Şimdi Ara

Schengen vizesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, ben yeni 90 günlük Schengen vizesi aldım ve üzerindeki açıklama kısmında:
    "Erwerbstatigkeit nicht gestattet aufenthalsanzeige nacht reise"
    Acaba bunun Türkçe karşılığı nedir?

• Erwerbstatigkeit nicht gestattet - Çalışma iznin yok

aufenthalsanzeige nacht reise - Burada tam olarak ne dediğini anlamadım, sanki yanlış yazmışsın bir şeyleri?
    (Ülkede kalış, ülkeye giriş izni gibi bir şeyden bahsediyor olabilir.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bLack §hadow§ -- 27 Nisan 2008; 2:16:27 >
  • Görüldüğü yerde alıkonulsun
  • Erwerbstatigkeit aufenthalsanzeige gecesi yolculuklarına izin vermez.

yani ilk kısımda hata var
  • Pardon arkadaşlar,
    yanlış yazmışım.
    Doğrusu:" Erwerbstatigkeit nicht gestattet aufenthaltsanzeige nach einreise"
  • Tamam dediğim gibi

Çalışma iznin yok.
    Diğeri de ülkeye giriş yaptıktan sonra vize süresince kalacağını belirten kısım.

Hayırlı olsun, Almanya'da iyi eğlenceler
  • Teşekkür ederim ama aklıma bişey takıldı ben bunu staj için aldım çalışma iznimimin olmaması sorun yaratır mı?
    quote:

Orjinalden alıntı: bLack §hadow§

Tamam dediğim gibi

Çalışma iznin yok.
    Diğeri de ülkeye giriş yaptıktan sonra vize süresince kalacağını belirten kısım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SCHENGEN VİZESİ YARDIM
    10 yıl önce açıldı
    Hollanda Vizesi
    7 yıl önce açıldı
    Yunanistan Vizesi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar ben almanya doğumluyum, benim belli bir yaşa kadar vizesiz gitme hakkım varmış galiba bu ne kadar doğrudur ve kaç yaşına kadar böyle bir iznim var..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rosenrot

Teşekkür ederim ama aklıma bişey takıldı ben bunu staj için aldım çalışma iznimimin olmaması sorun yaratır mı?
    quote:

Orjinalden alıntı: bLack §hadow§

Tamam dediğim gibi

Çalışma iznin yok.

Bu konuda fikrim yok açıkçası.
    Çalışma izni yok yazıyor. Ama sonradan orada işveren tarafından halledilebilen bir şey mi onu bilmiyorum.
    Bence konsolosluğa sorsan iyi olur, sonradan problem olmasın.

• arkadaşlar daha önce Almanya'dan schengen alanlar deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim. almanyada arkadaşım var ve ondan davet mektubu alabilirim.fakat vize efsanelerine :) göre almanlar türk göçlerinden sonra vize konusunda çok da anlayışlı değillermiş. Önce slovakya'ya gidicem ama orda 1 gece kalacağım,o yüzden en çok kalacağım yer olan almanya'dan almk daha mantıklı gibi, yoksa uçak biletim ve göstermelik bi kaç günlük hostel rezervasyonu ile slovakya elçiliğine mi başvurmalıyım?
  • quote:

Orjinalden alıntı: cado2pa3

arkadaşlar daha önce Almanya'dan schengen alanlar deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim. almanyada arkadaşım var ve ondan davet mektubu alabilirim.fakat vize efsanelerine :) göre almanlar türk göçlerinden sonra vize konusunda çok da anlayışlı değillermiş. Önce slovakya'ya gidicem ama orda 1 gece kalacağım,o yüzden en çok kalacağım yer olan almanya'dan almk daha mantıklı gibi, yoksa uçak biletim ve göstermelik bi kaç günlük hostel rezervasyonu ile slovakya elçiliğine mi başvurmalıyım?

Sırf Almanlar değil, bütün ülkeler böyle arkadaşım. Maalesef oralara gidip imajımızı ayaklar altına alanlar yüzünden bu vize çile oluyor.

Öncelikle şöyle söyleyeyim, arkadaşın Alman ise ve davetiye gönderirse bu senin için büyük bir avantaj.
    Türk ise, yine avantajlısın (davetiyen olduğu için) ancak avantaj ilk yazdığıma göre daha az. Çünkü Türklerin yaptıkları işlerden kıllanıyorlar.
    Ama tabii oraya giden bu kadar Türk de oradaki akrabalarının davetiyeleriyle gidiyor.

Arkadaşın Alman ve erkekse çok iyi. Alman ve kız ise veya Alman vatandaşı bir Türk kızı ise durum pek hoş değil. Malum evlenip oraya yerleşmenden korkuyorlar.
    O yüzden tavsiyem eğer arkadaşın bayansa, davetiyeyi ailesinden birinden istemen (babası mesela)
    Ama bu yazdıklarıma göre kesin vizeyi alırım ya da alamam düşüncesine kapılma.

Olayın davetiye ve davetiyeyi gönderecek kişiden sonraki kısmı senin göstereceğin belgelerle adamları ülkeye geri döneceğine inandırmana
    ve konsolosluktaki hal - hareketlerine kalıyor.
    Evini, arabanı, arsanı, bankadaki paranı (TL, Euro , Dolar vs.), kredi kartı ekstrelerini, öğrenciysen okuldan aldığın belgeleri, çalışıyorsan iş yerinden aldığın belgeleri
    adamlara göstereceksin, onları döneceğine inandıracaksın.
    Konsolosluğa düzgün giyinip gideceksin, kibar olacaksın (zaten eğer düzgün biriysen oraya gittiğinde göreceğin bazı tiplere bakıp "oha bunlar da mı yurtdışına çıkıyor?" diyeceksindir)
    senden istenilenleri yapacaksın, sana 1 soru da sorabilirler, seni soru yağmuruna da tutabilirler. Her zaman heyecan yapmadan, kendinden emin, tutarlı cevaplar vermelisin.
    Çelişkili cevaplar, konuşurken sıkıntılı hareketler, telaş sana sürekli - puan getirecektir.
    İnternetten araştırıp daha önce millete sorulan sorulara göre kendini hazırlama, ben zamanında öyle yapmıştım
    bana 1 soru sordular bıraktılar. Benimle aynı saatte randevusu olan bir adam konsolosluktan çıktığında artık kaç soru sordularsa sinirden bağırıyordu sokağın ortasında.
    Orada adamına göre muamele yapılıyor.

Sen bunların hepsini yaptıktan sonra iş adamların insafına kalıyor. Çünkü vize görüşmesine gelene kadar, çok fazla masrafa giriyorsun ve red yersen her şey boşa gidiyor.

Ben de 1-2 hafta içinde gideceğim konsolosluğa, ancak davet eden kişinin yanında kalacağım için otel rezervasyonu yaptırmadım.
    Uçak biletini de almadım, sadece rezerve ettirdim ona dair bir kağıt aldım. Bileti almak büyük risk, red yeme durumu olursa.

• haklısın,red yiyince elinde biletle kalmak,içinde patlayan hayallerden sonra ikinci bi şok olur! kaç haftadır bu vize olayları ile kafayı yemiş durumdayım,hangi elçiliğe başvursam, nasıl yapsam bilemiyorm.
    sonuçta alanlar nasıl alıyo,bizde alırız diyorm ama umarım sonuç olumlu olur.
    bu arada beni davet edecek olan kız arkadaşımdı aslında ama senin dediğin gibib evlenme riski yüzünden ,
    babasında alıcam davet mektubunu. tek avantajım öğrenci olmam sanırım.çünkü bankada göstereceğim fazla bi para yok ailemin üstüne de.bu arada interrail biletim de olucak elimde. yani geze geze almanya'ya gidicem,beni davet edenini yanında kalıcam,sonra da interrail biletimle diğer ülkere geçicem demek işe yarar mı bilmiyorm?!?

bu arada sen hangi konsolosluğa başvuracaksın?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.