arkadas bugün yeni lcd mi aldım 40c650 aceleden daha kuramadım ama ilk olarak uydu alıcımı takıyım dedim henüz altın uçlu kablo almadım tabii tüplü tv de taklı olan scartımı söktüm (uyduda alıcıda 3 lü fisler takılı sarı beyaz kırmızı olan tv de scart tarafı takılı kablonun )neyse bu fişi aldım lcd nin arkasındaki bulunan 2 adet scarta takmak istedim ama bir türlü girmiyor bir tarafı girdi bir köse girmedi fazlada zorlamak istemedim acaba bu scartlar farklı farklımı oluyor pek zannetmiyorum ama neden böyle birsey oldu acaba
ben eski tüplüde kullandıgım scartı takmıştım önce sorun olmamıştı.. standart olması lazım..
benimki olmadı maalesef zorlamakda istemiyorum daha dün aldım tv yi birde bu altın uçlu bağlantı kablosu nu soracam şimdi lcd de bunun girisi var ama benim uydu alıcımda bu nun girisi yok nasıl olacak bu iş uydu alıcıda scart var birde rs232 denen pc den veri alıp vermeye yarayan giris var yoksa birde altın uçu lu baklonun yüzünden bu girisi olan 1 adetde uydu alıcımı almam gerekecek
içindeki küçük tırnaklar yamulmuş olabilir. kontrol et. yamulan varsa hafifçe bir bıçak yardımıyla düzeltebilirsin.
TŞK LER HALLETTİM SCART OLDU
ama şimdi altınuç kablo denen kablodan almak istiyorum da da sı lcd de bunun giris yeri var ama bendeki uydu alıcıda böyle bir yer yok nasıl yapacam acaba yeni bir uydumu alacam uyduda scart girisi ve r232 denen gkablo için giris var