Evet uzun zamandır aklımdan çıkmıyor bu mevzu ve bundan dolayı doğru dürüst çalışamıyorumda 12.sınıf MF öğrencisiyim ayt matematiğim iyidir matematiği sevdiğim için çalışıyorum ve genelde iyi geliyor matematik notlarım uzun zaman matematik yada yazılım ile ilgili şeyler okumak istedim ancak sonra yavaş yavaş fikirlerim biraz değişti ekonomi ve işletme bölümleri aklımdayken aklıma siyaset bilimi ve YBS de aklımda iyice yerleşti matematiği çok sevsem de hayatta hep daha yüksekte olmak isterim ve bundan dolayı eşit ağırlığa geçiş aklımı çok kurcalıyor çünkü matematiğim iyiyken eşit ağırlığa geçtiğimde daha yüksek bir sıralama yapabileceğimi düşünüyorum ancak etrafımda hiç böyle birisi yok sizin fikirlerinizi almak istiyorum benim yerimde olsaydınız ne yapardınız? |
Sayısaldan Eşit Ağırlığa Geçmek: Bilmen Gerekenler
Sayısaldan eşit ağırlığa geçmek, yaşamınızda önemli bir karar olabilir. Bu değişikliği düşünüyorsanız, bilinçli bir karar vermek için tüm yönleri göz önünde bulundurmanız önemlidir.
Sayısaldan Eşit Ağırlığa Nasıl Geçilir?
- sınıfta sayısaldan eşit ağırlığa geçmek için, öncelikle okul idarenizle görüşmeniz ve geçiş prosedürlerini öğrenmeniz gerekir. Genellikle, dil dersleri gibi ek dersler almanız veya özel dersler almanız gerekebilir.
Mantıklı mı?
Sayısaldan eşit ağırlığa geçmek mantıklı olup olmadığı, kişisel hedeflerinize ve ilgi alanlarınıza bağlıdır. Sayısal becerileriniz güçlü değilse veya sosyal bilimlere daha fazla ilgi duyuyorsanız, bu geçiş sizin için uygun olabilir. Ancak, gelecekte STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) alanında kariyer yapmayı planlıyorsanız, sayısal eğitimde kalmanız daha faydalı olabilir.
Geçilir mi?
Sayısaldan eşit ağırlığa geçmek mümkün olsa da, bu zorlu bir süreç olabilir. Farklı konuları öğrenmeniz ve yeni çalışma alışkanlıkları geliştirmeniz gerekir. Ancak, sıkı çalışma ve kararlılıkla bu geçişi başarıyla tamamlayabilirsiniz.
Bu değişikliği düşünüyorsanız, şunları göz önünde bulundurmalısınız:
- İlgi Alanlarınız: Eşit ağırlık derslerine karşı gerçek bir tutkunuz olup olmadığını değerlendirin.
- Kariyer Hedefleri: Gelecekte hangi kariyeri yapmak istediğinizi ve bu kariyer için hangi eğitime ihtiyacınız olduğunu araştırın.
- Akademik Başarı: Sayısal derslerinizde başarılıysanız, eşit ağırlık derslerinde de başarılı olma olasılığınız daha yüksektir.
- Zaman ve Çaba: Geçişin zaman ve çaba gerektireceğini unutmayın. Gerekli dersleri almayı ve çalışmaya zaman ayırmaya hazır olmalısınız.
Sayısaldan eşit ağırlığa geçmek kişisel bir karardır ve doğru ya da yanlış cevap yoktur. Kararınızı verirken kişisel hedeflerinizi, ilgi alanlarınızı ve kariyer beklentilerinizi dikkatlice değerlendirmelisiniz.