Şimdi Ara

SCIROCCO (64. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.608
Cevap
20
Favori
271.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Liste fiyatı 137 bin tl sana 106 bin tl ye veriyorlarsa kaçırma. İkinci olarakta euro6 motor var okadar abartıldığı gibi yakmıyor ha sen basarsan ki bu arabada malesef basıyorsun gaza :) yakar ama normal kullanımda 6.3 lt ortalama tüketim gördüm istanbul - kırklareli arasında hızda 120-140 km/h tabi iyice araştır sonra bana sövme az yakmıyor diye ben kendi kullanımımı söylüyorum benim aracımda 2016 DSG Allstar
  • 2013 DSG scirocco yakıt tüketimi:

70 km -----
    80 km -----
    90 km -----
    100 km ---
    110 km ---
    130 km ---

günlük kullanım =
    YouTube
    SCIROCCO | şehiriçi/ şehirdışı/ gazlamada yakıt tüketimi
    https://youtu.be/U8XZgabh9v4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SolidWorks Eğitmeni -- 25 Mart 2017; 20:9:25 >

• servetbugra kullanıcısına yanıt
    uzun yolda 8 litre yakıyor
    şehir içi - şehir dışı karma 11 litre yakıyor.

5.depomu fulledim ortalamam bu şekilde benim.

DSG 2012 160HP
  • quote:

Orijinalden alıntı: solidworks izmir

2013 DSG scirocco yakıt tüketimi:

70 km ----- https://youtu.be/vFsrigdx_dk
    80 km ----- https://youtu.be/MEvtYA6KvzA
    90 km ----- https://youtu.be/0bPIqgvwnlY
    100 km --- https://youtu.be/kmQAKUxCRcU
    110 km --- https://youtu.be/JqPIw-Stiaw
    130 km --- https://youtu.be/XDBgIkpT5eo

günlük kullanım = https://youtu.be/U8XZgabh9v4

+200 km yakıt tüketimi eklenmiştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: sadistica

DSG 2012 160HP

biraz fazla sanki aynı model 160 bg manuel stok var bende de

Şehir içi 8-8,5 şehir dışı uzun yol 120km ortalama hız ile 6-6,5 yakıyor. genel ortalamam 7,5 civarı
  • quote:

Orijinalden alıntı: TremoR666

quote:

DSG 2012 160HP

Şehir içi 8-8,5 şehir dışı uzun yol 120km ortalama hız ile 6-6,5 yakıyor. genel ortalamam 7,5 civarı

dsg olduğu için fazla yaktığını düşünüyorum. Şehir dışında 180-140 arasında kullanıyorum
  • quote:

quote:

quote:

DSG 2012 160HP

dsg olduğu için fazla yaktığını düşünüyorum. Şehir dışında 180-140 arasında kullanıyorum

130 dan sonra zaten yakıt emisyonu bir anda uçuyor. O zaman gayet normal değerleriniz :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

DSG 2012 160HP

130 dan sonra zaten yakıt emisyonu bir anda uçuyor. O zaman gayet normal değerleriniz :)

bende bir türlü geçmeyen balans sorunu var sende nasıl?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

DSG 2012 160HP

bende bir türlü geçmeyen balans sorunu var sende nasıl?

Bi ara sağa çekme yapıyordu 1 2 kere balansa soktum sonra düzeldi şuan herhangi birşey yok.

• Arkadaşlar Golf TSI 140 dsg'den Scirocco'ya geçiyorum, sanırım 150 dsg olabilir manuel yok 2016larda bu güçte. Golften gerek vites tepkileri, direksiyon hissi (Golfün direksiyon bilgisayar oyunu konsolu gibiydi) gerek süspansiyon, genel olarak daha spotif bir araç aldığımı varsayıyorum karşılaştırabilir misiniz? Bir de manuel severim Golf DSG biraz sıkıcı geldi doğrusu, geç tepki veriyor, otomatik sonuçta... Scirocco'da DSG davranışı farklı mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hışthışt

Arkadaşlar Golf TSI 140 dsg'den Scirocco'ya geçiyorum, sanırım 150 dsg olabilir manuel yok 2016larda bu güçte. Golften gerek vites tepkileri, direksiyon hissi (Golfün direksiyon bilgisayar oyunu konsolu gibiydi) gerek süspansiyon, genel olarak daha spotif bir araç aldığımı varsayıyorum karşılaştırabilir misiniz? Bir de manuel severim Golf DSG biraz sıkıcı geldi doğrusu, geç tepki veriyor, otomatik sonuçta... Scirocco'da DSG davranışı farklı mı?

merhaba hocam şimdiden hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin.

Sorularınıza bir nebze olsun yardımcı olmaya çalışayım. Manuel scirocco var diye biliyorum yeni kasalarda belki bayinin elinde yoktur. Eğer İstanbul gibi bir şehirde iseniz dsg den vaz geçmeyin derim. Ama daha küçük trafiği az bir şehirde iseniz kesinlikle manuel tercihiniz olsun. Direksiyon ve süspansiyon çok sert gelicektir ilk başlarda. Heleki en ufak bir çukurdan geçerken tok diye bir ses duymanız ilk başlarda can sıkıcı olacaktır ama zamanla alışacaksınız. Ön kısım size inanılmaz büyük gelecek çok ferah gelecek. Arkadakiler için de tam tersi olacaktır. Daha klostrofobik bir alan camların küçük olması alanın daha dar olmasından kaynaklı olarak. Eğer fazla arkadaşınız varsa sürekli arabaya 3 4 kişi binecekseniz sürekli arkadakilerin inip binmesinden canınız sıkılabilir :D bir başka konu da kapıyı açıp üstünden tuttukları için camın sürekli el izi olması :) camın üst çıtası olmadığından o kısımda sürekli bir el izi oluşturuyor. golf ile scirocconun dsg ler birebir aynı diye biliyorum fakat bg yüksekliğinden size daha atik gelebilir. Benim aracım manuel ve gücün benim kontrolümde olası kadar güzel bir zevk yok. Umarım yardımcı olabilmişimdir eksiklerim olabilir kusura bakmayın.

• quote:

quote:

Arkadaşlar Golf TSI 140 dsg'den Scirocco'ya geçiyorum, sanırım 150 dsg olabilir manuel yok 2016larda bu güçte. Golften gerek vites tepkileri, direksiyon hissi (Golfün direksiyon bilgisayar oyunu konsolu gibiydi) gerek süspansiyon, genel olarak daha spotif bir araç aldığımı varsayıyorum karşılaştırabilir misiniz? Bir de manuel severim Golf DSG biraz sıkıcı geldi doğrusu, geç tepki veriyor, otomatik sonuçta... Scirocco'da DSG davranışı farklı mı?

merhaba hocam şimdiden hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin.

Sorularınıza bir nebze olsun yardımcı olmaya çalışayım. Manuel scirocco var diye biliyorum yeni kasalarda belki bayinin elinde yoktur. Eğer İstanbul gibi bir şehirde iseniz dsg den vaz geçmeyin derim. Ama daha küçük trafiği az bir şehirde iseniz kesinlikle manuel tercihiniz olsun. Direksiyon ve süspansiyon çok sert gelicektir ilk başlarda. Heleki en ufak bir çukurdan geçerken tok diye bir ses duymanız ilk başlarda can sıkıcı olacaktır ama zamanla alışacaksınız. Ön kısım size inanılmaz büyük gelecek çok ferah gelecek. Arkadakiler için de tam tersi olacaktır. Daha klostrofobik bir alan camların küçük olması alanın daha dar olmasından kaynaklı olarak. Eğer fazla arkadaşınız varsa sürekli arabaya 3 4 kişi binecekseniz sürekli arkadakilerin inip binmesinden canınız sıkılabilir :D bir başka konu da kapıyı açıp üstünden tuttukları için camın sürekli el izi olması :) camın üst çıtası olmadığından o kısımda sürekli bir el izi oluşturuyor. golf ile scirocconun dsg ler birebir aynı diye biliyorum fakat bg yüksekliğinden size daha atik gelebilir. Benim aracım manuel ve gücün benim kontrolümde olası kadar güzel bir zevk yok. Umarım yardımcı olabilmişimdir eksiklerim olabilir kusura bakmayın.

Rica ederim çok sağol bilgiler için... manuel konusunda çok haklısın ama dsg ile bağladım olayı, 2016 150bg manuel olmadığını zannediyorum, saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hışthışt -- 15 Nisan 2017; 18:24:56 >

• Tekrar merhaba, Scirocco'culara bir sorum var: 2016 Scirocco 1.4TSI 150 dsg'lerde Sportline'ı Allstar'dan nasıl ayırdederiz? Bir iki kriter verir misiniz? Jant boyu? Koltuk desen/yapısı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hışthışt -- 16 Nisan 2017; 21:56:33 >
  • TremoR666 kullanıcısına yanıt
    ustasını bulamadım denizlide araba gram keyif vermiyor.
  • hışthışt H kullanıcısına yanıt
    ben içine dışına bakmazdım direk ruhsata bakardım
  • quote:

ustasını bulamadım denizlide araba gram keyif vermiyor.

Gram keyif vermiyor derken? Bir arıza mı var?

• hışthışt H kullanıcısına yanıt
    jantlar eskimiş biraz eğrilmiş titreme yapıyor.
    lastikler sıfır balans tutmadı
  • sadistica kullanıcısına yanıt
    Malesef Doğuş'taki orjinal jantlar son derece pahalı, replika falan da ben cesaret edememiştim Golf'te, 18inç jant istiyordum. Belki güvenilir hesaplı bir jant önerisinde bulunur birileri burada. Yeni arabada 18 jant var ama kışın daha küçük ve dar lastik kullanılması öneriliyor sanırım, gelecek kış janta ihtiyaç olabilir. Umarım halledersiniz çünkü araba ÇOK zevkli bir araba bence bugün kullanabildim.
  • Arkadaşlar nurtopu gibi diyemesekte, orta yaşlı sayılırım çünkü, yeni bir Scroccocunuz oldu. Araba harika. Golf TSI 140bg'den gelen birisi olarak belirli tecrübeleri paylaşmak isterim.. Golf Tsi da çok iyi bir araba, fakat spor bir araç değil, bence bir aile/konfor arabası olarak tasarlanmış. Alacak herkesin bunu bilmesi gerekir, ben yanlış kafayla yaklaştım araca mesela. Golf sonuçta 'sportif' imajlı bir araba, son dönemde bu imajdan biraz uzaklaşıldığını düşünüyorum, ama bu yine de böyle. Bence TSI'a 140 vs beygir otobanda şehirlerarası hızlı ulaşım için konulmuş, Almanların meşhur otobanları için, bizimkiler de iyi şimdi elbette. Araçla 140 kilometre'den sonra muhteşem bir sürüş yaşayabilirsiniz, motorun gücü biraz kesildiğinde, . Aman yapmayın sürat falan demeyeceğim beyhude olur, o zaman zaten gidin 105-110 beygir neyse dizel alın onlar da gayet güzel gidiyor, illa Golf alacak olsam şimdi öyle yapardım kendi ihtiyaçlarım açısından düşününce. Ama araba 140 yada 150 beygir, spor araba sayılır, ne biçim gider, uçarım kaçarım bununla diye yaklaşırsanız, o beygirleri nereye koyacağını bilemeyebilirsiniz, çünkü tedirgin ediyor insanı ve bazı koşullarda tehlikeli de olabilir.
    İki aracı TAMAMEN farklı yerlere koyuyorum, Schirocco inanılmaz güven veriyor agresif kullanımda, benzin parasını düşünen kişi almamalı çünkü araç basmak için tahrik ediyor insanı. Bu arada yetişkin bir adamım, yollarda saçma sapan hareketler yapıp hem kendini hem başkasını tehlikeye atmayı asla önermiyorum, ama gerçekçi olmak lazım ki konuştuğumuz şeyin bir anlamı ve faydası olsun.
    Bu iki aracın sevenlerine, meraklılarına, ve benden daha iyi bilenlerine saygısızlık etmek istemem. Bunlar uzman görüşü değil, şahsi düşüncemi ve tecrübemi paylaşmak istedim

Neticede bu araçla ( 1.4 TSI 150bg ) mutlu bir balayı ilk günü yaşıyorum, umarım ilelebet değilse de uzun süre mesut oluruz buradaki herkese aynı mutluluğu dilerim, saygılar.

• quote:

Arkadaşlar nurtopu gibi diyemesekte, orta yaşlı sayılırım çünkü, yeni bir Scroccocunuz oldu. Araba harika. Golf TSI 140bg'den gelen birisi olarak belirli tecrübeleri paylaşmak isterim.. Golf Tsi da çok iyi bir araba, fakat spor bir araç değil, bence bir aile/konfor arabası olarak tasarlanmış. Alacak herkesin bunu bilmesi gerekir, ben yanlış kafayla yaklaştım araca mesela. Golf sonuçta 'sportif' imajlı bir araba, son dönemde bu imajdan biraz uzaklaşıldığını düşünüyorum, ama bu yine de böyle. Bence TSI'a 140 vs beygir otobanda şehirlerarası hızlı ulaşım için konulmuş, Almanların meşhur otobanları için, bizimkiler de iyi şimdi elbette. Araçla 140 kilometre'den sonra muhteşem bir sürüş yaşayabilirsiniz, motorun gücü biraz kesildiğinde, . Aman yapmayın sürat falan demeyeceğim beyhude olur, o zaman zaten gidin 105-110 beygir neyse dizel alın onlar da gayet güzel gidiyor, illa Golf alacak olsam şimdi öyle yapardım kendi ihtiyaçlarım açısından düşününce. Ama araba 140 yada 150 beygir, spor araba sayılır, ne biçim gider, uçarım kaçarım bununla diye yaklaşırsanız, o beygirleri nereye koyacağını bilemeyebilirsiniz, çünkü tedirgin ediyor insanı ve bazı koşullarda tehlikeli de olabilir.
    İki aracı TAMAMEN farklı yerlere koyuyorum, Schirocco inanılmaz güven veriyor agresif kullanımda, benzin parasını düşünen kişi almamalı çünkü araç basmak için tahrik ediyor insanı. Bu arada yetişkin bir adamım, yollarda saçma sapan hareketler yapıp hem kendini hem başkasını tehlikeye atmayı asla önermiyorum, ama gerçekçi olmak lazım ki konuştuğumuz şeyin bir anlamı ve faydası olsun.
    Bu iki aracın sevenlerine, meraklılarına, ve benden daha iyi bilenlerine saygısızlık etmek istemem. Bunlar uzman görüşü değil, şahsi düşüncemi ve tecrübemi paylaşmak istedim

Neticede bu araçla ( 1.4 TSI 150bg ) mutlu bir balayı ilk günü yaşıyorum, umarım ilelebet değilse de uzun süre mesut oluruz buradaki herkese aynı mutluluğu dilerim, saygılar.

Hayırlı olsun hocam Allah kaza bela vermesin. Güle güle kullanın inş.

• 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.