Şimdi Ara

Seagate 3.5 1tb expansion harici disk Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
7.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

birkaç aydır kullanmakta olduğum Seagate 3.5 1tb expansion harici disk 'im içerisinde 700 gb civarı veri vardı ve geçen günden beri durup dururken içeriğine ulaşamaz oldum.

ışığı yanıp sönüyor ama dik içine girmek istediğimde açılmıyor.

çıkarıp taktığımda içinde veri olduğu için küçük bir pencere ile verileri taradığını görebiliyorum ama açamıyor.

Bilgisayarım > Disk Yöneticisi 'nden takılı olan diskleri kontrol ettiğimde görebiliyorum ama 1 tb boş olduğunu yazıyor.

ayrıca diski bilgisayara bağladığımda bilgisayar aşırı yavaşlıyor veya kilitleniyor.hangi bilgisayara takarsam aynı şey oluyor.virüs olabilir mi?

anlamadım ne iş, disk içerisindeki dosyalarıma nasıl ulaşabilirim veya kurtarabilirim?

çok önemli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktifnet -- 20 Ocak 2011; 0:19:59 >

• http://forum.donanimhaber.com/m_28468008/tm.htm < bu konudaki chkdsk işlemini uyguluyorum, inşallah sorunum çözülür...
  • işlemi uyguladım ve sorunum çözüldü.

çok teşekkürler
  • merhaba aktifnet; bugun itibariyle yasamis oldugun sorunu yasiyorum, marka model de ayni. saatlerdir arastirip deniyorum, son care kirip sata olarak baglamadan; zannediyorum chkdsk/r komutu ile nasil ve ne kadar surede sorunu halledebildigini ogrenmek istiyorum.

bende disk yonetiminde de gorunmediginden hdd, bilemiyorum ismini; aslinda d e f g h j f seklinde hepsini denemis olsam da sonuc vermedi.

lutfen geri don,

huseyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hihus -- 28 Ocak 2011; 5:10:52 >
  • Abiler ben 2.5 1Tb WD harici aldım.Bilgisayarda harddiskten bişeler izliyordum ve bilgisayarın şarjı bitti.Tekrar harddiski açmak istediğimde açamadım.Diğer bilgisayarlarda çatır çatır çalışıyor.Kendi bilgisayarımda harddiskin ışığı yanıyor.Ama bilgisayarım içinde harddisk açılmıyor. Yardımcı olursanız sevinirim millet
  • quote:

Orijinalden alıntı: EKBER03

Abiler ben 2.5 1Tb WD harici aldım.Bilgisayarda harddiskten bişeler izliyordum ve bilgisayarın şarjı bitti.Tekrar harddiski açmak istediğimde açamadım.Diğer bilgisayarlarda çatır çatır çalışıyor.Kendi bilgisayarımda harddiskin ışığı yanıyor.Ama bilgisayarım içinde harddisk açılmıyor. Yardımcı olursanız sevinirim millet

HDD bilgisayara bağlı iken aygıt yöneticisine gir. oradan harici HDD'yi bul. Dikkat et pc HDD'sini değil Hariciyi. sonra üzerinde sağ tık ve oradan da sürücüye gel. en altta KALDIR var. ona bas kaldırınca pc den kabloyu çıkar. sonra pc yi yeniden başlat.

Ayrıca;
    Az önce içindeki HDD'nin serisini merak ettiğim için Expansion kasasını açtım baktım. çok iyi 7200.12 serisi var. önceden dahili olarak kullanmıştım. çok kaliteli hdd.
    yakında masaüstü yaparsam hdd almayıp haricinin hdd yi kullanacağım. yakın zamanda detaylı foto atacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 4 Temmuz 2011; 15:00:41 >

• bu seagate xpde sorun çıkarıyor, win7 yle kullannca hiçbir sorun yok...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SEAGATE 1TB 2.5 DİSK
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sezgin91

bu seagate xpde sorun çıkarıyor, win7 yle kullannca hiçbir sorun yok...

az önce başıma geldi. arkadaşın pc ye taktım pc nin usb kontrolür bozuldu

arka ön hepsi gitti. usb aygıtlr çalışmıyo
  • ARKADAŞLAR HEPİNİZE MERHABA. BENDE TOSHİBA 640GB HARİCİ DİSK VAR. GEÇENLERDE DİSKİN İÇİNİ BOŞALTMAK İSTEDİM. KES İŞLEMİNDEN SONRA KOPYALAYACAĞIM ALANA YAPIŞTIRDIM. İŞLEM DEVAM EDERKEN ELEKTİRİKLER KESİLDİ. VE BİR DAHA DA BELLİĞİ AÇAMADIM. BELLEĞİ BİLGİSAYARA TAKMAKDIĞIMDA BİÇİMLENDİRMEK GEREKİR UYARISINI ALDIM. ANCAK NFST FORMATINDA BİÇİMLENDİRMEK İSTEDİĞİMDE ONLARCA DENEMEME RAĞMEN BİLGİSAYAR BİÇİMLENDİRME İŞLEMİNİ TAMAMLAYAMADI. BENDE BİÇİMLENDRİRME AYARLARINDAN exFAT'I SEÇİP TEKRAR BİÇİMLENDİRDİM. BU SEFER BİÇİMLENDİRME İŞLEMİ OLDU. VE BELLEĞİN İÇİNE BİLGİLERİ TEKRAR KOYDUM. AMA HADDİSKE ŞUAN SADECE KOPYALAMA İŞLEMİ YAPABİLİYORUM. VE İÇİNDEN HİÇBİRŞEYİ NE KESEBİLİYORUM NEDE SİLEBİYORUM. BANA YARDIMCI OLABİLİRSENİZ SEVİNİRİM. BEN BUNU NASIL DÜZELTİRİM??? SAYGILARIMLA....

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.