Şimdi Ara

'SEAGATE 1TB 32MB 7200RPM FREEAGENT DESK 3.5' incelemem.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
189
Cevap
0
Favori
28.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eski 60gb'lık samsung harici diskimin yetersiz kalması nedeniyle bir süredir alma aşamasındaydım ve epey bir ürün araştırdım.
    Ürünü dün sipariş verdim ve bugün çok çabuk elime geçti. Hepsiburada.com'dan kredi kartına tek çekim 214 ytl + 3,90 kargo = toplam 217,90 ytl maliyetle aldım.
    Sadece film vs. yedek depolama amacıyla kullanacağımdan, e-sata bağlantı opsiyonunun olmaması ve fiyatının cazip gelmesi ve seagate markası nedeniyle böyle bir karar verdim.

Öncelikle ürünü ilk çalıştırdığımda otomatik olarak kendi yazılımına dair "seagate manager"ın diyalog penceresi çıktı ve kurulumu yaptım, daha sonra daha yeni bir güncelleme olduğuna dair mesajı okuyunca onu da indirdi. Yazılımın kurulumu tamamlandıktan sonra test ettim. Sorun olup olmadığına baktım.

1 tb diskin 931 gb'lık kısmı kullanılabilir olarak tanındı.

Daha sonra xp'nin kendi disk yönetimi ile bölümler oluşturdum.

Umduğumdan az ısınma yapıyor, çok yükleme yapmama rağmen belki de yaz sıcağı olmadığı için çok az bir ısınma vardı. İnanılmaz sessiz çalışıyor. Gece üzerindeki beyaz ışığın yayılması çok güzel görünüyor. 700 mb'lık bir film dosyasının 28 saniyede aktarımı yapıldı. Dvdrom'dan yaptığım 700 mb'lık aktarma ise 51 saniye sürdü. Dosya kilitleme özelliği işime yarayacak. Yazılımı oldukça basit ve kullanışlı.
    Beğenmediğim yönleri ise adaptörün malzeme kalitesinin dandikliği ve açma kapama düğmesinin olmaması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chakra -- 26 Aralık 2008; 16:42:21 >

• Hayırlı olsun dostum.guzel inceleme bır şey soracam.pc de herhangı bı donma veya kasma acılışda donma v.s gıbı şeyler varmı. ben bir üst modelın e-sata olanını alacamda.saygılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: seven44

Hayırlı olsun dostum.guzel inceleme bır şey soracam.pc de herhangı bı donma veya kasma acılışda donma v.s gıbı şeyler varmı. ben bir üst modelın e-sata olanını alacamda.saygılar.

Hayır, en ufak bir donma, kasma yaşamadım. Bu tabi ki bilgisayarınızın donanımı ile de alakalı bir şey.
  • Hayırlı olsun, bu arada adaptörden dem vurmuşsun merak etme WD in de adaptörü öyle dandirik, ayrıca ışığı çok güzel gerçekten peki dosya aktarımında herhangi bir değişme oluyormu ışıkta
  • güle güle kullan taner baya guselmiş
  • quote:

Orjinalden alıntı: .TaneR.

Eski 60gb'lık samsung harici diskimin yetersiz kalması nedeniyle bir süredir alma aşamasındaydım ve epey bir ürün araştırdım.
    Ürünü dün sipariş verdim ve bugün çok çabuk elime geçti. Hepsiburada.com'dan kredi kartına tek çekim 214 ytl + 3,90 kargo = toplam 217,90 ytl maliyetle aldım.
    Sadece film vs. yedek depolama amacıyla kullanacağımdan, e-sata bağlantı opsiyonunun olmaması ve fiyatının cazip gelmesi ve seagate markası nedeniyle böyle bir karar verdim.

Neden böyle bir opsiyonun olmamasını aradın?
    Genelde herkes eSATA ister.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuVNeRa -- 25 Aralık 2008; 23:07:39 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: yapici

Hayırlı olsun, bu arada adaptörden dem vurmuşsun merak etme WD in de adaptörü öyle dandirik, ayrıca ışığı çok güzel gerçekten peki dosya aktarımında herhangi bir değişme oluyormu ışıkta

Evet, Uyku modunda gidiyor, aktarım yok iken sabit beyaz oluyor, aktarım yaparken etrafındaki diğer deliklerden oluşan halkalara doğru genişleyip eski haline dönen bir ritm izliyor.

TuVNeRa; özellikle bu opsiyonun olmaması aramak gibi bir çabam olmadı. Bir süredir araştırdığımdan bu kapasiteye göre fiyatı uygun markayı da kaliteli bulduğumdan bağlantı şeklini ikinci plana aldım. Çünük yukarıda da yazdığım gibi ben bu diski sadece arşiv olarak kullanacağım ve devamlı günlük kullanmayacağım, yani benim için e-sata bağlantısı olsaydı 15 dakikada biterdi ama böyle 25 dakikada bitiyor gibi bir sorun yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Uyku tutmadı. Bi kahve yapıp foruma göz atayım dedim. Aklımda WD vardı fakat İzmir vatan da stokta yok. Bari bunu alayım dedim hb den, geçen gün stokta yoktu. İncelemenizi gördükten sonra tekrar baktım ve stoktaydı. : ) Teslimata hazır gözüküyor. Cumartesi elimde olur sanırım. Seagate 1 tb+Kingston 2 gb mikro+kargo 5 taksit 245 e geldi bana.

Güle güle kullanın, inceleme için teşekkürler.
  • 1 tb 930 gb gözukuyor 70 gb fire ölemi tuh benim arşivde 850 gb daydandı alır almaz dolacak desenize
    hayırlı olsun arkadaş ben subat ayını bekleyeyım bakalım ne olacak ozamana kadar
  • Bu disk süperde işte bende WD nin parlak siyah görüntüsüne hastayım benim salonda çok güzel durur diye sırf estetik için almıyorum bu diski :(
  • hdtune testi ekleyebilir misin? ve birde icinde ki diskin modeli nedir acaba ?
  • Hayırlı olsun arkadaşım. İnceleme içinde teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ka1984

hdtune testi ekleyebilir misin? ve birde icinde ki diskin modeli nedir acaba ?

• quote:

Orjinalden alıntı: .TaneR.

quote:

Orjinalden alıntı: ka1984

hdtune testi ekleyebilir misin? ve birde icinde ki diskin modeli nedir acaba ?

tesekkür ederim dostum ;)

• benimde bu seagate lerin beyazı hoşuma gidiyor bilseydim fiyatının 169 olduğunu(500 gb) wd yerine bunu alırdım
  • ben daha bugün aldım şimdiye kadar kullandığım usb hdd lerin en iyisi.
    Fakat merak ettiğim bir şey var kullananlar ve bilenler açıklarsa çok memnun olurum
    ürünler birlikte gelen yazılımı kurmak şartmı SEAGATE FREEAGENT hdd mi sade kullanmak istiyorum
    flash bellek gibi kullanmak istiyorum yani bu yazılımı silsem sorun yaşarmıyım
  • quote:

Orjinalden alıntı: piyanist_69

ben daha bugün aldım şimdiye kadar kullandığım usb hdd lerin en iyisi.
    Fakat merak ettiğim bir şey var kullananlar ve bilenler açıklarsa çok memnun olurum
    ürünler birlikte gelen yazılımı kurmak şartmı SEAGATE FREEAGENT hdd mi sade kullanmak istiyorum
    flash bellek gibi kullanmak istiyorum yani bu yazılımı silsem sorun yaşarmıyım

Ben direkt kurduğum ve yazdığınız gibi denemediğim için bilemeyeceğim. Ama sanırım olması lazım, usb belleğinizi nasıl otomatik algılıyorsa bunu da algılar.
  • Hardiski şimdi teslim aldım ve hemen kurdum. Şık ve güzel bir ürün.

Yanlız aklıma takılan birşey var. Fişe taktıktan sonra tak tak şeklinde ses geldi. Tamam dedim ürün bozuk. Yanlız bilgisayara bağladıktan sonra ses kesildi ve ürün sorunsuz çalışıyor şu an.

Sendede böylemi oldu Taner?
  • bende düşünüyom bu ürünü arşiv yapcam ama huz konusu kafamı karıştırıyor

laptop da firewire çıkışı var ve bana 640 gb felan yeter ama bi yandanda 1tb olunca kafam iyice karıştı

e-sata/firewire modelini alsam ilerisi için daha iyi olur laptopda firewire çıkışı var alsam süper olur

ama bu da 1tb ucuz ama usb kafam çok karışık

http://freeagent.seagate.com/en-us/hard-drive/Free-Agent.html

http://freeagent.seagate.com/en-us/hard-drive/desktop-hard-drive/Free-Agent.html

http://freeagent.seagate.com/en-us/hard-drive/external-hard-drive/Free-Agent.html#

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=35031

http://www.hepsiburada.com/seagate-1tb-32mb-7200rpm-freeagent-desk-3.5-tasinabilir-disk-st310005fdd2e1-rk/productDetails.aspx?categoryid=100225&productid=bd850783&SKU=BD850783

http://www.hepsiburada.com/seagate-1tb-32mb-7200rpm-freeagent-extreme-3.5-tasinabilir-disk-st310005fpd2e3-rk/productDetails.aspx?categoryid=100225&productid=bd850858&SKU=BD850858-1TB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali277 -- 27 Aralık 2008; 18:03:12 >

• bu ürün çok güzel ama ben bimeksden maxtor 1.5 tb almaya karar verdim. %6 indirim +12 taksit + %25 world puan olarak alacağım. sırf bunun için bugün gittim cep telefonu kullanmadığım halde bir tane turkcell hat aldım

hepsiburada veya vatan peşin fiyata 12 taksit yapsaydı kesinlikle 1.5 tb seagate alırdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hathat06 -- 27 Aralık 2008; 18:23:16 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.