Şimdi Ara

Sayın Bülent Arınç...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
0
Favori
540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TBMM Başkanı Bülent Arınç, ‘Anayasa değişse de türban serbest bırakılamaz’ diyen Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin’e yanıt verdi.

CNN Türk’te dün yayınlanan, ‘Ankara Kulisi’ programına konuk olan TBMM Başkanı Bülent Arınç, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Nur Batur ve Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila’nın sorularını yanıtlarken, önemli açıklamalarda bulundu. Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin’in türbanla ilgili sözlerine ilişkin soruları da yanıtlayan Arınç, bu konuşmada kendisini ilgilendiren konunun türban değil, yasama yetkisini elinde bulunduran Meclis’e yapılan haksızlık olduğunu söyledi. Anayasa’ya göre, yasama yetkisinin Türk milleti adına Meclis’e ait olduğunu anımsatan Arınç, bu yetkinin hiçbir kuruma devredilemeyeceğini bildirdi.

AB’DE ÖRNEĞİ YOK

Arınç, İngiltere Parlamentosu için söylenen, ‘Bu parlamento, kadını erkek, erkeği kadın yapma dışında her şeye muktedir’ sözünü aktardı. Anayasa’nın Meclis tarafından yapıldığını ve bugüne kadar defalarca değiştirildiğini anımsatan Arınç, şöyle konuştu:

‘Bu Anayasa Mahkemesi’ni, ben, Meclis’in yapabileceği bir anayasa değişikliğiyle kaldırabilir miyim? Kaldırabilirim. Bugün AB ülkelerinin hiçbirinde bizdeki Anayasa Mahkemesi’ne benzer bir kurum yok. Tartışmaya açmıyorum. Anayasa Mahkemesi’nden şikayet etmiyorum. Anayasa Mahkemesi’nin, şu veya bu isimle hiçbir şekilde olmadığı ülkelerin hepsi de demokratik, ama biz hem 1961 hem 1980’de Anayasa Mahkemesi’ne ihtiyaç duymuşuz.’

BEN MECLİS’İM

Arınç, Anayasa Mahkemesi’nin üye sayısı ile görev sahasının yeniden belirlenerek, bugünkü sistemin değiştirilebileceğini de söyledi. Arınç, ‘Yüce Divan yetkisini Anayasa Mahkemesi’nden alabir miyiz, alabiliriz. Her yasanın Anayasa Mahkemesi’ne gitmesini engeleyebilir miyiz, engelleyebiliriz. Her şeyi yapabilirim, ben Meclis’im. Anayasa Mahkemesi, bir kanunu iptal ederken kendisi kanun koyucu değildir. Ben yasama organı olarak istediğim yasa değişikliğini yaparım. İstediğim yasağı koyarım, istediğim yasağı kaldırırım. TBMM’nin bu yetkisi üzerine kimse perde düşüremez’ dedi.

YASALAR DEĞİŞTİ

Arınç, Türkiye’nin AİHM’in yargı yetkisini kabul etmesinde yanlış bir şey olmadığı görüşünü savundu. AİHM’in türbanla ilgili kararlarının, bireysel başvurularla alındığını belirten Bülent Arınç, bu kararların ancak kişiler için bağlayıcı olabileceğini savundu. Anayasa Mahkemesi’nin geçmişte RP ve FP’yi kapattığını anımsatan Arınç, şöyle devam etti:

‘Bugün o partiler hayatta olsa aynı eylemleri yapsalar Anayasa Mahkemesi kapatabilecek mi? Kapatamayacak. Anayasa’nın 68 ve 69. maddesi değişti. Dün tabu sayılan konular, bugün demokrasilerde figür haline geliyorsa mahkemeler de içtihat değiştireceklerdir, görüş değiştireceklerdir.’

Kaynak:http://www.hurriyetim.com.tr/haber/0,,sid~1@w~1@nvid~571258,00.asp

Ya bu sözler nası söylenir? HUKUK'un H'sinden anlamadını ortaya koymuş "Sayın Meclis Başkanı'mız". Anayasa Mahkemesi değişen hükümetlerin keyfi hareketlerle anayasayı "katletmemesi" amacıyla kurulur. Anayasa Mahkemesi, Anayasa'mızı "hükümetten" korur!!!

Ayrıca Avrupa'nın her ülkesinde Anayasa'yı koruyan Anayasa Mahkemesi türevinde sistemler bulunmaktadır! Sırf bu bile Sn. Arınç'ın bu konuda nakadar bilgisiz oldunu ortaya koyuyor.

Ben istersem kaldırırım ne demek? Bu açıkca; Ben ülkenin yöneticisiyim. Ben padişahım. Ben asarım. Ben keserim. Kimse bana dokunamaz, demek!

• Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin DE ilk başta ne konuştuğunu bilerek konuşsa bunların hiçbiri olmaz.
    Çünkü ne zamandır başörtüsü gündemde değilken hemen gündeme sokuyolar. Bu adamın amacı ne. gene kargaşa çıkarmakmı. o bumin oraya yakışmıyo. konumuna göre hareket etmiyo. Anlaşılna bu adamın ipini çektiler buda ortalığı karıştırmadan gitmiyor. çünkü hep böle olur
  • YAŞASIN LAİK TÜRKİYE
  • quote:

Orjinalden alıntı: B.S.S.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin DE ilk başta ne konuştuğunu bilerek konuşsa bunların hiçbiri olmaz.
    Çünkü ne zamandır başörtüsü gündemde değilken hemen gündeme sokuyolar. Bu adamın amacı ne. gene kargaşa çıkarmakmı. o bumin oraya yakışmıyo. konumuna göre hareket etmiyo. Anlaşılna bu adamın ipini çektiler buda ortalığı karıştırmadan gitmiyor. çünkü hep böle olur

• hocam buna demokrasi denir. atanmışlar seçilmişlere emir veremez. tabi biz türkler demokrasi genlerimize aykırı olduğundan anlayamıyoruz.......................
  • Kendini padişah ilan etmenin neresi demokrasi???
  • quote:

Orjinalden alıntı: transylvania

quote:

Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin DE ilk başta ne konuştuğunu bilerek konuşsa bunların hiçbiri olmaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    engin polat
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ermanTR

YAŞASIN LAİK TÜRKİYE

• quote:

Orjinalden alıntı: taliban

Kendini padişah ilan etmenin neresi demokrasi???

kardeş dikkat edersen adam kendisinden bahsetmiyo. meclisi kastediyo. meclisi de türk halkı seçtiğine göre çoğunluk sağlandığında istedikleri gibi değiştirirler.

oramızdan buramısdan laf uydurmayalım .ok
  • Menderes hükümeti de zamanında tek parti çoğunluğuna dayanarak diktatrölüğe özenmişti sonları çok kötü oldu kaşınmasınlar.
  • yapmaya çalıştığım bağırıp çağırmak filan diğil yanlış anladın beni, sadece Anayasa Mahkemesi'nin Anayasanın ve anayasal düzenin teminatı olduğunu göstermeye çalışıyorum bizamanlar laiktik dememek için...
  • yaw 40 milyon insanın açlıktan nefesi kokuyo siz hala laiklik laiklik diye yırtınoyuz. buülkede rejimi değiştirmek sıkar biraz. ikide bi açmayın şu konuyu ya. sanayi yok , ekonomi yok, üretim yok. lan zaten senin ülken köle olmuş sen hala laik laik diyon ya. çıkarın at gözlüklerini
  • quote:

Orjinalden alıntı: vendeta

Menderes hükümeti de zamanında tek parti çoğunluğuna dayanarak diktatrölüğe özenmişti sonları çok kötü oldu kaşınmasınlar.

Şöyle iyi birileri çıksa,tekrar İSTİKLAL MAHKEMELERİ'ni kursa ve ülkeyi her fırsatta satmaya çalışan bu yöneticileri bir güzel yargılasa ve gereken cezayı verse keşke

• quote:

O adamın görev süresinin dolmasına 2 ay kalmış.Sonra bu çakal bi tasarı hazırlayıp hem meclis başkanına hemde başbakana götürmüş.Bakmışlar içindeki bir madde anayasa mahkemesi çalışanlarının emeklilik yaşını 65 ten 67 ye çıkarıyo.Tabi kabul edilmemiş.Bu şerefsiz de görev süresini uzatamayınca giderayak konuşma geleneğine uymuş.

• quote:

Orjinalden alıntı: kkslyyldz

yaw 40 milyon insanın açlıktan nefesi kokuyo siz hala laiklik laiklik diye yırtınoyuz. buülkede rejimi değiştirmek sıkar biraz. ikide bi açmayın şu konuyu ya. sanayi yok , ekonomi yok, üretim yok. lan zaten senin ülken köle olmuş sen hala laik laik diyon ya. çıkarın at gözlüklerini

%50sine

Ancak diğerlerine

Sayın RTE de canı istediği zamangündemi değiştirmeleri gerekince mutlaka türban davasını kaşır,olmadı zina konusunu açar...Tek derdimiz sanki türbanmış gibi.

• Ben de laikliğin köküne kadar savunucusuyum, Türkiye laiktir, laik kalacaktır....
    Bunun dışında ise türban takmak kişisel bir tercih meselesidir. Bence serbest bırakılmalıdır. Görüntü ile mücadele etmek yanlıştır. İrtica ile fikir bazında mücadele edilmelidir.
  • quote:

• bumin in açıklaması ne kadar da mantıksız...

diyor ki meclis herhangi bir düzenleme yaparsa (konu önemli değil)
    biz onu iptal ederiz....

meclis başkanı da

meclisin egemenliğini milletten aldığını ve en büyük kurumun meclis olduğunu meclisin de yetkisini kimse ile paylaşamayacağını söylüyor....

konuyu türban meselesine getiren bumin ...

kkslyyldz a da aynen katılıyorum

gerek yokken böyle gerilimin kaynağı olmak anayasa başkanına hiç yakışmıyor...

ayrıca laikliğin de bir yere falan gittiği yok

hepsi yerli yerinde

• quote:

Ben istersem kaldırırım ne demek? Bu açıkca; Ben ülkenin yöneticisiyim. Ben padişahım. Ben asarım. Ben keserim. Kimse bana dokunamaz, demek!

konuyu bulandırma!
    Arınç böyle demedi.akıllı bir insanın, özellikle de TBMM başkanı olan
    birisi senin dediğin şeyleri söylemesi mümkün değil.
    kısaca TBMM yetkilerinin neler olduğunu söyledi.yoksa şahsi olarak ben yaparım
    ben ederim gibi sözler sarfetmedi.
    hem anayasa mahkemesinin anayasayı hükümetten koruması ne demek ya
    hiç böyle bişeyi kimseden duymadım şimdiye kadar.
    TBMM kukla mı arkadaşım.ne için temsilci seçip de oraya vekil yapıyoruz.

• quote:

Orjinalden alıntı: galaksi

quote:

konuyu bulandırma!
    Arınç böyle demedi.akıllı bir insanın, özellikle de TBMM başkanı olan
    birisi senin dediğin şeyleri söylemesi mümkün değil.
    kısaca TBMM yetkilerinin neler olduğunu söyledi.yoksa şahsi olarak ben yaparım
    ben ederim gibi sözler sarfetmedi.
    hem anayasa mahkemesinin anayasayı hükümetten koruması ne demek ya
    hiç böyle bişeyi kimseden duymadım şimdiye kadar.
    TBMM kukla mı arkadaşım.ne için temsilci seçip de oraya vekil yapıyoruz.

anayasa mahkemesinin işlevini bilerekmi konuşuluo burda çok merak ediyorum, sora işkembeden atan ben oluyorum.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.