Şimdi Ara

Scooter alacam iki model arasında kaldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
7.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba scooter almaya karar verdim. Kullanım amacım şehir içi ulaşım işe git gel ve hafta sonlarıda şehir dışına gezmeye gitmek. Benim için yakıt tasarrufu önemli, şu iki model arasında kaldım. Biri honda PCX (125cc su soğutmalı max hız:105 km/sa yakıt sarfiyatı:2,4 litre/100km). Diğeride Kmyco dink200i (174cc su soğutmalı max hız: 120km/sa yakıt sarfiyatı: 3,3 litre/100km). Ben ilk defa motor alıcam pek anlmıyam biriyim. Bu ikisi arasında nasıl seçim yapıcam bilemedim biri daha tasarruflu diğeri daha güçlü eğer kaliteli markalardan bunlara benzer özellikleri olan motorlar varsa önerebilirsiniz ama öncelikli tercihim bu ikisi arasından seçim yapmaya yardımcı olmanız.

• PCX.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pcx sizi üzmez
  • hocam PCX iyidir. Honda'dan şaşma
  • teşekkür beyler ben şuna takılıyorum. Birkere etraftan duyduğum kadarıyla kmyco ile honda arasında pek kalite farkı yok. PCX 11,3 beygir, Dink 200i 15,2 beygir, kullanan arkadaşlar söylesin iki kişi binsek 160-170 kilo toplam PCX yukuşta çekmeye zorlanırmı? Birde tam olarak kaç basıyor, yani ben izmirliyim hafta sonu selçuğa kuşadasına filan giderim en azından 115-120 basmak isterim yolda ama yakıt sarfiyatıda önemli oda aklımı PCX ten yana çeliyor. Bunların dışında anlayanlar ne tür farklılıkları var bu ikisinin sürüş konforları nasıl?
  • PCX yokuşta sizi zorlamaz. PCX'in yapacağı çok çok 100 km/s'dir. Ben olsam tercihimi Kymco'dan yana kullanırdım. Fakat Dink değil de Agility 200 veya people 200 bakardım. Yoğun olarak şehir içinde kullanacaksanız büyük jantları ile daha konforlu bir sürüş sağlar. Hem de aşağı yukarı PCX ile aynı fiyata daha performanslı bir scooter alırsınız. Yakacağın yakıt ekstradan 1-1.5 litre artar. Bence değer, sabah akşam üstünde kalmayacağına göre yakıt seni üzmez. Tabi artçınla birlikte yakıt tüketiminde ufak bir oynama olabilir, o değerleri tuturamayabilirsin. PCX bence fiyatını hak etmeyen bir scooter. Eğer ilk motosikletin ise 2.el almanı tavsiye ederim.
  • İlk motorum olacak ama 2. el fiyatlarına bakındım, sıfırı 6200 sen 2. eli en düşük 5000 ve baya km yapmış oluyor. Saten motordan anlamadığım için kazık yiyebileceğimi ve sürekli bana sıkıntı çıkarma ihtimalni göz önüne alınca sıfır almak çok daha mantıklı. Ayrıca önerdiğin motorlar hava soğutmlı. Ben su soğutmalı istiyorum. Büyük jantların ne tür avantajları oluyor?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 scooter arasında kaldım
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Honda pcx candır fakat kymco dink te yabana atılacak bir motor değil taş gibi motordur.

• Büyük lastik ebatları çukur ve tümseklerde daha fazla konfor sunar. Ayrıca viraj kabiliyeti daha iyidir. İlla su soğutmalı olsun diyorsan Dink bakabilirsin. Biraz daha bütçeni arttırıp Aprilia Scarabeo 200 veya SYM HD 200 de bakabilirsin. Scarabeo 200 de eco modu da var. Yakıt tüketimi o kadar aşırı değil. Söylediğim modeller şehir dışında seni daha fazla tatmin eder, artçı ile kullanıma daha uygundur. Bence PCX'e o kadar para verme. Hem daha performanslı hem daha konforlu bir scooter'a sahip olabilirsin. Ayrıca PCX'de arka frenler kampanadır. Diğer söylediğim scooterlerda disk/disk şeklindedir. Sahiplerine saygı duyarım fakat 6200 lira vereceğim scooterda kampana fren istemem.
  • HD 200 de kampana ve şekli güzel değil ama bu Scarabeo 200 fena değilde bu markayı tanımıyorum. Nasıldır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikaptan

HD 200 de kampana ve şekli güzel değil ama bu Scarabeo 200 fena değilde bu markayı tanımıyorum. Nasıldır?

Aprilia İtalyan markasıdır. Ülkemize ferco motor getiriyor. Kullanıcıları çok memnun, performanslı bir scooter. Dezavantajı sele altı bagajı düşüktür, parça fiyatları diğerlerine göre biraz fazladır. Fakat öyle uçurum yoktur. İnternet de incelemeleri mevcut, bakabilirsiniz. Son hız 140-145 yapanlar var. Sürekli 100 üstü gitmedikçe ortalama bu şekil yakar.http://www.yakittuketimi.net/aprilia-scarabeo-200/

• Bu iyimiş, yakıtıda çok fazla değil, gücüde yeterli, tekerlerde büyük. Bu olabilir fakat başka önerilerinizde varsa değerlendireyim çünki bunun fiyatı biraz fazla geliyor bana.
  • ilk motorunuzsa ikince el bi kanuni alın gitsin
  • pcx in tek olumsuz tarafı sele altı bagajı ufak full face kask sığmıyor onun harici kusursuz motor yakıtı ergonomisi vs bu fiyat aralığının lideri pcx dir
  • SYM gts 250 evo i bunada bak istersen kore malı kullananlar kalitesinden çok memnun sahibinden .comda 2-3 yaş aralığında ki ikinci elleri 6500 liradan başlıyor
  • Çin malı veya 2. el almaya düşünmüyorum, yolda beni bırakırsa, anlamadığım bir problem çıkarırsa verdiğim para boşa gitmiş demektir. evo 250i de beni aşar, hem parası hem kalıbı neticede yeniyim.
  • çin malı motorlara canavarmış gözüyle bakmayın, parça kalitesi kötü olabilir ama motoru üzmediğiniz sürece oda sizi üzmez.

iki motor arasındada tabiki honda derim. honda piyasaya hakim var özellikle parça sıkıntısı yaşamazsın
  • Elimdeki motoru bi şekilde satarsam, kesinlikle PCX alırdım.

• Pcx in arka freninin kampana olması lastiklerinin ince olması ve ıslak zeminde kayması, uzak yolda rüzgardan çok sarsılması gibi özellikler beni o scooter dan soğuttu.
  • Motor üstünde gelipte ıslak zeminde kaymayan lastik bu düzeydeki motorlarda yok sanırım. Ben araştırırken kymco agility city 125'lerin orijinal lastiklerinin çok kaydığını öğrendim mesela. İnce olmasının dez avantajı var mı bilmiyorum ama AEA çok dengeli bi motor olduğunu söylüyor.
    Bu klasmanda rüzgar alıp sallanmayan motor yoktur heralde.

Disk/disk olmasını herkes ister mutlaka bu fiyatta bir motorun ama bunda komple bir fren sistemi varmış, adı bilmem ne.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARBE -- 7 Nisan 2013; 16:26:29 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.