırmızı değil mi?
    Eğer öyleyse bile efsane çıkmış.

evet hocam opak kırmızı 1.2 tsi style bendeki araç
    snap kamera uygulamasını kullanıyorum cep telefonunda ayarları cebimde açık kalıp çorba olmuş biraz ondan böle çıkmış renkler ama güzel çıkmış dediğin gibi :)
    renk için hani derlerya ne giyse yakışıyor onun gibi neredeyse bütün renkler yakışıyor aslana :)
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.