|
|
Excel'de Otomatik Tarihe Dönüştürme Sorunu ve Çözümü
Excel'de sayıların otomatik olarak tarihe dönüşmesi yaygın bir sorun olabilir. Bu, sayıların nokta (.) veya eğik çizgi (/) gibi tarih ayırıcılarıyla girmesi veya hücrelerin tarih biçiminde formatlanması nedeniyle oluşabilir.
Excel Otomatik Tarih Kapatma
Bu sorunu çözmek için Excel'deki otomatik tarih dönüştürme özelliğini kapatabilirsiniz. Bunun için şu adımları izleyin:
Excel Sayıyı Tarihe Çeviriyor
Bazı durumlarda, Excel sayıları özel biçimlendirme nedeniyle tarihe dönüştürebilir. Bu sorunu gidermek için hücrelerin biçimini "Metin" olarak değiştirin veya yukarıda belirtilen adımları kullanarak otomatik tarih dönüştürmeyi devre dışı bırakın.
Excel Sayıları Tarihe Çeviriyor
Excel, sayıların başında sıfır varsa bunları tarihe dönüştürebilir. Örneğin, 01.01.2023 tarihi olarak biçimlendirilebilir. Bu sorunu önlemek için hücrelere başında sıfır olmadan sayıları girin veya otomatik tarih dönüştürmeyi kapatın.
Excel Sayı Yazınca Tarih Çıkıyor
Excel'e nokta veya eğik çizgi gibi tarih ayırıcıları içeren sayılar girerseniz, bunlar otomatik olarak tarihe dönüştürülebilir. Bu sorunu önlemek için sayıları tarih ayırıcıları içermeden girin veya otomatik tarih dönüştürmeyi kapatın.
Excel Sayıların Otomatik Olarak Tarihe Dönüştürülmesini Engelleme
Excel'de sayıların otomatik olarak tarihe dönüştürülmesini engellemek için şu adımları izleyin:
Bu değişiklik, kopyaladığınız sayıların hücrelere yapıştırıldığında tarihe dönüştürülmesini önleyecektir.
|
Senin de XAMLına korum Senin de XAMLına korum
https://github.com/goksenpasli |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProblemSolved -- 10 Nisan 2015; 16:56:26 > |
|
|
|
Sonunda bu sorundan kurtuldum yardımınız için teşekkürler hocam :) |
sırf şu mesaja cevap vereyim diye üye oldum, nasıl bulamam nasıl bulamam diye kafayı yedim 3-5 tane hücreyi elle düzeltmeyip inat ettim 1 saat araştır et dene yanıl en son şu yorum varya, yolu yok diyen microsofta kapak olsun |
peki, bir excel tablosunu doldurması için başkasına gönderdiğimizde böyle bir sorunu nasıl engelleriz. yani örnek olarak, hücreye sadece tam sayı girilebilmesini başka türlü giriş olmamasını istiyorum. ama adam 12.12 gibi geçersiz bir formatta giriyor ve excel bunu bambaşka bir sayıya/tarihe dönüştürüyor veya o şekilde hatalı olarak tutuyor. ben istiyorumki adam 12.12 yazarsa uyarı çıksın yazamasın. edit: tam örnek şöyle: hücre biçimi sayı, ondalık basamak sayısını sıfır seçtim. 12,12 girilirse 12 olarak düzeltiyor tamam ama 12.12 girince 45638 yapıyor??? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysahin2000 -- 8 Şubat 2024; 14:37:34 > |
|
merhaba hocam, aslında dediğinizi yapmaya çalışmıştım ama olmadı. tüm sayı dışındaki parametreleri ne seçmek gerekir (veri: en az: en fazla). bu dediğinizi yapmaya çalıştığımda şöyle bir sorun olmuştu, ben en az ve en fazlayı afaki büyük eksi ve artı sayılar seçtim sonrasında 12,12 girince kabul etmiyor (istediğim bu) ama 12.12 girince abuk şekilde kabul ediyor ve 45638 gibi bir rakama dönüştürüyor < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysahin2000 -- 8 Şubat 2024; 15:9:12 > |