Şimdi Ara

SEAT LEON MK3/5F ANA KONU (1421. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57.736
Cevap
368
Favori
2.584.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14191420142114221423
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 18 inch lastik düşünen arkadaşlar olduğunu görüyorum. Bende 17 inch var ve süspansiyon bana sert geliyor. bu sertlik 18 inch de daha da artacaktır. Rahatsızlık vermez mi? biraz daha yol tutuşu derken konforu azaltmaz mı? Daha önce bende focus vardı. sert süspansiyonlu bir araç olarak bilinir fakat leon daha sert. Kaymak asfaltta sorun yok. Hatta virajlar mükemmel güvenli hissettiriyor fakat ülkemiz yolları malum. Büyük jantlı ve ince yanaklı lastiklerin fazla Avrupai olduğunu ve meşhur Türkiye şartlarına uygun olmadığını düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagduygu -- 31 Temmuz 2015; 15:32:46 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: leoncucan

    Yapayim derken bozarim servise gostercem

    Ufak çapli trim sesidir vitesteki gicirtidir vs bunlari servise kayit actirip gosterince daha sonra satarken alici kisi seat servisine sokunca bu kayitlari gorebilirmi?

    Serviste actırdıgınız her sikayet kaydı gorunur. Ama sizden aracı alacak musteri servise gidip plakalınızı verip sizin aracınızdaki islemlerin listesini alamaz. Ancak Ruhsat sahibi gidip alabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bubesa

    Selamlar arkadaşlar,
    Ben de 2 gün once aranıza Leon 1.2 TSI 110hp DSG ile katıldım.. Aracı Erya'dan aldım. Aracıma ait opsiyonlar:
    -ellestre gri metalik renk
    -Alacantara döşeme spor koltuk (WL3),
    -17" Dynamic jant
    - Ön arka park sensörü ve optik park sistemi
    - Geri görüş kamerası
    - Sürücü ve Yolcu koltuklarında ayarlı bel desteği

    Led far yok..İçimde kaldı..Ama zaten buğu oluyormuş, bir de çok elektronik ve bir arıza yapsa fiyatı çok pahalıymış diyerek kendimi teselli ediyorum.
    Bir de sunroof olsaydı o da güzel olurdu..ama o da zaten yolcular açısından keyif veriyormuş(kedi, ciğer gibi oldu:)

    Yukarıdaki opsiyonları ben talep etmedim. Muhtemelen biri ön sipariş verdi, teslimde de fiyat artışı oldu ve vazgeçti.. Ama özellikler benim için de çok güzel oldu. Eğer önsipariş aracı ise, paketi talep eden arkadaşa teşekkür ediyorum buradan..

    Erya'yı Pazartesi günü aradığımda 1 tane beyaz 17" jantlı ve led paketli beyaz renk var diyorlardı ve hiç indirim yapmıyorlardı. Salı günü aradığımda ise bir beyaz bir de gri var dediler.. gri muhtemelen yeni gelmişti.. İndirim konusunda ısrar edince buraya gelin görüşelim dediler ve beyaz olanını 65800 den 65 e, gri 67250 den 66 ya düştüler. Ben de gri olana karar verdim..Bir gün sonar Sabah parayı gönderdim, aynı gün akşam teslim ettiler.

    Araca gelince, araba çok güzel, tam bir f/p aracı.. normal trafikte Ümraniye Esenevler - Kartal arasında Sabah trafiğinde E-5 üzerinden ortalama 5.3 yaktı..Ses sistemi muhteşem..Baslar çok derin ve tizler çok net.. Aracın güzel yanları(en azından benim kıymet verdiğim):

    1. Dediğim gibi Fiyat performans oranı çok iyi.. yakıt tüketimi çok iyi.. Daha iyi ne alabilirdim dediğimde Golf, A3, 1.16 vs. geliyor ama hepsine ilave bedel ödemem gerekiyor ve f/p oranı açısından aynı tatmini alırmıydım bilmiyorum..
    2. Ses sistemi çok iyi
    3. Sessiz bir araç, yol sesini neredeyse almıyor
    4. Araçta çok fazla göz var..Kapı içlerinde cepler, direksiyon altında cep, klima altında göz, 2 bölmeli kocaman torpido gözü, kol dayama içi, ön de ve arkada 2 şer adet bardaklık (arkada kol dayama içinde), Sürücü ve Yolcu koltuklarında altında gözler, koltuk arkasında cepler ve 380 litreden fazla bagaj(stepne içi ve etrafını da katıyorum)..
    5. Koltuk deri ve alacantara kumaş karışımı, o açıdan hem şık duruyor, hem de bakımı kolay. ayrıca kapı içleri ve koltuk arkası da deri.. o da güzel duruyor..
    6. VW Kalitesini hissediyorsunuz..Ancak göstergeler Golften daha şık duruyor..
    7. Elektromekanik olmayan park sistemi( eski tip, park ettiğinizi hissediyorsunuz)
    8. Anahtarlı start stop (anahtarsız olanlar çok hoşuma gitmiyordu, hep bir manyetik alan durumunda ne olur tereddürü vardı)
    9. Yağmur sensörü, optic park sistemi, kamera, hız sabitleme, far sensörü, lastik basınç sensörü vs. bir hayli benim için yeni olan donanım var.
    10. Eko sürüş önerileri(klima açıkken cam da açıksa uyarıyor falan..)
    11. Geceleri, kırmızı göstergeler çok şık.

    Şimdilik bunlar aklıma geldi, aracı çok tanımıyorum.. Tanıdıkça yazarım..

    Ancak memnun olmadığım hususlar da var. Birincisi kornaya hafif vurma yok, basmanız gerekiyor.. yani dıt diye ses çıkarayım dediğinizde düüt ten başka seçeneğiniz yok.. Varsa da ben bilmiyorum.
    İkincisi, süspansiyonlar çok sert..225 45 17 Hankook lastikler var..Koltuklar da sport olunca, çukurlarda darbeyi ciddi hissediyorum.. Bunu engelleyebilir miyim bilmiyorum. Lastikleri 16" standartla değiştirsem ne kadar fark eder acaba? Yada değer mi? Neticede 17" jant farkı 1150TL, hali hazırda ödenmiş durumda..
    Bunun dışında bagaj pandizot kapağı tıkırtı yapıyor ama çok basit bir çözüm buldum, yapınca resmini koyarım..

    Korna ve süspansiyon konusunda yapılabilecek birşey varsa bildirirseniz memnun olurum.



    Korna çalmamak bence medeniyettir. Batı medeniyetlerinde kullanılmayan bir özellik. O sebeple çok fazla sorun etmedim.

    Süspansiyon konusu benim de sıkıntım fakat ne yalan söyleyeyim, bu sayfaları okuyarak ve bu özelliği bilerek aldım. Şimdi şikayet etmeye utanırım doğrusu. Tek umudum zamanla yumuşama göstermesidir.




  • bubesa B kullanıcısına yanıt
    Aracınız hayırlı olsun allah kaza bela vermesin

    Bu kadar opsiyona led farlar da eklenseymis iyiymis.

    Ben 16" den 17" ye gectim. Lastik biraz yumusak hamurlu lastikse 16" ile 17" arasındaki fark ihmal edilebilir duzeyde oluyor. Bendeki 16" lastikler continental idi. Konforu guzeldi. 17" lastikler ise daha sert bir lastik olan pirelli cinturato p7. Ancak konfor adına cok bir degisim olmadı. Olay suspansiyonda bitiyor. Sertligin %80 i suspansiyondan kaynaklı. 10 bin km sonra filan suspansiyonlar oturuyor daha bi lokum gibi oluyor. Bence 17" jantın goruntusunden vazgecip 16" e gecilmez
    Ben 16" lıkları kıslık lastik takarım diye saklıyorum ama bir daha araca takmayacagım gibi geliyor.

    Korna biraz sert. Zamanla yumusuyor ama yine de bastıgınızda suresi uzun bir ses cıkıyor. Kornayı kısa calmak icin orta gobegin sag veya sol ust kısmına kısa bir baskı yapmanız lazım. Ben oyle yapıyorum kısa bir dıt elde ediyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Leon -- 31 Temmuz 2015; 15:44:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Leonum olmasını çok istiyordum ama bmw 1.16d aldım. Akılımın bi köşesi Leon da kalacak eminim. Bi kaç sene bmw kullandıktan sonra, bu aracında keyfini sürmek istiyorum. Sorularımı cevaplayan tüm arkadaşlara tekrardan teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Requiem_For_a Dream -- 31 Temmuz 2015; 17:26:14 >
  • bubesa B kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun,güle güle kullanın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Requiem_For_a Dream

    Leonum olmasını çok istiyordum ama bmw 1.16d aldım. Akılımın bi köşesi Leon da kalacak eminim. Bi kaç sene bmw kullandıktan sonra, bu aracında keyfini sürmek istiyorum. Sorularımı cevaplayan tüm arkadaşlara tekrardan teşekkürler...

    arabaya iyi bak hocam, değiş tokuş yaparız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kdrkrts

    şirketler arası anlaşmaya kaldıysa uzun süreceği belli apple dedin . android ile çalışıyor mu?

    sanırım Türkiye için herhangi bir anlaşma yapılmamış.
  • Gürbüz G kullanıcısına yanıt
    Olur hocam sıkıntı yok.
  • Requiem_For_a Dream kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun aracınız, güle güle kullanın. Leon da çok keyifli araç ama BMW'den sonra Leon'la pek keyif sürebilir misiniz emin değilim :)
  • MirrorLink'in sitesine göre HTC, Samsung ve Sony telefonlarla çalışıyor. Ancak ülke bazlı anlaşma olmaması durumu var tabi.

    http://www.mirrorlink.com/phones

    Apple için CarPlay diye bir şey var. Bununla Spotify müziklerinizi de direkt araç üzerinden dinleyebiliyorsunuz. Apple'ın sitesinde Seat desteğinin de olduğu yazıyor ama bunu deneyen oldu mu?

    https://www.apple.com/ios/carplay/




  • Cesc_ kullanıcısına yanıt
    Saolun hocam daha iyisi sizlerin olsun. Leonun görünümü bmw nin yürüyen aksamı ve motoru birleşse negüzel olurdu :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagduygu

    18 inch lastik düşünen arkadaşlar olduğunu görüyorum. Bende 17 inch var ve süspansiyon bana sert geliyor. bu sertlik 18 inch de daha da artacaktır. Rahatsızlık vermez mi? biraz daha yol tutuşu derken konforu azaltmaz mı? Daha önce bende focus vardı. sert süspansiyonlu bir araç olarak bilinir fakat leon daha sert. Kaymak asfaltta sorun yok. Hatta virajlar mükemmel güvenli hissettiriyor fakat ülkemiz yolları malum. Büyük jantlı ve ince yanaklı lastiklerin fazla Avrupai olduğunu ve meşhur Türkiye şartlarına uygun olmadığını düşünüyorum.

    Çok şiddetli bir şekilde sağlam bir çukura girdiğinizde 15inch lastikler bile feryat edecektir ancak ben 17inchten memnun kaldım. (günlük güzergahım maalesef birçok çukurla dolu) gerçi konfor olayı da kişiden kişiye göre değişir; mesela benim için konfor asfalttan gelecek darbelerden ziyade arabanın asfalta yapışmasıdır




  • nasıl hocam orası ilgilenme durumları hakkını veriyorlar mı arabanın? bir de siz kış lastiklerini hangi aylarda kullanıyorsunuz Trabzon'da
  • Biraderim 1.8 tfsi a4 aldi. 230 tork 120 beygir 1.5 ton araç 6 ileri manuel. Araç 1.8 motor 230 tork ve 120 beygir olmasina ragmen 1.2 tsi leon gibi yapistirmiyor koltuga.sebebide 1.5 ton olmasi bence. Biraderim benim 1.2 105lik leonuda kullandi seninki daha iyi kalkista diyor.demekki ağırlik çok farkettiriyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bubesa B kullanıcısına yanıt
    Hayirli olsun kazasiz belasiz kullanin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyvallah,
    Yüreğine sağlık

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Requiem_For_a Dream

    Olur hocam sıkıntı yok.

    Şaka bir yana en iyisini yaptın kardeşim.
    Keşke benim de senin kadar bütçem olaydı da BMW 1.16 D alabilseydim.
    Rabbim kazasız belasız kullanmayı nasip etsin inşallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gürbüz G kullanıcısına yanıt
    Çok saol dostum iyi dilekerin için. Âmin hepimiz için. Umarım daha daha iyisi senin olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aytemizden benzin kullananlar varmı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 14191420142114221423
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.