Şimdi Ara

Seagate 2.5'' 1TB Expansion Rezaleti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
28.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün elime geçen WD Elements SE 2.5'' 1TB ile Seagate Expansion 2.5'' 1TB arasındaki farka bakın...

Seagate, insanları 2.5'' diye kandırıyor...

İkisi arasında kalırsanız tercihiniz WD olsun...

Hayırlı günler.

Seagate 2.5'' 1TB  Expansion Rezaleti

• İyi akşamlar ikiside 2,5" sadece dış tasarımı farklı, seagate uzun yaptı diye laf yaygara koparmanın alemi varmı ? sana zorlamı aldırdılar ?
  • Böyle bir fark olduğunu bilmiyordum. Bir 2.5'' standartı olmalı öyle değil mi?

Alacaklara uyarı olması amacıyla yazdım bunu. Malum 2.5'''te en önemli şey taşınabilirlik. Bariz bir boyut farkı var.
  • 2.5 inç hddnin boyutu dış kasayın boyutu değil. Standartı olamaz çünkü her firma farklı görünüşte bir kasa yapıyor.
    İyiki konuyu açmışsın böyle bir ürün alacaklar için tecrübe olur.
  • seagate, 2,5 hddler içinde kasa olarak en büyük kasaya sahip
  • arkadslar seagate marka bir harici hdd almıstım bu Seagate 1TB 5400RPM Expansion 2.5" modelinden...link de mevcut

http://www.hepsiburada.com/Liste/seagate-1tb-5400rpm-expansion-25-tasinabilir-disk-st910004exd101-rk/ProductDetails.aspx?productId=bd85400&categoryId=100225&SKU=BD85400

arkadslar ürünü aldıktan 3 ay sonra ürünün üstündeki usb baglantı yeri kırıldı ve kutunun içine kactı.garantiyi aradık kabul etmedi mecburan bizde kutuyu actık ve harddiski cıkardık içinden yeni kutu alırız diye düsündük ama piyasa da bulunan hicbir 2.5 inc hdd kutusuna sıgmadı boyutta bi sorun yok ama hdd kalın geliyo kutuya distribitörü de aradım arena bilgisayarmıs ellerinde kutu varsa alayım dedim böyle bi satısımız yok dediler napıcam ben bi fikri olan varmı yardım edebilirmi acil cevap lütfen...

• Ben aldım kullanıyorum fiyat / performans olarak bence çok uygun 170 tl olarak aldım sıfırını. Ve taşınabilirliğide bence çok abartı büyük değil 3.5 lardan sonra süper geliyor. tasarımı hatta bana daha güzel geldi düz modellere kıyasla ben fiyat / perfdormans olarak bakıldığında öneririm arkadaşlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SEAGATE 1TB 2.5 DİSK
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • illaki seagate alacaksanız goflex modelini alın
  • BENDE 500GB VAR modeli var, 2 senedir kullanıyorum. sıkıntı yok
  • ben 19 12 2011 tarihi itibarıyla 230 tl ye elektro world den aldım 1 tb. memnun kaldım. tavsiye ederim amaç küçüklüğü değil 220 votluk adaptörden kurtuldum. neydi o kablolar adaptör kablosu kopacak diye ihtimam gösteriyorsun ama şimdi sadece tek kablo ile tamam.
  • Biraz geç olacak ama konuyu görünce kan beynime sıçradı cevap yazasım geldi. Zira Seagate'e toz kondurmam.

Arkadaşların dediği gibi dış cephe tasarım farkından dolayı farklı olabilir ancak diskin boyutu 2,5'' tir. GoFlex modellerinin daha küçük olduğunu söyleyebilirim ancak daha pahalı. Sanırım fiyat farkı ara bellek hızından da kaynaklanıyor biraz.

Ayrıca sırf dış görünüş için WD'yi Seagate'e tercih etmek saçmalık olur zira Seagate kadar kaliteli diskler üretmezler. Seagate HDD'de daima 1 numaralı tercih olmalı güvenilirliği ve ürün kalitesi bakımından.

• seagate 1 tb freeagent hddim kafa okuyucusu bozulmuşmuş içindeki bütün yedeklerim datalarım hepsi gitti

hayır salaklık bende ne güzel 2 senedir 32 gb lık flash belleklerim var taş gibi çatır çatır çalışıyor ne bokuna hdd alıyosun :@
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrahim_koparal

arkadslar seagate marka bir harici hdd almıstım bu Seagate 1TB 5400RPM Expansion 2.5" modelinden...link de mevcut

http://www.hepsiburada.com/Liste/seagate-1tb-5400rpm-expansion-25-tasinabilir-disk-st910004exd101-rk/ProductDetails.aspx?productId=bd85400&categoryId=100225&SKU=BD85400

arkadslar ürünü aldıktan 3 ay sonra ürünün üstündeki usb baglantı yeri kırıldı ve kutunun içine kactı.garantiyi aradık kabul etmedi mecburan bizde kutuyu actık ve harddiski cıkardık içinden yeni kutu alırız diye düsündük ama piyasa da bulunan hicbir 2.5 inc hdd kutusuna sıgmadı boyutta bi sorun yok ama hdd kalın geliyo kutuya distribitörü de aradım arena bilgisayarmıs ellerinde kutu varsa alayım dedim böyle bi satısımız yok dediler napıcam ben bi fikri olan varmı yardım edebilirmi acil cevap lütfen...

uyumusuzluk problemi seagate disklerde pek olmazdı en azından eski modellerinde fakat western digital'de daha sık karşılaşılan bi durum. Resimdeki WD hdd modeli gibi bi harici diskim vardı disk kutusunun boardu bozuldu başka kutuya takmak için çıkardığımda bakakaldım çünkü diskle disk kutusunun boardu tümleşik üretilmiş o board'un aynısından bulmadan diski kurtarma şansım yoktu ikinci el bulurum belki diye baktım ama üretimden kalktığı için aynı model aynı markadan bulamadm disk yalan oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herzeleid -- 19 Aralık 2012; 21:52:46 >

• Wd diskler garanti süresi bitince arıza yapar. Seagate o konuda daha uzun ömürlü ve problemsiz. Şimdiye kadar 10-12 tane taşınabilir Disk parçalamış birisi olarak. Wd markalı HDD ler darbe ve sarsıntılara karşı çok daha hassaslar. Genelde de 2-3 sene içerisinde mekanik arıza ile hayata veda ediyorlar. İçlerindeki tüm taşıdıkları bilgi ile birlikte.
  • Benim Seagate 1 Tb expansion harddiskim 2 saat önce elime ulaştı resimdeki seagate ile bana gelen farklı bence modellerde değişiklik yapmışlar heralde. Bu arada incelemesinide koyacağım foruma.
  • Ya direkt sallamaya geçmişsiniz. Seagatenin büyük olması onu ileride laptopa da takabileceğiniz şekilde direkt sata çıkışından ara aparata oradan da usb ye dönüşmesi ile alakalı bir durum o küçük dediğiniz taşınabilirler de ara aparat yok yani laptopun içine takamıyorunuz. Ben olsam SEAGATE alırdım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.