Şimdi Ara

EKRANIN ORTASINDA ÖLÜ PİKSEL VAR SANIRIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Alırken notebook u baya inceledim ve bunu göremedim ancak az önce film izlerken farkına vardım.
    Ekranın tam ortasında yalnızca lacivert ve koyu renkken gözüken 3-4mm kalınlığında 10 uzunluğunda sıvı dökülmüş gibi duran bir leke var.
    Ve siyah ekran yapınca mavimsi gözüküyor.
    Lavicert ekran yapınca da gözüküyor.
    Ama açık renklerde belli olmuyor. Silince de geçmedi.

Bunun için şimdi LAPTOP u geri mi vermeliyim.Garanti de mi beklicem?

Ölü Piksel denilen şey bu mudur? Buysa sanırım ölü pikseller silsilesi gibi bişi olur heralde...

• ölü pixel " i " harfindeki nokta gibi gözükür. Forumda aratırsan bununla ilgili onlarca başlık bulabilirsin;

1-aldıktan sonra da çıkabilir
    2-Ölü pixel belli standartlara kadar(6 nokta vs) garanti kapsamına girmiyor
    3-Senin sorunun parlak ekrandan kaynaklanıyor..

herhangibi deadpixel programı bulup renk degisimlerine karşı degismeyen pixel olup olmadıgını kontrol et,,renk ve özelliğine göre ayıplı mal kapsamına giriyorsa degistirebilirsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_equal_mc2 -- 5 Mart 2007; 2:48:51 >
  • ekranın ortasnda masaüstü rengini siyah yapınca 10cm uzunluğunda 3mm kalınlığında bi çizgi var arada kesikli. Net biz çizgi değil dağınık bir ince çizgi.

Film izlerken de belli oluyor artık çok rahatsızlık verici yani dikkat ediyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

ekranın ortasnda masaüstü rengini siyah yapınca 10cm uzunluğunda 3mm kalınlığında bi çizgi var arada kesikli. Net biz çizgi değil dağınık bir ince çizgi.

Film izlerken de belli oluyor artık çok rahatsızlık verici yani dikkat ediyorum.

bahsettigin gibi durumları degistirmeleri gerekiyor,,SS koyarsan daha iyi yorum yapabiliriz,

ekranı siyah,beyaz,kırmızı,sarı,lacivert,mavi gibi tek renge alıp cizginin oluşup oluşmadıgına bak,Eger cizgi sadece siyah da oluşuyorsa siyah için ölü pixel varsayalan degerine bak (laptop kitapcıgında vardır) muhtemelen 6,, 10 cm lik bir çizgi varsa kesin degisime gitmesi lazım...
  • İşte bu foto tabii mavi gözüken yer siyah tan çok az ayrılıyor yani renkler çok yakın ben çekemediğim için fotoyu paintte böyle çizdim anlarsınız sanırım.

Koyu renklerde belli oluyor açık renklerde beyazda hiç mi hiç belli olmuyor

• bunlar resmen SOYKIRIMa ugramis yahu ne ölüsü
  • quote:

İşte bu foto tabii mavi gözüken yer siyah tan çok az ayrılıyor yani renkler çok yakın ben çekemediğim için fotoyu paintte böyle çizdim anlarsınız sanırım.

Koyu renklerde belli oluyor açık renklerde beyazda hiç mi hiç belli olmuyor

Bavur eğer böyleyse lcd ekranı değiştirirler komple merak etme.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekranda beyaz nokta var YARDIM
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ya ben LCD ekranı dğeiştirmek istemiyorum NOTEBOOK u değiştirmek istiyorum :)
  • O ZAMAN LAPTOPUN ALTINA BICAK SOK CIKAR :) OZAMAN DEĞİŞTİRİLER ..
  • quote:

ya ben LCD ekranı dğeiştirmek istemiyorum NOTEBOOK u değiştirmek istiyorum :)

Labtop değişmez . şansın varsa 30 iş gününü geçirirlerse o zaman değiştirirler yada para iadesi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PALADİUS_ARAGONES -- 6 Mart 2007; 1:57:38 >
  • arkadaşlar benim makinadada 3 farklı yerde ölü pixel var bi tanesi biraz daha büyük iki tane yan yana olabilir, lcdyi değiştiriyolarmış garantiden ama ne kadar sürer bilgisayarım ne kadar serviste kalır, markası toshiba
  • DBP isminde olu piksel bulma programi var! bulamazsan ben gonderirim.
    sende muhtemelen 50 defa fazla olu piksel var. bende ilk aldiigimda 1 taneydi sonra ona alistim derken bir tane daha cikti ve canim cok SIKILDI garantiye gonderdim 5 tane olmasi gerekiyormus degistirmeleri icin. resmini cekip abd ye DELL in servisine resmi gondermisler (2 hafta bunun icin bekledim ) sonuc olarak 5 piksel olmasini bekleyecegim! ne yazikki gecen gun fark ettim 1 piksel daha cikmis! benimkiler seninkilere oranla o kadar ifaklar ama o kadar para vermissin adam gibi bir sey istiyor insan! ben bu fiyata plazma tv alabilirdim. basim cok agridi bu olu piksel olayindan seninkini kesin degistirirler servis bu kullanici hatasidir, ekrana darbe gelmistir demezse. isin en kotusude film izlerken insanin gozu oraya kaciyor. bence bekletmeden servise gonder ayni makinadan yada ekrani degistirip gonderirler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: devilsunti2

DBP isminde olu piksel bulma programi var! bulamazsan ben gonderirim.
    sende muhtemelen 50 defa fazla olu piksel var. bende ilk aldiigimda 1 taneydi sonra ona alistim derken bir tane daha cikti ve canim cok SIKILDI garantiye gonderdim 5 tane olmasi gerekiyormus degistirmeleri icin. resmini cekip abd ye DELL in servisine resmi gondermisler (2 hafta bunun icin bekledim ) sonuc olarak 5 piksel olmasini bekleyecegim! ne yazikki gecen gun fark ettim 1 piksel daha cikmis! benimkiler seninkilere oranla o kadar ifaklar ama o kadar para vermissin adam gibi bir sey istiyor insan! ben bu fiyata plazma tv alabilirdim. basim cok agridi bu olu piksel olayindan seninkini kesin degistirirler servis bu kullanici hatasidir, ekrana darbe gelmistir demezse. isin en kotusude film izlerken insanin gozu oraya kaciyor. bence bekletmeden servise gonder ayni makinadan yada ekrani degistirip gonderirler.

DPB yi diyorsun değil mi?

Hani renkleri değiştiriyor sen de ölü pikselleri görebiliyorsun.

O programın benzerinden var elimde de ben bu pikselleri sayamadım çünkü çok.

Kesin vericem garantiye de, ben bunu Vatana göndersem 1 aydan önce gelmez.

Ve 1 ay notebookumun olmaması kötü bir durum

• ARKADAŞLAR ben eskiden TOSHİBA servisi olan bir yer görmüştüm:

Adamlar NOTEOOK ları üst üste filan koymuşlar.

Benim notebook un üst kısmı çok hassas çok çizilgen.

Benim arkadaşım Asus u da Sakaryada mı ne servise vermişti : DÖNÜŞTE ÇİZİLMİŞTİ.

Benim kafamı bu kurcalıyor. Çizilmesin diye tembihlesem ilgilenirler miki?
  • quote:

ARKADAŞLAR ben eskiden TOSHİBA servisi olan bir yer görmüştüm:

Adamlar NOTEOOK ları üst üste filan koymuşlar.

Benim notebook un üst kısmı çok hassas çok çizilgen.

Benim arkadaşım Asus u da Sakaryada mı ne servise vermişti : DÖNÜŞTE ÇİZİLMİŞTİ.

Benim kafamı bu kurcalıyor. Çizilmesin diye tembihlesem ilgilenirler miki?

Saten üstü değişecek ekranı komple değiştirecekler.
  • Acaba TAMİR SÜRESİNCE yerine muadil bi notebook veriyorlar mı??
  • walla bnde aldığımda ekranda warmış 1 tane ama ölü pxl nedir deseler o zamanlar bilmesdim.
    deiştirmeye gttk teknosaya ama 5 den aşağıysa deişme olmuo fln ddLer sinir olp deiştirmeden çıktık..firmaların çok büyük kazıkları war heleki tekno
  • quote:

Acaba TAMİR SÜRESİNCE yerine muadil bi notebook veriyorlar mı??

15 gün sonra isteyebilirsin hakkın var.

Ama bundada mutlaka sorun çıkartacaklardır elimizde yok diye baya bir uğraşman lazım .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.