Şimdi Ara

SCART'dan Görüntü Alamıyor muyum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
15.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2 adet receiver var, üstteki siyah cihaz yeni ve HD bir ürün alttaki ise Sunny marka çok eski bir ürün...

Dark TV BOX'ın girişleri 3'lü tos kablo.

SUNNY Receiver çıkışları hem TOS hem de SCART... - TOS'dan görüntü ve ses alabiliyorum ama SCART'dan alamıyorum?

NEXT'in çıkışları YPBPR ve SCART... -Hiçbir şekilde ne görüntü ne ses alamıyorum.

Amacım NEXT'i kullanabilmek ama SCART'dan görüntü alamıyorum, bu normal mi? Nasıl yapabilirim, NEXT'i kullanmak için yani üstteki siyah receiver'ı?

Not:Fotoyu sorunsuz yükledim ancak mesajda çıkmıyor. Çeşitli formatları'da denedim ollmuyor. Sebebini anlamış değilim ama mesajda ne demek istediğimi anlatabildiğimi ve fikri olanların yardımcı olabileceklerini umuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARCadaS -- 7 Nisan 2013; 12:53:11 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

SCART'tan Görüntü Alamıyor musunuz?

SCART bağlantısı, televizyonlar ve diğer cihazlar arasında ses ve video sinyallerini iletmek için kullanılan eski bir teknolojidir. Bazı durumlarda, "televizyonda SCART yazıyor" mesajıyla karşılaşabilirsiniz veya televizyonunuzdan "SCART CVBS hatası" alabilirsiniz. Bu, SCART girişinin bozuk olduğu veya cihazlar arasında düzgün bir bağlantı olmadığı anlamına gelebilir.

Olası Nedenler ve Çözümler:

• TV'nin SCART Girişi Bozulmuş: SCART girişini kontrol edin ve herhangi bir hasar olup olmadığını inceleyin. Gerekirse, profesyonel bir tamirciye televizyonu tamir ettirin.
    • Cihazlar Arasında Bağlantı Yok: SCART kablosunun her iki ucunun da sıkıca takılı olduğundan emin olun. Farklı bir SCART kablosu deneyin ve sorunun kablolarda olup olmadığına bakın.
    • Cihazlar Aynı SCART Standardını Desteklemiyor: SCART standardının iki çeşidi vardır: RGB ve CVBS. Cihazlarınızın aynı standardı desteklediğinden emin olun.
    • SCART Ayarları Yanlış Yapılmış: Televizyonunuzun SCART ayarlarını kontrol edin ve doğru giriş kaynağının seçili olduğundan emin olun.

TV'de SCART Ne Demektir?

"TV de SCART yazıyor" mesajı, televizyonunuzun SCART girişini algıladığı anlamına gelir. Ancak, bu cihazlar arasında düzgün bir bağlantı olmadığı veya SCART girişi bozuk olduğu anlamına da gelebilir.

Öneriler:

• Farklı bir SCART kablosu kullanın.
    • Televizyonunuzun SCART ayarlarını kontrol edin.
    • Bir profesyonel tamirciye başvurun.

Bu çözümleri denedikten sonra hala SCART'tan görüntü alamıyorsanız, daha fazla yardım için cihazınızın üreticisine başvurabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Anlayan arkadaşların önerilerine ihtiyacım var.
  • Bu scart ile TOS kablolar aynı iş görmüyor mu en küçük farkları var mı? fiziksel fark dışında.
  • Tvnize 2 hatta 3 şekilde skatttan görüntü gider.
    1. CVBS= Skarttan sarı kablo ile alacağınız görüntünün aynısı tv ye aktarılır.
    2. RGB= Skartan (kendi içindeki kablolar vasıtasıyla) 3 ayrı kablo ile tv ye görüntü aktarılır.
    3. Yb-Pb-Pr= RGB den daha üstündür, skart kablo ile genelde desteklenmez.

Şimdi size yardımcı olmaya çalışayım.

1.Sunny recevierden tosh ile sesve görüntü alıp, skarttan alamıyorsanız. Görüntü çıkışını skart veya RGB seçmelisiniz. Eğer tv rgb desteklemiyorsa, skart ile görüntü vermez, uydu ayarlarından CVBS konumuna getirin.

2. Next cihazınız HD ise, görüntü çıkışını analog veya skart olarak ayarlayın, YPpbpr için 3lü görüntü ve 2li ses kablosunu ayrı ayrı bağlamanız gerekir.. ypprpb seçili ise, skart ve toshlardan görüntü vermez, görüntü gitmezse zaten ses hiç olmaz..

Fotograflarınızı, hızlıresim sitesine yükleyin ve drectlink adresini kopyalayın..

• Uydu cihazlarını TV BOX'da kullanacağım. TV BOX'da 3'lü tosh girişi mevcut. Zaten şu anda SUNNY eski uydu alıcısından 3'lü Tosh çıkışından görüntü aktardım seste... Hiç sıkıntı yok.
    Ancak ben NEXT'i kullanmak istiyorum çünkü bunu kullanmak için aldım. Fakat NEXT'e 3'lü tosh çıkışı yok , scart ve ypbpr var. (YPBPR'den 3'lü TOSH'a görüntü aktarılırmı bunu bilemiyorum)...SCART'dan ise görüntü aktaramadım.

SUNNY'deki SCARTI denedim görüntü gitmedi yine...

SUNNY'de sizin dediğiniz ayara girdim şu anda CVBS seçili.

Not: Scartın içini söküp baktım, sadece 6 tane kablo bağlı. Yani 3'lü TOSH'u aktarmışlar diye düşünüyorum, 3'lü TOSH'un yaptığı işi yapıyor olması lazım, fiziki yapı dışında. Ama neden aktaramıyorum..? Bir türlü anlam veremiyorum.

SCART'dan Görüntü Alamıyor muyum?

• Şimdi Tv box cihazını ne için kullanıldığını anlamadım. Basittirde, ben cihazı bilmiyorum. nedir nedeğildir.

Ypprpb çıkışını unutun, olmaz şu an..

1. Yeni cihazınızda sağdece skart çıkışı var.
    Başka bağlantı çıkışınız yok, analog olarak.

2. Tv marka modeli nedir, cihazların birini skart ile diğerini component ile diğerini ise hdmı veya skart/component aparatı ile bağlayabilirsiniz.
    Siz bütün cihazları Tv box ta birleştirmeyimi düşünüyorsunuz.

3. Next cihazının skart ile çalışmaması, HDMI veya RGB veya ypprpb(component) modunun seçili olmasından dolayıdır. Skart kablonuzda 3 kablo varsa, iyi değil. 22pinli tam skart her türlü çalışır. Bu skartı kullanabilmeniz için cihaz görüntü çıkış ayarınızın CVBS (sarı-video) veya composite , konumunda (component ile karıştırmayın kırmızı-mavi-yeşil). olması gerekli.

4. Şimdi şöyle bir durum var, iki adet skart (birisi skart/composite kablosu olsun). Yeni cihazın skart çıkışından, eski cihazın VCR girişine, diğer kablonun skartını eski cihazın tv çıkışına, bunun renkli ucunu ise tvbox cihazına girerek kullanabilirsiniz. fakat bu şekilde sanki tvnizde başka giriş yok gibi oluyor. Tv nizin diğer girişlerinide kullanın ve cihazlarınızı paylaştırın..

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

Şimdi Tv box cihazını ne için kullanıldığını anlamadım. Basittirde, ben cihazı bilmiyorum. nedir nedeğildir.

Ypprpb çıkışını unutun, olmaz şu an..

1. Yeni cihazınızda sağdece skart çıkışı var.
    Başka bağlantı çıkışınız yok, analog olarak.

2. Tv marka modeli nedir, cihazların birini skart ile diğerini component ile diğerini ise hdmı veya skart/component aparatı ile bağlayabilirsiniz.
    Siz bütün cihazları Tv box ta birleştirmeyimi düşünüyorsunuz.

3. Next cihazının skart ile çalışmaması, HDMI veya RGB veya ypprpb(component) modunun seçili olmasından dolayıdır. Skart kablonuzda 3 kablo varsa, iyi değil. 22pinli tam skart her türlü çalışır. Bu skartı kullanabilmeniz için cihaz görüntü çıkış ayarınızın CVBS (sarı-video) veya composite , konumunda (component ile karıştırmayın kırmızı-mavi-yeşil). olması gerekli.

4. Şimdi şöyle bir durum var, iki adet skart (birisi skart/composite kablosu olsun). Yeni cihazın skart çıkışından, eski cihazın VCR girişine, diğer kablonun skartını eski cihazın tv çıkışına, bunun renkli ucunu ise tvbox cihazına girerek kullanabilirsiniz. fakat bu şekilde sanki tvnizde başka giriş yok gibi oluyor. Tv nizin diğer girişlerinide kullanın ve cihazlarınızı paylaştırın..

Yanlış anlaşıldı sanırım.

TV BOX yani üstteki cihaz pc monitörüne takılı yani monitörü tv'ye çeviren bir cihaz. Cihazda 3'lü tosh girişi mevcut. http://www.dark.com.tr/cevre-birimleri/tv-karti/dark-fullhd-tv-box-1920x1200-harici-tv-kutusu.html

Bu cihaza şu anda 3'lü tosh kablo ile görüntü aktarımı yaptım izleyebiliyorum. Ayrıca cihaza kamera psp gibi ürünlerde bağlanabiliyor. SCART'ı kullanabiliyor olmam gerekiyor esasında. B

SCART 22 Pinli diyorsunuz, evet. Kabloya bağlı olan SCART'ın içini açtığımda , 3'lü tosh kabloya bağlı olan toplam 6 tane bağlantı mevcut... 22 pin dolu değil yani kabloda... Ama böyle de olması gerekmiyor mu nihayetinde 3'lü tosh ile aynı görevi görüyor yani 6 kablo olması..!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anladım; Ozaman yapacak tek şey,, önce next cihazını, bir elektronik satıcı veya malzemeciye götürüp, skart çıkışından Skart/composite kablosuyla görüntü alacak şekilde ayarlanacak.

Daha sonra; eski cihazın VCR girişine skart ile bağlayıp, eski cihazın tv çıkışı ile skart/componet kablo ile tv box a görüntütü aktarmak.

Neden VCR diyorum; Eski cihazın vcr girişine DVD veya başka cihaz bağlayınca. Cihazı kapatınca veya uydunun kumandadan av tuşuna basınca. Tv çıkışından, vcr ye bağlı cihazın görüntüsünü verir..
  • quote:

Anladım; Ozaman yapacak tek şey,, önce next cihazını, bir elektronik satıcı veya malzemeciye götürüp, skart çıkışından Skart/composite kablosuyla görüntü alacak şekilde ayarlanacak.

Daha sonra; eski cihazın VCR girişine skart ile bağlayıp, eski cihazın tv çıkışı ile skart/componet kablo ile tv box a görüntütü aktarmak.

Neden VCR diyorum; Eski cihazın vcr girişine DVD veya başka cihaz bağlayınca. Cihazı kapatınca veya uydunun kumandadan av tuşuna basınca. Tv çıkışından, vcr ye bağlı cihazın görüntüsünü verir..

Siz bayağı anlıyorsunuz bu işten belli ki. Teşekkür ediyorum yardımlarınız için. Peki bu NEXT olan cihaza yapılması gereken ayarı ben yapamazmıyım diğer tv'ye bağlayıp.

• Kullanmanız gereken kablo;http://www.patrickmin.com/linux/images/scart_composite_small.jpg
    yalnız bu kablo ile eski cihazdan görüntü giriş-çıkış yapamazsınız.. Bu kabloyu, eski cihazın tv çıkışına bağlıyorsunuz.
    Diğer kablo veya aparat;http://www.nexxia.co.uk/pics/NX-SCT-009A.jpg bunun ile ve 3lü kablo ile eski cihaznınızı Tv box a bağlıyorsunuz.. İkisi aynı yöntem.

Sizin yapmanız gereken ilk önce yenicihazın skart çıkışından, sarı kırmızı beyaz uçlu skart kablo ile görüntü almanız.

http://j1304.hizliresim.com/18/g/m2tv9.jpg
    İlk işiniz, next cihazından. Skart çıkışından, sonu sarı kırmızı beyaz olacak, daha sonra tv box cihazına uygun olsun.

• quote:

Kullanmanız gereken kablo;http://www.patrickmin.com/linux/images/scart_composite_small.jpg
    yalnız bu kablo ile eski cihazdan görüntü giriş-çıkış yapamazsınız.. Bu kabloyu, eski cihazın tv çıkışına bağlıyorsunuz.
    Diğer kablo veya aparat;http://www.nexxia.co.uk/pics/NX-SCT-009A.jpg bunun ile ve 3lü kablo ile eski cihaznınızı Tv box a bağlıyorsunuz.. İkisi aynı yöntem.

Sizin yapmanız gereken ilk önce yenicihazın skart çıkışından, sarı kırmızı beyaz uçlu skart kablo ile görüntü almanız.

http://j1304.hizliresim.com/18/g/m2tv9.jpg
    İlk işiniz, next cihazından. Skart çıkışından, sonu sarı kırmızı beyaz olacak, daha sonra tv box cihazına uygun olsun.

http://www.patrickmin.com/linux/images/scart_composite_small.jpg

Ben zaten bu kabloyu kullanıyorum. İki cihazı kullanmak istemiyorum çünkü bir tanesi diğer odada kalacak. Sadece SCART'tan görüntü aktarmaya çalışıyorum ama bahsettiğiniz kabloyu kullanmama rağmen görüntü aktaramadım. Elektronik mezunuyum az çok çalışma prensiplerinden anladığımı düşünüyorum. Bu yüzden KOMPOZİT çıkışlarından görüntü alabiliyor olmama rağmen aynı işi gören SCART'dan nasıl görüntü alamıyorum, buna takıldım açıkçası...

Sizin söylemek istediğiniz yanlış anlamadıysam , NEXT'in SCART çıkışını SUNNY'in VCR girişine tak... SUNNY'in SCART TV çıkışından ise TV BOX'a aktar... Fakat sorun zaten buradan kaynaklanıyor. SCART Çıkışından görüntü aktabilsem NEXT'i direk takıp uğraşmayacağım. Yoksa SUNNY'in KOMPOZİT çıkışından Görüntü aktarabiliyorum. NEXT'te ise KOMPOZİT çıkışı yok, SCART'ta görüntü aktarmıyor ne hikmetse.

Ayrıca bu kadar uğraşıyorsunuz ben çok mahçup oluyorum size. Teşekkür ediyorum.

• Benim bir sorum olacak; kullanmış olduğum Digütürk uydu alıcısı ve diğer kullandığım hd türksat uydu alıcısı. her iki side tek kablo ile çatıdan merkezi sitemle tek kablo olarak odaya geliyor. tabi digitürk seyrederken kabloyu digi kutusuna diğerini seyrederken diğer uydu kutusuna takıp çıkarıyorum. Bildiğiniz çıkarma takma olmadan tek bir aletle her iki cihazı kullanabilir miyim. bu konuda görüş bilgisi olanlarda yardım istiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: tavas

Benim bir sorum olacak; kullanmış olduğum Digütürk uydu alıcısı ve diğer kullandığım hd türksat uydu alıcısı. her iki side tek kablo ile çatıdan merkezi sitemle tek kablo olarak odaya geliyor. tabi digitürk seyrederken kabloyu digi kutusuna diğerini seyrederken diğer uydu kutusuna takıp çıkarıyorum. Bildiğiniz çıkarma takma olmadan tek bir aletle her iki cihazı kullanabilir miyim. bu konuda görüş bilgisi olanlarda yardım istiyorum

Bildiğim kadarıyla hangi receiver'ı kullanacaksanız ayarlarından , diğer uyduyu da aktif hale getirip izleyebilirsiniz. Eskiden olduğu gibi. Örneğin bizim merkezi sistemde 2 anten var malum türksat ve hotbird olmalı. Yukarıda dseq ile tek kablo üzerinden geliyor. İki uyduyu'da izleyebiliyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tavas

Benim bir sorum olacak; kullanmış olduğum Digütürk uydu alıcısı ve diğer kullandığım hd türksat uydu alıcısı. her iki side tek kablo ile çatıdan merkezi sitemle tek kablo olarak odaya geliyor. tabi digitürk seyrederken kabloyu digi kutusuna diğerini seyrederken diğer uydu kutusuna takıp çıkarıyorum. Bildiğiniz çıkarma takma olmadan tek bir aletle her iki cihazı kullanabilir miyim. bu konuda görüş bilgisi olanlarda yardım istiyorum

En kolayı, gelen kabloyu ikiyebölüp, güzelce T olarak cihazların lnb girişine takmak.
    Cihazın biri açıkken diğeri kapalı olacak, yoksa ya lnb yanar yada farklı frekansta H/V açılmış kanalları izleyemezsiniz. Ya ikisi H olacak,, yada Y olacak..
  • çatıda 3 uydu çanak var bu çanaklardan merkezi sistemle tek kablo olarak daireye geliyor. çanaklar 1 Eutelsat 1 türksat ve 1 hotbird; odada 1 adet digitürk uydu alıcı ve 1 adet TÜRKSAT ve hotbird uydusunu KATHREIN UFS 913 ile izliyorum bunları odadaki kabloya T girişi ile uydu alıcılarına bağlayıp 2 çıkışla ayrı ayrı izleyebilir miyim. cihazlar HDMI girişli 55 inç TV ye bağlı T ayırıcı ile çözüm olurmu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.