Şimdi Ara

Scooter almak istiyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    4 yıllık Asya 125 T kullanıcısıyım. 2005 model motosikletim 19000 km de. Çok iyi bakamadığım için de sanırım ömrünü doldurmak üzere. Akü şarjlamasını tam olarak yapmıyor, yakıtı zengin yakıyor falan. Niyetiim Ocak ayında yeni bir motosiklet almak.

    Aklımda iki model var.

    Kymco Agility City 125

    http://www.kymco.com.tr/html/agility125city.html

    Honda PCX

    http://www.honda.com.tr/teknik_detay.aspx?series=scooter-pcx

    Üst sınırım 6000 TL.

    Kullanım amacım esasen 6 - 20 km arasındaki mesafede git-gel yapmak olmakla birlikte uzun vadede 1-2 saatlik mesafelere de gitme niyetim var. Benim için önemli olan yakıt tüketimi ve sürüş rahatlığı. Şu anki motorumla 20 km yol gittiğimde kalçalarımda ağrı oluyor. Kymco düşünmemin nedeni büyük lastikli olması ama hava soğutma olması ve enjeksiyon olmaması düşündürüyor. PCX istememin nedeni de harika bir tasarımı olması, su soğutma ve enjeksiyon olması.

    Tabii ki bunlar dışındaki önerilerinize de açığım. 6000 TL ye kadar olmak şartı ile 2. el de olabilir.

    Şimdiden teşekkür ediyorum.

    Edit: Anlatım bozukluğu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theFaLLeN -- 18 Kasım 2012; 10:42:21 >







  • İkiside çok iyi seçim olmuş ama;
    büyük teker farkı çok iyide, Honda pcx'nin güzelliği ve şıklığı bambaşka.
  • Bütçeniz müsaitse tartışmaşız honda daha şık fakat zaten 125lik bi motordan inmişşiniz kendi kendinize bu motorlardan sıkılmayacağınızın garantisini verebilirmisiniz.Ben olsam yeterli deneyimimde varken 2.el maxi scooterlara yönelirdim.Oyumu yamaha xmax 250den yana kullanıyorum :D...
    Edit:Fizzynin şuan kampanyası var telefonuma mesaj gelmiş 3.550 tl koruma demiri hediye bi tanesini 30bin kilometre kullandım paket servisde.Motor hala sıfır gibi ve motora yapmadığımız eziyet kalmıyordu.Bakıyorumda beyaz renk ve beyaz granaj renginde çanta ile harika duruyor fiyatıda çok uygun çarşı pazar gezmeleri için 2. motorumun bu olmasını isterdim :))) ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vlkndnmz -- 20 Kasım 2012; 5:05:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vlkndnmz

    Bütçeniz müsaitse tartışmaşız honda daha şık fakat zaten 125lik bi motordan inmişşiniz kendi kendinize bu motorlardan sıkılmayacağınızın garantisini verebilirmisiniz.Ben olsam yeterli deneyimimde varken 2.el maxi scooterlara yönelirdim.Oyumu yamaha xmax 250den yana kullanıyorum :D...
    Edit:Fizzynin şuan kampanyası var telefonuma mesaj gelmiş 3.550 tl koruma demiri hediye bi tanesini 30bin kilometre kullandım paket servisde.Motor hala sıfır gibi ve motora yapmadığımız eziyet kalmıyordu.Bakıyorumda beyaz renk ve beyaz granaj renginde çanta ile harika duruyor fiyatıda çok uygun çarşı pazar gezmeleri için 2. motorumun bu olmasını isterdim :))) ...

    Aslında düşündüğüm bir modeldi. Ama X-Max 250 mı X-City 250 mi ikileminden çıkamamıştım ve bütçem uygun değildi. Şu anda bütçem uygun ama bu iki model arasında teknik detaylarda görünenler dışında nasıl bir fark vardır hiç bir motosiklet servisi açıklama yapamadı.
    Fizzy dediğiniz yer neresidir? Link varsa incelemek isterim. Motorumun beyaz olmasını istiyorum zaten. Hatta beyaz olmayacaksa hiç olmasın modundayım :)
    Teşekkür ederim cevabınız için.




  • Hondanın fizzy marka scooterundan bahsediyorum.Bakmanızda fayda var sorunsuz bi makine.Son süratı 100kmh.Ön arka kampana fakat balataları çok iyi kolay kolay bitmiyor.Motor çok iyi gitmiyor fakat sorunsuz ve rahat bi scooter.Hiç bi parçası eskimiyor yani paket servisde kullandığımızı kaldırımlardan zıplatıyor yağmur,çamur,kar demeden kullanıyorduk.En ufak bi parçası bile paslanmadı scooterun.Genelde motoru alır almaz egzoz parçaları eskimeye paslanmaya boyası solmaya başlar o kısımlar bile tertemiz kalıyordu.Motor okadar sert ve yoğun kullanılmasına rağmen her çalıştırmada ilk günkü gibiydi bilmiyorum düşünürmüsünüz fakat hondanın sitesinden diğer teknik özelliklerini incelemede fayda var.Bence beyaz rengi beyaz granajlı çantayla beraber çok güzel duruyor.Hiç benzin yakmıyor hani vericeğiniz o 3.500 tlnin (plaka masrafları dahilmi bundan emin değilim :d ) Her kuruşunu fazlasıyla size geri vericeğinden eminim.Fakat performans olarak çok şey beklemeyin

    Xciting gelince.Arkadaşa almayı düşünüyorduk bayiye gittik ve vay be dedik gerçekten tank gibi bi scooter.Fakat biraz daha piyasa araştırması yapmaya karar verdik ne yazıkki kullanan birini bulup görüşlerini alamadık

    Yamaha x-max e gelince bi arkadaşımda var bi süre maltepe-bostancı yolunda beraber gittik gerçekten deli gibi gidiyor.Performansı çok iyi kaliteli bi motosiklet sonuçta yamaha amma velakin bu scooter hakkındada pek bişe söyleyemicem.Hiç kullanma şansım olmadı ne yazıkki umarım kullanan arkadaşlar size yardımcı olurlar.

    Kişişel fikrim 125likden inip aynı hacimde bi motora tekrar binmezdim (fikir vermesi açısından fizzyden bahsettim)
    Büyük ihtimal xciting xmax arasında kalırdım.
    Ama her ne kadar xcitingnin heybetine hasta olsamda sırf yamaha olduğu için gider xmaxi alırdım :).Şuan hyousung gt250r nin heybetine hasta olup honda cbr 250r almam gibi :D söyleyebilceklerim bu kadar.

    Edit:Xcitingden bahsediyordum ben kymconun :)) xcityden değil yanlışlık olmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vlkndnmz -- 20 Kasım 2012; 11:08:00 >




  • Teşekkür ederim gayet aydınlatıcı olmuş. Gideceğim mesafe çoğunlukla çok kısa olacağı için ve alacağım Japon/Kore malı 125/150 lik scooter benim emektar Asya'dan daha performanslı olacağı için hacim yükseltmeyi çok düşünmüyordum fakat X-City, Xmax çok güzel motorlar, ikinci ellerini ciddi düşünüyorum. 2012 Motofuar'da ne kadar scooter varsa bindim. Aklım 4 modelde kaldı ama sıfırları pahalı benim için. (Xciting 250, X-City, Xmax ve Burgman 200)
    Fizy çok güzelmiş, fiyatı da çok uygun. Bu kadar dayanıklı olabileceği de gelmemişti aklıma. Bunu da listeme alıyorum.
  • theFaLLeN kullanıcısına yanıt
    Bende 2013 model 2446 km de X-Max 400 var satıyorum. Almadıysanız hala yada düşünürseniz :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Berkchkan

    Bende 2013 model 2446 km de X-Max 400 var satıyorum. Almadıysanız hala yada düşünürseniz :D

    Henüz almadım fakat 400 lük düşünmüyorum açıkçası, yakıt tüketimi ve fiyatı günde 12-20 km gitmek için fazladır sanıyorum.
  • theFaLLeN kullanıcısına yanıt
    Yakıt konusunda kesinlikle az yaktığını söyleyebilirim size . Fiyat konusunda bütçenizi bilmiyorum ama bu paraya değer bir motor emin olabilirsiniz.

    50 TL lik benzin ile 375 KM iyi bence
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.