Şimdi Ara

Schmidt: iPhone kullanıyorum ancak Galaxy S7 daha iyi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
2
Favori
1.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adam google da çalışıyor iphone kullanıyor nexus u övmek yerine samsung u övüyor tam anlamıyla fail

• quote:

Orijinalden alıntı: engurlu

Söylediklerine sahip olmak için İTunes gibi zırvaya ihtiyaç yok .. Mesela GOOGLE a girip aradığını yaz İNDİR de bitti olay.. Android başlı başına derya

Sorun çıkarmama olayına gelirsek te IOS kendisi sorun zaten.. Android gibi bir sistemin karşısında o kadar basit, o kadar ucuz ve kullanışsız ki insanın SYMBIAN a razı olası geliyor..

Ben legal yollardan olan içerikten bahsetmistim aslında.

Diyelim ki illegal yollardan içerik tüketmeyi de isin içine kattik.

Neden Google "Play Music", " Play Movies" vs gibi platformlari oluşturuyor? Android'in yaratıcılarının senin kadar kafaları basmiyor mu?

Demek ki var bir sıkıntı?

Bu arada ben iTunes den bahsetmedim. İTunes Store dan bahsettim. İkisi farklı şeyler.

İTunes Store'a zirva diyen adamla ne konuşulabilir ki? Ben de sacmaliyorum iste.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erasmus78 -- 25 Mayıs 2016; 23:27:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Söylediğine kendiside inanmıyor

• aslında 2 firmayı da batırmamış ortayı bulmuş...

• Evet tepeden baktığınızda gigaherzlerce işlemci, gigabytelarca ram, megapiksel megapiksel kamera, piksel piksel ekran her anlamda S7 üstün. Ama eline alıp kullandığında iş başka. Neden iPhone'u var; kullanması daha basit sonuca odaklı.. Neden S7 var, ayıp olmasın diye :) Samsung Note 4 ile androide sadece 7 ay dayanabildim. Telefonu aldıktan sonra 1 ay içinde yeni launcher satın alıp kurmak ihtiyacı hissettim.

Android özgürlükçü olduğu kadar kafa karıştırıcı. Bir iPhone'u elinize ilk aldığınızda daha hiç kullanmamış olsanız bile alışmanız çok kısa zaman alır. Herşey gözünüze sokulmuş durumdadır. Ama android öyle değil maalesef. Benim deneyimlerim bu şekilde.
  • Madem bu kadar IOS Android kavgası yapıyorsunuz, şirketlerin karakterleri tarafını da tartışın. Apple, çalışanını ve müşterisini köle gibi gören bir şirket. Ben söylerim onlar yapar, ben yaparım onlar alır!

• quote:

Orijinalden alıntı: rignac

Şu cehalete de bir cevap vereyim. Dokunmatik ekranlı yeni nesil akıllı telefonlar için işletim sistemini ilk Apple yazmıştır, tıpkı kişisel bilgisayarlar (PC) için yazdığı gibi. Google, iphone piyasaya çıktıktan sonra Apple'ın işletimim sisteminin açık kaynak kodlu bir kopyasını yapmış bu sebeple de Apple'la uzun süre mahkemelik olmuştur. Tabiki bilgiye erişim ve teknoloji artık bir sır olmadığı için iki sistem de kendilerini geliştirmişlerdir. Ancak ios eski sistem android gerçek sistem demek doğru değildir.
    quote:

Orijinalden alıntı: jupiterli61

stalker sallama ios isletim sistemi falan degil hayal dunyandan cik bildinin eski sistem nokianin cok gelismis marketi olan versiyonu hic ise yaramaz kendinizi kandiriyorsunuz sadece android gercek bir isletim sistemi

Dokunmatik ekranlı yeni nesil akıllı telefonlar için işletim sistemini ilk Apple yazmıştır diyorsun.Peki neye göre yeni nesil,kime göre yeni nesil?Sene 2004 ya da 2005 olması lazım.Renkli dokunmatik ekranlı 64 MB Ram'li HP'nin Windows Mobile işletim sistemli cihazını bizzat deneyimlemiştim.Nokia'nın cep telefonunda renkli ekran furyasını yeni yeni palazladığı dönemde Windows işletim sistemli bir cep cihazının büyüleyemeyeceği adam yoktu. iOS ya da iPhone neredeydi o zamanlar?Eminim rahmetli Steve'in aklının ucundan bile geçmiyordu o zamanlar böyle şeyler.Sırf elinize aldığınız ilk dokunmatik telefon iPhone diye herşeyi iPhone ile başladı zannetmeyin.Apple'ın açık kaynak kodlu bir kopyasını Android yapmıştır lafını da nereden tutsak bilemedim.Açık kaynak kodlu olan iOS değil Linux'dur.Android'de iOS'da Linux açık kaynak kodu üzerine şekillenmiş işletim sistemleridir.iOS bu şeklini kaynak kodunu kapatarak sürdürmüştür.Eğer açık kaynak kodlu olsaydı pekçok Android cihazda iOS'u çok çok daha iyi şekilde deneyimliyor olurdur.Mahkemelik olayda iOS ile Android arasında değil,Android ile Java arasında geçmiştir.Bunun sebebi de Android'in Java sanal makinesi üzerinde çalıştırılması ve Java'nın bundan herhangi bir maddi kazanç sağlayamamasındandır.Yani birşeyler okumuşsunuz,haberdar olmuşuz ama olayları birbirine hep yanlış bağlamışsınız.Hele bunu artılayanlar da ayrı bir facia olmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: broodofqueen

Evet tepeden baktığınızda gigaherzlerce işlemci, gigabytelarca ram, megapiksel megapiksel kamera, piksel piksel ekran her anlamda S7 üstün. Ama eline alıp kullandığında iş başka. Neden iPhone'u var; kullanması daha basit sonuca odaklı.. Neden S7 var, ayıp olmasın diye :) Samsung Note 4 ile androide sadece 7 ay dayanabildim. Telefonu aldıktan sonra 1 ay içinde yeni launcher satın alıp kurmak ihtiyacı hissettim.

Android özgürlükçü olduğu kadar kafa karıştırıcı. Bir iPhone'u elinize ilk aldığınızda daha hiç kullanmamış olsanız bile alışmanız çok kısa zaman alır. Herşey gözünüze sokulmuş durumdadır. Ama android öyle değil maalesef. Benim deneyimlerim bu şekilde.

Hani yaşlılarımız tuşlu telefondan başkasını kullanamaz ya işte bakıyorsun aynı yaş grubunda aynı teknolojik hayat içerisinde olmana rağmen bazı insanlara da bazı şeyler aşırı karmaşık geliyor.Olay bu bence.Yalnız nasıl ki basitliğinden tuşlu telefonlar sizi belli bir sınıra hapsediyorsa,iOS'da Android'e göre basitliğinden sizi pekçok nokta da sınırlıyor.Tabi siz bu sınırlar içerisinde kendinizi daha rahat ve mutlu hissediyorsanız söyleyecek birşey yok.Bu noktada en güzel örnek;can güvenliğini sağlamanın çok zor olduğu bazı insanların hapishanelerde misafir edilmesidir.Hollanda'da ırkçı bir politikacı vardı.O da müslüman saldırılarına karşı en korunaklı yer hapishane olduğu için adam hapishaneye yatmaya gidiyordu.iOS içinde durum budur

• Geçiniz . Kamerası ve pili demiş! doğru söylemiş. Gerçek kullanıcı deneyiminde iphone ile android mukayese edilmez.

Aynı ay içerisinde ;

2200TL ye samsung note 4
    2250TL ye İphone 6 aldım .

Şu anda Iphone sıfır fiyatında note 4 e yaklaşık 1000TL fark attı . 2. elde de yaklaşık 500TL fiyat farkı var .

Samsungun tek artısı kamerası .Onun haricindeki çoğu özellik kesinlikle iphone .

Bu arada belirtmek isterim ilk iphone telefonum .Bundan önce hep android kullandım .Bir sonraki telefonumda artık androidden uzak duracağım .

Android ilk 1 seneden sonra yavaşlamaya ,hatalara, takılmalara gebe bir sistem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CATBALCA -- 26 Mayıs 2016; 12:25:19 >
  • berkcombil B kullanıcısına yanıt
    Görende elindeki telefon ile Marsa gttin sanıcak . Bir üstteki yorumumu oku .Her iki telede sahibim.
  • Acıklamayı Yapan Fail Master olmus. Hata ustune Hata.
    (1) 2 telefon var ama google Nexus degil.
    (2) Iphone Kullanıyorum Samsung iyi o zaman onu kullan sadece,,
    (3) 1 telefon 2 isi birden yapamıyor demek istemis!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 26 Mayıs 2016; 12:59:06 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ne güzel ifade ediyor kendini, Apple çalışanlarına baskı yapmamalı söyledikleri de yanlış sayılmaz pil be kamerada iPhone plus serisi dışında yetersiz. Bende iPhone kullanıcısıyım ama gerçekçi bir kullanıcı

Orijinalden alıntı: CATBALCA

Görende elindeki telefon ile Marsa gttin sanıcak . Bir üstteki yorumumu oku .Her iki telede sahibim.

Ben olayı işlevsellik yönünden ele aldım sen sıfır değeridir,ikinci elde şu olmuştur bu olmuştura getirmişsin.Açık ve net yazıyorum,şu anda LG G4 veya muadili cihazlar dururken iPhone 5S'e 1200-1300 veren adam gümrükte mal müdürlüğüne getirilmelidir.Lakin vatandaş vereceği para ve ikinci el değerine bakarak cihaz aldığından,iPhone'unun 2 sene sonra alacağı güncellemeyle yavaşlayıp kötü bir pil performansına kavuşacağını,iTunes rezilliklerini görmezden geliyor.Alacağın android cihazın ileride kaybedeceği değer sana koyuyorsa bekle,fiyatı düşünce al.Ya da paralel ithalata yönlen.iPhone piyasaya kalite ve premium algısını yerleştirdiğinden sıfır ve ikinci elde böylesine pahalı.Başka bir numarası yok.Mars olayına gelince,aklıma rahmetli Fiko dayıyı getirdin.Sene 2011 olması lazım.Samsung'un Galaxy S2 ile ivme yakaladığı,rahmetli Steve'in 3,5 inch ekran kullanım için en idealidir diye Android'i taşladığı ve iFan'ların da bunu sonuna kadar savunduğu zamanlar.Dayı elinde 3310 takılıyor.Aslında durumu çok iyi,istese kralının kralını altın kaplamasını bile alır.Bu zenginliğe rağmen 3310'uyla gezmesini eleştirenlere cevap hazır.Bu telefon arıyor mu arıyor,mesaj çekiyor mu çekiyor.3 gün fişe takmadan çalışıyor mu,çalışıyor.Niye bi dünya para verip de dokunmatik telefon alayim.iPhone'cuların olay da budur işte.

• 2008 den beri sadece iPhone kullandım ama şu saatten sonra ben bile Samsung a geçmeyi düşünüyorum tasarım olarak özellikle s7 edge çok iyi ve androidin zamanla şişmesi vs bunlar fasa fisoymuş, kardeşim 2 yıla yakın note 4 kullanıyor, benim iphone 6 da yaşadığım sıkıntıları note 4 yaşatmadı. Sadık bi iphone kullanıcısı olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, iphone zaman zaman abartılıyor

Orijinalden alıntı: broodofqueen

Evet, kısmen haklısın. Herşeyin bir bedeli var. Ama hapishane örneği biraz abartı olmuş. kesinlikle tercih ve alışkanlık meselesi.

Geçen 6S+ sahibi bir arkadaş söyledi,şaka yapıyor sandım.Sen tut iTunes'dan telefona attığın resmi telefondan sileme.İlla yine bilgisayara bağlayıp iTunes üzerinden silecekmişsin.Anladık iTunes olmadan birşey yapamıyorsun bu cihazlarla tamam da,resim silememe olayı,komiklik mi desem ne desem bilemedim.Kendisi eski bir 5S kullanıcısı.6S+'a terfi etti.Var mı bir fark diyorum,kamera ve hız sadece.O da verecekleri güncellemelerle zamanla kaybolacak,eski 5S'im gibi yani demekten de çekinmedi.Tabi ekran büyümesi de çok iyi,keşke daha önceden olsaydı demeden geçemiyor.Eminim bunu söyleyen sadece o değil.Milyonlarca iPhone kullanıcısı vardır.Rahmetli Steve mezarında kaç tur atmıştır kim bilir?Tabi yeni güncellemeyi beğenmezsen önceki versiyonlara dönememe bir hapishanedir.iTunes'u yazdım,bu da bir hapishanedir.iTunes bağımlılığı zaten başlı başına bir hapishanedir.

• berkcombil B kullanıcısına yanıt
    Ya Allah aşkına android s7 ile s6 arasındaki fark ne ?

Telefonu amaç değil araç olarak kullanacaklar için Iphoneu tek geçerim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CATBALCA -- 26 Mayıs 2016; 15:06:37 >
    Telefon güncelleme işini ben artık bıraktım zaten. En güncelini değil, işime geleni alıyorum daha ucuza geliyor. Dediğin gibi, yeni yeni dedikleri birkaç makyaj(3D Touch), deniz bitti. Ben 5S'im ile mutluyum. Bir süre sonra 1300-1500 seviyesine düşünce 6'ya geçerim.. Ama diğer markalar da çok yaratıcı değiller hani.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.