Şimdi Ara

SAVUNMA SANAYİİSİNDE MÜHENDİS OLMAK [MÜHENDİSLİK YAZANLAR İÇERİ] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
18
Favori
29.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 3. senem. Odtüdeyim. Seneye mezunum inşallah da şimdiden kovalıyorum iş ilanlarını

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teyfik Sikret

    3. senem. Odtüdeyim. Seneye mezunum inşallah da şimdiden kovalıyorum iş ilanlarını
    anladım hocam. belki okul isminden dolayı kotarabilirsiniz

    istatistik bilgisayar bilimlerine yakın bir alan diye biliyorum, yazılım mühendisliği üzerine yüksek lisans yapamaz mısınız ?
  • Çap olarak bilgisayar ve endüstri mühendisliği yapabilirdim ama talepden dolayı yapamadım. Ortalamanın 3.90 olması gerekiyordu o kadar saçma bir şey oldu.



    Bilgisayar bilimidir aslında ama bilgisayar işi yapar mı işe göre değişir. Veri bilimi alanında çalışmak istiyorum ben bu alanda bilgisayardasın sürekli ama analiz üzerine çalışırsan bilgisayar değil gayet sosyal bir hayatın olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Etiket takıntıları var. İstersen 10 numara mühendis ol, ODTÜ mezunu değilsen burun kıvırırlar. Çalışma saatleri çok katı, yerine göre müthiş yorucu mesailer yapabilirsin. İş arkadaşlığı gibi mevzular fazla yok, herkes birbirine diş geçiriyor.

    Kısaca stresli, aldığın maaşa değmeyeceğini düşünüyorum. Ancak mesleki haz olarak en üst noktalardan birisidir savunma sanayi.
  • Valla mühendislik gelirse ingilizce almanca kasıp kendimi yurt dışına atacağım bir daha da gelmem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sırf bundan dolayı merak edip linkedinde baktım uzun zamadırda araştırıyordum zaten size şunu söyliyim aselsan işe alırken tamamen lisans eğitimini yaptığın üniversiteye bakıyor 35 yıllık odtülü ceosu vardı %70i odtülü şirketin bu yıl ceosu değişti belki biraz daha adaletli kurum olur.Birde özellikle tai baktım tai çok daha eşit bir kurum kırıkkaledende var bilkenttende çalışan var Not=mühendisleri araştırdım sadece

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • migap1 kullanıcısına yanıt
    Tai de en çok çalışanı olan 2. Okul Gazi üniversitesiymiş 1. Hangi okul bilmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dişhekimiolurmu kullanıcısına yanıt
    Birinci okul itü. İtü ile Gazi tai ile anlaşmalı. Tai staj yazarsanız Google'a görürsünüz Zaten. Adamlar Gazi ve itüden gelen öğrenciler özel muamele yapıyor. Normal staj kontenjanı açıyor 20 kişilik + 20 kişilik de itü ve gaziden adam alıyor. Gazi'nin hocaları sayesinde TAİ'ye gidilebiliyor, imalat mühendisliği okurken hocalar çok yardımcı olmuştu bana buraya girmemde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim merak ettiğim şey çalışma saatleri kesin mi mesela bilgisayar mühendisi olup 2 gün işe gitmeyip işleri evden bitirebiliyor muyuz? Veya projenin bir süresi vardır erkenden projeyi hızlıca hazırlayıp dinlenebiliyor muyuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Osmnn.osmnn

    Benim merak ettiğim şey çalışma saatleri kesin mi mesela bilgisayar mühendisi olup 2 gün işe gitmeyip işleri evden bitirebiliyor muyuz? Veya projenin bir süresi vardır erkenden projeyi hızlıca hazırlayıp dinlenebiliyor muyuz?
    O kadar esnek olduğunu sanmıyorum sonuçta milyon dolarlık projeler yapılıyor ayrica çoğu gizli oluyor, evden çalışmak gibi bir durum yoktur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://ybu.edu.tr/content_detail-256-4409-universitemiz-ile-tai-arasinda-isbirligi-anlasmasi-imzanlandi.html





    Buda var ancak az çalışanı vardır henüz 2 yıldır mezun veriyor.

    http://www.eng.ankara.edu.tr/multimedia-archive/tusas-ankara-universitesi-ogrencilerini-aday-muhendis-olarak-yetistirecek/

    Bide bu var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi migap1 -- 21 Ağustos 2018; 17:14:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: migap1

    http://ybu.edu.tr/content_detail-256-4409-universitemiz-ile-tai-arasinda-isbirligi-anlasmasi-imzanlandi.html





    Buda var ancak az çalışanı vardır henüz 2 yıldır mezun veriyor.

    http://www.eng.ankara.edu.tr/multimedia-archive/tusas-ankara-universitesi-ogrencilerini-aday-muhendis-olarak-yetistirecek/

    Bide bu var
    ODTÜ Bilkent Hacettepe yıllardır bu şirketlerle çalışıyor aday mühendis yolluyor zaten.



    İlk tercih bu üç okul ondan sonra Gazi Ankara TOBB aybü gelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam hacettepe ya da gazi makina da okuyacagim buyuk ihtimal not ortalamami 3+ tutarsam rahatlikla bu sirketlere girermiyim ve birde hacettepe olursa gaziden cok daha avantajlimi olurum ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam da bunlar 2018 de başlamış farkettiysen artık devir değişiyor yine odtü vb okulların şansı daha yüksek ancak şunu emin olarak söyliyebilirim ki eskiden odtü veya bilkent gibi okullar dışından alınması tanıdık olmadan oldukça zorken artık durumlar değişti ki gelecek 5 yılda bu dahada adaletli bi sistem olucak o tek ellik kalkıyor bu yüzden çalışan kazanır ha yine odtülü bilkentli alım sayısı fazla olacaktır sonuçta orda çalışan öğrenci sayısıda daha fazla öğrenci profili de daha yüksek



    Not= bu çalışmaları lütfen sadece akademik başarı olarak düşünmeyin

    Not 2=bunlar benim etrafta araştırmam linkedin de okulların mezunlarının çalıştığı şirketlere bakıp bu mezunlarla yaptığım konuşma sonucu vardığım şahsi fikirlerimdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi migap1 -- 21 Ağustos 2018; 19:21:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dişhekimiolurmu kullanıcısına yanıt
    Olasılıksal bakalım çok da doğru olmasada gir linkedinde yaz hacettepe üniversitesi orda ki mezunlar sayfasına gir makine mühendisliğine bak mezun sayısı yazıyor atıyorum 5k orda kaçının nerde çalıştığıda yazıyor istediiin şirketlerdeki çalışan sayısına bak atıyorum 300 300bölü 5k oranımız olsun aynısı gazide yap ona göre yorumla veya bi kaç bağlantı kur ordaki insanların cvlerine bak yaptıklarına bak onlarla konuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nezcafe kullanıcısına yanıt

    Hocam uzun bir süreden sonra hortatmak istemezdim. Ama sizin tecrübelerinize ihtiyaç duydum. Konya Teknik Üniversitesi Bilgisyar Mühendisliği 2. Sınıf Öğrencisiyim. Lise yıllarından bu yana savunma sanayisinde görev almak istiyorum. İyi okullar kazanamadığım için beni işe almazlar diye korkuyorum. Kendimi bu 2 sene içerisinde en iyi şekilde geliştirmek istiyorum. Hangi alanlara yönelmeliyim. Hangi diller üzerinde çalışmalıyım. Hangi teknolojileri takip etmeliyim. İngilizceyi hangi düzeyde bilmeliyim.


    Hocam inanın yol gösterenimiz olmadığı için ne yapacağımızı bilemiyoruz.


    Sizin cevaplarınızı dört gözle bekliyorum. Sevgiler Selamlar.

  • Hilal Bıyıklı Bozkurt kullanıcısına yanıt

    Merhaba kardesim,


    Öncelikle kendine böyle güzel bir hedef koyduğun için tebrik ederim, mutlu oldum ben de. Açıkçası savunma sanayi şirketlerinin hiçbir okul için buradan mezun olanı almayız tarzında bir kısıtı yok. Fakat üniversite giriş sıralamanız, üniversite not ortalamanız ve sektör tecrübenizi hesaba katarak uyguladıkları bir formül var. Sizin okulunuz kötü ise, dolayısıyla üniversite giriş sıralamanız düşük oluyor ve bu formülden düşük bir değer çıkıyor. Sizin şu an okuduğunuzu ve çalışma tecrübenizin de olmadığını düşünürsek şu anda bu formülde sizin kontrol edebildiğiniz tek şey not ortalaması yani dersleriniz oluyor. Ne yapıp edip derslerinizde yüksek not almaya çalışın. Ekstra bir teknoloji öğrenicem diye vaktinizi ders dışı ilave teknoloji öğrenmeye ayırmayın. Çünkü günün sonunda eğer bu formüle uymazsanız, isterseniz şirketi uzaya taşıyacak bilgiye sahip olun yine de elenirsiniz. Öte yandan, bu formulü sağladığınızda dolaylı olarak dersleriniz iyi olmuş olacak. Dersleriniz iyise de, giriş seviyesinde bilginiz de iyi olacaktır. Şu anda savunma sanayi adam bulmakta da zorlanıyor açıkçası. O yüzden üniversitesine bakmaksızın, bu formulü sağlayan her adayla birçok şirket şu anda görüşebilir durumda. Adama ihtiyaç var çünkü.


    Özetle, ne yapıp edip derslerinizde bir fazla harf notu nasıl alabilirim diye uğraşın. Eğer yine de benim çok vaktim oluyor, savunma sanayi domainine dair bişiler duymak öğrenmek istiyorum da derseniz, C/C++ yanına araştırabileceğiniz birkaç tane keyword yazabilirim:


    • rtos, integrity, vxworks, gzis
    • do-178, do-254
    • safety-critical programming
    • arinc653, face, mil-std
    • embedded system programming


    Başarılar dilerim.





  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.