Şimdi Ara

Seagate 3TB HDD - 1,8 TB görünüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba konuyu baya araştırdım ancak çözüm bulamadım,
    Hdd Seagate Barracuda 3000GB, ancak Windows 10 Hdd yi 1,8 TB görüyor. Bunu düzelten bir kaç video gördüm ama ben bir türlü yapamadım yardımcı olursanız çok sevinirim.

Seagate 3TB HDD - 1,8 TB görünüyorSeagate 3TB HDD - 1,8 TB görünüyor

• Muhtemelen diskin geri kalan kısmı biçimlendirilmedi.

Disk Manager penceresinde alt kısımda 1.8 TB görünen diskin üzerine sağ tıklayıp Extend Volume seçeneği ile düzeltebilirsin.
  • Merhaba, cevabın için teşekkür ederim ama o kısım görünmüyor maalesef, HDD 3TB programlarda görünüyor , Windows ile hiç bir şekilde göremiyorum..
  • Seagate 3TB HDD - 1,8 TB görünüyor

HDD modeli budur. seagate st3000dm001-1ch166
  • Ayni sorunu ben yasamistim 4 tb hdd 2 tb dan sonra gormuyordu. Anakartin hdd yazilimini indirip kurdum 2tb 4tb gozukmeye basladi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam birde mbr 2 tb dan sonra gormuyormus gpt yaparsan gozukur biraz arastirdim sizin icin

https://www.pcbilimi.com/2-tb-ustu-hddleri-windows-gormuyor-sorunu-cozumu/

• Vallahi MBR- GTP yapmadığım kalmadı, sanırım benim bilgisayar AMD ve anakart kaynaklı diye düşünmeye başladım. İlginç ama gerçekten yazık 1TB çöp oldu ..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben abimin bilgisayarina seagate yazilimi kurmuştum ufak bi yazilim dosyasi sürücü gibi onu kurunca 4tb gozukmeye basladi ben de kendi bilgisayarıma anakartin sitesinden hdd ile ilgili yazilim indirmistim öyle düzelmişti

• Ben bulamadım maalesef..
  • kalbim_nefretim K kullanıcısına yanıt
    amd ve anakart yüzünden olduğunu nereden çıkarttınız çok merak ediyorum.

• AMD ile bir ilgisi yok.Anakartların hemen hepsinin 3TB+ programları var.GB,Asus vb o programı kurun kalanı bicimleyin.

2 TB'den büyük sabit diskinizden daha fazlasını alın

2,1 TB'den daha büyük olan bir sabit diski Windows tabanlı bilgisayar sistemlerinde kullanmak, özel kurulum hazırlıkları gerektirebilir:

İşletim Sistemi BIOS Önyükleme Diski Veri Diski
    Windows Vista ve daha yenisi UEFI BIOS* Sadece Windows 64 bit desteklidir Windows desteklidir
    Windows Vista ve daha yenisi PC BIOS'u DiscWizard Genişletilmiş Kapasite Yöneticisi Yazılımı'nı Kullanın Windows desteklidir
    Windows XP PC BIOS'u DiscWizard Genişletilmiş Kapasite Yöneticisi Yazılımı'nı Kullanın DiscWizard Genişletilmiş Kapasite Yöneticisi Yazılımı'nı Kullanın

Seagate Discwizard Kurup 3TB olarak kullanacaksınız.AMD 1TB nızı nedne yesin.
  • crawgard C kullanıcısına yanıt
    Açıkçası hiç bir fikrim yok ama intei - raid vs gibi chipset sürücüsüyle bir kaç kişi çözmüş bunu ondan bende söyledim ama hiç bir bilgim yok açıkçası..
  • kalbim_nefretim K kullanıcısına yanıt
    arkadaşın dediği gibi amd 1 tb ı neden yesin PWŞSKAŞAKS

• huso kullanıcısına yanıt
    İlgin ve yardımların için teşekkür ederim.

Anakartım B450 Aorus Elite,
    HDD modelim ise Seagate ST3000DM001

İlk olarak Seagate Discwizard' da Extended Capacity Manager adlı eklenti Windows 10 ile uyumlu değil galiba çalışmadı ne yaparsam yapayım.

İkincisi ise Anakartım ile ilgili olarak 3TB+ programı bulamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kalbim_nefretim

İlgin ve yardımların için teşekkür ederim.

Anakartım B450 Aorus Elite,
    HDD modelim ise Seagate ST3000DM001

İlk olarak Seagate Discwizard' da Extended Capacity Manager adlı eklenti Windows 10 ile uyumlu değil galiba çalışmadı ne yaparsam yapayım.

İkincisi ise Anakartım ile ilgili olarak 3TB+ programı bulamadım.
    3TB+Unlock

B12.1102.1 6.43 MB 2017/02/20
    Download

Var iste Hocam Anakartınızın Utility icinde en sonda onu indirin 3TB kullanın.
  • Bana link atar mısın rica etsem ?

Attıiından hiç bir şey anlamadım :(
  • huso kullanıcısına yanıt
    Buldum evet indirdim. Ancak Hdd yi uygulama içinde görmüyor, ilginç yani...Seagate 3TB HDD - 1,8 TB görünüyor
  • HDD i gormuyorsa nedne gormedigi konusunda bir fikrim yok.
    UEFİ USB Windows olusturup HDD i de GPT ye cevirerek UEFİ Wİndows kurup direkt 3TB kullanabilirsiniz.
    Benim baska aklıma gleen birsey yok.
  • @kalbim_nefretim
    İçerisinde veri yok ise ya da verileri yedekledikten sonra;

Başka bir sisteme ikinci disk olarak bu sorunlu diskinizi takın.
    Komut istemine girin.
    "Diskpart" komutunu girin.
    "list disk" komutu ile sorunlu diskinizin kaçıncı disk olduğunu bulun
    "select disk X" komutu ile sorunlu diski seçin (X yerine sorunlu olan diskin numarası, örn: Disk 1)
    "clean" komutu ile diski sıfırlayın.
    Disk yöneticisine girdiğinizde bir pencere çıkacak. Bu pencereden GPT yi seçin.
    Yeni bölüm oluşturup biçimlendirin.

ÖNEMLİ: Diskpart clean komutu ile yanlış diski sıfırlamanız ya da verilerinizin kaybolup kaybolmaması sizin sorumluluğunuzdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CueMaker -- 30 Nisan 2020; 1:33:52 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.