Şimdi Ara

Sayabildiğim 11 ölü piksel karşısında ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar Cuma günü Vatan bilgisayardan internet üzerinden almış olduğum Samsung 51D550 Plazma Tv mi dün servis kurmak için geldi. Herşey normal çalışır durumdaydı ve son olarak ölü piksel kontrolu ıcın beyaz,kırmızı ve sıyah paint dosyası actırdım.Ilk once beyazı denedım sayabıldıgım 5-6 tane olu pıksel cıktı. Daha sonra kırmızıyı actım ve onda da aynı sekılde 5-6 tane cıktı.Sıyah rengı actıgımda bırsey gozukmuyordu. Belkı daha fazla vardı ama moralım bozuldugu ıcın saymadım acıkcası.Servıs gorevlısı ılk once 1-2 sayarken , 2-3 olu pıksel sorun degıl dedı.Sayı artınca yok ekranın ortasında 13 kenarlarında 5 olması gerekıyor dedı.Sayı yukselmeye devam edınce de sıyah renkte 1 tane olsun degıstırırım dedı.Yanı servıs gorevlısı duruma gore salladı.Sıyahta cıkmadıgı ıcın sıyahta cıkarsa kabul edılır gıbı sacma bırsey soyledı. Bugun Hem servısle hem Samsung TR ıle hemde Vatan ıle konusacagım ama sızlerınde fıkırlerını almak ıstıyorum. Internetten aldıgım ıcın 7 gun ıcınde full paket ıade ımkanım var dıye bılıyorum ama bunun ıcın cıhazın hıc kullanılmaması mı gerekıyor? eger bu olmazsa olu pıksel(Ayıplı Urun) ıle ılgılı nasıl bır yol ızlemelıyım? Forumu bıraz okudum ama aklım karıstı.Bazı yerlerde 3 olu pıkselden sonra degısır denıyor bazısında yanyana 2-3 olursa degısır denıyor.Tecrublerınızı paylasırsanız sevınırım.

• Servise sadece rapor tutturacaksın ondan yorum alma. Siyahı beyazı bırak yani tüm bozuk pikselleri say neyse onu yazsın kağıda. Sonra TV yi aldığın yer ile görüşüp onlarla hallet işini. 13 ölü pikseli her halükarda değiştirirler.
  • Adam ınatla tutanak tutmadı.Sımdı kosulsuz ıade ıcın servıs cagırmam gerekıyormus.En ağrısız yol bu oldugu ıcın bunu denemeye karar verdım ama servıs sorun cıkartacak yıne. Baska servıs cagırabılır mıyım acaba?
  • Bu kadar çok ölü pikseli ilk defa duyuyorum.Kusura bakma ama eşşekler gibi değiştiricekler ne demek ya 13 ölü piksel adam satmaya utanır.Ben forumdan çok temiz bir satıcıdan teşhir Pioneer marka plazma tv aldım.1 tane ölü piksel çıktı (biliyordum ki elinde son 2 adet pioneer 4280xa kalmıştı.Diğerini forumdan başka bi arkadaş almıştı) Telefon açıp söylediğimde elinde pioneer plazma kalmadığından istersem mecburen başka bir tv verebileceğini yada paramı iade etmeyi teklif etmişti.Pioneer plazmaları bilen bilir haliylen başka bir tv istemedim.Zaten izleme mesafemden de ekranda ki yerini bilip çok dikkatlice bakmama rağmen ölü pikseli seçemiyorum.Yani demek istediğim sadece 1 tane ölü pikselden bahsediyorum, 13 tane ne demektir.Hakkını sonuna kadar ara, forumda Albani nickli Can Abi var bu konularda çok bilgilidir.Ona pm at sana yol gösterir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jack_sparrow_82 -- 19 Ekim 2011; 13:20:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jack_sparrow_82

Bu kadar çok ölü pikseli ilk defa duyuyorum.Kusura bakma ama eşşekler gibi değiştiricekler ne demek ya 13 ölü piksel adam satmaya utanır.Ben forumdan çok temiz bir satıcıdan teşhir Pioneer marka plazma tv aldım.1 tane ölü piksel çıktı (biliyordum ki elinde son 2 adet pioneer 4280xa kalmıştı.Diğerini forumdan başka bi arkadaş almıştı) Telefon açıp söylediğimde elinde pioneer plazma kalmadığından istersem mecburen başka bir tv verebileceğini yada paramı iade etmeyi teklif etmişti.Pioneer plazmaları bilen bilir haliylen başka bir tv istemedim.Zaten izleme mesafemden de ekranda ki yerini bilip çok dikkatlice bakmama rağmen ölü pikseli seçemiyorum.Yani demek istediğim sadece 1 tane ölü pikselden bahsediyorum, 13 tane ne demektir.Hakkını sonuna kadar ara, forumda Albani nickli Can Abi var bu konularda çok bilgilidir.Ona pm at sana yol gösterir.

Valla oyle arkadasım. Yanı 11 den sonra saymayı bıraktım.Ekran mayın tarlası gıbı.Ama yınede olu pıkselden dolayı degısım surecı cok uzun surecegı ıcın ben, ınternet uzerınden aldıgım ıcın 7 gunde kosulsuz ıade hakkımdan yararlanmak adına servısle konustum durumu anlattım bugun gelıp,urunu paketlıcekler. Yarında dırek vatana gıdıp ıade edecegım. Umarım sorun cıkartmazlar,artık baska tv alırım bende. Gecen gun Tknosanın ındırımınde LG 55LW4500'ü 3300 gıbı bır rakama almadıgıma o kadar pısmanım kı anlatamam.

• Servis ürünü peketledikten sonra herhangi bir sorun çıkaramazlar diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jack_sparrow_82

Servis ürünü peketledikten sonra herhangi bir sorun çıkaramazlar diye düşünüyorum.

yasal olarak oyle bır hak oldugu ıcın aksını yapamazlar dıye dusunuyorum bende. Mahkemeye verın dese dırek kazanırım o nedenle ugrasmadan degıseceklerdır. Daha once boyle bır tecrubem olmadıgı ıcınde kafam bıraz bulanık.Kotu ıhtımalı dusunuyorum ıstemeden. Eger boyle bırsey sorunsuz atlatılırsa,artık aldıklarımı dırek ınternetten alırım.Cunku normalde boyle bır hak talep edılemıyor. He bırde bır konuda daha onceden Vatan bılgısayarda calısmıs bır arkadas,boyle urunlerı kosulsuz ıade aldıklarını yazmıstı,o nedenle de ıcım bıraz rahat acıkcası.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Plazma iade konusunda bir gelişme varmı
  • Ne oldu bu olay ben de merak ettim? Dile kolay 13 ölü piksel
  • yazık gerçekten .internetden satışda malesef teshir veya patlak mal satışı yüksek özellikle isim yapmış firma web satışlarında
  • Diğer konuya yazdıgımı yazayım buraya da.

Arkadaslar onceden bahsettıgım gıbı dun servısten teknısyen arkadas geldı ve panelı kontrol ettıler. Cıhaz su anda ayıplı urun olarak kabul edıldı,standartların uzerınde bır olu pıksel sorunu mevcut. Bugun rapor yazılarak,bırebır degısımı ıstenecek. Internette bır turlu bulunamayan olu pıksel standartını ele gecırmıs bulunuyorum :) eger cıhazınızda bu verılerı karsılar bır sıkıntı varsa urun muhakkak ayıplı urun oluyor. Bu konuyla alakalı yenı bır konu alıp,arkadasları bılgılendırecegım.Cunku cok sorulan bır soruydu bu; Samsung hangı sartlar altında urunu ayıplı urun olarak kabul edıyor? Arkadasın elındekı evragın fotografını cektım ve buraya aynen yazıyorum.

Ekranın tam ortası ve dıger kalan kısımlar olarak ıkı bolgeye ayrılmıs.
    50" için

Orta Bolge Kenar Bolgeler
    Olu Pıksel Hatası-----------En az 4------------En az 10
    Canlı Pıksel Hatası---------En az 1------------En az 2
    Tıtreyen Pıksel Hatası------En az 1------------En az 2

benımkınde hepsınden mevcut oldugu ıcın :) sadece tıtreyen ıkı tanenın resmını cekmelerı yeterlı oldu.

Edit: Yazdıgım gıbı gozukmuyor cızelge. pıksel hatası yanında yazan ılk hane orta bolge ıcın , ıkıncı hane kenar bolgeler ıcın olan degerler.

• Ya bu memleketın prosedurlerıne hayranım, sımdı servıs aradı arkadslar degısıme uygundur raporu tutmuslar dedı,evet dedım.Cıhazı sızden alıp,burada sefımız gorup,degısım raporu hazırlayacak,ertesı gun tekrar sıze yollayacagız dedı.Sonrada ben tutanakla VATAN bılgısayara gıdıp , urunun bırebır degısımını ısteyecekmısım.Ölme eşşeğim ölme.Ayıplı oldugunu teknısyen arkadas gelıp,gormus,resmını cekmıs, raporunu yazmıs.Tekrar koskoca cıhazı alıp,goturmenın ve ertesı gun gerı getırmenın ne maksadı var anlamıyorum.Sonra bırde vatanla ugrasıcam. Off agrısız basım off,dert cıkarttım kendıme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: techraven

Ne oldu bu olay ben de merak ettim? Dile kolay 13 ölü piksel

Sıze bırkac sorum olacak.

Acaba bu yanıp,sonen ve sureklı sıyah yanan pıkseller daha sonrada canlı pıksele doner mı? Yada daha cok cogalma durumları olabılır mı?

Ayıplı urunlerde bırebır degısım hakkım oldugu gıbı kusuru kadar ındırım talep edebılıyorum.Bu konuda bılgınız var mı?eger ılk sorum hayır ıse bu ıhtımal benım ıcın en avantajlısı olacaktır.

Tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun öncelıkle ıyı senın tv yı degıstıryorlar ben 10 gun önce aldım sunny marka 102 ekran bende 1 adet mavı renkte

ölü piksel çıktı benım tv yı degıstırmıyorlar ama 10 gun olmus alalı yınede degıstırmıyorlar.
  • geçmiş olsun kardeşim
  • Tesekkur ederım arkadaslar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlueNighT-i5

geçmiş olsun öncelıkle ıyı senın tv yı degıstıryorlar ben 10 gun önce aldım sunny marka 102 ekran bende 1 adet mavı renkte

ölü piksel çıktı benım tv yı degıstırmıyorlar ama 10 gun olmus alalı yınede degıstırmıyorlar.

Eger tıtreyen bır pıkselse degısımı gerekıyor. Eger sabıt ıse en az 4 olması gerekıyormus standartlara gore.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GOXIN

Diğer konuya yazdıgımı yazayım buraya da.

Arkadaslar onceden bahsettıgım gıbı dun servısten teknısyen arkadas geldı ve panelı kontrol ettıler. Cıhaz su anda ayıplı urun olarak kabul edıldı,standartların uzerınde bır olu pıksel sorunu mevcut. Bugun rapor yazılarak,bırebır degısımı ıstenecek. Internette bır turlu bulunamayan olu pıksel standartını ele gecırmıs bulunuyorum :) eger cıhazınızda bu verılerı karsılar bır sıkıntı varsa urun muhakkak ayıplı urun oluyor. Bu konuyla alakalı yenı bır konu alıp,arkadasları bılgılendırecegım.Cunku cok sorulan bır soruydu bu; Samsung hangı sartlar altında urunu ayıplı urun olarak kabul edıyor? Arkadasın elındekı evragın fotografını cektım ve buraya aynen yazıyorum.

50" için

benımkınde hepsınden mevcut oldugu ıcın :) sadece tıtreyen ıkı tanenın resmını cekmelerı yeterlı oldu.

Edit: Yazdıgım gıbı gozukmuyor cızelge. pıksel hatası yanında yazan ılk hane orta bolge ıcın , ıkıncı hane kenar bolgeler ıcın olan degerler.

ben bunu anlamadım, canlı piksel derken? - stuck pixel- den mi bahsediliyor, sıkışmış piksel yani.

ben yeni samsung 46c750 aldım,

ekranın sagına dogru 1 ayrık 1 de 2 li olmak üzere toplam 3 tane stuck piksel var ve kendilerini sadece Siyah ekranda (30-40cmden yakın bakmak şartıyla hem de )belli ediyorlar.

yani en zararsızı bu stuck pikselken neden az adette degisim yazmıslar oraya?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: techraven

Ne oldu bu olay ben de merak ettim? Dile kolay 13 ölü piksel

Sıze bırkac sorum olacak.

Acaba bu yanıp,sonen ve sureklı sıyah yanan pıkseller daha sonrada canlı pıksele doner mı? Yada daha cok cogalma durumları olabılır mı?

Ayıplı urunlerde bırebır degısım hakkım oldugu gıbı kusuru kadar ındırım talep edebılıyorum.Bu konuda bılgınız var mı?eger ılk sorum hayır ıse bu ıhtımal benım ıcın en avantajlısı olacaktır.

Tesekkurler

piksel canlandırma icin bazı programlar var ama kesin sonuc garantisi yok herzamanki gibi sans isi olü piksel sayısı artarmı plazmalarda daha düsük ihtimal olsada artma ihtimalı var diye biliyorum

ayıplı urunde degisim hakkı, ucret iadesi,yada ayıp kusur oranında indirim talep etme hakkın var ve bu haklardan istediğini kullanmak senin insiyatifinde onların degil,, bu indirimi yaparlarmı yada yapılan indirim tatmin edici olurmu orası muamma

• quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

quote:

Diğer konuya yazdıgımı yazayım buraya da.

50" için

ben bunu anlamadım, canlı piksel derken? - stuck pixel- den mi bahsediliyor, sıkışmış piksel yani.

ben yeni samsung 46c750 aldım,

ekranın sagına dogru 1 ayrık 1 de 2 li olmak üzere toplam 3 tane stuck piksel var ve kendilerini sadece Siyah ekranda (30-40cmden yakın bakmak şartıyla hem de )belli ediyorlar.

yani en zararsızı bu stuck pikselken neden az adette degisim yazmıslar oraya?

olu piksel, her renkte siyah yanan pikselmis. Canli piksel dedikleri, her renkte bembeyaz parlayan pikselmis. Titreyen dedikleri ise ara ara siyah yada farkli renklerde goz kirparak yanip sonen piksel oluyormus. Listeye gore en avantajlisi titreyen dedikleri. Cunku geldikleri gibi direk onu kontrol ediyorlar,iki tane gordukten sonra digerlerini kontrol bile etmiyorlar. Sizin dediginiz nasildir bilemiyorum acikcasi. Benimkiler de 1m yakindan belli oluyor. Maltepe RH merkez servisi o kdr sikayet okumama ragmen cok ilgili davraniyorlar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.