işletim sisteminden olabilir diye düşünüyorum madem sende problem var diğer makınada gözukuyor o mantık yatıyor hdd problem yok gibi makınandan kaynaklanıyor ilk akla o geldi benım xp formatlık bir durumsa bence bas formatı aam 30 dkk suruyor malum
sgeyt elime yeni ulşaştı ama kurulumda sorun yaşıyorum..çok geçmi kuruluyor ben vista kullanıyorum...
ilk başta kurdum fakat şimdi tanımıyo..takıyorum cihazı görüyo ama kendi yazılım programı ile kullanmak istiyorum..bilgisayarı açıp kapadım şimdi görmüyor..tanımıyor..oysa ilk kurduğumda tanıdı kullandım..
şimdi yazılımını kaldırıp tekrar baştan kurmak istiyorum oda olmuyo ne yapacam bilmiyorıum....
aynısını 2 ay önce ben de almıştım, gecen gün bozuldu. önündeki ışık sürekli yanıp sönüyor ve bilgisayar hdd yi tanımıyor. gitti 800gb arşiv
arkadaşım aynı üründen almayı düşünüyorum sen epey bi kullanmışındır konu 2ay önce açıldı ürünün nasıl şuanda saglammı ve bir soru daha ben bunu aldıgımda pc açıkken sürekli pc e baglı tutucam sabah akşam çalışsa problem olurmu ?
aynı üründen az önce aldım arkadaşım bakalım inş. bende sorun çıkarmaz çatır çatır çalışıyo bu benim işimi baya bi görür
alla alla aynı sorun bende de oldu yawww klasörlerim kayıp oldu offf vrus programla tarattım olmadı nedir bu sorun arkadaşlar 2. kişi olarak bende bu sorunla karşılaştım
Çok enteresan. Bu sorunları okuyunca şaşırdım. Ben sadece arşiv olarak kullanma amacıyla almıştım ama çok da aktif kullanıyorum en ufak sorun yaşamadım.
1.5tb olan modelin FREEAGENT ve FREEAGENT EXTREME modelleri arasında kararsız kalmıştım ben de arada 60ytl gibi bir fark var. Buradaki yorumları okuyunca kafam daha da karıştı
Bende bu hdd'i almaya karar verdim,dell inspiron 6000 ile depo&arşiv olarak kullanacağımdan buradaki yorumlar fena olmadı karar vermemde.. Birde filmleri usb aracılığı ile PIRANHA AQUA X TYPE USB VE KART OKUYUCULU DVD/DIVX OYNATICI ile projeksiyona vererek seyredebilirsem deymeyin keyfime.. umarım benimkinde bu dosya gözükmeme gibi sorunları yaşamam...
aynısını bnde aldım ama bir türlü kullanamıyorum açılıp kapanmasında sorun yaşıyorum nasıl halledicez bunu ?
nasıl bir sorun açılıp kapanmasında açıklayıcı yazarsan belkı yardımcı oluruz
uyku modunu sen ayarlıyorsun yaa bende suan sadece okumalar da yada yazmalarda okuma yazma sesi geliyor abartılacak kadar değil açılışta takırdı sesi ile açılıyor bundan başka hiç bir sorun yok
quote:
Orjinalden alıntı: koraytugay
nasıl inanılmaz sessiz çalışıyor ya bundan bende almıştım sonra peder 1tb lazım bana diyince ona kakaladım.
inanılmaz gürültü yapıyor uyku moduna 10 dakika sonra giriyor
kesinlikle tavsiye etmiyorum.
İnsanlara yalan borcum yok, seagate firması ile de alakam yok. Bendeki ürün ne ise onu yazdık. Sizinki sesli çalışıyor olabilir ama ben gece sessizliğinde bile en ufak ses duymuyorum. Başka hiç bir sorun da yaşamıyorum, gayet memnunum. Tabi sorun yaşayanlar, memnun olmayanlar da olabilir. Ama "nasıl inanılmaz sessiz çalışıyor" diye sorguladığınız zaman sanki olmayan bir şeyi yazmış gibi anlaşılıyor.
quote:
Orjinalden alıntı: .TaneR.
quote:
Orjinalden alıntı: koraytugay
nasıl inanılmaz sessiz çalışıyor ya bundan bende almıştım sonra peder 1tb lazım bana diyince ona kakaladım.
inanılmaz gürültü yapıyor uyku moduna 10 dakika sonra giriyor
kesinlikle tavsiye etmiyorum.
İnsanlara yalan borcum yok, seagate firması ile de alakam yok. Bendeki ürün ne ise onu yazdık. Sizinki sesli çalışıyor olabilir ama ben gece sessizliğinde bile en ufak ses duymuyorum. Başka hiç bir sorun da yaşamıyorum, gayet memnunum. Tabi sorun yaşayanlar, memnun olmayanlar da olabilir. Ama "nasıl inanılmaz sessiz çalışıyor" diye sorguladığınız zaman sanki olmayan bir şeyi yazmış gibi anlaşılıyor.
katılıyorum arkadaşa alabileceğiniz en sessiz hdd budur piyasadaki bütün diskleri deneyen biri olarak bunu çok açık ve net söyleyebilirim uyku modunu ayarlayabiliyorsunuz yeni hdd lerin çoğunda zaten açma kapam tuşu yok birde bir arkadaşım maxtor alma kutusu adi demiş seagate le maxtorun kutularının yapıldıgı madde birbirinin aynı sadece maxtor ethernet girişliyle seagate xtreme ve maxtor one touch plus birbirinden farklı. birde taner arkadaşım daha iyi sonuç alman için en az 10 gb lik bir veri ile test yapman gerekir 700 mb sana doğru bir sonuc vermeyecektir ama araştırmaların ve testlerin için sağol kardeşim
saygılar cafein
SELAMLAR;
Bende 1 TB hdd almak istiyorum ve iki model arasına kaldım;
1.si; MAXTOR ONE TOUCH4 PLUS 1TB 16MB 7200RPM 3.5'' USB 2.0 & FireWire
farkları maxtorun firewire olayı ve 16 mb önbelleği olması. sizce sadece film arşivlemek için kullanacağımı düşünürsek,önbelleğin 16 mb yada 32 mb olması çok şey değiştirirmi?? yada maxtor un firewire olayı bu hız farkını kapatırmı??
seagate 261 ytl maxtor 229 ytl(elecktroworld)
senechaux arkadaşım, Bende hem Seagate Free Agent Desk var hemde Maxtor one touch plus 4. İkisini aynı bilgisayarda kıyaslayabildim. Kesinlikle emin olun Maxtor çok daha üstün. A - 3 saat kullanımdan sonra Seagate bariz bir şekilde ısınırken Maxtor buz gibi. B - Seegate sadece USB ile çalışırken Maxtor USB + Fireware bağlantısı var. C - Maxtor tek tık ile C diskin Image kaydını alıyor. Herhangi bir çökmede formatlama olayında hızlı bir şekilde sistem geri yüklenebilir. D - Maxtor tek tuş ile Backup özelliği var. E - Seagate'in ışıklandırması daha güzel. F - Maxtor Firewire ile %20 kadar daha hızlı.
Tavsiyem kesinlikle Maxtor al, hoş Maxtor'da Seagate'nin ya
sağolasın hocam ozaman maxtor alıyorum:)
bugün elektroworld e gittim,one touchlar 239 olmuş,1 tb 32 mb önbellekli basic modellerinde indirim yapmışlar 209 ytl olmuş.kafam karıştı acaba hangisini alsam diye,hem fiyatı iyi hem 32 mb önbellekli. ama basic modellerindede çok sorun çıktığını söylüyorlar ısınma sorunu vs. kafam karıştı
maxttor 1.5 tb peşin 239 du sanırım bimeks yada mavibilgisayar veya farklı bir firmaydı ama kampaynya bittimi bitmedimi bilmiyorum bu arada seagete işlem yapmadığında sessiz ısınma olayına gelince normal sıcaklık değerinde tek yazma okumada ses geliyor ama kulak tırmalayacak kadar değil arkadaşlar maksatım seagete aldırmak felan değil hangi marka olursa olsun sadece herkesin verleri sorunsuz saklasın o kadar arkadaşlar ben 1 tb alalı 1 ay olmadı doldu şimdi ne yapacam bana en az 8 tb hdd lazım offf
İncelemeyi okudum teşekkürler, yarın 3,5" 1 Tb Freeagent Desk Harici Disk alıyorum inşallah bir aksilik olmaz