Şimdi Ara

^^ SE Xperia Neo l 1 GHz l 3.7'' l 8 Mp l HDMI Out ^^ (317. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20.371
Cevap
32
Favori
813.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 315316317318319
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sirius_black

quote:

Orijinalden alıntı: solventh

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dandini

Class 2_8gb // Class 6_8gb // Class 10_16 gb // Hafıza kartlarının test değerleri.

^^ SE Xperia Neo l 1 GHz l 3.7'' l 8 Mp l HDMI Out ^^ ^^ SE Xperia Neo l 1 GHz l 3.7'' l 8 Mp l HDMI Out ^^ ^^ SE Xperia Neo l 1 GHz l 3.7'' l 8 Mp l HDMI Out ^^

yabancı forumlarda hep neonunkinin class 10 olduğunu söylüyorlar. ama şimdi baktığımda net resmi bi laf göremedim.

arkadaşlar ne class 10'u allah aşkına, kartın üzerine baksanıza, 2 yazıyor üzerinde. yuvarlak içerisinde minicik yazan rakam cartın class seviyesini gösterir. class 2 ile yüksek çözünürlüklü video oynatması zaten mümkün değil. HD ve Full HD videolar için en az class 4 önerilir.

emin konuşmadım zaten 'farkındaysan'. adamlar hız konusunda konuşurlarken aklımda öyle kalmış. genelde neonunki zaten çok hızlı tarzı laflar söylediklerinden aklımda öyle bir düşünce oluşmuş ben de olayın ayrıntısına inmemiştim. üzerinde yazdığını bile bilmem.. ama daha demin baktığımda hiçbi yerde neo daki 8 gb c2 dir diye bi ibare bulamadım. hiçbi yerde yazmaması garibime gitti.

ben de zaten yabancı forumlarda yazanı eleştirmiştim, senin yazdığını değil.. uzakları aramaya gerek yok, telefonun arka kapağını açıp kartın üzerine bakın, kartı çıkarmaya bile gerek yok, minicik bir yuvarlak içerisinde 2 yazıyordur.

evet bende ilk kutudan teli çıkardığımda sim kart takarken sd nerdeydi diye baktım. sd yi sökmeden üzerinde yuvarlakla 2 işareti görülüyor. en ucuz olanı koymuşlar içerisine.

• quote:

Orijinalden alıntı: mutluerol

peki şebeke üzerinden görüntülü görüşme yapılabilen bir program varmı? direkt şebeke üzerinden görüntülü görüşme yeni güncelleme ilede yapamadığımıza göre? yoksa program varsada aynı programın karşıdaki kişinin de telefonunda kurulumu olması gerekiyor böylemi yani?

ön kameranın olup şebeke üzerinden görüntülü görüşme yapılamaması s.e ye yakışmayacak yazılım hatassı olsa gerek? başka ne ki?

görüntülü konuşmayı bu kadar gözümüzde büyütmeyelim. Kaç kişi kullanıyor acaba türkiye de şu anda merak ediyorum. hem ücretli hem şebeke bazlı. Bunun yerine skype den konuşabiliyoruz bu telefondan. Bu bile yeterli benim için. Bilgisayarın yanındaysan droidcam programı sayesinde telefonu web cam olarak kullanabiliyosun.

• quote:

evet bende ilk kutudan teli çıkardığımda sim kart takarken sd nerdeydi diye baktım. sd yi sökmeden üzerinde yuvarlakla 2 işareti görülüyor. en ucuz olanı koymuşlar içerisine.

eğer sadece sd nin class 2 olmasından kaynaklanıyosa hd video oynatamaması, bizim için iyi bir haberdir. class 10 bir kart alıp hd video oynatabiliriz. Bence sorun sd karttan dolayı kaynaklanıyor. Sonuçta telefon hd 720p çekim kalitesine sahip. 720yi kayıt edebilen bir donanıma sahip bir cihaz 720p oynatmaya yetebilecek bir donanıma da sahip demektir. Benim görüşüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

quote:

Orijinalden alıntı: SiLGEC

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SiLGEC

quote:

wotanserver nasıl rom indiriyoruz ve telefona nasıl atıyoruz?

Telefonunuzun versiyonu nedir? Root, bootlock işlemi yaptınız mı?

versiyonum 2.3.3 rootladım telefonu.
    4.0.2 versiyonunu yükleyipp root etmek istiyorum.

4.0.2 derlemesi 2.3.4'e ait. Pc companion ya da wotan ile güncellerseniz root silinir. İşlemleri baştan yapabilirsiniz.

en son sürümü yüklemek istiyorum. wotanserverdan nasıl indiricem? üye de oldum ama indiremedim.

Programını indirdiniz mi? Forumdaki diğer Neo başlığında ayrıntılı açıklama var.

• quote:

Orijinalden alıntı: thebaronoflao

quote:

peki şebeke üzerinden görüntülü görüşme yapılabilen bir program varmı? direkt şebeke üzerinden görüntülü görüşme yeni güncelleme ilede yapamadığımıza göre? yoksa program varsada aynı programın karşıdaki kişinin de telefonunda kurulumu olması gerekiyor böylemi yani?

ön kameranın olup şebeke üzerinden görüntülü görüşme yapılamaması s.e ye yakışmayacak yazılım hatassı olsa gerek? başka ne ki?

görüntülü konuşmayı bu kadar gözümüzde büyütmeyelim. Kaç kişi kullanıyor acaba türkiye de şu anda merak ediyorum. hem ücretli hem şebeke bazlı. Bunun yerine skype den konuşabiliyoruz bu telefondan. Bu bile yeterli benim için. Bilgisayarın yanındaysan droidcam programı sayesinde telefonu web cam olarak kullanabiliyosun.

niye büyütümücem kardeşim koymasaydı o zaman kamerayı oraya :) aniden görüntü gerekti ne yapcan? taahhüt etmişse kamerayı oraya koymuşsa olacak. olur değilmi abi ? :) zor gibi gerçi yeni günceleme ile bile düzelemediğine göre.

• quote:

quote:

quote:

niye büyütümücem kardeşim koymasaydı o zaman kamerayı oraya :) aniden görüntü gerekti ne yapcan? taahhüt etmişse kamerayı oraya koymuşsa olacak. olur değilmi abi ? :) zor gibi gerçi yeni günceleme ile bile düzelemediğine göre.

SE'nin öyle bir taahhüdü yok ki. yani "ey vatandaş, ben bu ön kamerayı şebeke üzerinden görüntülü konuşma için koydum" dese sonuna kadar haklısın.

• donanımsal bir şey galiba 3g den görüntülü görüşme, mesela iphone dada yok, garip ama olması lazım, kaç senelik telefonlarda bile var bunlarda yok, 2000 tl veriyorsun iphone a ama 3g görüşme yok, garip bence, teknolojinin nimeti bu bence, ha kullanılıyormu belki çok az, çoğu kimse hiç kullanmıyor, ama olsa iyi olurdu...
  • senkronizasyonu kapattığım halde galeride facebook albümlerim gözüküyor sizde de öyle mi arkadaşlar ?
  • quote:

quote:

peki bu droidcam programını nasıl kullanıyoruz biraz yardımcı olabilirmisin arkadşım

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dandini

Class 2_8gb // Class 6_8gb // Class 10_16 gb // Hafıza kartlarının test değerleri.

^^ SE Xperia Neo l 1 GHz l 3.7'' l 8 Mp l HDMI Out ^^ ^^ SE Xperia Neo l 1 GHz l 3.7'' l 8 Mp l HDMI Out ^^ ^^ SE Xperia Neo l 1 GHz l 3.7'' l 8 Mp l HDMI Out ^^

yabancı forumlarda hep neonunkinin class 10 olduğunu söylüyorlar. ama şimdi baktığımda net resmi bi laf göremedim.

arkadaşlar ne class 10'u allah aşkına, kartın üzerine baksanıza, 2 yazıyor üzerinde. yuvarlak içerisinde minicik yazan rakam cartın class seviyesini gösterir. class 2 ile yüksek çözünürlüklü video oynatması zaten mümkün değil. HD ve Full HD videolar için en az class 4 önerilir.

emin konuşmadım zaten 'farkındaysan'. adamlar hız konusunda konuşurlarken aklımda öyle kalmış. genelde neonunki zaten çok hızlı tarzı laflar söylediklerinden aklımda öyle bir düşünce oluşmuş ben de olayın ayrıntısına inmemiştim. üzerinde yazdığını bile bilmem.. ama daha demin baktığımda hiçbi yerde neo daki 8 gb c2 dir diye bi ibare bulamadım. hiçbi yerde yazmaması garibime gitti.

ben de zaten yabancı forumlarda yazanı eleştirmiştim, senin yazdığını değil.. uzakları aramaya gerek yok, telefonun arka kapağını açıp kartın üzerine bakın, kartı çıkarmaya bile gerek yok, minicik bir yuvarlak içerisinde 2 yazıyordur.

sen diyince açıp baktım ve gördüm zaten..

• quote:

quote:

eğer sadece sd nin class 2 olmasından kaynaklanıyosa hd video oynatamaması, bizim için iyi bir haberdir. class 10 bir kart alıp hd video oynatabiliriz. Bence sorun sd karttan dolayı kaynaklanıyor. Sonuçta telefon hd 720p çekim kalitesine sahip. 720yi kayıt edebilen bir donanıma sahip bir cihaz 720p oynatmaya yetebilecek bir donanıma da sahip demektir. Benim görüşüm.

sorun neo dan kaynaklanmıyor. işin ilginç tarafı class 2 kartların 2 mb/s hızında olduğunu yazıyor wikipedia. ama ben 5000 kb/s lik hızı çoğu kez gördüm dosya kopyalamalar esnasında. 2 mb 2048 kb/s eder.. buna göre class 4 olması lazım bu kartın..

her neyse senin dediğine gelince.

neo kendi codec ini kullanıyor videoyu oluştururken. ve bu codec de standart bi codec (h264 mp4 vs..) olduğundan her yerde oynar. yüklediğiniz bazı filmler neo nun desteklemediği codec leri kullanıyor çoğu zaman. filmi ripleyenler kafalarına göre codec seçip bilgisayarda desteklenen codeclere uyumlu olmaya çalıştıklarından olay cebe gelince patlıyor. yani olay neo da değil olay android de. windows a nasıl codec pack yüklüyorsanız android e de eklemeniz gerek ki oynatsın. az biraz google yaptım ama pek kurulabilecek codec pack tarzı bişeye rastlayamadım. cepte film izlemek gibi bi derdim de olmadığından konunun ayrıntısına inmiyorum..

• quote:

quote:

quote:

quote:

SE'nin öyle bir taahhüdü yok ki. yani "ey vatandaş, ben bu ön kamerayı şebeke üzerinden görüntülü konuşma için koydum" dese sonuna kadar haklısın.

sony cebi tanıtırken görüntülü konuşma değil görüntülü sohbet (ingilizcesi chat) diyerek ayrımı yapıyor. aslında doğru anlatıyor ama konuya hakim olmayan biri görüntülü konuşmayla görüntülü sohbet lafını aynı sanarak olaya atlıyor.. :] böylece tuzağa da düşmüş oluyor hafiften..

• quote:

Orijinalden alıntı: Blind Evil

Arkadaşlar biraz önce XDA'da gördüm:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1320350

Xperia telefonları root etmek için basit bir yöntem. 2.3.4 son çıkan romda root edilebiliyormuş. Ben 2.3.3 olan versiyon ile denedim. 2 dkda root yapılabiliyor.

Arkadaşlar telefonu üstteki şekilde rootladım. Bendeki versiyon 2.3.3. Yeni güncellemeyi pc üzerinden yaparsam root gidecek. Peki bunun haricinde veri kaybım olacak mı? Silinen başka şeyler olur mu? Yoksa sadece root mu silinmiş olacak? Ya da, dün akşam gözükmüyordu ama olur da güncelleme bulursa telefonu wi-fi üzerinden direkt güncelle desem root iptal olur mu?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Circles

inşallah mesaj simgesinde 1 yazması, cevapsız çağrı olmadığı halde ekranda gözükmesi ve widget eklememe sorunu düzelmiştir...

walla o sorun bende hiç olmadı, enteresan...

Bende dün oldu hocam ama bug şeklinde oldu, 1 dakika kadar sonra kendisi gitti..
  • Selam arkadaşlar, ya kendiliğinden internete, facebook'a bağlanıp kontör yiyor 3g yi nasıl kapatabilirim bulamadım, lütfen acil yardımcı olurmusunuz??
  • bende 2 3 4 e güncelledim ve root yaptım.amacım gereksiz kaldırılamayan uygulamaları kaldırmak fakat yukarıda dendigi gibi remover programları bu işlemi yapmıyor nasıl yapacagız kaldıracagız bu golf vb.programları root yaptıktan sonra ?teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonyagaa

Selam arkadaşlar, ya kendiliğinden internete, facebook'a bağlanıp kontör yiyor 3g yi nasıl kapatabilirim bulamadım, lütfen acil yardımcı olurmusunuz??

ayarlar/kablosuz özelliği ve ağlar/mobil ağlar/veri etkin kutucuğunun işaretini kaldır tamamdır ayrıca ana ekrana bir vidget koyup bu durumu kısadan çözebilirsin dilediğin zaman tek dokunşla aç kapa yapmak için bunun içinde vidgetlardan veri trafiğini koy tamamdır
  • Çok şükür, sonunda güncelleme yayınlanmış!
  • quote:

Orijinalden alıntı: blue_key

quote:

Orijinalden alıntı: sonyagaa

Selam arkadaşlar, ya kendiliğinden internete, facebook'a bağlanıp kontör yiyor 3g yi nasıl kapatabilirim bulamadım, lütfen acil yardımcı olurmusunuz??

ayarlar/kablosuz özelliği ve ağlar/mobil ağlar/veri etkin kutucuğunun işaretini kaldır tamamdır ayrıca ana ekrana bir vidget koyup bu durumu kısadan çözebilirsin dilediğin zaman tek dokunşla aç kapa yapmak için bunun içinde vidgetlardan veri trafiğini koy tamamdır

dediğinizi yaptım işlem tamamdır, ama ana ekrana vidget nasıl koyulur bilmiyorum artık uzun yoldan hallederiz Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: aytacsaka

quote:

Orijinalden alıntı: Blind Evil

Arkadaşlar biraz önce XDA'da gördüm:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1320350

Xperia telefonları root etmek için basit bir yöntem. 2.3.4 son çıkan romda root edilebiliyormuş. Ben 2.3.3 olan versiyon ile denedim. 2 dkda root yapılabiliyor.

Arkadaşlar telefonu üstteki şekilde rootladım. Bendeki versiyon 2.3.3. Yeni güncellemeyi pc üzerinden yaparsam root gidecek. Peki bunun haricinde veri kaybım olacak mı? Silinen başka şeyler olur mu? Yoksa sadece root mu silinmiş olacak? Ya da, dün akşam gözükmüyordu ama olur da güncelleme bulursa telefonu wi-fi üzerinden direkt güncelle desem root iptal olur mu?

Ben pc companion güncelledim hiç bir veri ve ayar kaybı olmadı

• 
Sayfa: önceki 315316317318319
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.