Şimdi Ara

Seat İbiza 2017 Yeni Kasa Hk (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.099
Cevap
25
Favori
111.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: abiodum

bana da dsg fr 75000tl mümkün değil gibi geldi. Ne günlere kaldık yaw ibiza için 80000tl lerden bahsettiğimize inanamıyorum.

Bugün eski kasayı 71600 yapmışlar şaka gibi. :D
    ama ürün yok, hep yenisine fiyat hazırlığı yapmalar bunlar işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IRFUN4EVER

quote:

bana da dsg fr 75000tl mümkün değil gibi geldi. Ne günlere kaldık yaw ibiza için 80000tl lerden bahsettiğimize inanamıyorum.

AHAHAHA bu artık insanları salak yerine koymak başka bir şey değil...
  • quote:

Orijinalden alıntı: IRFUN4EVER

quote:

Yeni kasaya bindirecekler demekki
  • IRFUN4EVER I kullanıcısına yanıt
    9 Temmuz'da

1.0 Reference ; 50900
    1.2 Reference ; 53900
    1.2 Style ; 58900
    1.0 DSG ; 67200 iken;

11 Temmuz'da

1.0 Reference ; 52900
    1.2 Reference ; 55900
    1.2 Style ; 60900
    1.0 DSG ; 71600 olmuş.

Bütün modellere 2000 er TL zam gelmiş(1.0 Eco TSI DSG'ye 4400 TL). Buna göre yeni kasalar herhalde 59900 den başlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laiklikforever -- 11 Temmuz 2017; 11:5:54 >
  • laiklikforever L kullanıcısına yanıt
    Hatta bir hafta öncesine kadar 1.0 DSG 62400tl idi
  • abiodum kullanıcısına yanıt
    Ben 1.0 Reference takip ediyorum. Bir ay önce falan 47 küsür kampanyalı, 50900 normal fiyattı. Yani kampanyalıya göre düşünürsek 5000 TL civarı bir artış var. Tabi bayiler ne fiyat veriyor bilmiyorum. Şu anda 52900 olanı 50000'e hala bırakabilirler bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: laiklikforever

9 Temmuz'da

1.0 Reference ; 50900
    1.2 Reference ; 53900
    1.2 Style ; 58900
    1.0 DSG ; 67200 iken;

11 Temmuz'da

1.0 Reference ; 52900
    1.2 Reference ; 55900
    1.2 Style ; 60900
    1.0 DSG ; 71600 olmuş.

Bütün modellere 2000 er TL zam gelmiş(1.0 Eco TSI DSG'ye 4400 TL). Buna göre yeni kasalar herhalde 59900 den başlar.

1 temmuzda 1.0 DSG 61200 tl idi. bunu da ekleyeyim :)
  • Leon fr 125 hp 86700'den 89200'e çıkmış. Bu bir fiyat politikası değil insanları enayi yerine koymak artık.
  • İnsanları alıştıracaklar bu fiyatlara sonra Yeni kasayı fahiş fiyatla satışa çıkaracaklar. Üstüne bir de kampanya yaparlar sözde indirim. Bu böyle sürer gider.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vallahi ben ibiza sipariş vermiştim iptal ettim yeni kasa ne gerek var ya konya da bir abimizde buldum 5500 km de daha 49000 binliraya anlaştık gidip alıyorum inşallah bir aksilik çıkmazsa 1.2 tsi 90 style hp manuel 3 5 yıl binerim keyfime bakarım. düşündüm gidipde yeni kasasına 70 binlira verecegime kadar alırım mis gibi daha sıfır arabayı binerim. ben bu mantıkdan düşünüyorum. inşallah atarım resimlerini aldıgım zaman

• Seat Toledo Style 1.4 TSI 125 PS DSG
    Almanya 23.240 Euro / Türkiye 87.800 TL
    Oran 3.77

Seat Leon FR 1.4 TSI 150 PS DSG
    Almanya 26.210 Euro / Türkiye 99.500 TL
    Oran 3.79

Seat Leon Style 1.2 TSI 110 PS
    Almanya 20.680 Euro / Türkiye 76.400 TL
    Oran 3.69

Seat Ateca FR 1.4 TSI 150 PS DSG
    Almanya 30.420 Euro / Türkiye 124.700 TL
    Oran 4.09

Seat Ateca Xcellence 1.4 TSI 4Drive 150 PS DSG
    Almanya 31.520 Euro / Türkiye 143.000 TL
    Oran 4.57

Xcellence serisi dışında oranlar pek fazla değil euro kuru düşünülünce, bu seri de sanırım Almanya haricinde nedense hep daha pahalı fiyata sahip FR'a göre. Olaya doğrudan euro/tl çevrimi olarak bakmamak lazım nitekim fiyatlar ülkelere göre belirleniyor. BMW dizel Almanya'da benzinliden ucuzken Türkiye'de daha pahalı hale gelebiliyor. Hal böyle olunca doğrudan fiyat karşılaştırması yapıp oranlama yapmayı daha doğru buldum. Gelelim buna göre yeni Ibiza'mızın hangi fiyattan gelmesi gerektiğine, yalnız belirtmek istiyorum yeni araç olduğu için daha pahalı olur diye düşünmemek lazım nitekim Türkiye sitesinde halihazırda yukarıda yazdıklarımdan bazıları için "Yeni" olarak belirtme mevcuttu, orana dahil yani.

Seat Ibıza FR 1.0 TSI 115 PS
    Almanya 19.690 Euro
    Türkiye sitesinde Leon FR yeni model olmasına karşın 3.79 orana sahipti, Ateca ise FR donanımda 4.09.
    Buna göre fiyatı 74600 TL ile 80500 TL arasında olmalı bu model için.
    Konudaki ilgi (ve benim ilgim) FR serisine yönelik olduğu için bu donanım paketine baktım. Buraya hepsini yazmadım ancak fiyat oranına bakarken Ateca'yı dikkate almamakta fayda var, ülkemizde çok yüksek fiyattan satışa sunulmuş. Leon daha yeni model olmasına rağmen oran çok daha uygun, Ibiza da Leon oranlarına yakın fiyatla çıkar. Ateca Style oranını Ibıza Style'a uygularsak fiyatı FR'dan yüksek çıkıyor misal

Bu fiyatların günümüz için geçerli olduklarını unutmamak lazım. Daha araç sonbaharda gelecek, ocak başında 1.5 TSI için DSG gelecek... diye giderken halihazırda adamların da 2 kere rutin zam koyacağını dikkate alırsak pek iç açıcı gibi gelmiyor durum. Özellikle geçen sene forumda 85 bine Audi A3 1.0 TFSI S Tronic'ler kapış kapış satılmışken. O zamanlar euro 3.5 civarıydı şimdi 4.1 bu sebeple aynı fiyat beklenmez tabi ama euro artıyor diye çaktırmadan kendi karlarını sokuyorlar devamlı tüm firmalar. Daha araçlara temmuz zammı yeni geldi euro 4.1 iken 3.7 orana Leon da satılabiliyor, 4.5 orana Ateca da...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• derfgt D kullanıcısına yanıt
    Hocam üst mesajımda kabaca analiz yaptım da hepsi belki sizin ilginizi çekmez diye orada değil bu mesajda alıntılamak istedim.
    Almanya/TR kıyaslaması yapınca 75 bine anca FR 1.0 TSI manuel olabiliyor Ocak başına FR 1.5 TSI DSG için 90 dayarlar bence

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık 3-4 aydır yeni kasa ibizayı bekliyordum ben de. Fakat şu anki durumlar göz önüne alındığında sanırım vazgeçtim diyebilirim. Özellikle son 1 haftadır yapılan fiyat manipülasyonları (bunlar fiyat güncellemesi olamaz bildiğin manipülasyon) Seat'a karşı tavrımı kesinlikle değiştirdi.

FR modeli Leon fiyatına gelecek resmen. Sırf bu algı olmasın diye Leon'un fiyatı arttırıldı. Artık Türkiye'de araba alınamaz hale geldi. Çok ihtiyaç olmadığı sürece kimse araç almamalı bence. Kotalar dolmadığında belki anlarlar durumu.
  • quote:

Yaklaşık 3-4 aydır yeni kasa ibizayı bekliyordum ben de. Fakat şu anki durumlar göz önüne alındığında sanırım vazgeçtim diyebilirim. Özellikle son 1 haftadır yapılan fiyat manipülasyonları (bunlar fiyat güncellemesi olamaz bildiğin manipülasyon) Seat'a karşı tavrımı kesinlikle değiştirdi.

FR modeli Leon fiyatına gelecek resmen. Sırf bu algı olmasın diye Leon'un fiyatı arttırıldı. Artık Türkiye'de araba alınamaz hale geldi. Çok ihtiyaç olmadığı sürece kimse araç almamalı bence. Kotalar dolmadığında belki anlarlar durumu.

+1
  • Ciddi anlamda yeni kasayı beklerken fiyat yüzünden hüsrana uğradım. 2004 poloma geçen ay geniş kapsamlı bakım yaptırdıktan sonra, şimdi de gidip 4 sıfır lastık alacağım eldekinin kıymetini bilmek daha doğrusu olacak gibi.
  • 86700'lük FR Leon bir miktar mantıklıymış aslında.
    Yeni fiyatlarla bu araç 89200 olduğuna göre yeni Ibiza 1.5 DSG'yi de oralardan bekleyebiliriz.

İnsanlara şu seçimi yaptıracaklar gibi görünüyor:
    125'lik Manuel FR Leon mu, yeni motorlu 150'lik DSG FR Ibiza mı.

90 bine B sınıfı H/B araba. Ağlanacak haldeyiz valla
  • derfgt D kullanıcısına yanıt
    Hocam bide full led aydinlatma vs hicbir sey ekli olmayan hali sahsen alacak olsam ilk led aydinlatmaya bakardim leon ve ibizada bambaska hava katiyor

• Düşük kilometre 1.2 golf manuel comfortline bakıyorum artık ben. B segmente 80bin üstü para veremem kusura bakmasınlar
  • Adamlar kafayı yemiş.1-2 aydır,kurda büyük bir oynama olmamasına ve kur daha üst seviyelerde iken yapılan zamlar geri alınmamasına karşın,şimdi fiyatlar daha da arttırılıyor.Ben İbiza dan vazgeçtim.Başka bir markaya bakacağım.
  • Duyduğuma göre ilk partiler 1.0 75 hp S&S ve 1.0 EcoTSI 95hp S&S olarak geliyor. Piyasaya en çok 1.0 EcoTSI 95hp S&S - Style - Magenta renk verilebilir. Fiyat olarak 63500 - 64000 TL bekleniyor. LED ve plus paket olanları da 65500 - 67000 TL arasında fiyatlanacak gibi görünüyor. Daha fazla olursa satışlarda bekleneni bulamazlar büyük ihtimalle. Lansman indirimi yapıp 61000 - 63000 TL seviyesinde ya da daha aşağıda fiyat çekerlerse de satış rekoru kırabilirler. Aşağıdaki linki takipteyiz.
    http://www.seat.com.tr/modeller/yeni-ibiza/fiyat-listesi.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ichigo -- 13 Temmuz 2017; 14:50:52 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.