Şimdi Ara

Schengen Vizesi Yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
2
Favori
739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Büyük sayılabilecek bir şirkette çalışıyorum. İş icabı Almanyaya gideceğim. Pasaportumu çıkarttım, lakin vize işleri sandığımdan da zor ve çok fazla evrak gerektiren bir işmiş. İlk defa yurtdışına gideceğim onu belirteyim ve ilk defa pasaport çıkarttım doğal olarak. Pasaport sıfır yani. Şimdi Almanyada gideceğim firma davet mektubu gönderdi benim adıma, 17.02.2017-17.02.2018 tarihleri arasında iş icabı gidip geleceğimi belirttiler mektupta. Pasaportumun geçerlilik süresi 17.02.2018. Şimdi sormak istediğim, vize işlemleri için salı günü İDATA ofisine gideceğim istanbul harbiyede. İstenilen evraklar arasında şu var;

Aşağıdaki bilgileri içeren Türkiye'deki işveren firmasının yazısı aslı:
    Başvuru sahibinin firmadaki görevi,
    Talep edilen vize süresi (birden fazla seyahat düşünülüyor mu?)
    Seyahatin amacı, hedefi ve süresi (firma, fuar adı belirtilmeli)
    Almanyadaki masrafların firma tarafından karşılanacağına dair teminat yazısı

Bu evrakta tarih olarak ne belirtmeliyim? Ben gideceğim ve geleceğim süreyi belirttim ama '14.03.2017 (bu tarihte uçacağım)-17.03.2017(bu tarihte döneceğim)', şöyle mi yazmalıydım davetiye mektubundaki gibi '17.02.2017-17.02.2018(birden fazla seyehat olacak gibisinden)'. Çünkü benim işim 3 günlük ama hazır çıkarmışken de 1 yıllık vize alayım.

Diğer sorum da hiç yurtdışına çıkmamış birine 1 yıllık vize verirler mi?

Schengen Vizesi Yardım

Lütfen konu hakkında bilen arkadaşlar yazsın, konu yoruma açık değil.

• pasaportunun geçerlilik süresi 17.02.2018 ise 6 aydan fazla vize vermezler. seyahat bitiminde pasaport sürenin en az 6 ay kalmış olması gibi bir şart var. keşke pasaportu almışken 10 yıllık alsaydın. sorun olabilir vize açısından

Bi de normalde ilk kez çıkan adama 1 yıl asla vermez almanya ama aracı şirketten dolayı pasaport süren de uzun olursa belki verebilir. ben ilk seferinde 3 aylık almıştım almanyadan
  • Hocam ilk işin pasaportun geçerlilik süresini uzattırmak olsun. 5 yıllık uzatma yapsan senin için daha iyi olur. Bu şekildeyken vize vermezler. Normalde turistik vizeler için en iyi ihtimalle 3 aylık veriyorlar ama seninkisi iş için olduğundan ne kadar verirler bilemiyorum. İlk yurt dışı deneyimin olacağı için de muhtemelen 3 aylık veya 6 aylık vize verirler en kötü ihtimalle oradayken vize uzatımı için tekrar başvuruda bulunursun.

Uçacağın tarihi yazman ve uçak rezervasyonuyla ilgili dökümanı diğer gerekli belgelerle vermen daha iyi olur.

Anladığım kadarıyla 8 gün sonra uçacaksınız endişelendirmek istemem ama keşke bu işlemleri daha önceden halletseydin planladığın tarihten 1 ay önceden başvuruda bulunmak en kesin çözüm. Şuanda Almanya ile ilgili siyasi problemler filan da var inşallah zamanında alabilirsin vizeyi.

İyi yolculuklar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

ilk defa cikana genelde kisa sureli vize veriyolar sonrasinda uzun sureli verebiliyolar

edit:firmana baktim,sizin firmayla is yapmisligimiz var, buyuk firma, umarim alirsiniz sikintisiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RichardB -- 6 Mart 2017; 8:43:30 >

In this country, you gotta make the money first. Then when you get the money, you get the power. Then when you get the power, then you get the woman.

In God We Trust &amp; God Bless America
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Schengen Yardım
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.