Şimdi Ara

SD-MMC MİNİ SD KART SORUNLARI VE ÇÖZÜMLERİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
2
Favori
288.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bende bi başlık açmıştım ama cevap veren olmadı. Benim 4Gb SD kartım var. Yazma koruma kilidi düştü ve kilitli kaldı. Şuan açıp okuyor ama değişiklik yapamıyor karta. Ne yapmalı?
  • Selam..Arkadaşlar size bir sorum olacak.Bilen arkadaşlar ilgilenirse memnun olurum.Bende N73 ME var ve şu an telefonun son versiyonu yüklü.4 GB toshiba sd kart aldım fakat hafıza kartı bozuk diye uyarı veriyor.Sonra biçimlendirmeye çalışıyor fakat bir saniye sonra duruyor.Bilgisiyarda fat ve fat32 ile formatladım.Denedim yine olmadı.Bilgisiyar kartı görüyor ve normal bir şekilde çalışıyor.Başka bir N73 te formatlamaya çalıştım onda da olmadı.Yardımcı olursanız çok makbule geçecek.
  • arkadaşım,o dediğinin kenarında lock işareti olması lazım,onu off konumunma getir,biçimlendirme koruması kalkar
    quote:

    Orjinalden alıntı: alicatak

    Selam Arkadaşlar,Nokia N73 telefonuma 1GB miniSD Twinmos marka kart aldım,Almaz olaydım.Sürekli sorun veriyor.Şuanki sorunu telefon hafıza kartını görmüyor.Bilgisayarıma taktığımda Sandisc kart okuyucu var biliyorsunuz Adaptörü ile beraber takılıyor bilgisayar görüyor.İçerisindeki bilgilere ulaşabiliyorum,içerisindeki bilgileri resim,müzik vs.bilgileri kopyalayabiliyorum ancak kartı biçimlendir dediğim zaman disc yazma korumalı diyor.Bu arada ben bu ürünü teknosa'dan almıştım.Aynı sorun birkere daha olmuştu teknosa'dan bir arkadaş kartı aldı laptop'taki kart okuyucuya taktı yanılmıyorsam (Hp) kartı biçimlendir dedi ve biçimlendirdi.Daha sonra N73'e takarak ben tekrar hafıza kartını biçimle dedim ve düzeldi.Şuan N73'üm hafıza kartını göremediği için biçimleyemiyorum.Nedir ya bu Twinmos'tan çektiğim.Zamanında ben N73'ü alırken hafıza kartı vermiyorlardı.Şimdi 1Gb MiniSD Kingston verdiklerini duydum hediye.Biz gittik parayla bula bula Twinmos aldık keşke kingston veya sandisc alsaydım.Bu arada benim evdeki kart okuyucu (sandisc)neden bu miniSD'yi biçimlendirmez inanın anlayamadım.Yarın ilk işim teknosaya gidip laptopa hafıza kartını takıp biçimlendirmek.Eğer biçimlerse sorun sizce ne olabilir.Bendede kart okuyucu var neden biçimlemiyor.MiniSd'nin adaptöründe lock düğmesi var onuda aşağı çekip tekrar biçimle dedim nafile.Neyse yarın görüceğiz bakalım ne olucak.İnşallah teknosa geri alır Twinmosu'da yerine kingston veya sandisc alırım şimdi sıra teknosa fişini aramaya geldi bakalım nerde bulucağız:))Neyse başınızı ağrıttım kusura bakmayın cevaplarını bekliyorum.iyi günler..




  • Arkadaşlar dediklerinizin hepsini denedim.Bir de mini sd kartın kendisinde değil adaptöründe kilit var.Malum telefona adaptörsüz taktığımız için kiliti açmak veya kapamak diye birşey sözkonusu değil.Başka bir telefonda da denedim.Yine de teşekkür ederim.
  • hafıza kartı neden bozulur, kapasitesine kadar yüklenip bir daha açılmayan kart nasıl formatlanır . ??

    bu konuların bir püf noktası yok mudur arkadaşlar, sonuçta kartta fiziksel bir hasar yok. ama bilgisayar görmüyor , yada görüyor " önce bu kartı biçimlendirmeniz lazım " diyor , biçimlendir deyince de dakikalarca uğraşıp ya başaramıyor , yada biçimlendirme işlemi kilitleniyor.
    benim 512 lik kart bir kullanımdan öbürüne , arada hiç macera yaşamadan öldü giti , gıcır gıcır kart. bunu canlandırmanın bir yolu olmalı, temas noktalarına elektrik falan verip resetlesek olmaz mı :)
  • Arkadaşlar A-DATA 4 gb Adaptörlü miniSD kart aldım SD kart adaptörü ile Laptopta ve fotoğraf makinesinde tanıtamıyorum.. görünmüyor yardım ederseniz sevinirim....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tongir

    Arkadaşlar A-DATA 4 gb Adaptörlü miniSD kart aldım SD kart adaptörü ile Laptopta ve fotoğraf makinesinde tanıtamıyorum.. görünmüyor yardım ederseniz sevinirim....

    şifre vardır belki
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kesbi

    Bende bi başlık açmıştım ama cevap veren olmadı. Benim 4Gb SD kartım var. Yazma koruma kilidi düştü ve kilitli kaldı. Şuan açıp okuyor ama değişiklik yapamıyor karta. Ne yapmalı?

     SD-MMC MİNİ SD KART SORUNLARI VE ÇÖZÜMLERİ
    Hocam senin o resimdeki sarı tırnak kırıldı sanırım. O tırnağın işlevi teyp kasetindekinin aynısı bir anahtar veya switch değil. Aynı büyüklükteki bir plastik parçayı böyle yapıştırabilirsen sorun çözülür sanırım.




  • Merhaba Arkadaslar Benimde Bir Sorunum Var mmc 128 mb kartım var kart 128 iken neden sadece 121 mb kullanabiliyorum bunu 128 mb olarak kullanamazmıyım 127 126 -- 7 mb yok telefonda ufak gibi gözüksede bazı zamanlar cok işimize yarıyor yardimci olursaniz cok sevinirim
  • sana sunu soyluyum ki bilenlere danıs
  • arkadaşlar benim ilginç bir sorunum var. 8gb sdhc kartım var ve "avi" formatında bi video yükleyince geri silinmiyor. başka bir bilgisayarda silinebiliyor. ama benim pc de silinmiyo.

     SD-MMC MİNİ SD KART SORUNLARI VE ÇÖZÜMLERİ
  • Merhaba,

    sony fotoğraf makinemde kullandığım hafıza kartımda problem var ve birtürlü verileri alamadım.

    kartın tipi micro m2 ama makineye memory stick pro adaptörüyle takıp kullanıyorum. dün hafıza kartını adaptörüyle birlikte bilgisayara taktım ve kartı okuyamadı, hiçbirşey takılmamış gibi davrandı. sonra tekrar foto makinesine taktım ve yine kartı tanımadı "re-insert the memory stick" hatasını verdi.

    bunun sonucunda da sorunun hafıza kartında mı, adaptöründe mi bunu öğrenmek için yeni bir 1gb'lik adaptörü ile birlikte hafıza kartı aldım ve eski kartı yeni adaptöre taktım yine aynı hatayı aldım. yeni kart eski adaptör ile sorunsuz çalışıyordu. bu durumda sorunun kesin olarak kartta olduğunu anlamış oldum.

    peki ben şimdi bu kartı nasıl okutacağım :( bilgisi olan varsa lütfen yardım etsin içinde önemli veriler vardı..
  • arkadaşlar merhaba. eski 6600 telefonumda mevcut bilgileri yeni sd hafızası olan tel e aktarmak istiyorum. ama sd adaptör tel uymadığından dolayı sıkıntı yaşıyorum. acaba sd kart için mmc adaptör mevcutmudur biliyomusunuz. veya başaka bir çözüm öneriniz varmı?
    teşekkürler
  • benim de telde kullandığım bi micro sd kartım vardı fotoğraf çekmek için fotoğraf makinasına taktım sonra fotoğrafları bilgisayara aldım tele taktım gördü sonra bi foto daha almak için taktım bilgisayar o dakkadan sonra kartı okumadı başka okuyucularda denedim gene okumadı foto. makinası da kart hatası verdi tele takınca da kartın takıldığını anlıyor fakat kartı görmüyor. kartta fiziksel bi hasar yok sorun ne anlamadım ?
  • arkadaşlar... bende markasız 1 gblık bir micro sd card var telefon için geçen gün bir şekilde bozuldu teleonda ve bilgisayarda görmüyor başka telefonlarda da okumadı sizce bu sorunu nasıl halledebilirim?
  • hafıza kartını bilgisayarda formatladım telefona takınca formatlanması gerekiyor dedi. Birkaç defa denedim aynı. Fat32 ile formatladım aynı. En son hp usb disk storage format tool programı ile formatladım düzeldi. Belki tesadüf belki alakalı bu sorunla karşılaşanlar bir deneyin derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeil -- 26 Haziran 2010; 17:09:26 >
  • arkadaşlar Nokia E72 telefonum var..hafıza kartı cok doluydu...baya bişeyler sildim...telefonu bilgisayara depolama modunda bağladığımda HAFIZA DURUMU ALINAMIYOR diye bir ileti cıkıyor. ama başka modda( Pc suite veya görüntü aktarmada) bağlanıyo...format,bicimlendirme felan attım ama hala düzelmedi sorun ne olabilir acaba?
  • Yenı aldıgım fotograf Makınesıne Hangı kartı takarsam takayım . bu kart kullanılamaz hatası alıyorum . bır cok kartı taktım calısmadı . ve bu kart kullanılamaz hatası aldım .class 2 taktım aynı hata. 720 p kyt yapn bır makıne. sızce hata sebebı nedır . acıl bılgılerınızı beklıyorum . ona gore cıhazı ıade edecegım ? . amerıkadan alındı urun .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahenkstyle -- 19 Aralık 2010; 19:31:37 >
  • benim sorunum bira farklı 4 gb se kartımın kilidi kırıldı. içindekileri görebiliyorum. ancak veri kaydı yapılamıyor, yazmaya karşı korumalı uyarısı geliyor. nasıl çözebiliriz.


    teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.