Şimdi Ara

SCIROCCO (24. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.610
Cevap
19
Favori
275.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: DYNAUDIO
    İmza atılmıştır arkadaşlar... Yarın akşama evime arabamla dönüyorum inşallah...

Hayırlı olsun.

Orijinalden alıntı: TorwaK

quote:

Hayırlı olsun.

Teşekkürler Torwak,darısı tüm sevenlerinin başına...
  • cok guzel super bir arac yapmis vw yahu bir gun araba surerken yanimdan gecen bir sirocco ya hayran sekilde bakarken kaza yapicam bi yerden para ciksada bende alsam bir tane. siroccosu olanlara imrenerek bakiyorum her daim
  • APP plaka konusunda bilgisi olan varsa aydınlatabilirmi? Tek farkı bold yazı ve plaka çerçevesi beyaz diye biliyorum. Bu plakalar trafik tescillimi? Zira forumlarda birçok kişi mühürsüz kullanıyor. Bunun cezası büyük bildiğim kadarı ile.

APP plaka konusunda bilgisi olan varsa aydınlatabilirmi? Tek farkı bold yazı ve plaka çerçevesi beyaz diye biliyorum. Bu plakalar trafik tescillimi? Zira forumlarda birçok kişi mühürsüz kullanıyor. Bunun cezası büyük bildiğim kadarı ile.

yıllardır app kullanırım, hiç bir problemi olmadı, bir farkıda diğer plakadan daha hafif..
    AUDİ a3 amalfi beyaz 1.4 140 TFSI COD Stronic ambition + zenon plus ön-arka full led + advance paket+iç aydınlatma paketi+alçaltılmış şasi+spor süspansiyon+altı düzleştirilmiş tiptronik 3 kollu deri direksiyon+yer tasarruflu stepne + siyah spor koltuklar+mmi+ drive select+ 225/45/17 7,5j (06 ocak 2014 teslim)
  • quote:

Orijinalden alıntı: must_be

quote:

APP plaka konusunda bilgisi olan varsa aydınlatabilirmi? Tek farkı bold yazı ve plaka çerçevesi beyaz diye biliyorum. Bu plakalar trafik tescillimi? Zira forumlarda birçok kişi mühürsüz kullanıyor. Bunun cezası büyük bildiğim kadarı ile.

yıllardır app kullanırım, hiç bir problemi olmadı, bir farkıda diğer plakadan daha hafif..

Must_Be ilk alırkenmi app istedin yoksa daha sonradanmı kendin yaptırdın?
    Senin plakalarda mühür varmı?
  • Arkadaşlar hepinize çok acil bir sorum olacak, akşam 5 e kadar herkesin yorum yapmasını rica ediyorum. Dün aracın işlemlerini halletmek üzere doğuşa gittiğimde aracıma oturdum. Fakat aracın kornasının sanki tam sağlıklı çalışmadığını düşünüyorum. Bunu oradaki ustaya ve yetkililere söyledim, şu olaya bir bakın müdahale edin diye. Biraz önce aradım yok abi o öyle tüm araçlarda diye cevap verdiler.

Sizden ricam şu : Direksiyon simidini saat 9u çeyrek geçecek şekilde tutun ve sadece başparmaklarınızla abartı basmamak şartı ile korna çalmaya çalışınız. Tam bu tarif ettiğim yerden basmaya çalıştığınızda bazen baskı basıncı yeterli oluyor korna çalıyor bazende daha sert bir şekilde aynı noktaya basmak gerekiyor. Bu sizin araçlarınızda da böylemi?

Aracın kornası çalışıyor kornada bir problem yok göbekten basıldığında da, saat 3 ve 9 noktalarındanda basıldığında çalıyor ama direksiyon simidi kavranmışken parmak basıncı yetmiyor gibime geldi. Acaba bu mevcut aracın direksiyonunda bir hata mı var? Yoksa sizin araçlarınızda da durum bu şekildemi?

Akşama teslim almaya gideceğim, bu konu kafama takıldı. Yorumlarınız lütfen...
    Hatta aracınıza ulaşabilecek bir yerde iseniz sizden ricam tarifimdeki gibi korna çalmak üzere arabaya binmeniz olacaktır. Somut bir yoruma ihtiyacım var.

• quote:

Sizden ricam şu : Direksiyon simidini saat 9u çeyrek geçecek şekilde tutun ve sadece başparmaklarınızla abartı basmamak şartı ile korna çalmaya çalışınız. Tam bu tarif ettiğim yerden basmaya çalıştığınızda bazen baskı basıncı yeterli oluyor korna çalıyor bazende daha sert bir şekilde aynı noktaya basmak gerekiyor. Bu sizin araçlarınızda da böylemi?

Sorun yok, dediğiniz gibi kornayı çalmak için biraz baskı uygulamak gerekiyor.

quote:

Sorun yok, dediğiniz gibi kornayı çalmak için biraz baskı uygulamak gerekiyor.

Sağolasın Torwak ;)

• quote:

quote:

quote:

Hayırlı olsun.

hayırlı olsun kardeşim, kazasız belasız sürüşler dilerim.
    AUDİ a3 amalfi beyaz 1.4 140 TFSI COD Stronic ambition + zenon plus ön-arka full led + advance paket+iç aydınlatma paketi+alçaltılmış şasi+spor süspansiyon+altı düzleştirilmiş tiptronik 3 kollu deri direksiyon+yer tasarruflu stepne + siyah spor koltuklar+mmi+ drive select+ 225/45/17 7,5j (06 ocak 2014 teslim)
  • quote:

quote:

quote:

Must_Be ilk alırkenmi app istedin yoksa daha sonradanmı kendin yaptırdın?
    Senin plakalarda mühür varmı?

ilk plaka çıkarken bayiye app istiyorum diyorsun, ekstra 100tl veriyorsun ve orjinal mühürlü geliyor

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cptdr

Selamlar,

Yarindan itibaren ben de sizin gruba dahil olacagim 2010 model 1.4 122 hp sportline alarak... Arac bulundugum sehrin disinda, baska bir ilde ve 10 gundur galeride beni bekliyor.(Islerim yuzunden gidemem, plaka isleri vs yuzunden.)

Araci teslim alirken nelere dikkat etmem gerekir? 10 gundur galeride beni bekleyen bir arac, donanim degisikligi yapmislar midir, kilometresi kac olmalidir, kullanilmis midir, carpik cizik varsa rotus yapilmis midir, ben farkedebilir miyim, bir checklistim olmali midir? gibi bir yigin soru var kafamda. Cok araba kullandim, esiminki dahil ama hepsi hazirdi. :) Simdi ilk kez bir 0 arac ediniyorum ve varsa bilgi paylasiminiz bana cok yardim olacaktir.

Simdiden tesekkurler.

hayırlı olsun arkadaşım, Allah kaza bela vermez inşallah , yolun açık olsun,
    sana tavsiyem 122 hp yerine 160hp alman yönünde, bende senin gibi düşünüyordum ilk başlarda 122hp sipariş bile etmiştim ama şimdi iyiki 122 lik almamışım. ama karar senin tabiki, şunu hatırlatmak isterim muazzam bir dış görünüşün altında 122hp ufak kalır, aracı alınca anlıyacaksın etrafındaki sürücüler hepsenden bişeyler bekliyorlar sende onlara 122 ile bişeyveremezsen olan scirocconun imajına olur.
    gelelim aracı teslim almana; halı paspas, 2 adet sustalı anahtar, deri el kitapçığı, full +full trafik seti; içerisinde yok yok olacak( içerisinde bazılarının birkaçşey koyuyorlar ucuz olsun diye onu alma) , yangın söndürme tüpü alabilirsen iyi olur, araç showroomda beklediği için tozu alınırken çizikler meydana gelmiş olma ihtimali olabilir eğer varsa bayiden ziebarttan boya koruma yaptırt yoksa almam de, plakanı app yaptırt ki plakalık takmadan yapıştırabilesin. plakanı bayinin servisi varsa orada yapıştırtabilirsin ( çift taraflı bant ve yanılmıyorsam 3m siyah cam silikonu ile) aracının ön koltuk kızaklarını ve bagaj kapı fitillerini sprey ile yağlatabilirsin , ruhsattaki şasi ve motor no ile aracının motoru ve camının üzerindeki numara birebir tutsun, lastikleri michelin yaptırtabilirsen iyi bir iş yapmış olursun zira süpansiyonlar sert olduğu için michelin gibi yumuşak bir lastikle dengeleyebilirsin, bridgestone ise biraz daha sarsabilir, full+full kaskoya 1000tl civarı ver fazlası çıkarsa verme( daha önce bi yazı yazmıştım dynoaudio ya onu oku kasko hakkında).
    bildiklerim bunlar şimdiden hayırlı olsun.

Tesekkurler must_be yararli bilgilerin icin. Bayi cok iyi cikti, sagolsunlar her konuda yardimci oldular, bir dedigimi iki etmediler, isteklerimi yerine getirdiler. Gelelim 400 km. lik donus yolunda dikkatimi cekenlere; bir kere alet bariz dikkat cekici, cunku her sollayan aracin icindeki kafalar bana donuk. :) Hadi onu anladik, bir de sol seritten 100 km hizla tin tin giderken dikizde gordugum, hizla yaklasan araclara ne demeli? saga cekip yol veriyorum, aa bakiyorum adam yavaslamis o da sag seride gecmis yavastan geliyor arkamdan. Bu bir degil iki degil 3 degil cok oldu, tesaduf olamaz. Bir sure arkada yol aldiktan sonra yavastan hizlanip yadan geciyorlar inceleyerek yine :D

Sol seritten 100-120 km hizla giderken hic selektor yemedim, saygi gostergesi olsa gerek :P

Benzin istasyonunda durdum, yan tarafta renault satis-servis var, cikti hemen iki gomlekli kravatli eleman, geldiler, durdular, dolandilar, baktilar, bakiyorum ben de napiyorlar diye.. Biri aciklamasini yapti :" Bizim yeni megane coupe leri bunlara cok benzetiyorlarmis da bir bakalim dedik, alakasi yok!" Gururum oksandi tabi.. :)

Diger benim icin onemli bir konu da yakit harcamasi: 400 kim.lik sehirler arasi yolda fazla hiz yapmadim 6.2 l/100km tutturdum. Istanbul'da aksam saat 6 da E5 en kalabalik oldugu zamanda 25km. lik mesafede bu sefer harcamam 6.8 di. Sabah ise gelirken yine E5 ve sabah trafigi, dur kalklar, bilen bilir, 6.7 idi. Su an icin harika gozukuyor, ilerde diger gozlemlerimi de paylasirim.

Hepinize kazasiz, bol sciroccolu gunler..
    Even apart from the instability due to speculation, there is the instability due to the characteristic of human nature that a large proportion of our positive activities depend on spontaneous optimism rather than on a mathematical expectation.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hayırlı olsun.

hayırlı olsun kardeşim, kazasız belasız sürüşler dilerim.

Teşekkürler Must_Be

Bende sunrooflu, bi-xenon, ayna paketli, multimedia destekli aracımla aranıza katıldım. Nazar değecek diye geldim evin önüne parkettim. Bi-xenona hayran kaldım duruş ve dönüşlerde neredeyse 90 derece aracın sağını ve solunu aydınlatıyor. Yolda giderken selektör yapınca güneş doğuyor sanıyorsun, aynen fotokopi çeker gibi aydınlatıyor.Coming leaving home gerçekten güzel birşeymiş. Fakat sunroof beni hiç tatmin etmedi. Sunroof düşünen arkadaşlara şimdiden hiç meraklanmayın diyorum. 4cm açılıyor ve hiçte tatmin edici değil.

Anahtar üzerinde bagaj açma düğmesi olmasına rağmen aracın bagajının sadece içeriden açılabilmesi dezavantaj. RCD 510 tam bir şaheser olmuş, ama ses sistemi çokta iyi değil. Direk kol dayamanın altından usb belleğinizi takıyorsunuz, herşey ekranda.6 değil 60 CD changerda olsa bu keyfi veremezdi. Depo sıfır litreden 155 TL'ye doldu. İlk 3000 km 3000 rpm üzerine pek çıkmayacağımdan şimdilik performans deneyimlerimi yazamıyorum. Ama 140 lık eski golfümden ahım şahım iyi bir yanı yok. Ama yol tutuş 10 numara olmuş. Makinam yok en kısa zamanda arkadaştan alıp resimlerini paylaşırım. Allah herkese daha iyilerini nasip etsin. Önceki kasko indirimim devam ettiğinden %30 indirimden faydalandım. 798 TL tuttu. Aracın tamponunu deldirmedim. Plakayı 3M ile yapıştırdık gayet hoş durdu. Birde Park asistant çok hoşuma gitti. Kornanın ergonomisini pek beğenmedim

Soruları olan arkadaşlara yardımcı olabilirim. Bu tercihi yapmamda emeği geçen arkadaşlara teşekkürler.

• bende bugün 2010 1.4 tsi 160 hp beyaz aracımı teslim aldım.büyülendim adeta
  • Aramıza yeni katılan arkadaşlara hoşgeldiniz diyorum...Ben 4 aydır kullanıyorum aracı ve her koltuğa oturuşumda ilk günkü heyecenı yaşıyorum...Alan arkadaşlara tekrar hayırlı olsun, bence çok isabetli bir tercih bu makina; hem görüntü hem motor hemde konfor olarak...

Orijinalden alıntı: aghkzlkya

bende bugün 2010 1.4 tsi 160 hp beyaz aracımı teslim aldım.büyülendim adeta

Hayırlı olsun arkadaşım

Orijinalden alıntı: alibekir

Aramıza yeni katılan arkadaşlara hoşgeldiniz diyorum...Ben 4 aydır kullanıyorum aracı ve her koltuğa oturuşumda ilk günkü heyecenı yaşıyorum...Alan arkadaşlara tekrar hayırlı olsun, bence çok isabetli bir tercih bu makina; hem görüntü hem motor hemde konfor olarak...

Teşekkürler AliBekir...

quote:

ilk plaka çıkarken bayiye app istiyorum diyorsun, ekstra 100tl veriyorsun ve orjinal mühürlü geliyor

Must_be sana PM yolladım, kontrol edip döndersen sevinirim.
  • İçimizden birisi bir liste oluştursa kimlerde araç var ve hangi şehirlerdeyiz diye çok faydalı olacaktır. Hem bu sayede aynı şehirde olan arkadaşlarla tanışma fırsatımızda olmuş olur. İstanbul buluşmasına katılım konusunuda müsait oldukça değerlendirebiliriz. Ama önce listenin oluşturulması iyi olur. Bu konuda en eskilerden birisi sensin Torwak bu görev senin olsun ;)

quote:

quote:

Selamlar,

Yarindan itibaren ben de sizin gruba dahil olacagim 2010 model 1.4 122 hp sportline alarak... Arac bulundugum sehrin disinda, baska bir ilde ve 10 gundur galeride beni bekliyor.(Islerim yuzunden gidemem, plaka isleri vs yuzunden.)

Araci teslim alirken nelere dikkat etmem gerekir? 10 gundur galeride beni bekleyen bir arac, donanim degisikligi yapmislar midir, kilometresi kac olmalidir, kullanilmis midir, carpik cizik varsa rotus yapilmis midir, ben farkedebilir miyim, bir checklistim olmali midir? gibi bir yigin soru var kafamda. Cok araba kullandim, esiminki dahil ama hepsi hazirdi. :) Simdi ilk kez bir 0 arac ediniyorum ve varsa bilgi paylasiminiz bana cok yardim olacaktir.

Simdiden tesekkurler.

hayırlı olsun arkadaşım, Allah kaza bela vermez inşallah , yolun açık olsun,
    sana tavsiyem 122 hp yerine 160hp alman yönünde, bende senin gibi düşünüyordum ilk başlarda 122hp sipariş bile etmiştim ama şimdi iyiki 122 lik almamışım. ama karar senin tabiki, şunu hatırlatmak isterim muazzam bir dış görünüşün altında 122hp ufak kalır, aracı alınca anlıyacaksın etrafındaki sürücüler hepsenden bişeyler bekliyorlar sende onlara 122 ile bişeyveremezsen olan scirocconun imajına olur.
    gelelim aracı teslim almana; halı paspas, 2 adet sustalı anahtar, deri el kitapçığı, full +full trafik seti; içerisinde yok yok olacak( içerisinde bazılarının birkaçşey koyuyorlar ucuz olsun diye onu alma) , yangın söndürme tüpü alabilirsen iyi olur, araç showroomda beklediği için tozu alınırken çizikler meydana gelmiş olma ihtimali olabilir eğer varsa bayiden ziebarttan boya koruma yaptırt yoksa almam de, plakanı app yaptırt ki plakalık takmadan yapıştırabilesin. plakanı bayinin servisi varsa orada yapıştırtabilirsin ( çift taraflı bant ve yanılmıyorsam 3m siyah cam silikonu ile) aracının ön koltuk kızaklarını ve bagaj kapı fitillerini sprey ile yağlatabilirsin , ruhsattaki şasi ve motor no ile aracının motoru ve camının üzerindeki numara birebir tutsun, lastikleri michelin yaptırtabilirsen iyi bir iş yapmış olursun zira süpansiyonlar sert olduğu için michelin gibi yumuşak bir lastikle dengeleyebilirsin, bridgestone ise biraz daha sarsabilir, full+full kaskoya 1000tl civarı ver fazlası çıkarsa verme( daha önce bi yazı yazmıştım dynoaudio ya onu oku kasko hakkında).
    bildiklerim bunlar şimdiden hayırlı olsun.

Tesekkurler must_be yararli bilgilerin icin. Bayi cok iyi cikti, sagolsunlar her konuda yardimci oldular, bir dedigimi iki etmediler, isteklerimi yerine getirdiler. Gelelim 400 km. lik donus yolunda dikkatimi cekenlere; bir kere alet bariz dikkat cekici, cunku her sollayan aracin icindeki kafalar bana donuk. :) Hadi onu anladik, bir de sol seritten 100 km hizla tin tin giderken dikizde gordugum, hizla yaklasan araclara ne demeli? saga cekip yol veriyorum, aa bakiyorum adam yavaslamis o da sag seride gecmis yavastan geliyor arkamdan. Bu bir degil iki degil 3 degil cok oldu, tesaduf olamaz. Bir sure arkada yol aldiktan sonra yavastan hizlanip yadan geciyorlar inceleyerek yine :D

Sol seritten 100-120 km hizla giderken hic selektor yemedim, saygi gostergesi olsa gerek :P

Benzin istasyonunda durdum, yan tarafta renault satis-servis var, cikti hemen iki gomlekli kravatli eleman, geldiler, durdular, dolandilar, baktilar, bakiyorum ben de napiyorlar diye.. Biri aciklamasini yapti :" Bizim yeni megane coupe leri bunlara cok benzetiyorlarmis da bir bakalim dedik, alakasi yok!" Gururum oksandi tabi.. :)

Diger benim icin onemli bir konu da yakit harcamasi: 400 kim.lik sehirler arasi yolda fazla hiz yapmadim 6.2 l/100km tutturdum. Istanbul'da aksam saat 6 da E5 en kalabalik oldugu zamanda 25km. lik mesafede bu sefer harcamam 6.8 di. Sabah ise gelirken yine E5 ve sabah trafigi, dur kalklar, bilen bilir, 6.7 idi. Su an icin harika gozukuyor, ilerde diger gozlemlerimi de paylasirim.

Hepinize kazasiz, bol sciroccolu gunler..

hayırlı olsun, aramıza hoşgeldin...
    122hp mi aldın? aldıysan lastik ebatların 205 55 R16 mı yoksa 225 45 R17 mi?

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.