Şimdi Ara

seagate 1,5 TB sorun yaşıyorum!! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
0
Favori
19.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tıklama kesildiğini yazmıştım.sadece bu kısa süreliğineymiş sanırım.yeniden tıkırtılar başladı.defrag olayını deneyeceğim son çare.
  • Arkadalar komik olmayın lütfen. Mekanik bir sorunu defragla çözemezsiniz, bunların hepsi geçici çözümler.

    Seagate resmi forumunda bile kendisi kabul etti fabrikasyon çıkışlı hatayı, siz defrag diyorsunuz.
  • Nİye düzeldi ozaman bi mantıklı cevabın varsa ikna olayım. Ben söylediğinin aksini savunmuyorm fakat o ses artık gelmiyor madem bu defrag bu işi çözmüyor bu ses neden düzelti herhalde seagate bunuda sayfalarında yazmıştır.
  • 320GB Freeagent'ın usb kablosunu Expansion'a taktım ve takırdama sesi 2 gündür yok, usb kablosunu değiştirmeyi deneyin.
  • sorunlar hep 1.ve .15 üstü arkadaşlar ben 500gb olanı aldım. araştırdım 500 ve altı sorun yok gibi. sorun 1. ve .1.5 lardamı geçerli acaba. hepsiburdada geri gondermeye gerek varmı. ben dark mini mania da kullanıcaktım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr0wn1ng

    320GB Freeagent'ın usb kablosunu Expansion'a taktım ve takırdama sesi 2 gündür yok, usb kablosunu değiştirmeyi deneyin.


    Tıkırdama sesini ve veri aktarımındaki yavaşlık sorununu az önce USB kablosunu değiştirmek suretiyle çözmüş bulunuyorum. 3 gün önce aldığım, ve aldığım günden beri aralıksız devam eden sorunlar yaklaşık 1 saatir ortalarda gözükmüyor.
  • arkadaşlar aynı problem bende de var. yorumlarınızı okudum defrag işlemi yapın usb kablosunu değiştirin veya teknik servise yollayın deniliyor.

    1.5 TB expansion hdd'yi 7.2.2010 tarihinde aldım. harddiskim 1Tb dolu ne yapmamı önerirsiniz ürünü alalı iki ay yirmi gün geçmiş durumda. vatan bilgisayara ürünü gönderirsem başka bir hdd ile değiştirirlermi çünkü verim epey düştü bilgisayarın hızınıda düşürüyor.(hd video izlemek işkence gibi)

    şimdi nasıl yaptım bu hatayı diye düşünüyorum seagate'ye güvenip forum falan karıştırmadan nasıl aldım diye düşünüyorum. usb kabloyu değiştirme veya defrag işlemleri kalıcı çözüm gibi gelmiyor kafam karışmış durumda önerileriniz nedir ?

    (vatan bilgisayarda ürünü 15 günde koşulsuz, 30 günde ayıplı olarak değiştirilebileceği söylenmiş. benim duruma uymuyor fakat çok problem yaşanan bir ürün acaba değiştirirlermi???)




  • Selamlar arkadaşlar. Bende bugün WD Elements 1.5TB aldım Eksen bilgisayardan. 196 TL

    Benim soracağım internette okuma hızı değerleri verilmemiş.
    Ben bilgisayarın hddsinden bu yeni hdd ye dosyaları attığımda okuma hızı 14mb/s şeklinde oluyor. Hız normal midir? usb2 nin kablo aktarım hızı 60 mb ama donanımlar bunun çeyreğini kullanmıyor. 7200 dönüş hızındaki hdd lerin en azından bir 30-40 mb okuyabilmesi gerekmez miydi?
  • Şimdide harici bir wd my booktan harici wd elements e dosya kopyalıyorum. Hız 18.2 mb

    Dahili seagate göre hariciden daha hızlı aktarılıyor. Halbuki dahililer daha hızlı okuması gerekmez miydi? Nedir buradaki tuhaflık anlamadım. Anakartta filan bir sorun çıkıyorda mı yavaşlıyor acaba yoksa seagate mi ağır kalıyor? Sonuçta seagate'ten okuma yapıyor. Seagate'in okuma hızı WD nin yazma hızının gerisinde kalacak hali yok heralde? Sizce bu durumun nedeni nedir?

    Bilgisayarda 2 tane dahili hdd takılı. Biri WD Caviar Black, Biri Seagate.

    Dahili seagate --- WD elements 14.0 mb/sn aktarım hızı
    Harici WD my book --- WD elements 18.2 mb/sn aktarım hızı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakki.sert -- 28 Nisan 2010; 22:31:32 >
  • Şimdi WD blackten WD element içinde denedim. Hız yine 14 mb de kalıyor. Sanırım anakarta iki hdd takmak pek yaramıyor. Şu hdd leri bir kopyalayayım da anakartta tek hdd kullanmaya başlayayım en iyisi.
  • Geçenlerde(iki hafta kadar önce) yer darlığı nedeniyle gittim bu diski aldım. Buradaki yorumları okuyunca önce biraz tırstım. Ama alet tıkır tıkır çalışınca içim biraz rahatladı. Kullanımdan genel olarak memnunum. Yaptığım hız testlerinde vermesi gereken ne ise onu veriyor. Performans sıkıntılı değil yani. Benim asıl problemim büyük boyutlu dosyaları aktarırken ortaya çıkıyor. 4 GB üstünde tek parça bir dosyayı aktarırken aktarma takılıyor. 3-4 dakika bekledikten sonra devam ediyor. O sırada internet bağlantım da takılıyor, misal chrome da hiç bir şey yapamıyorum.

    Genelde BluRay 1080p filmleri bu diske atıyorum. Bazen tek parça 10-12 Gb lik dosyalar atıyorum. O zaman da iki kere takılıyor. 4 Gb altındaki dosyalarda sorun yok. Bu nedir, buffer sorunu mudur? Düzeltilebilir mi?

    Bu arada makinada XP 64 yüklü. 8 Gb RAM var. Tüm dahili ve harici diskler NTFS formatlı. Dahili diskler arasında bu büyük dosyaları kopyalarken herhangi bir takılma olmuyor. Sadece dahiliden hariciye kopyalarken bu takılma yaşanıyor ve sadece 4 Gb den büyük dosyalarda yaşıyorum bu sorunu. Onun haricinde "nazar değmesin" şimdilik aletten çok memnunum, tabi ilerleyen zamanda ne olur bilemem... (199 TL ye Electro World'den aldım)







  • Arkadaşlar aynı ürün bende de var şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadım 33 mb average hızı var.Sorun yaşayan arkadaşlar veri kaybı yaşıyorlar mı önemli veriler var da yedeklemem gerekir mi bende de sorun çıkma ihtimali nedir ?
  • Samsung Samsung Samsung. Sessiz çalışma dedikleri özel bir teknolojiye sahipmiş. Alırken önemsememiştim fiyatı yüzünden almıştım ama arkadaşlarımın disklerini görünce doğru bir karar olduğunu gördüm.. Özellikle yorumlardan sonra..
  • Arkadaşlar bende 1,5 ay önce bimeksten "Seagate 2 TB Ext. 3,5" Expansion " aldım. Dikkat 2TB. Aldığım gün, pc den arşivimi bu hdd e kopyaladım. O zaman bu tıkırtı sesi yoktu. Aradan 1,5 ay geçti hiç pc ye bağlamamıştım.Lazım olmadı.Az önce taktım aman allahım o ses. Sizlerin tarif ettiğiniz ses.Tak tak tuk tuk sesler.

    Ürünü bimekse mi götürmem gerekiyor ? Yoksa Arena Bilgisayara mı yollamam gerekiyor ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpaybursa -- 3 Mayıs 2010; 11:24:04 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpaybursa

    Arkadaşlar bende 1,5 ay önce bimeksten "Seagate 2 TB Ext. 3,5" Expansion " aldım. Dikkat 2TB. Aldığım gün, pc den arşivimi bu hdd e kopyaladım. O zaman bu tıkırtı sesi yoktu. Aradan 1,5 ay geçti hiç pc ye bağlamamıştım.Lazım olmadı.Az önce taktım aman allahım o ses. Sizlerin tarif ettiğiniz ses.Tak tak tuk tuk sesler.

    Ürünü bimekse mi götürmem gerekiyor ? Yoksa Arena Bilgisayara mı yollamam gerekiyor ?



    ya çalışıyorsa sesi ne yapacaksın?bozulacak mı demek bu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yotota Colorra


    quote:

    Orijinalden alıntı: alpaybursa

    Arkadaşlar bende 1,5 ay önce bimeksten "Seagate 2 TB Ext. 3,5" Expansion " aldım. Dikkat 2TB. Aldığım gün, pc den arşivimi bu hdd e kopyaladım. O zaman bu tıkırtı sesi yoktu. Aradan 1,5 ay geçti hiç pc ye bağlamamıştım.Lazım olmadı.Az önce taktım aman allahım o ses. Sizlerin tarif ettiğiniz ses.Tak tak tuk tuk sesler.

    Ürünü bimekse mi götürmem gerekiyor ? Yoksa Arena Bilgisayara mı yollamam gerekiyor ?



    ya çalışıyorsa sesi ne yapacaksın?bozulacak mı demek bu?


    Kullanalım mı diyorsun sen şimdi arkadaşım. Bozulursa hiç iyi olmaz. Yarısına yakını dolu çünkü.

    Diğer arkadaşlarında fikirlerini almak istiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpaybursa -- 3 Mayıs 2010; 12:15:48 >




  • bendede 1.5 tb freegate var 8 aydır çalışan alet gitti takur takur sesler yapmaya başladı ve tanımıyor artık windows ,kablo felen de değiştirdim tanımadı gene , segate manager kurdum partion yok format atman gerekli diyor .test drive dediğindede servis gerkli diyor vatan bilgisayara gitmek şart oldu ,
    gitti 1 yıllık emeğim diskte kurtaramazlar mı acaba?
  • Bu Saegateye dava açmak lazım insanları mahvetmiş
  • Electroworld de 1.5tb XS e-sata vardı, ona bakmanı öneririm.. bracket ve esata kablosuyla 199dan satılıyordu, şu anda kaldı mı bilmiyorum..
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.