Şimdi Ara

Scart vs Component kablo kalite farkı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Scart kablo ile component arasındaki kalite farkı nedir? Component ile 1080p sınırına kadar görüntü iletilebileceğini duydum, doğru mudur? Bu durumda scart ile sayısal olarak hangi kalitede görüntü iletilir? DVD-Plazma arası bağlantıda component scarttan ne kadar iyidir veya fazla fark yok mudur? Yardımları bekliyorum...

HDD: 1TB Hitachi Deskstar 7200rpm 32MB Cache SSD: 120GB OCZ Agility 3 PSU: 700W Cooler Master Silent Pro
    Monitör: 22" ASUS VW228N TFT-LED 1080p DVD-RW: LG Super-Multi 22x Klavye: Microsoft Comfort Curve 2000
    Fare: Logitech VX Revolution Hoparlör: Sony SRS-D5 2.1 50W
  • Komponent hani şu yeşil mavi kırmızı hani y pb pr falan. Scartla arasındaki fark ne kadar? Biriniz bi el atsa...
    HDD: 1TB Hitachi Deskstar 7200rpm 32MB Cache SSD: 120GB OCZ Agility 3 PSU: 700W Cooler Master Silent Pro
    Monitör: 22" ASUS VW228N TFT-LED 1080p DVD-RW: LG Super-Multi 22x Klavye: Microsoft Comfort Curve 2000
  • quote:

Orjinalden alıntı: erdinnaya

Komponent hani şu yeşil mavi kırmızı hani y pb pr falan. Scartla arasındaki fark ne kadar? Biriniz bi el atsa...

valla arkdaşım sana kendi deneyimimi söyliyeyim bende toshiba lcd tv aldım 32 inç toshiba regza bende next marka digital va ilkten scart ile bağladım dedim zaten geniş yanın formatı olmadığı için ama yanılmışım sonra birde yuv deneyeyim dedim bağladım fark çok anlayamadım lcdyide yeni aldım aldığım zaman yapıyorum bunları belirteyim neyse sonra yuvda bağlı iken lcd tvnin görüntü ayarlarını yaptım sonuç scarta göre bariz farklılık oldu ve öyle kullanıyorum yanlız şunuda bilmelisin yuvdan sadece görüntüyü aktarabiliyorsun benden sana tavsiye
  • Teşekkürler evet biliyorum sesleri dvd çaların audio output ile direk hoparlöre veriyorum onda sorun yok görüntünün kötü olması problemdi, scarttan componente geçtim sabırsız davranıp bugün ve fazla olmasa da biraz fark var kalitede ama o kadar. Eğer component 1080p taşıyabiliyorsa herhalde anlamak için HD-DVD çalan bir cihazla denemek gerek ama normal dvd için fazla fark yok.
  • component kablo 1080i'ye kadar destekler 1080p desteklemez
    scart.(21pınlı genelde).baglantı sekli.scartla ilgili bazı yanlışlar var..scart(syndıcat français des constructeurs d'apparells radıo et tv)bir sinyal tipi degildir,baglantının adı scart..yani scartla alınan goruntu ya rgb ya svideo yada compozıt vıdeodur..scart sinyal degildir...prograsıve göruntuyu tasıyamaz.480i-ntsc ve 576i pal çözünürlük aktarır.görüntü ile birlikte ses sinyalide taşır...scart kullananlara tavsiyem(tabi tv ve oynatıcı destekliyorsa)sinyali oynatıcıdan tvye RGB formda taşımaları,scart ile alınabilecek en iyi sinyal bu...
    component...analog sinyali en iyi prograsıve component tasır..ve component HDninde cozunurlugu olan720p-1080ive1080pyıde tasıyabilir..(prograsıve-gecmeli ilerlemeli tarama yukarıdan assagıya kesik kesik degil oldugu gibi bir kerede tarar ve daha duzgun kenarlı,daha net, tıtresımsız goruntu elde edilir.)bazı yerlerde componenti yuv yada y/pb/pr yada y/cb/cr seklinde okuruz hepsi aynıdır..goruntu red green ve blue(kırmızı-yesil-mavi)ayrı ayrı tasınır,üç ayrı rca uclu koaksiyel kabloyla tasınır.

görüntü bağlantı tipleri arasındaki farkları hassas gözler-büyük ekranlarda 82ve yukarısı kolaylıkla ayırt eder..sisteminiz neyi kabul ediyorsa hdmı-dvı,component,scart(rgb.svideo.compozit)...svideo,compozit...sırasıyla bağlayın...
    sorunuzun cevabı kabaca bu,component scarttan dahakaliteli görüntü sunar-component 1080p taşır...ama ikisi arasındada uçurum gibi bi fark yoktur...scrtla 480-576 interlace sinyal taşırsınız-componentle 720p-1080i-1080p sinyal taşırsınız...
    tabiikisisteminiz destekliyorsa component kullanın...

• Scart çıkışından Component sinyali de verebilen cihazlar var. Goldmaster ve Dreambox uydu alıcılarından şayet piyasada bulabilirseniz menüden çıkışı YUV(Ypbpr) yapıp scart to component kablo ile tv'nizin component girişine daha kaliteli bağlantı da yapabilirsiniz.
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşım,
    yukarıdaki yazı konuyu açıklıyor. bu nedenle ben tekrar yazmayacağım. sizin öneriniz ancak scart çıkışı olan ancak scart girişi olmayıp, komponent girişi olan bir cihazı bağlamak için kullanılabilir. ancak kalite arttırmaz. eğer çıkış scart kalitesi ise yine scart kalitesi olarak aktarılır.

quote:

Orjinalden alıntı: Mr_Thunder

Scart çıkışından Component sinyali de verebilen cihazlar var. Goldmaster ve Dreambox uydu alıcılarından şayet piyasada bulabilirseniz menüden çıkışı YUV(Ypbpr) yapıp scart to component kablo ile tv'nizin component girişine daha kaliteli bağlantı da yapabilirsiniz.

• quote:

Orjinalden alıntı: bigmaster077

arkadaşım,
    yukarıdaki yazı konuyu açıklıyor. bu nedenle ben tekrar yazmayacağım. sizin öneriniz ancak scart çıkışı olan ancak scart girişi olmayıp, komponent girişi olan bir cihazı bağlamak için kullanılabilir. ancak kalite arttırmaz. eğer çıkış scart kalitesi ise yine scart kalitesi olarak aktarılır.

quote:

Orjinalden alıntı: Mr_Thunder

Scart çıkışından Component sinyali de verebilen cihazlar var. Goldmaster ve Dreambox uydu alıcılarından şayet piyasada bulabilirseniz menüden çıkışı YUV(Ypbpr) yapıp scart to component kablo ile tv'nizin component girişine daha kaliteli bağlantı da yapabilirsiniz.

Cevabınızdan konuya ve sinyal türlerine en azından biraz yabancı kalmış olduğunuzu anlıyorum. Scarttan component sinyalinden bahsediyorum scartın scart rgb ve scart composite çıkışları sinyalleri ile component sinyali farklıdır. Bunu öyle her scart çıkışı olan cihaz yapamaz bunun için uydu alıcınızın scarttan component sinyali taşıyabilme özelliği mevcut olmalıdır. Bu nedenle bu tür scart-component bağlantıyı sizin bildiğiniz normal scart-scart(rgb ya da Av composite) bağlantı ile bir tutamazsınız.

Örnek vermek gerekirse Dreambox uydu alıcıları bu scart-component bağlantıyı pek ala yapıyor ve sizin iddianızın aksine scart-scart(rgb ya da composite) bağlantılara daha kaliteli bir görüntü oluşuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr_Thunder -- 13 Ocak 2008; 19:07:02 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.