Merhaba Arkadaşlar. Bir sorum olcak bu konuyu doğru yeremi yazıyorum ,acıkcası onuda bilmiyorum. El yazısı ile yazılmış A4 sayfadaki isimleri Word yada Excel ortamına scan yapıp aktarmam için gerekli bir yazılım varmı ? Yani ben bu sayfayı tarattıktan sonra eldeki görüntüdeki textleri direkt olarak dışarıdan bir manuel girdi yapmadan Excel veya Worde aktaran bir yazılım varmı. Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum. Tşk.İyi çlş.
bu var ancak normal bilgisayar çıktısı yazıları a4 den okuyor el yazısını okur mu bilmem
finereader.abbyy.com
ABBYY FineReader | FineReader 15 The Smarter PDF Solution
el yazısından kastını tam olarak anlayamadım ama okunaklı bir şekilde yazıldıysa arkadaşın dediği gibi finereader ile yapabilirsin
Arkadaşım Feni Reader bu işi çok iyi yapıyor. Ama ben işyerimde kullanıyorum ve el yazısını şimdiye kadar hiç düzgün çeviremedim. El yazısı karakterini tanımıyor program. Bir de şu var bendeki Fine Reader 8, belki yeni sürümleri el yazısı işini çözmüş olabilir
Merhaba, Bu dediğiniz programı deniyecem ayrıca buna alternatif bildiğiniz bir program varmı.. Teşekkürler..
Abbyy Fine Reader gerçekten alanında uzman bir yazılım, ben 9 sürümünü kullanıyorum. Ancak el yazısını denemedim. Ayrıca ABBYY Screenshot Reader da bu tarz bir yazılım. Her ikisini de deneyebilirsiniz.
transformer diye bir program var..pdf dosyalarını word ve excel belgesi haline getiriyor.benim çok işime yaramıştı o yüzden hala kuruşu bilgisayarımda..istersen gönderebilirim...
Salih arkadaşım çok teşekkür ederim Sanırım o dosya benim işime yaramaz, ben pdf converter istemiyorum ki. Bana scan görüntüsü convert edecek program lazım. Size ve katılmcı olan diğer arkadaşlar fikir ve yorumları için çok teşekkür ederim..
Abbyy Fine Reader yazılımından scan edilmiş sayfayı okutabilmek için en az 300 dpi ile taratılmış olması gerekiyor. Daha düşük kalitede yapılmış taramalarda hata verme olasılığı artıyor. Bir bilgi olması açısından belirtmek istedim.
Evet atakan84 arkadaşım, denedim olmadı scan görüntüsünü 300 dpı den fazla istiyor, düşük olursa hata veriyor.Birde bir şey diyecem bu program el yazısını tanıyormu yada buna el yazısı tanıtılıyormu ,bu konuda bilgisi olan varmı.. İyi çlş.
konuyu guncelleyelim . finereader disinda baska programlar var midir. ?
mesela el yazisi ile yazilmis bi tabloyu excele direk aktarabilme imkani var mi . yoksa tek tek butun verileri girmek zorundamiyiz ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme